Výroba PRS
Re: Výroba PRS
To vypadá naprosto luxusně! 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Dan Rohanský
Ptactvo se povedlo krásně. K tomu logu. Na javoru bude každý retuš kolem loga dost vidět, takže bude nejlepší, když tam retuše nebude třeba.
Pokud si ale vyhraješ s namícháním přesnýho odstínu tmelu, tak by se nějaká ta drobná nepřesnost asi dala zamaskovat.
P.S. Čím jsi tam ty ptáky lepil? A čím vyplňuješ ty mezírky kolem?
P.S. Čím jsi tam ty ptáky lepil? A čím vyplňuješ ty mezírky kolem?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- Dan Rohanský
Šel jsem pro pattex na dřevo, ale tady u nás nebyl výběr, tak tohle: podle mě to samý
Do toho míchám prach z broušení onoho dřeva a kapku vody.

Do toho míchám prach z broušení onoho dřeva a kapku vody.

- Dan Rohanský
Jeden dotaz kolem vosk/olej finišů. Jak je to se špínou? Jde mi o to aby světlé dřevo zůstalo i nadále světlé, netuším jak moc tomu olej dokáže zabránit. Ne že bych byl prase, ale... 
Pokud to dřevo bude jemně vybroušený a ošetřený olejem, tak se tam ta špína nemá kde chytat a ten olej ji do dřeva nepustí, takže se nezažere. Nějakej běžnej humus z ruk setřeš bez následků.
Jinak olej, stejně jako lak ti to dřevo ztmaví příp. hodí dožluta, takže tak světlý jako je nasyrovo v olejovým kabátě určitě nezůstane.
Jinak olej, stejně jako lak ti to dřevo ztmaví příp. hodí dožluta, takže tak světlý jako je nasyrovo v olejovým kabátě určitě nezůstane.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
- Dan Rohanský
Ano, s tím se samozřejmě počítá. DíkJ.J. píše:Jinak olej, stejně jako lak ti to dřevo ztmaví příp. hodí dožluta, takže tak světlý jako je nasyrovo v olejovým kabátě určitě nezůstane.
- Dan Rohanský
Zásadní otázka: lepit tělo s krkem epoxidem nebo tím ceys viz výše?
Edit: dnes dopražcováno

Edit: dnes dopražcováno

Za mě Titebondem, dvousložkový epoxidy mě nepřesvědčily a nemám v ně důvěru a ceys jsem nezkoušel, takže nevím. Titebond mám mnohokrát vyzkoušený a naprostá spokojenost.Dan Rohanský píše:Zásadní otázka: lepit tělo s krkem epoxidem nebo tím ceys viz výše?
Jinak krček vypadá fakt dobře.
- Dan Rohanský
Já zase epoxidu celkem věřím a vzhledem k vzniklé mezeře jsem použil spíš ten. Ty vyloženě na dřevo lepidla jsou takový gumový mi připadá.
Fotky po lepení a broušení celé kytary P400.
Při zkoušení krku před lepením jsem zjistil chybu, krk byl s touto kobylkou málo šikmo, takže se brousil a brousilo... Úhel jsem dohnal, ale bylo třeba krk podložit. Nevalný výsledek můžete vidět sami.

Fotky po lepení a broušení celé kytary P400.
Při zkoušení krku před lepením jsem zjistil chybu, krk byl s touto kobylkou málo šikmo, takže se brousil a brousilo... Úhel jsem dohnal, ale bylo třeba krk podložit. Nevalný výsledek můžete vidět sami.

Tak jenom doufej,že nebudeš nikdy potřebovat krk odlepit...
Titebond je krásně tvrdý a dobře brousitelný-použil bych tedy ten. Bude to lakované do barvy? To pdložení krku se pod barvou schová. Ale pokud bude povrchovka čirá,asi jsi to měl podložit kontrastně jako "ozdobu". Jina moc pěkné
Tož tak...
- Dan Rohanský
A je tvrdý i třeba v 1 mm vrstvě?
Barva ne a už vůbec ne lak, bude to pouze voskem.
Nevím co s logem, vzhledem k tomu, že bude kytara pouze voskovaná...
Barva ne a už vůbec ne lak, bude to pouze voskem.
Nevím co s logem, vzhledem k tomu, že bude kytara pouze voskovaná...
Dan Rohanský píše:A je tvrdý i třeba v 1 mm vrstvě?
Ano je. Titebond se po zaschnutí nechová jako ostatní disperze. Zkus a uvidíš. Jinak lepidlo v milimetrových vrstvách do kytary nepatří.
Jak složitý bude to logo? Neplánoval jsi to z nějakýho toho černýho dubu a zafrézovat?
Jinak tím podložením bych se zas tak netrápil. Zepředu to nebude vidět a zezadu to bude zkoumat málokdo. Jen si říkám, když jsi to měl zbroušený pod úhlem, tak jsi tam mohl vlepit přesný rovný plátek s přesahem a ten přesah pak odfrézovat podle těla a myslím, že by to bylo vidět daleko míň. Nebo by šlo podlepit celou patku krku a dobrousit pěkně plynulý náběh a strany třeba objet frézou a dobrousit, na tý patce by se to podlepení, myslím, docela schovalo.
Jinak pěkná práce. Těším se na výsledek a držím palce.
- Dan Rohanský
Ano, ano, máš pravdu
Ale už je hotovo...
Logo jsem chtěl dubový, pak byl nápad něco ručně napsat. A teď beru cokoli, poslední věc na čem to vázne...
Kdybych lakoval, zalakuji tam nálepku, ale co takhle aby se to kamarádilo s voskem?
Logo jsem chtěl dubový, pak byl nápad něco ručně napsat. A teď beru cokoli, poslední věc na čem to vázne...
Kdybych lakoval, zalakuji tam nálepku, ale co takhle aby se to kamarádilo s voskem?
Pokud jsi zvládnul udělat takové vykládání, jako na tý kytaře vidím, a logo není příliš složité, udělal bych ho z kontrastního dřeva (případně ze stejného a namožil) a vlepil. Dojem z tý kytary pak bude někde jinde než nějaké levné nalepovací nebo fixem napsané logo
.
- Dan Rohanský
Nojo, tady je ale problém, že do světlého dřeva se to špatně retušuje a bude to vidět. Zkoušeno...
Edit: logo na krytce výstuhy, je to blbost?
Podle mě ne.Dan Rohanský píše:
- Dan Rohanský
Navoskováno, složeno, naladěno... už i oktávy.
Ještě budu předělávat nultý pražec, měl jsem ho moc proříznutý, bude z parohu stejně jako krytka výstuhy. Na krytce snad vznikne logo.
U knobů jsem špatně odhadl odstín, seženu světlejší.
Všechny fotky tady včetně nových v hotovém stavu.

Ještě budu předělávat nultý pražec, měl jsem ho moc proříznutý, bude z parohu stejně jako krytka výstuhy. Na krytce snad vznikne logo.
U knobů jsem špatně odhadl odstín, seženu světlejší.
Všechny fotky tady včetně nových v hotovém stavu.

BOŽÍ!!! Fakt paráda, gratuluju k nové krásce! 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Pěkné, pěkné. Gratulace. Těch pár detailů, co se moc nepovedly, to je výzva pro příští stavbu. Jak tlustý je to tělo? Přijde mi, že je to o dost tenčí než originál. Ty knoby se k tomu hodí.