EHX Switchblade a přeslechy
Pravidla fóra
EHX Switchblade a přeslechy
Ahoj, dneska jsem si ho vítězoslavně dotáhl domů z Kytar a velké zklamání, má přeslechy jak sviňa. Četl jsem tady na fóru (tuším Wohma), že to může být vada kusu, proto se ptám: Je tu někdo, kdo má switchblade v tomhle směru v pořádku?
Zkoušel jsem dvě varianty zapojení, nejdřív kytara->EHX->BOSS BR-80 + druhý výstup nezapojen. Nahrál jsem nejdřív signál, který šel do "otevřeného" výstupu, tj. do připojeného BOSSE, pak jsem se přepnul na nezapojený výstup, ale do BOSSe signál pořád jde, i když míň. Na následující nahrávce uslyšíte nejdřív plný signál a pak přeslech. http://www.box.com/s/fv9uy7ie4h1uj5tp0gnn
To samé jsem pro jistotu ještě zopakoval s tím rozdílem, že jsem druhý výstup připojil do komba a stáhl na něm hlasitost na 0. Žádná změna, stejný přeslech.
Zkoušel jsem dvě varianty zapojení, nejdřív kytara->EHX->BOSS BR-80 + druhý výstup nezapojen. Nahrál jsem nejdřív signál, který šel do "otevřeného" výstupu, tj. do připojeného BOSSE, pak jsem se přepnul na nezapojený výstup, ale do BOSSe signál pořád jde, i když míň. Na následující nahrávce uslyšíte nejdřív plný signál a pak přeslech. http://www.box.com/s/fv9uy7ie4h1uj5tp0gnn
To samé jsem pro jistotu ještě zopakoval s tím rozdílem, že jsem druhý výstup připojil do komba a stáhl na něm hlasitost na 0. Žádná změna, stejný přeslech.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Re: EHX Switchblade a přeslechy
Ahoj,
Switchblade opravdu tuto neřest dělá. Mám ho v pedalboardu jako rozbočku na ladičku a na zbytek řetězce a opravdu, když se za sepnutým Switchbladem signál zesílí (např. drivem, boosterem), je jasně poznat, že Switchblade část signálu propouští. Proto jsem si od pana Smrčky objednal jeho A/B Box, kde doufám, k podobnému jevu docházet nebude.
Honza T.
Switchblade opravdu tuto neřest dělá. Mám ho v pedalboardu jako rozbočku na ladičku a na zbytek řetězce a opravdu, když se za sepnutým Switchbladem signál zesílí (např. drivem, boosterem), je jasně poznat, že Switchblade část signálu propouští. Proto jsem si od pana Smrčky objednal jeho A/B Box, kde doufám, k podobnému jevu docházet nebude.
Honza T.
Díky za info, ten objednaný box bude taky pasivní? To je totiž hlavní důvod, proč jsem sáhl po SwitchBlade.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Předpokládám, že se jedná o pasiv a napájení slouží jen k provozu LED.
Zítra, tj. v pátek bych ho měl mít doma, tak poreferuju.
Zítra, tj. v pátek bych ho měl mít doma, tak poreferuju.
Díky. Kytary mi pošlou druhý kus na vyzkoušení, takže pak dám taky vědět.
Zdravím,
tak mi dnes uspěchaný pošťák doručil Smrčkův A/B Box. Na rozdíl od EHX Switchblade, v jehož útrobách nalezneme pouze plošný spoj, Smrčkův přepínač obsahuje pouze 3PDT switch a pořádné dráty k jack samicím a dvěma LED. Čistá a kvalitní práce. Jedná se o zařízení pasivní, takže napájení 9 – 10 V slouží pouze pro funkci LED.
S pozdravem Honza
tak mi dnes uspěchaný pošťák doručil Smrčkův A/B Box. Na rozdíl od EHX Switchblade, v jehož útrobách nalezneme pouze plošný spoj, Smrčkův přepínač obsahuje pouze 3PDT switch a pořádné dráty k jack samicím a dvěma LED. Čistá a kvalitní práce. Jedná se o zařízení pasivní, takže napájení 9 – 10 V slouží pouze pro funkci LED.
S pozdravem Honza
To je dobrá zpráva, díky. Kolik prosím tě stál, nemůžu na jeho webu dohledat ceník.
Jen pro jistotu, je to tenhle?
Jen pro jistotu, je to tenhle?
Ano, jsou to dvě varianty:
1) Zapojení dvou kytar do jednoho aparátu
2) Zapojení kytary do dvou aparátů
A jelikož je konstruován tak jak je, nedochází jako u Switchbladu k žádnému propouštění signálu. Cena 1000 Kč. Dnes si užije první vystoupení v letošním roce
1) Zapojení dvou kytar do jednoho aparátu
2) Zapojení kytary do dvou aparátů
A jelikož je konstruován tak jak je, nedochází jako u Switchbladu k žádnému propouštění signálu. Cena 1000 Kč. Dnes si užije první vystoupení v letošním roce
Právě jsem se vrátil z Kytar a můžu potvrdit, že přeslech u SwitchBlade není vada kusu, ale "vlastnost". Totožný problém měl i druhý kus, který jsem zkoušel.
Tak nakonec happyend!
Už jsem se smiřoval s tím, že budu doma bastlit a když jsem si psal s AudioKonektory.cz ohledně DPDT, tak mě pan Winca "lámal" na nějaký jejich A/B Box Widara. Na fóru jsem o něm nenašel žádné negativum (měl jsem strach, aby to nebyl další Fidek ) a risknul jsem to. Dneska mi došel a funguje to jako z praku. Žádné přeslechy, nic, po přepnutí naprosté ticho. Je to 100% pasiv, baterka je akorát na LED, stejně jako psal timac o efektu od Smrčky. Takže k aušusu od EHX tu rázem máme dvě (navíc české) alternativy.
Už jsem se smiřoval s tím, že budu doma bastlit a když jsem si psal s AudioKonektory.cz ohledně DPDT, tak mě pan Winca "lámal" na nějaký jejich A/B Box Widara. Na fóru jsem o něm nenašel žádné negativum (měl jsem strach, aby to nebyl další Fidek ) a risknul jsem to. Dneska mi došel a funguje to jako z praku. Žádné přeslechy, nic, po přepnutí naprosté ticho. Je to 100% pasiv, baterka je akorát na LED, stejně jako psal timac o efektu od Smrčky. Takže k aušusu od EHX tu rázem máme dvě (navíc české) alternativy.
Problem s SWITCH BLADE od EH
Zdravím páni chem používať dve hlavy naraz mám dva boxy, každá hlava ide do svojho boxu - Orange Jim Root do 2X12 boxu Micro terror do 1X8 box. Na prepínanie medzi nimi som si zobral switchblada, ale nefunguje to tak ako som čakal. Signal ide gitara - kabel - switch a potom jedna cesta do roota druha do micra. Keď zapnem cestu na Roota všetko je ok, ale akonahle zapnem na micro terora zvuk mi ide aj cez bednu 2X12 a tam predsa nemá čo robiť. Jednoducho neviem či sa ma ten switch tak spravať že akoby,,púštal,, signal aj do druhej hlavy aj keď by tam byť nemal ??
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
Re: Problem s SWITCH BLADE od EH
Někde na foru se to řešilo, switchblade není udělaný uplně perfektně a signál propouští.
Re: Problem s SWITCH BLADE od EH
Přesně tak, řešil jsem to já
kytarove-efekty/ehx-switchblade-a-presl ... de#p496929
kytarove-efekty/ehx-switchblade-a-presl ... de#p496929
Naposledy upravil(a) Nero dne 11.05.2014 19:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno.
Důvod: Sloučeno.
Super páni vďaka, tiež som si myslel či to nebude iba zlý kus, ale takto to vidím na výmenu a zoberiem čosi iné
Ešte ma napadlo, nemôže to nejak uškodiť tej druhej hlave ? Mám na mysli, že keď ten signál ,,prebíja,, či to nemôže nejak uškodiť.