PEAVEY 5150 / 6505
Pravidla fóra
-
soulflytriber
Re: PEAVEY 5150 / 6505
Tak jsem to na rychlo ještě zkusil a pořád z toho leze takový bzučení, když je to v tý efektový smyčce ( i když je post gain na nule). Když je to kytara- krabka - zesilovač, tak žádný bzučení tam není, ale zase naopak když se vytáhne post gain, tak to neskutečně šumí, jak kdybych měl v repráku vodopád ( lampy jsou v pořádku, zvuk vadné lampy jsem bohužel už zažil
).
aparát: Peavey 6505
box: Harley Benton V30
Mám dotaz ohledně propojení preamp outu a pc. Vim, že musí bejt zaplej i stand by aby ze zesilovače něco lezlo a nevadí teda tomu, že je hlava bez zátěže ? Ptal jsem se lidí a všichni mi řikali, že to fakt nemusim mít píchnutý do reproboxu, když mi de "šňůra" z preamp outu do pc. Je někde na netu aspoň zmínka o tom jak to teda funguje ? Nerad bych si odpálil trafo s lampama.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
strčit noisegate do smyčky je napiču, to už líp funguje to dát jen před aparát. Pokud chceš oddělat "Šumavu" /jak žoviálně říkáme šumu produkovanýmu preampem/, musíš si do smyčky noisegatu vrazit celej preamp. - takže příklad boss NS-2:
kytara -> NS2input -> NS2send -> (teď per overdrivy klidně další distortion atd..) -> 5150input -> 5150 send -> NS2return -> NS2 output -> (teď bych dával případně delaye) -> 5150 return.
preamp ztichne, šumava je fuč... musíš použít kvalitní kabely, nejlíp kratší, tady v té pozici to jinak dost kurví zvuk. jen moc nerozumím tomu, že už při nastavení treshold na 0 to redukuje šum... zkus a uvidíš. Nevím čím to je, že někomu preamp prostě nešumí ani při velké hlasitosti. to je možná dotaz na místní odborníky?
kytara -> NS2input -> NS2send -> (teď per overdrivy klidně další distortion atd..) -> 5150input -> 5150 send -> NS2return -> NS2 output -> (teď bych dával případně delaye) -> 5150 return.
preamp ztichne, šumava je fuč... musíš použít kvalitní kabely, nejlíp kratší, tady v té pozici to jinak dost kurví zvuk. jen moc nerozumím tomu, že už při nastavení treshold na 0 to redukuje šum... zkus a uvidíš. Nevím čím to je, že někomu preamp prostě nešumí ani při velké hlasitosti. to je možná dotaz na místní odborníky?
-
soulflytriber
Děkuju moc. Hned jak budu ve zkušebně to zkusim. Je to teda tohle zapojení jestli jsem tě dobře pochopil http://3.bp.blogspot.com/-jzjE-b2eu5k/U ... 1600/4.png
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
jo, tohle. nepíšou tam něco o tom odšumování i při nulovým treshold?
-
soulflytriber
No nic tam o tom nepíšou, ale když jsem zkoušel ty dva noise gaty, tak je pravda, že ten v efektový smyčce odstranil šum i s thresholdem na nule a i celkově to hrálo nějak hlasitěji.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
jak to myslíš dva noisegaty? myslíš to zapojení jak jsem ti psal?
-
soulflytriber
Nenene
Já nevěděl, že to funguje i takhle tim křížem, tak jsem zkoušel kde je účinější noise gate. Jeden jsem dal normál kytara - ns-2 - 6505 a druhý jsem dal do efektový smyčky. Ten první odstranil to bzučení a nahoukávání a ten druhý odstranil to šumění. A právě jsem napsal sem, jestli to někdo používá, protože to šumění konce mi občas leze na nervy 
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no podle mě teda šumí právě preamp, ne koncák. ale to je fuk, nepozoruješ při zapojení do smyčky NS výraznou změnu ve zvuku? úbytek výšek.. když noisegate vypneš / zapneš.. ?
-
soulflytriber
No zkrátka to prostě nešumí
Jinak jediná slyšitelná změna byla taková, že aparát hrál hlasitěji. Žádnou jinou změnu jsem v tom neslyšel
Já mam takovou technickou otázku. Nešlo by to zapojit ještě třeba na rovno ( output z ns2 do apce a send z ns2do returnu u apce) ? Já si myslim že jo. Má to prostě dva vstupy a dva výstupy, takže by to mělo mít stejnej efekt jako ten kříž, nebo ne ? ( Vycházim z tajtoho obrázku http://3.bp.blogspot.com/-jzjE-b2eu5k/U ... 1600/4.png )
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
podle mě to nebude hrát. rozpojíš si preamp a konec a do konce pak nic nepošleš
Měl si pravdu. Rovně to nefunguje. Tim křížem to jde a je to nejlepší, takže jdu objednávat dva kabely navíc
Taky mi už leze krkem to věčný hučení 
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
hej ještě jednu věc zkus - operoval jsem teď s lampama v premapu u laney přes kterej teď hraju. preamp hučel a bučel tak, že jsem musel mít NS přes smyčku abych to přerazil, ale stejně stál zvuk za h***o. tak jsem si udělal čas, popřehazoval lampy a zjistil, že ten randál tam dělala jedna lampa, která až moc zesilovala a brumělo to. teď je to i s plným gainem tichý jak prase, má to nádhernej čistej zvuk... a konečně to hraje. ještě jsem vyndal lampy, protože to prostě neumí hrát potichu.. to se ještě musím doptat. jak s ohmama, ale zkus popřehazovat lampy v preampu a tím eliminovat "šumavu" 
Tak druhýmu kytarákovi co má 6505 tku hučelo stejně
Je fakt že X zapojení jsem na jeho aparátu nezkoušel, ale zejtra si beru z domova náhradní kabely co jsem tu našel tak to tam švihnu a doufám že už bude uplný ticho
Jinak s ohmama je to tak že když máš na hlavě nastaveno 16 a vyndáš dvě lampy tak v tý zdířce pro 16 ohmů máš 32 atd. Z 8ti leze 16 a ze 4 8 
Tak ještě oprava i po výměně kabelů to v tom X zapojení hučí. Sice to nešumí při vyšší hlasitosti, ale zrní to pořád, takže rači ať mi to šumí jenom při vyšší hlasitosti a nemusim zapojovat víc kabelů. Já se teda vracim k původnímu zapojení což je: kytara - boss - zesilovač
To mi přijde jako nejúčinější
Tak ještě oprava i po výměně kabelů to v tom X zapojení hučí. Sice to nešumí při vyšší hlasitosti, ale zrní to pořád, takže rači ať mi to šumí jenom při vyšší hlasitosti a nemusim zapojovat víc kabelů. Já se teda vracim k původnímu zapojení což je: kytara - boss - zesilovač
Ahoj... momentálně šetřím právě na tuto hlavu... spíš bych teda chtěl 5150 a chtěl bych vědět od někoho kdo ji má, jestli se to hodí jako univerzální aparát... tedy primárně Metal ale v budoucnu chci založit svůj projekt který bude v podstatě takovým Post-Grungem... Třeba Peavey Bandit je pro mě svou univerzálností vyjímečný... 3 typy zkreslení (VIntage - Modern - Hi -gain ) Takže něco podobného očekávám i od 5150, ale nevím no...
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Peavey 5150/6505(+) je všechno, jen ne univerzální aparát. Má jeden zvuk, který je skvělý na tvrdé věci, a do zbytku si nenechá kecat. To, že má hafo kroutítek neznamená nic. S efekty si taky moc nerozumí. 
Je dobrý. Ale jen na něco.
Samého mě to štve, protože bych od něj potřeboval teď něco trochu jiného, a on mi to, sviňák, nechce dát... Asi ho střelím. Neměl bys zájem o opečovávanou 6505+?
Je dobrý. Ale jen na něco.
Samého mě to štve, protože bych od něj potřeboval teď něco trochu jiného, a on mi to, sviňák, nechce dát... Asi ho střelím. Neměl bys zájem o opečovávanou 6505+?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Já mám zatím našetřených 10 000 a každým měsícem přibývá 5 000
takže cca za půl roku to vidím na 30 000 a za to chci právě Hlavu a Box... tak to mě mrzí že je to čistě na tvrdé věci.. Ale co je tvrdá hudba že
? Nehrál na 5150 Van Halen ? Primárně ho budu na "tvrdší" věci používat - ale později bych chtěl hrát něco na styl Post Grunge, tedy seether, puddle of mudd, atd..
Jinak... kdyby si ho do pul roku nestřelil... tak bych se kdyžtak přihlásil... sice možná se nakonec opravdu podívám po něčem jiném (univerzálním) popřípadě nechám postavit
Jinak... kdyby si ho do pul roku nestřelil... tak bych se kdyžtak přihlásil... sice možná se nakonec opravdu podívám po něčem jiném (univerzálním) popřípadě nechám postavit
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
Prej nejvíc univerzální věc od Peavey je JSX / Triple XXX II.Lead kanál to má z jedničkový řady Triple XXX a crunch prej z classic 50. Ale nechci dělat chytrolína, protože jsem na to nehrál.