Ahoj,
díky špatnému popisku jsem bohužel koupil monitor AKAI RPM500. V popisku se uváděla cena 5200 Kč za 2ks... Takže teď mám 1ks s vědomím, že pokud koupím druhý kus, tak cena bude vyšší než např. za KRK Rokit 6 G2.
Chci se tedy zeptat na váš názor, jestli monitor vrátit a pořídit jiné z následujícího seznamu:
KRK Rokit 6 G2
ALESIS M1 Active MK II
PRESONUS Eris E5
Nebo dokoupit druhý kus... Ano cena pro mě byla podstatná, nicméně teď řeším více to, které budou lépe hrát. Na Presonus Eris E5 jsem našel recenzi, která mi spíše říká, že ne. Alesis M1 mi doporučil jeden člověk, který se hudbou zabývá už hodně dlouho a také jsem na forech našel dost pozitivních ohlasů. Co se týče KRK, myslím, že je to značka z velké části o stylu a je zaměřená na určitý typ žánru. Sice se tento žánr částečně kryje s tím, co dělám, ale raději bych měl monitory, které nejsou nijak zkreslené.
Bohužel jsem nenašel žádnou recenzi na RPM500, takže opravdu nevím, jestli těch 10 500Kč bude stát za to, když můžu dát cca 9000 Kč za KRK Rokit 6 G2 (který má oproti RPM500 - 6", kladné ohlasy, recenze, nižší cena). Alesis M1 Active MK II za 8500 Kč (více méně to stejné jako KRK). Nebo PRESONUS Eris E5 za 7500 Kč (značka s bohatými zkušennostmi, nejnižší cena, simulace různých prostředí).
Jinak ještě za ty peníze můžu mít M-AUDIO BX8 D2/BX5 D2, takže jestli někdo doporučuje... Nicméně bych osobně šel do menší verze, která je za opravdu příznivou cenu.
Opravdu velmi děkuji za odpovědi, s pozdravem Marek.
Studiové monitory AKAI RPM500
Pravidla fóra
Re: Studiové monitory AKAI RPM500
JBL LSR 305 - to jsou další potencionální monitory v podobných cenových relacích a s podobnými parametry. Na fórech jsou často vychvalovány.
Krk Rokit 6 G2 bych osobně nebral. Ta dvojková generace mě nijak nenadchla. Nevím jak je na tom nová třetí generace. Někdo říká, že podstatně líp.
Zvažoval bych mezi Eris 5 a JBL LSR 305.
Krk Rokit 6 G2 bych osobně nebral. Ta dvojková generace mě nijak nenadchla. Nevím jak je na tom nová třetí generace. Někdo říká, že podstatně líp.
Zvažoval bych mezi Eris 5 a JBL LSR 305.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Krk Rokit 6G3 je tedy taky na seznamu a možná i Yamaha HS 7?
Marylin, sleduji, že máme více méně stejné bydliště "Brno, UH"
Abych tedy tohle vlákno nějak uzavřel s shrnul co jsem slyšel a co vybral...
Kamrád mi mezitím, co jsem vybíral, doporučil Yamaha HS80, tak jsem si říkal, proč rovnou ne tu novou řadu (HS5, 7,
. Trošku jsem googlil a zjistil, že je téměř totožná, o trochu lepší.
V Brně v Audioteku jsem si tedy k poslechu vybral z toho, co bylo.
Yamaha HS5 - v porovnání s KRK nesrovnatelně lepší zvuk
KRK Rokit 5G3 - bassy na úkor středů, věděl jsem, že KRK mají přehulené bassy, ale bral jsem to spíše jako feature a tím, že dělám bassovou hudbu, jsem v nich viděl potenciál, zvuk mě přesvědčil o tom, že "tohle vážně nechci".
Alesis M1 MKII - poté přislo přímé srovnání HS5 a MKII - Alesis jsou právě tím zlatým středem mezi KRK Rokit 5G3 a Yamaha HS5, mají výraznější bassy než HS5, ale zároveň ne tak přehulené jako 5G3. Středy a výšky byly subjektivně horší než u HS5 nicméně i mě trvalo dospět k tomuto závěru a věřím, že bych si na MKII zvyknul.
Alesis jsou 6,5" a Yamahy samozřejmě 5", takže závěrečné rozhodnutí padlo na Yamaha HS7 - kvůli lepším bassům (6,5")
A teď už konečně...
AKAI RPM500 - 5" monitory s velikostí bedny 6,5", váha cca 9kg. Bohužel jsem neměl přímé srovnání, ale zvuk byl lepší než z 5G3, bassy byly příjemné, sic výrazné, ale ne na úkor středů.
V balení je 16 gumových nožiček a jedna auralexová podložka
Abych tedy tohle vlákno nějak uzavřel s shrnul co jsem slyšel a co vybral...
Kamrád mi mezitím, co jsem vybíral, doporučil Yamaha HS80, tak jsem si říkal, proč rovnou ne tu novou řadu (HS5, 7,
V Brně v Audioteku jsem si tedy k poslechu vybral z toho, co bylo.
Yamaha HS5 - v porovnání s KRK nesrovnatelně lepší zvuk
KRK Rokit 5G3 - bassy na úkor středů, věděl jsem, že KRK mají přehulené bassy, ale bral jsem to spíše jako feature a tím, že dělám bassovou hudbu, jsem v nich viděl potenciál, zvuk mě přesvědčil o tom, že "tohle vážně nechci".
Alesis M1 MKII - poté přislo přímé srovnání HS5 a MKII - Alesis jsou právě tím zlatým středem mezi KRK Rokit 5G3 a Yamaha HS5, mají výraznější bassy než HS5, ale zároveň ne tak přehulené jako 5G3. Středy a výšky byly subjektivně horší než u HS5 nicméně i mě trvalo dospět k tomuto závěru a věřím, že bych si na MKII zvyknul.
Alesis jsou 6,5" a Yamahy samozřejmě 5", takže závěrečné rozhodnutí padlo na Yamaha HS7 - kvůli lepším bassům (6,5")
A teď už konečně...
AKAI RPM500 - 5" monitory s velikostí bedny 6,5", váha cca 9kg. Bohužel jsem neměl přímé srovnání, ale zvuk byl lepší než z 5G3, bassy byly příjemné, sic výrazné, ale ne na úkor středů.
V balení je 16 gumových nožiček a jedna auralexová podložka