A rozumí si to třeba více s efektama? Tipoval bych, že ne, ale nevím.frytol píše:Já 6505 pustil právě kvůli univerzálnosti. Mam triple xxx a je to daleko univerzálnější.
PEAVEY 5150 / 6505
Pravidla fóra
Re: PEAVEY 5150 / 6505
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
No tak ten triple X je pěkná věc ale vypadá to že na bazarech bude dost málo dostupná oproti 5150/6505... co se týče těch efektů tak mě osobně by to nevadilo... dříve sem si bez efektů nedokázal hraní představit ale nyní si vystačím jen s kombem a kytarou
... Do toho v čem hraju mi stačí zkreslený/čistý zvuk a tím to hasne 
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
CORT AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Taky jsem to tak míval, když jsem hrával náš pomalý doom-death metal a myslel si, že u toho vydržím, že se kapela nerozpadne, a že jiné styly hrát nebudu.
Občas JSXko bývá vidět na bazáči. Minulý rok tam strašilo několikrát. XXX myslím jednou. Zas tak beznadějné to určitě není. Kdyžtak tam napiš poptávku, až o tom budeš mít zájem. Podle mě šanci máš
Občas JSXko bývá vidět na bazáči. Minulý rok tam strašilo několikrát. XXX myslím jednou. Zas tak beznadějné to určitě není. Kdyžtak tam napiš poptávku, až o tom budeš mít zájem. Podle mě šanci máš
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Právě, že mi přijde že naopak. Když jsem měl delay třeba před 6505 slejvalo to hrozně dohromady při gainu, teď to hodí takový příjemný opáčka. Na čistej je to super. Já třeba gain docela dost řežu. Bassy hodně za 8, středy vejšky up taky, ale na čistej jsem si udělal pěkně kulatej a tam ten delay vyleze pěkně.Demilich píše:A rozumí si to třeba více s efektama? Tipoval bych, že ne, ale nevím.frytol píše:Já 6505 pustil právě kvůli univerzálnosti. Mam triple xxx a je to daleko univerzálnější.
Hmm. Více by mě zajímalo jak čistý kanál snese zkreslení krabičkama. Protože třeba moje 6505+ to všechno strašně "zplacatí". Asi je to celkovou konstrukcí preampu. Když tam člověk dá krabičku, zvuk není zlý, ale nemá to žádnou dynamiku. Hraje to prostě placatě. To i to Marshall DSL 401 kombo, když jej připojím na Orange 4*12'' boxík svůj, tak kzreslící krabičky rozezní jak víno. Jako by pustilo skrze sebe více frekvencí. A taky si rozumí s dynamikou hry, ikdyž jedu přes vytavený fuzz. Tohle 6505+ totálně nedává. Ta hraje rovně a placatě ať dělám co dělám...
Ve výsledku tedy mám 6505+ jako podstavec pod Marshall DSL 401 kombo, které mám píchlé do PPC 412, před tím Blackův Doom Fuzz, a to je panečku mazec
Používám i všechny 3 kanály na tom Marshallu. Má i pěkný čistý. Ale to už je vlastně OT
Ve výsledku tedy mám 6505+ jako podstavec pod Marshall DSL 401 kombo, které mám píchlé do PPC 412, před tím Blackův Doom Fuzz, a to je panečku mazec
Mně přijde tohle právě docela v pohodě. Já jedu na xxx tsko před aparátem a vlastně ho hrnu na všech kanálech. Ten čistej je takovej dost vyhoněnej tim a zbytek jde víc od "zad" jakoby. Neplacatí to právě, naopak.Demilich píše:Hmm. Více by mě zajímalo jak čistý kanál snese zkreslení krabičkama. Protože třeba moje 6505+ to všechno strašně "zplacatí". Asi je to celkovou konstrukcí preampu. Když tam člověk dá krabičku, zvuk není zlý, ale nemá to žádnou dynamiku. Hraje to prostě placatě. To i to Marshall DSL 401 kombo, když jej připojím na Orange 4*12'' boxík svůj, tak kzreslící krabičky rozezní jak víno. Jako by pustilo skrze sebe více frekvencí. A taky si rozumí s dynamikou hry, ikdyž jedu přes vytavený fuzz. Tohle 6505+ totálně nedává. Ta hraje rovně a placatě ať dělám co dělám...
Ve výsledku tedy mám 6505+ jako podstavec pod Marshall DSL 401 kombo, které mám píchlé do PPC 412, před tím Blackův Doom Fuzz, a to je panečku mazecPoužívám i všechny 3 kanály na tom Marshallu. Má i pěkný čistý. Ale to už je vlastně OT
No hele, tak jako TSko před ampem zrovna neberu jako "zkreslovací krabičku". Ta se tam dává z jiných důvodů
Zachová charakter zvuku, který má zesík, pumpuje to stejně, akorát to upraví basy do přijatelnější formy.
No, to bych zase úplně takhle nebral. Když to tsko dáš na čistej kanál, nikdy z toho prostě ten úplně čistej kanál nedostaneš, žejo. Jde o to, co tedy bereš jako zkreslení. DS - 2, metalzone, novadrive? Ale proč? Když máš zesík kterej je lampovej, já nevim, prostě mě to nikdy nenapadlo zkoušet to něčim takovym kazit.Demilich píše:No hele, tak jako TSko před ampem zrovna neberu jako "zkreslovací krabičku". Ta se tam dává z jiných důvodůZachová charakter zvuku, který má zesík, pumpuje to stejně, akorát to upraví basy do přijatelnější formy.
Možná jsem to psal tady - hraju už něco jiného než metal, a používám fuzz krabičku. Takže by mě zajímaly třeba fuzzy. Tam jde o to, jestli zesík dovolí tomu fuzzu projít v celé jeho mohutné šířce a dynamice, aby prostě a jasně duněl tak jak má. 6505 ti to nedá, protože je z principu jinak dělaná = ne na tohle. Ano, nedává to taky smysl hrát tento styl s fuzz krabičkou a jet to přes 6505, ale v tomto stavu jsem právě teď, z historických důvodů, že mi 6505 zbyla z hraní v předchozí kapele. Proto se zde zajímám o to, jak jiné Peavey zesíky žerou efekty
Jen ze zajímavosti.
Takže ano, nedává smysl kazit zvuk 6505 nějakým fuzzem. Jednak proto, že to nejde (zní to placatě a nahovno), a taky proto, že když chceš hrát fuzz, nekoupíš si tak specifický zesík jako 6505
Ale jiné lampové zesíky jsou na tohle dobré a pustí ti přes sebe vše, co propustit mají. Takže to nejde tak lehce shrnout jak jsi řekl "Když máš zesík kterej je lampovej, já nevim, prostě mě to nikdy nenapadlo zkoušet to něčim takovym kazit." Když ten fuzzk pustím přes DSL lampové kombo do Orange, to je panečku jiné kafe (neořezané) 
Takže ano, nedává smysl kazit zvuk 6505 nějakým fuzzem. Jednak proto, že to nejde (zní to placatě a nahovno), a taky proto, že když chceš hrát fuzz, nekoupíš si tak specifický zesík jako 6505
Tak já myslel, že se pořád bavíme o zkreslení na tvrdší hudbu. Co se týče fuzz zkreslení, mam zkušenosti jen s big muffem, jestli Ti to pomůže. Já jsem nikdy nedostal z lampy nic dobrýho, pokud předtim bylo zkreslení. Zkoušel jsem to několikrát a prostě vždycky mi to přišlo, že ty krabičky to akorát kazí. Byl jsem dost skeptickej i vůči tsku, nakonec jsme se zkamarádili.Demilich píše:Možná jsem to psal tady - hraju už něco jiného než metal, a používám fuzz krabičku. Takže by mě zajímaly třeba fuzzy. Tam jde o to, jestli zesík dovolí tomu fuzzu projít v celé jeho mohutné šířce a dynamice, aby prostě a jasně duněl tak jak má. 6505 ti to nedá, protože je z principu jinak dělaná = ne na tohle. Ano, nedává to taky smysl hrát tento styl s fuzz krabičkou a jet to přes 6505, ale v tomto stavu jsem právě teď, z historických důvodů, že mi 6505 zbyla z hraní v předchozí kapele. Proto se zde zajímám o to, jak jiné Peavey zesíky žerou efektyJen ze zajímavosti.
Takže ano, nedává smysl kazit zvuk 6505 nějakým fuzzem. Jednak proto, že to nejde (zní to placatě a nahovno), a taky proto, že když chceš hrát fuzz, nekoupíš si tak specifický zesík jako 6505Ale jiné lampové zesíky jsou na tohle dobré a pustí ti přes sebe vše, co propustit mají. Takže to nejde tak lehce shrnout jak jsi řekl "Když máš zesík kterej je lampovej, já nevim, prostě mě to nikdy nenapadlo zkoušet to něčim takovym kazit." Když ten fuzzk pustím přes DSL lampové kombo do Orange, to je panečku jiné kafe (neořezané)
Zdar, rozdíl mezi fuzzem (mám na mysli ten klasický hendrixovský se dvěma tranzistory) a jakýmkoliv TS kem od Ibanez je pouze v "tvrdosti" omezení amplitudy (fuzz-hard clipping, TS-soft clipping), ale jinak jsou to obě polovodičové zkreslovací krabičky. V použití těchto "mršítek" před hi-gain zesilovačem nevidím žádný smysl, ale proti gustu... 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
No napadá mě hned několik higain zesilovačů, kde to smysl má, protože že jsou higain neznamená, že jsou automaticky dobře použitelné na metal. I když 5150 asi nebude úplně jeden z nich. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
ono taky není metal jako metal - třeba doomaři co by bez krabiček dělali... 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Koupili by si zesíky od Matamp, nebo SunnMrB14ck píše:ono taky není metal jako metal - třeba doomaři co by bez krabiček dělali...
Kdybyste o nějakém v ČR věděli, dejte mi echo.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datumDemilich píše:Koupili by si zesíky od Matamp, nebo SunnMrB14ck píše:ono taky není metal jako metal - třeba doomaři co by bez krabiček dělali...![]()
Kdybyste o nějakém v ČR věděli, dejte mi echo.
Jo, o tomhle vím
Dík za snahu. To ale bude asi dost na zakázku upravená hlava. Navíc s velkým nápisem "postaveno pro michala beneše" to není úplně ono. Spíš nějaký standardnější model.
No, je to normální C7 s nápisem michal benešDemilich píše:Jo, o tomhle vímDík za snahu. To ale bude asi dost na zakázku upravená hlava. Navíc s velkým nápisem "postaveno pro michala beneše" to není úplně ono. Spíš nějaký standardnější model.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To není originál, je to custom-made kopie nebo upravený model a na bazaru už visí hodně dlouho.
(Dřív tam dokonce bylo uvedeno, že to není originál. Pamatuju si to, protože to bylo v době, kdy jsem byl v Huddersfieldu a byl překvapený, že apec odtamtud se dostal nějakému Čechovi a zrovna plave na bazaru.)
(Dřív tam dokonce bylo uvedeno, že to není originál. Pamatuju si to, protože to bylo v době, kdy jsem byl v Huddersfieldu a byl překvapený, že apec odtamtud se dostal nějakému Čechovi a zrovna plave na bazaru.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aha, zajímavé. Jednou mi ho nabízel výměnou za mého marshall a o neoriginálnosti nepadlo ani slovo.Nero píše:To není originál, je to custom-made kopie nebo upravený model a na bazaru už visí hodně dlouho.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nepamatuju si, jak to bylo přesně formulováno, ale byl v tom rozhodně nějaký háček. Což možná vysvětluje, proč tam vicí minimálně rok.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008