Záměna tremola

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
majkysekv

Záměna tremola

Příspěvek od majkysekv »

Koupil jsem kytaru s tremolem typu Floyd Rose a moc mi nesedí.Chtěl bych koupit nějaké lepší tremolo a nevím, jestli jsou kytary všechny stejné a bude tam pasovat.Je možná vzájemná výměna tremol různých typů na různých kytarách?
Díky za radu Majky
Stanley Glazoff

Re: Záměna tremola

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Floyd vymenis jen za lepsi floyd,ale cokoliv jineho bude pracnejsi a spis ti to rekne nejaky kytarar jestli by do toho sel.Jakykolyv jiny typ by vyzadoval zalepeni diry po FR a nevim jak by se to projevilo na zvuku celyho tela,ale zase i stratokastery se lepi z vice kusu,treba by to slo :) A jaky tremolo teda chces,nebo jestli vubec chces tremolo? :idea: :)
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Pokud chceš aby ti někdo místní poradil tak nám prozraď výrobce a model kytary ať můžeme určit o jaký typ FR se jedná. Zatím je to jako kdyby sis šel do krámu a řekl : "chci nový motor do mého auta".Trochu to upřesni !
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
majkysekv

Příspěvek od majkysekv »

Takže kytara Cort X Custom s tremolem Double Locking II.Je jasný, že chci tremolo lepší a kvalitnější.Třeba X 6 od Cortu má tremolo Double locking III a to je podstatně lepší.To DL II vypadá jako laciná náhražka a taky tak i funguje.Asi bych koupil něco u Thomanna.Ibanez Low Pro Edge Chrome, třeba tohle, ale jde mi o to, jestli bude pasovat.Tremolo si seřizuju bez problémů sám, jde mi o to, jestli půjde vyměnit a seřídit bez práce kytaráře
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

majkysekv píše:.Ibanez Low Pro Edge Chrome, třeba tohle, ale jde mi o to, jestli bude pasovat.Tremolo si seřizuju bez problémů sám, jde mi o to, jestli půjde vyměnit a seřídit bez práce kytaráře
Spíš ne. Měnil jsem licenční FR Pro za originál a muselo se frézovat.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Elrann

Příspěvek od Elrann »

Omlouvám se, že to dávám do tohoto tématu, ale připadá mi kvůli mému dotazu zbytečné začínat nové téma.

K věci:
Může mi někdo prosím objasnit, co jsou, kde jsou a jak vypadají břitvy" u Floyd Rose tremola? Teď jsem si četl nějaký článek a pořád se tam psalo o břitvách, ale nikde nemůžu najít jak to vypadá :)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Vzhledem k tomu smajlíku netuším, jestli očekáváš seriozní nebo vtipnou odpověď.
Elrann

Příspěvek od Elrann »

Můžeš hádat jakou odpověď očekávám. A přepsal jsem se trochu, nemyslel jsem břitvy, ale břity - i když to bude celkem totéž.

A pokud si myslíš, že si dělám pr*el, tak nedělám. Vážně jsem to nikde nenašel, nebo by mi postačilo jak se té části říká anglicky.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

DV016_Jpg_Large_H77680.009_black_kit.jpg
Elrann

Příspěvek od Elrann »

Hegrik: Aha, moc děkuju. Konečně vím oč jde.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Můžeš hádat jakou odpověď očekávám
Tak jo, zkusím hádat. Buď jsi nepozorný při čtení nebo psaní nebo hledáš na špatných místech. A pokud si myslíš, že si dělám pr*el, tak nedělám :!:
Na internetu to najdeš tady-
http://lmgtfy.com/?q=b%C5%99ity+floyd+rose
Na zdejším fóru tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... =b%C5%99it
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“