"Gibson" z Číny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Zamčeno
jenyceg

Re: "Gibson" z Číny

Příspěvek od jenyceg »

Tak hodně štěstí a hlavně HRAJ! Pokud máš kytaru, která ti sedí a která bude fungovat, paráda. No a s tím logem - poučení pro příště. Logo není fakt důležité, pokud chceš hrát. Jak praví klasik- nikdy žádná kytara neproslavila kytaristu, vždy kytarista proslavil kytaru, či aparát!
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Fotky by nebyly? Ne že bych to chtěl kupovat ale zajímalo by mě jak moc si s tím kluci čínští pohráli. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
neo50

Příspěvek od neo50 »

jenyceg píše:Tak hodně štěstí a hlavně HRAJ! Pokud máš kytaru, která ti sedí a která bude fungovat, paráda. No a s tím logem - poučení pro příště. Logo není fakt důležité, pokud chceš hrát. Jak praví klasik- nikdy žádná kytara neproslavila kytaristu, vždy kytarista proslavil kytaru, či aparát!
Doufam ze uz zadne priste nebude ale kdyby jo tak si ram tam jmeno toho celnika co evidentne privrwl obe oci kdyz mi tu kytaru pustil. Hraju hraju ale jak jsem psal ty struny jsou hruza. Dam ji jeste na serizeni a myslim ze to bude super.
Smrťokvítek píše:Fotky by nebyly? Ne že bych to chtěl kupovat ale zajímalo by mě jak moc si s tím kluci čínští pohráli. :)
Neni problem
Smrťokvítek píše:Fotky by nebyly? Ne že bych to chtěl kupovat ale zajímalo by mě jak moc si s tím kluci čínští pohráli. :)
Přílohy
20140608_192438.jpg
20140608_192413.jpg
20140607_111900.jpg
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 9.06.2014 6:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučen tripple post. Používej funkci "Upravit". Dík.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mně se z těch fotek zdá, že máš úplně ukrutně nakřivo struník.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bummer píše:ukrutně nakřivo struník.
Ty struny jdou přes kameny pod dvěma úhly (jednak k tělu a jednak mimo osu těla kytary ) a bůhví co to s nimi bude na těch kamenech dělat. Ale já bych mu už nekazil radost.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To jsem neměl v úmyslu, ale úplně mě to praštilo do očí. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

neo50

Příspěvek od neo50 »

Bummer píše:Mně se z těch fotek zdá, že máš úplně ukrutně nakřivo struník.
No jo to jsem si ani nevšiml. Respektive jsem myslel, že je to schválně. Má to na něco vliv?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nemělo by, maximálně se ti budou trochu víc trhat struny.

Pikus

Příspěvek od Pikus »

Možná krapet na zvuk. Říká se, že čím větší je úhel zalomení strun za kobylkou, tím více má kytara výšek. Osobně to na svých kytarách nijak nepozoruju a ani bych to nepovažoval jako mínus... ;).
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Hm, no, teoreticky by se to i dalo poštelovat. Některý struníky na wraptail maj takový šroubky, kterýma se nechá korigovat úhel toho struníku. Nebo to můžeš něčim normálně vypodložit.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Fořt píše:Gibson by to mohl brát "sportovně", třeba jako svéráznou formu neplacené reklamy.
Tak tohle je typický příklad toho, proč je Gibson proti padělání svých kytar. O takovouhle reklamu asi nestojí. :D
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tohle je teda trochu brutal,
jinak kobylku wraptail gotoh http://img690.imageshack.us/img690/5043/img3164p.jpg
jsem teď dával novou na Schuldiner Tribute a ty červíci i když tam dáž dost dlouhy, tak potom co je dotahuješ, tak v určitém bodě dotažení záčnou sklouzavát a dělat neplechu, myslím, že kdyby to chtěl dorovnat což je tak cca podle fotky 15mm tak to z té jedné strany klasikou tonepros s červíkama nedorovná.
Holt tohle je daň za slepou objednávku z neznáma.
lathur

Příspěvek od lathur »

Hellou, nerad bych někomu kazil radost z nové kytary, ale mám takový dojem, že ten struník je nejen nakřivo, ale i úplně mimo osu. A ty k...y místo F-hole jsou děsivé. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
frytol

Příspěvek od frytol »

A mně to přijde zase docela ok! Jako co, je to sice odněkud z číny, kdo ví z jaký dílny za rejžovou lhotou, ale prostě je to kytara na kterou se dá dívat a jestli chlapec je spokojenej, proč mu to kazit? Navíc, jestli je ta kytara od toho člověka, co si myslim, tak jsem v ruce držel a hrál na es 335 a řeknu vám, že půlka lidí tady by to nepoznala, že to je čína a druhá by řekla, že i když je to čína a kopie/padělek/fake/kdovíco, tak zvuk to má pěknej a zpracování taky fajn. Mně by zajímalo, co by se dělo, kdybyste nehráli na kytary, ale třeba hrotili auta. Tyvole, vám by nikdo nesměl nahradit nic neznačkovým dílem, abyste se hned nečertili, úplně to vidim. :lol: :roll:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

frytol píše: Tyvole, vám by nikdo nesměl nahradit nic neznačkovým dílem, abyste se hned nečertili, úplně to vidim. :lol: :roll:
Tady ale nikdo neřeší neznačkové náhradní díly. Nikdo tady netvrdil, že na kytaru Gibson patří jen struny Gibson. A pokud ty si do auta dáváš neznačkový brzdový destičky z Polska, tak počítej s tím, že třeba nedobrzdíš.
Celá ta kytara je neznačková a pokud to má (jak tvrdíš) "pěknej zvuk a zpracování taky fajn", tak nezbývá než jen poblahopřát.
Ale ten celník moc originálů od Gibsona neviděl, když to pustil jako originál. :lol:
frytol

Příspěvek od frytol »

MilanT píše: Ale ten celník moc originálů od Gibsona neviděl, když to pustil jako originál. :lol:
To je i mně záhadou. :lol:
José

Příspěvek od José »

A čemuže by mělo vadit, že je struník mimo osu (mimo designu)? Jediné co mě napadá je lokální zvýšení tahového napětí místě ohybu, které je ale stejné jako by člověk přitáhl struník k tělu.. Navíc dle teorie více zalomení -> víc cinkání je vyosený i na správnou stranu a za chvíli by to někdo mohl dělat jako záměr..
MIran

Příspěvek od MIran »

Tak to je přesně důvod, proč se výrobkům z Číny vyhýbám velikým obloukem ! To je síla ....
Fořt

Příspěvek od Fořt »

frytol píše:
MilanT píše: Ale ten celník moc originálů od Gibsona neviděl, když to pustil jako originál. :lol:
To je i mně záhadou. :lol:
No, možná kytarám trochu rozuměl a pustil to proto, že majitel je už tak dost potrestaný tím, co si pořídil.
Je to fakt děs, takhle to zku..it. To mě zpětně mrzí, že jsem se těch čínských plagiátorů "zastával", když jsou schopni vyrobit takové zmetky, a vyexpedovat je. Navíc mi připadá, když jsem si fotku otočil o 90 stupňů, že má trochu krk do vrtule.
To mi připomíná, když jsem krátce po revoluci kupoval na koleji od někoho bulharská pirátská CD (a klidně mě za to kamenujte), tak jsem nepochopil, když všechno bylo na první pohled OK (krom ošizeného, jen 2-listového bookletu), proč je tam nasekáno v textu spousta překlepů nebo pravopisných chyb, když stejně se ten obal musel v určité fázi skenovat z originálu. Vydedukoval jsem si tehdy, že to je asi právě snaha vyrobit jakousi neshodu s originálem. Třeba je to i případ téhle "záměrné" výrobní vady? Třeba vykazují, v případě nějaké celní kontroly, že prodávají zmetky z továrny Gibson ... (?) Jinak to nedokážu pochopit, když někdo dokáže zvládnout celou technologii, že se může ve vyměření umístění 1 dílu takhle seknout. Copak hergot nepoužívají nějaké přípravky, šablony, atp.?
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

A neni to fakt jen blbě vyfocený? Dyˇt to musí přece projít nějakou výstupní kontrolou a jestli je to tak šuro, jako na tý fotce, tak by si toho musel všimnout i slepej...
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Zamčeno

Zpět na „Elektrické kytary“