2x12 nebo 4x12
Pravidla fóra
Re: 2x12 nebo 4x12
Dřevotříska je těžší než překližka ale osb deska je myslim lehčí.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis 
-
Johny_Hard
Podle mě by stačil koupit box 2x12 s V30 nebo G12T-75 záleží na vkusu, četl jsem slovo valveking tak k té hlavě bych asi doporučil 1960A-1960AV nebo harleye bentona s V30, s puvodnim boxem je to prý jiné a možná o něco horší zvuk z toho leze, podobný případ je to s marshally MA50-100, box k těmto zesilovačum obsahuje reproduktory eminence, nehrál bych na tyhle repráky a radši bych box osadil celestion V30. Stavěl jsem box 2x12 z dřevotřísky, těžké jako kráva, nedokážu si představit jak by byl těžký pro 4 repráky, doporučil bych překližku.
- Steve Yzerman
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, rád bych oživil toto téma.
Nějak jsem po těch x koncertech a pár letech tahání zlenivěl a rozhodl se pořídit menší box... Ať už kvuli váze, i vlastně kvuli tomu místu v autě, kterýho není nazbyt. Doteď jsem využíval svoje 2 boxy 4x12 s V30 (na koncerty sem netahal oba dva
). Byl jsem na ně tak nějak zvyklej, jedná se o poctivou překližkovou, lepenou bednu, kterou chválili především muzikanti, jež mají doma mesu 4x12 recto. Kdybych neřešil dva výše zmíněné důvody, vůbec bych nad jiným boxem neuvažoval. Ale stalo se a pořídil jsem Orange PPC212 (za neskutečný prachy btw.). A tak nějak jsem z toho zvuku zatím strašně zklamanej.
Basy pocitově žádný, je to takový usyčený, žádnej tlak. Asi se to líp prosadí v kapele (což bych asi ani nepotřeboval) a zvukaři budou rádi, že nemusej řezat zbytečně moc spodky. Věděl jsem, že orange je prostě british a spíš na "popíček" (i když se s tím hraje i bordel), ale že to bude až takhle markantní rozdíl?!
Napadla mě tedy otázka, v čem je sakra takovej rozdíl? Je to kvuli rozdílnému objemu bedny? Mě spíš napadla možnost, jestli to nemůže bejt tím, že na těch mých home-made bednách mám udělaný bassreflexy, kdežto orange je vůbec nemá?!
Jestli by to mohlo být tím, tak mám sto chutí se oranžády zbavit a pořídit 2x Thiele (o kterým si myslím, že má bassreflexu až až). Nebo se trochu pohrabat v Orange a jeden BR tam udělat (ale vrtat se mi do něj nechce)
Nějak jsem po těch x koncertech a pár letech tahání zlenivěl a rozhodl se pořídit menší box... Ať už kvuli váze, i vlastně kvuli tomu místu v autě, kterýho není nazbyt. Doteď jsem využíval svoje 2 boxy 4x12 s V30 (na koncerty sem netahal oba dva
Napadla mě tedy otázka, v čem je sakra takovej rozdíl? Je to kvuli rozdílnému objemu bedny? Mě spíš napadla možnost, jestli to nemůže bejt tím, že na těch mých home-made bednách mám udělaný bassreflexy, kdežto orange je vůbec nemá?!
Jestli by to mohlo být tím, tak mám sto chutí se oranžády zbavit a pořídit 2x Thiele (o kterým si myslím, že má bassreflexu až až). Nebo se trochu pohrabat v Orange a jeden BR tam udělat (ale vrtat se mi do něj nechce)
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
To, co říkáš ty o Orange boxech, už jsem slyšel vícekrát.
Nedivil bych se, kdyby měly i třeba nějaký V30 s vlastním voicingem. V30 má hodně verzí: http://www.thegearpage.net/board/showth ... p?t=851486
Bassreflex bys musel počítat. Potom, co jsem na vlastní kůži zažil kopii Thiele se svým zesíkem a pak jsem chvíli hledal, odkud to vlastně hraje, by to pro mě byla jako přenosné řešení jasná volba.
Bassreflex bys musel počítat. Potom, co jsem na vlastní kůži zažil kopii Thiele se svým zesíkem a pak jsem chvíli hledal, odkud to vlastně hraje, by to pro mě byla jako přenosné řešení jasná volba.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Steve Yzerman
- Kontaktovat uživatele:
To bylo myšleno jako chvála na Thiele? Moc jsem to nepobral.Bummer píše:Bassreflex bys musel počítat. Potom, co jsem na vlastní kůži zažil kopii Thiele se svým zesíkem a pak jsem chvíli hledal, odkud to vlastně hraje, by to pro mě byla jako přenosné řešení jasná volba.
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
Ano, bylo. To, jak ta malá bedýnka naplnila místnost, pro mě bylo celkem neuvěřitelné.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Ahoj. Dovolím si tohle téma oživit.
Možná někteří pamatujete, že jsem se v rychlodotazech ptal na alternativu, co mám koupit. Nakonec to dopadlo tak, že jsem se (za pomocí vašich rad) rozhodl šetřit na Marshall JVM410C. Tedy kombo.
Nicméně jsem se nedávno díval a zjistil, že to kombo vychází na stejné peníze, jako kombinace hlavy+2×12. Což je prakticky asi i lepší. Sice s hlavou a reproboxem nedosáhnu pohodlnosti přenosnosti komba, ale zase budu mít víc alternativ (hlavně k repru, o hlavě jsem více méně rozhodnutej). A co je hlavní, můžu si už něco koupit teď
!
Rozpočet je zatím cca 20 tisíc a jelikož mám kombo s externím výstupem, tak bych koupil 2×12 repro.
Otázka je, jestli k té hlavě kupovat na 100% tu Marshall JVMC 2×12 kysnu.
Za dvacku můžu koupit i MESA Rectifier s 2×V30 (a nebo MESA Lonestar s C90, ale C90 jsem s Marshallem ještě neviděl, tak nevím
).
Pak je tu ještě klasickej Orange PPC212, jenž mi byl favoritem, ale nedávno jsem někde četl, že celkem postrádá basy a je lepší pro takovej ten british rock.
Ještě mě zaujal Marshall 2061cx, kterej je ale poměrně obří a minimálně nevypadá moc high-gainově.
Nakonec jsem přemýšlel i o ENGLu, kterej bude mít asi víc basů, ale taky bude o dost ostřejší.
Nemohl by mi někdo tak zhruba poradil nebo sdělit nějaké zkušenosti?
Recenze na internetu ještě projdu.
EDIT: Jde mi hlavně o to, že asi nebudu mít moc možnost zajet do thomanna a tady v Česku budu rád za ten Orange.
Možná někteří pamatujete, že jsem se v rychlodotazech ptal na alternativu, co mám koupit. Nakonec to dopadlo tak, že jsem se (za pomocí vašich rad) rozhodl šetřit na Marshall JVM410C. Tedy kombo.
Nicméně jsem se nedávno díval a zjistil, že to kombo vychází na stejné peníze, jako kombinace hlavy+2×12. Což je prakticky asi i lepší. Sice s hlavou a reproboxem nedosáhnu pohodlnosti přenosnosti komba, ale zase budu mít víc alternativ (hlavně k repru, o hlavě jsem více méně rozhodnutej). A co je hlavní, můžu si už něco koupit teď
Rozpočet je zatím cca 20 tisíc a jelikož mám kombo s externím výstupem, tak bych koupil 2×12 repro.
Otázka je, jestli k té hlavě kupovat na 100% tu Marshall JVMC 2×12 kysnu.
Za dvacku můžu koupit i MESA Rectifier s 2×V30 (a nebo MESA Lonestar s C90, ale C90 jsem s Marshallem ještě neviděl, tak nevím
Pak je tu ještě klasickej Orange PPC212, jenž mi byl favoritem, ale nedávno jsem někde četl, že celkem postrádá basy a je lepší pro takovej ten british rock.
Ještě mě zaujal Marshall 2061cx, kterej je ale poměrně obří a minimálně nevypadá moc high-gainově.
Nakonec jsem přemýšlel i o ENGLu, kterej bude mít asi víc basů, ale taky bude o dost ostřejší.
Nemohl by mi někdo tak zhruba poradil nebo sdělit nějaké zkušenosti?
Recenze na internetu ještě projdu.
EDIT: Jde mi hlavně o to, že asi nebudu mít moc možnost zajet do thomanna a tady v Česku budu rád za ten Orange.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Pominu-li zvuk, už jsi takhle třeba ve 4 ráno vyšťavený po koncertu přenášel lampové 2x12" kombo?Radagabi píše:Nicméně jsem se nedávno díval a zjistil, že to kombo vychází na stejné peníze, jako kombinace hlavy+2×12. Což je prakticky asi i lepší. Sice s hlavou a reproboxem nedosáhnu pohodlnosti přenosnosti komba, ale zase budu mít víc alternativ (hlavně k repru, o hlavě jsem více méně rozhodnutej). A co je hlavní, můžu si už něco koupit teď!
Modelová situace:
Ta věc má 35 kg, stojí 40.000, takže v rámci ochrany to nejspíš co nejdřív dáš do kejsu a jseš s tím na 41-43 kg - jak se k takové nenositelné krávě má pak člověk chovat ohleduplně kvůli elektronkám?
Ale samozřejmě je to Tvoje volba.
Co se boxu týká... to s tím Orange zvukem jsou nějaké netové kecy, řekl bych, že po Mese je to jeden z nejlepších 2x12" boxů, které se dají běžně koupit. Mesa samozřejmě vede. Ještě doporučuju (z vlastní zkušenosti) popřemýšlet nad vertikálním boxem, podle mě je to jasně nejlepší dvoudvanáctka na sériovém trhu. Je trochu menší než Marshall 2061cx, ale těžší - ovšem hraje. Engly se mi osobně moc nelíbí, připadají mi takové pod dekou (že by vnitřní vytlumení?). Novodobé Marshally už jsou mi už nějaký ten pátek velmi podezřelé. Z čeho se vůbec vyrábějí? Jsou vůbec ze dřeva?
Co nějaký H.Kettner? Ty dražší bývají velmi dobré. Ale nevím, mají je v MusicData.
Každopádně za sebe to vidím - pokud máš peníze, tak Mesu, pokud za méně, tak klidně Orange.
| Cruel YT | Cruel sptf
S tím kombem máš pravdu, takhle jsem o tom ani nepřemýšlel
.
Jinak díky za radu.
Hughes&Kettner vůbec neznám, co se boxů týče, ještě jsem žádnej neslyšel, takže nemohu soudit
.
Jinak jsem si spíš říkal, jestli ten Marshall JVM box není přímo na tu hlavu stavěnej. Prostě, jestli ta kombinace reproduktorů není "vyvinuta" přímo na ten zesilovač.
JInak o prachy ani tak nejde.
Zajímalo by mě to srovnání té MESy a Orange, chtěl bych to slyšet vedle sebe nejlépe
. Ale takové štěstí mít asi nebudu.
Problém je ten, že tu hlavu nemám, zatím má pořád to maly VHT a otázka je, jestli zkoušet ty repra na něm bude relevantní. Pochybuji, že budou v kytarách moc nadšení, když po nich budu chtít zapojit hlavu za 30 tisíc
....
Jinak díky za radu.
Hughes&Kettner vůbec neznám, co se boxů týče, ještě jsem žádnej neslyšel, takže nemohu soudit
Jinak jsem si spíš říkal, jestli ten Marshall JVM box není přímo na tu hlavu stavěnej. Prostě, jestli ta kombinace reproduktorů není "vyvinuta" přímo na ten zesilovač.
JInak o prachy ani tak nejde.
Zajímalo by mě to srovnání té MESy a Orange, chtěl bych to slyšet vedle sebe nejlépe
Problém je ten, že tu hlavu nemám, zatím má pořád to maly VHT a otázka je, jestli zkoušet ty repra na něm bude relevantní. Pochybuji, že budou v kytarách moc nadšení, když po nich budu chtít zapojit hlavu za 30 tisíc
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych se osobne 2x12 kombu vyhnul, pokud teda nemas jistotu, ze ho budete nosit ve dvou.
U JVM bych se obloukem vyhnul boxu s G75T a volil box s V30. Hral jsem i na 2x12 box s C90 od MB a rozumi si to s DSLkem i JMP+50/50. Pokud mas na Mesu.....ber.
U JVM bych se obloukem vyhnul boxu s G75T a volil box s V30. Hral jsem i na 2x12 box s C90 od MB a rozumi si to s DSLkem i JMP+50/50. Pokud mas na Mesu.....ber.
Jéje, to je tak přesný.Radagabi píše:Když to třeba sám dáváš dozadu do kufru auta? Grandfinále v sexy předklonu, rozklepaná kolena opřená o nárazník, víc 40 kg balancuješ jen zádama (křížem) v rozpažených pazourách a snažíš se svého miláčka jemně uložit. Nojo. Přesně. Řáp ho.
Ty se máš.Radagabi píše:JInak o prachy ani tak nejde.
V tom případě ber Mesu s Vintage30a neřeš. To je teoreticky box nadosmrti, protože o moc líp to vyrobit nejde a pokud, jsou už to pak nepodstatné nuance za předražený boutiq a subjektivní libido.
Jen doporučuju rozmyslet ten vertikální box. Sice zesik Marshall by po stranách o krapet přesahoval jeho šířku, ale box ti při menší hmotnosti a rozměrech splní takřka stejnou funkci jako 4x12" - je vyšší, nemusíš ho na koncertech podkládat židlí a pod., naklopené horní repro, nepoměrně lépe pokryje prostor.
Do horizontálního boxu bych šel v situaci, kdy bych si na něj pořídil takový typ pevného kejsu, na který bych mohl box při koncertu postavit. Bez tohoto opatření je horizontal na podlaze (kolečkách) slušně řečeno dost na h..., prostě co na koncertu s boxem, který člověku hraje do kolen? Dát skoro 20 litrů za box, ke kterému musím v klubu shánět dostatečně stabilní židli (a že to bývá problém) mi připadá dajaké podivné.
Dojdi se někam podívat pro porovnání a nech si dát ten horizontal na zem.
http://medias.audiofanzine.com/images/n ... 212594.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v695/ ... andcab.jpg
http://i1189.photobucket.com/albums/z43 ... oogie2.jpg
| Cruel YT | Cruel sptf
O prachy mi jde jen, když si "půjčuju" od rodičů, ale teď se stálou brigádou jsou peníze nad 20 tisíc jen otázkou týdnů .cherreda píše:Ty se máš.Radagabi píše:JInak o prachy ani tak nejde.![]()
Půjdu jak říkáš do toho vertikálu. Samozřejmě až po tom, až všechny boxy prozkouším a poslechnu
Moc děkuji všem za ohlasy a rady
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
no tak se shanenim vertikalni mesy 212 hodne stesti. Ja uz jsem se o to pokousel 2x a nikdo ji nebyl schopen sehnat.
Jako lepsi reseni mi prijde horizontalni 212 a case na hlavu. Rozdil v cene tech boxu ti pokryje naklady na koupi case.
No a nakonec bych si rozmyslel i to cca 25kilove JVM
Jako lepsi reseni mi prijde horizontalni 212 a case na hlavu. Rozdil v cene tech boxu ti pokryje naklady na koupi case.
No a nakonec bych si rozmyslel i to cca 25kilove JVM
Hm, já myslel, že Radagabi chce jít do nové bedny, to by koupit vertical asi problém nebyl. Fakt je, že z druhé ruky těch vertikálních MB moc není, kdežto horizontální se vcelku často objevují, takže mi řešení boxu na kejsu přijde jako rozumná varianta, i když by to mohlo trochu polaškovat na basech. 
OT:
Já jsem reagoval kdysi okamžitě na nabídku za 10k s odpáleným spodním reprem, takže docela kauf. Hoch měl zřejmě mentální problém vyměnit reprák, tak jsem se na něj nezlobil.
Ta moje bedna je docela unikátní v tom, že má double baffle, t.j. zdvojenou přední desku ála Ampeg - Mesa s tím jednu chvíli experimentovali a pak se na to vybodli - funguje to jako bassreflex, reprák je přišroubovaný pouze na vnitřní desce. Jak moc se to projevuje nemohu říct, nemám možnost porovnání s jinou stejnou bednou.
A jak je na tom vertikální Engl s V30? Cena je jakžtakž příznivá a že se jejich boxy zvukem moc nelíbí mně, to nic neznamená a může to být subjektivně libidozní. Však spousta lidí na to spokojeně hraje. Taky dostupná varianta hodna úvahy, ne?
OT:
Já jsem reagoval kdysi okamžitě na nabídku za 10k s odpáleným spodním reprem, takže docela kauf. Hoch měl zřejmě mentální problém vyměnit reprák, tak jsem se na něj nezlobil.
A jak je na tom vertikální Engl s V30? Cena je jakžtakž příznivá a že se jejich boxy zvukem moc nelíbí mně, to nic neznamená a může to být subjektivně libidozní. Však spousta lidí na to spokojeně hraje. Taky dostupná varianta hodna úvahy, ne?
| Cruel YT | Cruel sptf
- Steve Yzerman
- Kontaktovat uživatele:
Ty "internetový kecy" o tom, že Orange postrádá basy jsem psal já a ani po 3 měsících co jsem s ním odehrál X koncertů a X zkoušek je nezměním. Furt mi vrtá hlavou, že orange střelím a pořídím třeba 2x Mesy Thiele. Na moje ucho je to prostě strašně středový... (Jenže pak se podívám, jak skvěle ta oranžová vypadá a chutě prodat jsou ty tam...).Radagabi píše:
Ale 100 lidí, 100 uší a 100 chutí - může ti sednout a rozhodně patří k TOP bednám na trhu. Tady by bylo asi nejlepší to prostě porovnat vedle sebe (a vybrat podle tvých preferencí) - i když všechny vedle sebe asi mít nejde...
btw. Osobně bych ho chtěl porovnat s Mesou Rectifierem 2x12 (pokud by se mi zvuk mesy líbil víc, časem bych ho za orange "vyměnil").
A co Orange PPC412? Na muzikeru bývaly dříve párkrát do roka akce (nevím jak teď), já ho koupil za cca 13000 nový... U té 412 si na basy nestežuju...
Naopak je musím fest stáhnout...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Zajímavý docela pozorovat jak se lidi snaží mít vždycky to nejlepší a dají na ostatní.
Já si koupil v roce 2011 framuse z druhý ruky víceméně za miniprachy. Stál mě 8000,- je to 4x12. Jelikož mě stál tyhle směšný prachy, necham si ho napořád. Je omlácenej, roztrhanej, ale je to prostě můj box, kterej měbaví.
Můj názor na tyhle všechny věci je takovej, že pokud někdo něco koupí a vyloženě ho ta věc nesere, tak si na ní prostě zvykne. To je jako s ženskou, ten kdo má krásnou bloncku si zvykne na krásnou bloncku, ten kdo má doma bečku co smrdí, zvykne si na to, že ta bečka smrdí a krká. Prostě klasika.
Jestli má chlapec rozpočet 20K rozhodně bych mu doporučil vzít zesík + box, box takovej, aby se to vyplatilo hlavně finančně, protože když mu to nesedne, aby to mohl kdykoliv prodat. Celý je to o v kusu. Já prodal 6505, protože mě srala a mam XXX a ten aparát není lepší, ale nastavil jsem si to, pošteloval, dokreslil k obrazu svýmu a je to.
Já si koupil v roce 2011 framuse z druhý ruky víceméně za miniprachy. Stál mě 8000,- je to 4x12. Jelikož mě stál tyhle směšný prachy, necham si ho napořád. Je omlácenej, roztrhanej, ale je to prostě můj box, kterej měbaví.
Můj názor na tyhle všechny věci je takovej, že pokud někdo něco koupí a vyloženě ho ta věc nesere, tak si na ní prostě zvykne. To je jako s ženskou, ten kdo má krásnou bloncku si zvykne na krásnou bloncku, ten kdo má doma bečku co smrdí, zvykne si na to, že ta bečka smrdí a krká. Prostě klasika.
Jestli má chlapec rozpočet 20K rozhodně bych mu doporučil vzít zesík + box, box takovej, aby se to vyplatilo hlavně finančně, protože když mu to nesedne, aby to mohl kdykoliv prodat. Celý je to o v kusu. Já prodal 6505, protože mě srala a mam XXX a ten aparát není lepší, ale nastavil jsem si to, pošteloval, dokreslil k obrazu svýmu a je to.
4×12 se mi moc nehodí . Nejde ani tak o ty rozměry, ale o to, že bych byl v kapele slyšet potom jenom já.Marylin píše:A co Orange PPC412? Na muzikeru bývaly dříve párkrát do roka akce (nevím jak teď), já ho koupil za cca 13000 nový... U té 412 si na basy nestežuju...Naopak je musím fest stáhnout...
Co se týče zvuku, jsem poměrně nekompromisní a uznávám, že vyhodím 10 tisíc skoro pro nic, jen pro vlastní dobrý pocit a nevýrazné zlepšení zvuku (pravděpodobně půjde ve značné míře stejně jen o tzv. "psychoakustiku"frytol píše:Zajímavý docela pozorovat jak se lidi snaží mít vždycky to nejlepší a dají na ostatní.![]()
S tím zvykem máš pravdu, opravdu to takto funguje. Nicméně bych se rád zlepšoval a posouval kupředu se vším všudy, včetně zvuku.
V tomhle ti úplně rozumim, mám Mesu Single Rectifiera + 4xV30 Recifier box, co se týká zvuku, hraje to fakt parádně ale mě vždycky fascinovaly nadupaný komba od Mesy (tím myslím hodně součástek na malým prostoru) a jejich zvuk. Navíc když si chci jet zahrát sám do zkušebny tak mám smůlu - 50 Kg bedna + schody není ideální kombinaceSteve Yzerman píše:Ty "internetový kecy" o tom, že Orange postrádá basy jsem psal já a ani po 3 měsících co jsem s ním odehrál X koncertů a X zkoušek je nezměním. Furt mi vrtá hlavou, že orange střelím a pořídím třeba 2x Mesy Thiele. Na moje ucho je to prostě strašně středový... (Jenže pak se podívám, jak skvěle ta oranžová vypadá a chutě prodat jsou ty tam...).Radagabi píše:
Ale 100 lidí, 100 uší a 100 chutí - může ti sednout a rozhodně patří k TOP bednám na trhu. Tady by bylo asi nejlepší to prostě porovnat vedle sebe (a vybrat podle tvých preferencí) - i když všechny vedle sebe asi mít nejde...
btw. Osobně bych ho chtěl porovnat s Mesou Rectifierem 2x12 (pokud by se mi zvuk mesy líbil víc, časem bych ho za orange "vyměnil").
Ale prostě změna je to nutná...