Chlapske zvuky s ocasem
Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
hmm, takze bohuzel nakonec je to spis reklamni vejicka nez pouzitelna vec.
Chlapske zvuky s ocasem
Chlapske zvuky s ocasem
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
A nešlo by u G1XOn využít toho on/off spínače pod pedálem? Že by byl přiřazený na reverb se zapnutým tailem, tím pádem bys byl v patch módu, stiskem pedálu reverb vypnul a on by díky tailu dozněl, v rámci patche, samozřejmě. Praktických situací kde to využít ale asi moc nebude.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak by to šlo použít.
No, jde o to, co člověk pro živé hraní vyžaduje za fičury a kolik je ochoten za krabičky, které to budou umět, vyhodit. Když si zhodnotím, co potřebuji pro živé hraní já, tak mi G1Xon stačí bohatě (zatím).hyenik píše:hmm, takze bohuzel nakonec je to spis reklamni vejicka nez pouzitelna vec.
Chlapske zvuky s ocasem
o vyuziti nevyuziti muzeme vest diskuze, nekomu to vadi bez spilloveru nekomu ne.
spis jsem mel na mysli ze tam ta funkce je a pritom vpodstate nepouzitelna, to me tak trosku vadi.
Podle toho co jsem cetl jsem naznal dojmu ze to je mezi presety a vono ne
Ale nebudu se na Zoom moc zlobit, moznosti a vyhody silne prevazuji nad negativy.
spis jsem mel na mysli ze tam ta funkce je a pritom vpodstate nepouzitelna, to me tak trosku vadi.
Podle toho co jsem cetl jsem naznal dojmu ze to je mezi presety a vono ne
Ale nebudu se na Zoom moc zlobit, moznosti a vyhody silne prevazuji nad negativy.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
On to bude v podstatě jen problém HW. Muselo by to mít dvojnásobnou kapacitu paměti a výpočetního výkonu, aby to udrželo doznívající efekt starého patche a zároveň už načetlo a používalo efekty v novém patchi. A to by pak bylo za jiné prachy. Čili je to tam dáno jako bonus a dá se to použít, když člověk ví jak a kdy. Já to třeba při hraní použít můžu bez výraznějšího omezení, protože nepotřebuju měnit během hraní patche. Stačí mi jen nějak zvýraznit sóla (buď hlasitostně nebo barevně - reverb, hall). Pak ten tail je použitelný, i když si toho asi moc lidí ani nevšimne, kdyby tam nebyl.
A teď si postěžuji, abych se furt ZOOMa jen nezastával: nějak mě zlobí pravé tlačítko na kurzoru. Ne, že by nefungovalo, ale nemačká se tak dobře, jako ostatní tlačítka, resp. musím jej mačkat trochu jiným způsobem než ty ostatní. Ale řešit to nehodlám, to mě nestojí za tu námahu.
A teď si postěžuji, abych se furt ZOOMa jen nezastával: nějak mě zlobí pravé tlačítko na kurzoru. Ne, že by nefungovalo, ale nemačká se tak dobře, jako ostatní tlačítka, resp. musím jej mačkat trochu jiným způsobem než ty ostatní. Ale řešit to nehodlám, to mě nestojí za tu námahu.
Torste, mohl bys ve volné chvilce testnout do linky Aliena s cabinetem HW Stack, jak se ti to jeví? Jakožto obývákový šmrdlal jsem to zkusil do sluchátek a do (téměř) širokopásem, je to míň průrazné a agresivní jak kompletní Alien, ale líbí se mi to hodně.torst píše:*** Kytarové simulace zněji jako simulace. I když každému modelu lze přiřadit libovolnej simulovanej box, většinou zní nejlíp právě s defaultem-s tím, kterej má totéž označení. Je to logické, jsou k sobě nejlíp uzpůsobeny.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
filo01: Jasně, zkusím, ale nad Alienem jsem asi zlomil hůl. Že je moc průrazný? Mě právě na těch higain ampech vadí jejich neprůzaznost, přehnaná kulatost ve středech (...aby to znělo "ampově" a nebzučelo to ...). Reálný apce nezněji takhle "přeampovaně" . A Alien mi v tomhle přijde právě nejpřehnanější. Ideál je pro mě ten Diezel. Mám ještě připravenou pěknou ukázku. Otázkou je, jestli myslíme pod průrazností to samý,.
Tu kombinaci zkusim, zejtra napíšu.
Tu kombinaci zkusim, zejtra napíšu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
No, tak jestli ti přijde kompletní Alien jako neprůrazný, tak ten HW Stack ani zkoušet nemusíš
Tady aspoň vidím, že zkušenost z domácí hraní je do reálu totálně nepoužitelná, už mlčím a budu jen vstřebávat 
zkusil jsem nasimulovat Mesa Recto preamp, jehož ukázku mám v PC. S žádnou simulací, ani BG Drive se mi tu ostrost originálu nepodařilo docílit. Furt tam vadila ta pseudoampová huhňavost.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01: Jo, zkusil jsem Aliena s různejma "boxama". Ten HW stack není špatnej, ale ani průraznej. Naopak mi přijde zastřenej, bez výšek, taková "zaprášená starožitnost". Ale na rozdíl od ostatních logainovejch speakerů, který ty higain preampy úplně zprzněji, je HW použitelnej. Nicméně i Alien mi zní nejlíp se speak. sim Diezel. Poměrně univerzální a přirozená (i na ukázkách na YT používaná) je ta sp. simulace FD combo (1. v řadě). Doporučuju.
Nicméně pořád mi není jasné, proč se držíš toho Aliena. je fakt zahuhlanej, sudovitej. Favorit je Diezel, pak snad ta Mesa - BG drive. Dokonce i DZ+Alien box mi zní dobře a vyrovnaně. Ale Alien preamp je karikatura, podle mne.
Zkoušel jsem do sluchátek a rovnejch monitorů.
Nicméně pořád mi není jasné, proč se držíš toho Aliena. je fakt zahuhlanej, sudovitej. Favorit je Diezel, pak snad ta Mesa - BG drive. Dokonce i DZ+Alien box mi zní dobře a vyrovnaně. Ale Alien preamp je karikatura, podle mne.
Zkoušel jsem do sluchátek a rovnejch monitorů.
podle tohohle by se mi víc líbily ty ZOOMacký zvuky, nejsou tak přezakulacený.
https://www.youtube.com/watch?v=E6MU0D26c9o
https://www.youtube.com/watch?v=E6MU0D26c9o
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Mam problem s tim PC softem od Zooma. Chtel jsem si zobrazit nejaky patche od Torsta a prepsat je do svy G1on, ale nejde to. Patch se natahne do programu, zobrazi se v prave dolni pulce jako A0 BassSim, ale uz se nezobrazej jednotliy efekty a parametry v horni pulce obrazovky. Zkousel jsem klikat, pretahovat, porad nic. Co delam spatne? (je to verze Edit&Share 5.0 na Win.7.pro)
EDIT - uz jsem na to prisel, je potreba presunout patch z "Temporary" do "NewFolder", pak se zobrazi efekty. Neni to teda moc intuitivni.....
EDIT - uz jsem na to prisel, je potreba presunout patch z "Temporary" do "NewFolder", pak se zobrazi efekty. Neni to teda moc intuitivni.....
Hraju výhradně na šrot.
Mi to jde na stejné konfiguraci následujícím postupem:
V Library vlevo je PC, na to klikneš pravou a dáš Import. Já jsem naimportoval Torstův New Patch Group 001.g3xa viz screenshot.

Pak jsem na patchi A01 zase klikl pravou a opět import. Vybral jsem Gion-BassSim-flangervole.g3xp a efekty normálně vidím, opět viz screen

Je to to, co hledáš?
edit: vidím, že už jsi na to v mezičase přišel, no, snad to někomu přijde vhod
V Library vlevo je PC, na to klikneš pravou a dáš Import. Já jsem naimportoval Torstův New Patch Group 001.g3xa viz screenshot.

Pak jsem na patchi A01 zase klikl pravou a opět import. Vybral jsem Gion-BassSim-flangervole.g3xp a efekty normálně vidím, opět viz screen

Je to to, co hledáš?
edit: vidím, že už jsi na to v mezičase přišel, no, snad to někomu přijde vhod
týýýývole, to jsou moje nastavení !! Tak to už jsem asi slavnej !!! Ten "flangervole" je nějakej zkušební blábol. Nepoužívat.
Mělo to nejúdernější název, tak jsem to pro názornost v tom "návodu" použil 
Tak a je to oficiální. G1on díky své využitelnosti vystrnadilo z bordu Line 6 M5...Svět se řítí ke konci 
Edit: Hlavním důvodem výměny je, že když jsem tyhle dva efekty srovnával vedle sebe, měl jsem pocit, že mezi nimi není v kvalitě efektů takřka rozdíl. Dokonce slavný Particle verb mi přišel na zoomu o chlup lepší. (
Když k tomu přičtu možnost mít více efektů na jeden Preset + looper tak mám zcela jasno.
Co se týče zpracování je to samozřejmě kovová krabička proti plasťáku, ale to s radostí překousnu.
Využití M5 si dovedu představit u lidí, kteří toho nechtějí moc řešit a jednou za čas si vymění efekt...
Edit: Hlavním důvodem výměny je, že když jsem tyhle dva efekty srovnával vedle sebe, měl jsem pocit, že mezi nimi není v kvalitě efektů takřka rozdíl. Dokonce slavný Particle verb mi přišel na zoomu o chlup lepší. (
Když k tomu přičtu možnost mít více efektů na jeden Preset + looper tak mám zcela jasno.
Co se týče zpracování je to samozřejmě kovová krabička proti plasťáku, ale to s radostí překousnu.
Využití M5 si dovedu představit u lidí, kteří toho nechtějí moc řešit a jednou za čas si vymění efekt...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
G1on je konečné řešení všech kytaristickejch potřeb ! Zkoušim s nim nahradit lamp. preamp na live, možná se to podaří. Dám vědět.
ještě by to chtělo midi ovládání 
Vzhledem k tomu, že je to levná plastová hračka a poměrně výkonná, tak se snad nějaké šikovné ručičky najdou, možností k modifikacím je dost. Mě by se líbila náhrada těch plastových šlapátek za něco robustnějšího, po víkendu jsem zjistil, že se mi ve spárách povaluje jehličí 
Mám doma zooma, starého, z druhé ruky koupeného a ten má na každé straně Jack samici navíc, právě na připojení bytelnejsich slapatek
Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk