Jenom upresnim, ten matamp tam je tak dva roky.Nero píše:Nepamatuju si, jak to bylo přesně formulováno, ale byl v tom rozhodně nějaký háček. Což možná vysvětluje, proč tam vicí minimálně rok.
PEAVEY 5150 / 6505
Pravidla fóra
-
arcilucifer
Re: PEAVEY 5150 / 6505
ten Matamp je kamarada, hral jsem na nej - nechal si ho asi pred deseti rokama postavit primo ve fabice na zakazku pro sebe (proto ten napis). Hraje to super
na takovou malou mrchu velmi univerzalni aparat.
tady je dokonce prehistoricky video jak na nej hraju
https://www.youtube.com/watch?v=mknEgE6ImZs
tady je dokonce prehistoricky video jak na nej hraju
A dva roky tam rozhodně není. Sice už tam byl před hodně dlouhou dobu, ale pak ho majitel zase stáhl. Takže poprvé tam byl už i před víc než třema rokama (tehdy, když mi ho nabízel výměnou za marshalla) a pak se tam párkrát ukázal znova. Majitel asi s prodejem hodně váhá
Nejspíš to tak není nějaký průserový ležák, kterého se jenom majitel nemůže zbavit....
je to dobrej apec. majitel ho ale moc nepouziva a za tu dobu co ho ma se mu trochu pohnul vkus na zvuky jinym smerem
normalni vec.
taky jsem na neho hral,
na HC metal ktere ted majitel hraje (na basu), to uplne neni
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
ja myslel, ze ted zas hraje na kytaru, akorat na soldano v bluesove kapelehyenik píše:taky jsem na neho hral,
jo? no vidis, tak pak nema porad vymenovat aparaty 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Tak jsem se rozhodl jít do prodeje své 6505+. Kdyby měl někdo zájem, či otázky, tak ZDE 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
soulflytriber
Přidám sem jenom takovej menší dodatek. To, že je tohle brutální apec na metal s krutejma středama víme všichni, ale chtěl jsem vidět jak tenhle apec by uměl nějaký scoop tóny. No a dneska mam aparát doma, tak jsem pomocí preamp outu a cubasu zkoušel semtam něco z toho nahrát. Jako reprobox jsem použil demíčko revalvera 4ky (proto to tam pípá
) a konrkétně flathill box (mesa) s sm57 mikrofonem. Zkoušel jsem jak hodně středů nám apec dá, když dáme eq hooodně do V. Zkrátka poslechněte si to a uslyšíte
Ještě musim napsat menší vysvětlivky. Kde je napsaný max, tak je nastavení následovný:
gain 6-7
basy 10
středy (podle toho jak je v souboru napsaný mid)
výšky 10
resonance 8
presence 5
Kde neni napsaný max, tak je nastavení následovný
gain 6-7
basy 8-9
výšky 7
resonance 8
presence 5
Zkoušel jsem z toho dostat nějaký scoop ton, ale prostě i když mam maximum Včko tak to prostě nejde
A troufám si říct, že u jinejch aparátů musíte dát středy skoro za půlku, aby jste dostali stejně středů jako u týhle mašiny na nule. To je ale jenom muj názor. Třeba to vidíte jinak
Jo a ještě kdyby někdo měl nějakej dobrej plugin na reproboxy, tak to asi svede líp jak já. Takže pro sichr ještě posílám samotný impulsy, který mi vylezly z apce.
gain 6-7
basy 10
výšky 10
resonance 8
presence 5
Kde neni napsaný max, tak je nastavení následovný
gain 6-7
basy 8-9
výšky 7
resonance 8
presence 5
Zkoušel jsem z toho dostat nějaký scoop ton, ale prostě i když mam maximum Včko tak to prostě nejde
- Přílohy
-
- 5150 impuls max mid2.mp3
- (313 KiB) Staženo 123 x
-
- 5150 impuls mid2.mp3
- (293.63 KiB) Staženo 143 x
-
- 5150 mesa mid2.mp3
- (293.63 KiB) Staženo 117 x
-
- 5150 mesa max mid2.mp3
- (313 KiB) Staženo 120 x
-
- 5150 mesa max V.mp3
- (293.63 KiB) Staženo 128 x
aparát: Peavey 6505
box: Harley Benton V30
-
soulflytriber
Ještě teda ten poslední impuls. Maximum souborů můžu přidat 5, tenhle je holt šestej no 
- Přílohy
-
- 5150 impuls max V.mp3
- (293.63 KiB) Staženo 113 x
Re: PEAVEY 5150
Sice je to už tabu, ale na mojí obranu to sem prostě musim napsat ohledně toho ekvalizéru.Bummer píše:
EDIT: Ještě jedna věc... Peavey XXX má aktivní ekvalizér, takže 2/10 je tam spíš něco jako 4/10 u tebe (ty máš pasivní).
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Peavey 6505
Zdarec lidičky, mám novou hlavu Peavey 6505 a při zapnutí ze standby režimu cca po 2-3 sekundách lupne v reprácích.
Je to normální nebo ne? Díky Cef
Je to normální nebo ne? Díky Cef
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 26.01.2015 7:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do jednoho z existujících threadů. Příště zkus nejdřív hlrdat, zda podobný thread již neexistuje.
Důvod: Sloučeno do jednoho z existujících threadů. Příště zkus nejdřív hlrdat, zda podobný thread již neexistuje.
Taky mi to semtam lupne.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Mě to dělalo spíš když jsem apec vypínal. Normál jsem stáhnul hlasitost, vypnul stand by a cca po 3 sekundách vypnul power. Ale vyřešil jsem to tak, že jsem po vypnutí stand by sundal ze sebe kytaru, hodil jí do baťohu a potom vypnul power a už to nelupalo 
Zdar, lupání určitě normální není a není to u elektronkových zesilovačů častá závada. Při zapnutí to nemůže lupat z principu. Pro Cef(a) mám doporučení: nepoužívej vůbec "stand-by", nech jej stále zapnutý. Už mě to omrzelo po x-té opakovat, že tento vypínač se do kytarových zesilovačů dostal omylem pana Fendera. Koho zajímá celá story, jistě ji strejda Google při správně položeném dotazu nabídne. Existuje ještě jeden možný tech. důvod a to jsou nedostatečně napěťově dimenzované filtrační elektrolyty ve zdroji. Že by to nějaký výrobce ještě dnes používal z tohoto důvodu velmi pochybuji. Standby u kytarových zesilovačů ničemu nepomáhá ani neškodí - je to jen zbytečný spínací prvek dobrý tak na "cigárpauzu", jinak k ničemu. Nenutím nikoho, aby mi věřil, holt zvyk je železná košile
. Snad proto si ani dnešní výrobci "nedovolí" ten přepínač pojmenovat "mute" jak je to běžné u spotřební elektroniky a nevypínat nesmyslně anodové napětí, nýbrž zesilovač "umlčet" v nažhaveném stavu jiným šetrnějším způsobem - existuje jich několik.
Něco málo k "standby":
http://www.valvewizard.co.uk/standby.html
http://peavey.com/monitor/pvpapers/Chapter6.pdf
http://www.sweetwater.com/sweetcare/art ... s-popping/
Něco málo k "standby":
http://www.valvewizard.co.uk/standby.html
http://peavey.com/monitor/pvpapers/Chapter6.pdf
http://www.sweetwater.com/sweetcare/art ... s-popping/
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Díky pánové všem za reakce a názory, asi to opravdu nebudu řešit a budu používat víceméně jen volume na kytaře. 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Diskuze ohledně použití standby oddělena zde: komba-zesilovace-reproboxy/pouziti-stan ... 41667.html
-
soulflytriber
Už jste viděli letošní novinku od Peaveye ? Docela by mě to zajímalo jak to hraje. Hlavně na takový to domácí nahrávání by to pro mě bylo ideál. http://www.sweetwater.com/store/detail/6505PlusMiniH
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
6505mini byl vcelku logický tah od Peavey, spolu s Classic 20. Ikdyž si nemyslím, že to bude hrát jako velký brácha, ten charakter tam zachovaný bude. Co jsem se tak dočetl, tak se spekuluje hlavně o tom, co nahradilo chybějící 2 lampy v preampu a celkově míra ''cost-cuttingu''. Ono 500 dolarů zase není nejmíň a u nás odhaduju cenu minimálně 15.000,-
Já bych ještě dodal, že je to made in china, oproti americkýmu 120 wattovýmu bráchovi.bubucci píše:6505mini byl vcelku logický tah od Peavey, spolu s Classic 20. Ikdyž si nemyslím, že to bude hrát jako velký brácha, ten charakter tam zachovaný bude. Co jsem se tak dočetl, tak se spekuluje hlavně o tom, co nahradilo chybějící 2 lampy v preampu a celkově míra ''cost-cuttingu''. Ono 500 dolarů zase není nejmíň a u nás odhaduju cenu minimálně 15.000,-