Homemade kytara
Re: Homemade kytara
takže třeba typicky PRS
Co se mě týče, tak já bych ti vytkl ty šrouby, ty to celý degradujou na úroveň nepovedené jolany. je to zvláštní, ale přesně takovéhle detaily mohou celý nástroj vizuálně zabít.
Pak s tím pickguardem sis mohl ještě chvíli pohrát a vybrousit ho jemněji.
A ta bílá linka by určitě šla nějakou páskou při barvení zamaskovat tak, aby byla rovná.
Jinak to není vůbec špatně provedené. Těším se na další
Co se mě týče, tak já bych ti vytkl ty šrouby, ty to celý degradujou na úroveň nepovedené jolany. je to zvláštní, ale přesně takovéhle detaily mohou celý nástroj vizuálně zabít.
Pak s tím pickguardem sis mohl ještě chvíli pohrát a vybrousit ho jemněji.
A ta bílá linka by určitě šla nějakou páskou při barvení zamaskovat tak, aby byla rovná.
Jinak to není vůbec špatně provedené. Těším se na další
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
dik. jojo. ty srouby budu muset zapustit. v tom nebude problem stejne tam musim zaklepnout vlozky, tak to nepujde poznat, ze jsem to delal az po lakovani. a taky na zadnim krytu musim dat srouby zapustne. s tou linkou jsem si nadal, ja jsem to delal pres pasku, ale neprilnula uplne dobre a udelalo to, co to udelalo. snazil jsem se ty nejhorsi mista zarovnat smirkem. na ten pickguard az diky J.J. jsem si vzpomnel, ze jsem to zapomnel zjemnit. to taky dodelam, kdyz budu vystylat tu sachtu.
edit: teď jsem šmejdil po bazaru a narazil jsem na zajímavou věc. Někdo prodává Gibsona Firebrid za 25.000 originál 2007 a díval jsem se na hlavu, kterou má vyfocenou z detailu a ta hlava je odstupňovaná, kde je přechod mezi černou a bílou a taky to je jakésik mírně krpaté a nerovné. Tak mě to trochu uklidňuje, že i renomovaným výrobcům se umí toto "podařit"
samozřejmě to není tolik jako u té mé kytary, ale není to dokonalá linka.
edit: teď jsem šmejdil po bazaru a narazil jsem na zajímavou věc. Někdo prodává Gibsona Firebrid za 25.000 originál 2007 a díval jsem se na hlavu, kterou má vyfocenou z detailu a ta hlava je odstupňovaná, kde je přechod mezi černou a bílou a taky to je jakésik mírně krpaté a nerovné. Tak mě to trochu uklidňuje, že i renomovaným výrobcům se umí toto "podařit"
Docela zajímavě to vypadá. To dlabání není nic pro můj vkus, ale co už, taky jsem míval takové nápady, jen jsem je nerealizoval. Pickguard je vážně děs, obvod musíš opravit.
Co bylo dárcem těla, krku a orgánů? Tvar těla je mi povědomý, nemůžu na to přijít.
Co bylo dárcem těla, krku a orgánů? Tvar těla je mi povědomý, nemůžu na to přijít.
Všechno je od Bacha. Jen tělo je ze starého Squiera, co jsem měl ze zbytku jedné kytary
tak jsem na tom chtěl dělat ještě jedny z posledních hokusů pokusů, než začnu dělat normálně.
OK, tak to hoď do Tuningu. Tam to patří víc a nesklidíš tolik nevole.
Hellou, hotovo. Jenom vychytat nějaký muchy. Večer dám fotosku. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Hellou, omlouvám se za mistifikaci se včerejškem, ale člověk míní a ruka trhu mění. Dodání fotky překazilo 20kg jahod a bedna kuřat, která se musela zbourat a namrazit. Takže až dnes.
Krk v kuse s hmatníkem je z jasanu, má neseřiditelnou výztuhu a profil plochý šestiúhelník. Rádius je 12. Menzura 26,5 palce. Kamarád kytarista, co jsem mu ji ukazoval tvrdí, že by mu chvíli trvalo, než by si zvykl na větší pole mezi pražci. Krk je u ořechu široký 48mm(mám tlustý prsty). Pražce bronzový, postříbřený 2.9mm. Ořech je kostěný s nultým pražcem.
Tělo je ze dvou kusů javoru( určil mistr houslař, původně psaná olše byla moje domněnka) tvrdým dřevem doprostřed a spojené přes dýhu(proto ten tmavší pruh uprostřed). Plné jenom s nezbytným frézováním-kapsa na krk, snímač, elektronika a výstup na jacka. Kvůli kabelům je provrtaná jedním otvorem z kapsy krku přes snímač do elektroniky. Snímač za korunu z Aukra, prý z basovky. Pickguard je bakelitový. Panel je koupený na Tmartu- osazený- asi za 200,-Kč. Mechaniky, pražcový drát, samice na jacka a srážeče strun jsou koupeny na ebay v ceně okolo pěti set korun. Kobylka je samodomo, vzor byla kobylka od J. Page. Struny ´10 z Lídla. Povrchovka je žluté, mahagonové a ebenové mořidlo, vosk a olej. "Nasucho" hraje mírně basově a má dlouhý doběh. Přes kombo má zvuk jak do jazzu.Tož tak JleT
tak to je ono

"kluzóny", na které se tak dlouho čekalo.Pravé v řadě, tudíž opačné ladění a ladění naopak.

Tělo je ze dvou kusů javoru( určil mistr houslař, původně psaná olše byla moje domněnka) tvrdým dřevem doprostřed a spojené přes dýhu(proto ten tmavší pruh uprostřed). Plné jenom s nezbytným frézováním-kapsa na krk, snímač, elektronika a výstup na jacka. Kvůli kabelům je provrtaná jedním otvorem z kapsy krku přes snímač do elektroniky. Snímač za korunu z Aukra, prý z basovky. Pickguard je bakelitový. Panel je koupený na Tmartu- osazený- asi za 200,-Kč. Mechaniky, pražcový drát, samice na jacka a srážeče strun jsou koupeny na ebay v ceně okolo pěti set korun. Kobylka je samodomo, vzor byla kobylka od J. Page. Struny ´10 z Lídla. Povrchovka je žluté, mahagonové a ebenové mořidlo, vosk a olej. "Nasucho" hraje mírně basově a má dlouhý doběh. Přes kombo má zvuk jak do jazzu.Tož tak JleT
Naposledy upravil(a) lathur dne 13.08.2014 8:55, celkem upraveno 1 x.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Za mě naprostá paráda, jeden z nejhezčích nástrojů, co jsem kdy viděl.
Díky, má nějaký muchy, co nejsou na první pohled vidět, ale na to, že to byl můj první komplet jsem spokojený. JleT
Taky se mi to moc líbí, zajímavý nástroj. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Paráda. Líbí se mi, má své kouzlo. 
výborná práce lathure - kdyby byl i kobylkovej snímač tak už bych si snad naslintal do klávesnice!
gratuluju k perfektní stavbě
gratuluju k perfektní stavbě
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nemělo to být nejdříve tele?
Ale je to parádní 
Nalej si,ochutnej... Tohle nejde nepochválit.
Ty "polohy" jsou směrem nahoru mořeny postupně tmavěji? Na dvou fotkách to vypadá,že jo a na jedné,že ne.
Už se těším na Tvé další dílo. Bude to ta lubovka? Ať se daří! T.
Ty "polohy" jsou směrem nahoru mořeny postupně tmavěji? Na dvou fotkách to vypadá,že jo a na jedné,že ne.
Už se těším na Tvé další dílo. Bude to ta lubovka? Ať se daří! T.
něco to do sebe asi má
ale tohle je zase úplně mimo muj vkus. Ale palec hore pro každého, kdo si udělá kytaru na koleni 
Hellou, děkuji za chválu. Teď nějaký odpovědi: Snímač u krku byl pro mne jako jasná záležitost, proto ne u kobylky. Zapojení je jako na Broadcasteru, akurát s jinde uloženým snímačem. Ano, mělo to být původně Tele- ono to vlastně je, jenom to má roh navíc, jenom jeden snímač a nemá rovný "zadek". Ty polohy byly původně probarveny nažluto, s tím, že 3,5,9,12 atd. byly tmavší, no a jak jsem mahagonoval spodek těla, tak klasika( bordelář, všecko na jednom stole) kaplo mi na krk, tak jsem to rozetřel, ale stejně by to bylo vidět, tak jsem to probarvil všechno. Jenom 5,7 a 12 pole mají víc vrstev. Další konečně snad dodělám ten Tapper, pak mám rozdělanou skoro archtop lubovku a pořád ještě rozestavěnou bezpražcovou "basu na stojačku"- vlastně takový dlouhý krk bez těla a s bodcem. A taky mám totálně zvrakovanou graciozonevímkolik, co jsme s klukama někdy v sedmdesátkách "přestavovali" na fendra(typické napadení kutilem), tak z té bych někdy časem zase udělal kytaru. Tož tak, JleT
-
Redneck-Guitars
Opravdu moc pěkná práce,klobouk dolů.
Lath: Super práce, ať slouží!
BTW:
Právě se pouštím do navrácení života Jolany Alexandry a chtěl jsem se případně někde "pochlubit" se svým dílkem, ale nevím, kam fotky případně dát. Jako tunning mi to nepřijde a jako stavba taky ne
.
Pokud by se tu našlo víc lidí, co dělalo pár renovací, případně z vraku dělali něco funkčního a hrajícího, byl by zájem o topic, ktarý by byl věnován problematice velkých oprav a renovací nástrojů?
Zatím malá "ochutnávka":
BTW:
Právě se pouštím do navrácení života Jolany Alexandry a chtěl jsem se případně někde "pochlubit" se svým dílkem, ale nevím, kam fotky případně dát. Jako tunning mi to nepřijde a jako stavba taky ne
Pokud by se tu našlo víc lidí, co dělalo pár renovací, případně z vraku dělali něco funkčního a hrajícího, byl by zájem o topic, ktarý by byl věnován problematice velkých oprav a renovací nástrojů?
Zatím malá "ochutnávka":
Pikus: Zatím krásná práce, ať se to povede. Jinak nějakej topic, kam by se dávaly všechny rekonstrukce, by se asi založit mohl.
Lath: na to, jaká to byla zpočátku divočina, se to nakonec docela povedlo. Moc se mi nelíbí ten černej pickguard nebo rámeček nebo co to je, kolem snímače a jako velkou nevýhodu bych viděl absenci kobylkovýho snímače, ale pokud to máš pro sebe a víš, že to tam nepotřebuješ, tak je to jedno. Jinak u mě máš body za vlastní krk. Jak se ti nakonec povedlo zaretušovat tu zadní stranu krku?
Lath: na to, jaká to byla zpočátku divočina, se to nakonec docela povedlo. Moc se mi nelíbí ten černej pickguard nebo rámeček nebo co to je, kolem snímače a jako velkou nevýhodu bych viděl absenci kobylkovýho snímače, ale pokud to máš pro sebe a víš, že to tam nepotřebuješ, tak je to jedno. Jinak u mě máš body za vlastní krk. Jak se ti nakonec povedlo zaretušovat tu zadní stranu krku?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Já to ještě někdy nafotím zezadu. Zaretušovala se ta hrůza ebenovým mořidlem. A ten bakelitový pickguard je tam schválně, kromě snímače jsou na něm ještě přepínače od varitonu, který je pod tím bakelitem, a který ještě není úplně funkční. JleT