Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od torst »

českej kutil levou zadní. Párkrát jsem v multákách měnil tlačítka, ale vždy ta prstová. Pod šlapkama se nepamatuju, že by odešly.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Odesly mi tlacitka pod slapkama v Zoomu 3030, asi po 11ti letech pouzivani. Po vymene zase jede. Ted je zase problem s napajecim a vstupnim jackem, jsou jen zapajene do tistaku a nijak nedrzi v panelu, takze tistak po 14ti letech trochu praska ....
Pokud mi G1on vydrzi stejne dlouho, tak budu zcela spokojen.
Hraju výhradně na šrot.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

do konecneho reseni to ma jeste dost daleko, ale ten pomer cena/vykon je hodne prijemny.
osobne mam radsi rozmernejsi (klidne plastove) slapky nez kovove heavy duty prepinace, dlouho jsem pouzival Zoom 505 a nemel jsem s nima problem a soucasne zmacknuti obou (bypass) je vyrazne jednodussi, nemluve o hodne profilovane podrazce....

srovnani zoom a L6 rady M na zivo je jednoznacne, od mnozstvi efektu a ceny.... pouze na jednom by japoncici meli zamakat - prirazovani parametru expresion pedalu. Ale asi to neni casty pozadavek jejich uzivatelu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

jediný co bych teda moh mít navíc je zdířka pro expression, kam stačí připojit obyč volume jeko u Digitech.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
remisa

Příspěvek od remisa »

Ahoj mám dotaz. Týká se G3X, ale v tomhle případě je to jedno, to bude uplně stejné i na G1.
Řekněme, že mám v patchi pouze nakopávací krabičku(RAT) a simulaci ampu(+repro). Vše hraje jak má. Mezi kytaru a Zoom zapojím opravdové nakopávadlo (RAT), zapnu ho, vypnu to simulované nakopávadlo a nedá se to poslouchat, uprděné, přebuzené.
Přitom pokud vypnu simluaci ampu a porovnávám pouze zvuk krabičky a simulované krabičky, tak mám vše nastavené tak, aby zvuk byl stejný, stejně hlasitý apod.
Vstup na Zoomu mám zapnutý na active, ale přesto dochází k tomuto, máte s tím někdo zkušenost ?
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
torst

Příspěvek od torst »

remisa: hele, to nevim. Porovnával jsem analog drivy se simulacemi, ale bez ampů. Když jsem dal za simulovaný drive EQ s určitým nastavením, byl zvuk stejný. Ale zkusim přes víkend porovnat to co píšeš, RAT simulovanej vs. externí+ampsim.

WAH : Kousek vejš si ztěžuji, že ke G1on nejde připojit expression (kvůli wahu). Tak mě ráno napadla taková konina, že jsem to musel cestou do fachy hned vyzkoušet.
Prostě před ZOOM dám obyč pedál Volume a na G1 zařadim Autowah, Sense a Reso na max. A protože ten AW reaguje na sílu signálu, volume pedálem vlastně přejíždim z basů do vejšek. Jasně, je to takový pseudo, CB tím nenahradíš, spíš to přepíná bass/high. Ale s tím šlapáním to vypadá docela efektně. "Rozkvákal jsem G1on !! "
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak to uz je primo na nejaky životopisný medailonek - Muž který rozkvákal Zoom ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

napadlo by tě to? :-E
torst

Příspěvek od torst »

remisa : Tak jsem zkusil ten tvuj problém. Zapnul jsem na G1on simulaci MS Crunch+default sp. sim a zkoušel před ním simulace RAT, TS9 a Guvnor (overdrive) vs. jejich hardwarové předlohy před ZOOMem. Zvuk se simulací byl bezva a s externí krabkou byl opravdu horší, takovej trhanej, nekonzistetntní. Ale ta barva, charakter odpovídaly, to jo. No, nechtějme toho zase moc. ZOOM ti udělá perfektní simulaci samostatného OD/DS před reálným apcem, ale do interního řetězce zařaď raději simulaci přizpůsobenou pro tento účel. Jinak používám před ZOOMem se simulovaných ampem analog. wah a hraje to myslím bezva.
WAH : Udělal jsem nahrávku - interní Autowah "ovládaný" předřazeným volumepedálem. Chce to přesně nastavit parametr Sense podle síly výstupu vaší kejtry, aby byl rozkmit wahu optimální. Za AW mám ještě kompresor, abych trochu kompenzoval úbytek hlasitosti.
https://soundcloud.com/torst2/g1on
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ta ukázka s autowahem je hezká, ale přesto je výsledek zvukově klasickému wah dost vzdálený. Je tam moc slyšet takový ten autowahový/ filtrový zvuk, jako když se lomozí plechovou deskou ("simulace bouřky") nebo jako takový ten nástroj - drnčící pérko stisknuté mezi zuby, kde se dá "kvákat" změnou tvaru ústní dutiny. Myslím, že připojovat pedál je pak zbytečné, podobný výsledek udělá samotný autowah a dynamika při hraní.
torst

Příspěvek od torst »

Fořt : Myslíš brumli, že? Jasně, že tim nenahradíš Crybaby. Je to pseudo, píšu výše. Ale zas lepší než běžný AW, který si kváká jak chce. Měl jsem Reso na max, což možná je chyba.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, "plnohodnotně" kvákat se dá jen s verzí s pedálem.
Z jiného soudku: nezkoušeli jste už někdo u pedálové verze zprovoznit ten čudlík pod pedálem? Chtěl bych se do toho pustit, tak si to nejdříve musím promyslet, ať pak něco nezdupu a nemusím to dělat nadvakrát. Varianty jsou dvě:
1) přilepit chemoprenem nějakou pružnou nástavbu (kousek gumy?) přímo na čudlík
2) přilepit nástavbu na spodní stranu pedálu v místě dotyku s čudlíkem.
Optimální výšku nástavby (aby efekt sepnul při mírném sešlápnutí na špičku pedálu, ale ne dříve) asi stejně budu muset vyřešit metodou pokus/omyl. Co myslíte?
Varianta 1) je IMHO asi pohodlnější, jelikož v případě, že to budu muset dát dolů, se to z čudlíku jen sloupne.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Proč rovnou chemopren? Co zkusit takové ty pěnové samolepicí pásky? Já si tak upravoval příliš tvrdý došlap spínače u GD wahu, a drží to už pár let. Nebo přilepit kus gumy oboustrannou páskou?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vidíš to, dík za tip, oboulepku mám doma a ta pěnová tlumítka na nábytek také. Zkusím to tedy nejdříve s nima. Akorát mám z použití na nábytku zkušenost, že ta tlumítka stejně nevydrží na místě a brzy různě pochodujou, jak se dvířka či zásuvky běžně užívají.
remisa

Příspěvek od remisa »

G3X - hledal jsem na netu a ten čudlík pod pedálem je, zdá se, navržen k používání tak, jak je. Jen to chce větší sílu při sešlápnutí toho pedálu. Zkoušel jsem to jen velice narychlo párkrát sešlápnout a šlo to. Možná se to vychodí, možná to chce cvik, ale používat se to myslím dá, chce to vyzkoušet....
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tady se ale nebavíme o G3X. Už když se podíváš na G1Xon pořádně, zjistíš, že to mechanicky není šance nohou sepnout, ani kdybys na to měl dupnout jak slon. V místě, kde by se měl ten čudlík dotknout pedálu, je oproti okolí (které je vyplněno gumovou podložkou pro zajištění pružného dopadu při maximální poloze) ještě větší díra. Kdo by to chtěl zkusit vyřešit silou, ten pedál by mu místo kváknutí tak akorát zařval. Za to dám ruku do ohně. U G2.1Nu to taky nešlo normálně použít, věř mi ;).
torst

Příspěvek od torst »

G1ON WAH : Nahrál jsem ještě jednu ukázku, tentokrát s bicíma a basou. (vše G1on). Na AW jsem trochu ubral RESO, aby to tak nebzíkalo. Na to, že jde o AW s volume pedálem mi výsledek přijde solidní.
https://soundcloud.com/torst2/g1on
filo01

Příspěvek od filo01 »

K tomu "čudlíku" pod pedálem, on by měl fungovat i v režimu looperu, že jo? V tom případě by šlo tímhle elegantně vyřešit jednoduché přepnutí mezi čistým a zkresleným zvukem (v rámci jednoho patche) bez toho, aby se muselo vyskakovat z loop režimu do home ... je to tak?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Musíš vyzkoušet. :) Teoreticky by to tak být mohlo, to by bylo pak velmi použitelné na live hraní.

Edit: večer odzkoušeno, funguje to :D.
jazzrock71

Příspěvek od jazzrock71 »

Hello to everybody.
Can someone help me? I have this G1XON too, but it's very difficult for me to get good sounds on my stratocaster (especially distorted sounds, maybe because of single coil pickup).

I would like to get a good distorted sound, similar to 80's hard rock bands.
Anyone can help me?
Thanks in advance
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“