další mystifikacerepliky kytar za tyto peníze si najdou svoje kupce,a fanoušky,lidi dnes prostě nemají peníze na kytary za desítky tisíc je tomu tak.
"Gibson" z Číny
Pravidla fóra
-
arcilucifer
Re: "Gibson" z Číny
-
Redneck-Guitars
uražený pan kytarář?arcilucifer píše:Ty jsi zrovna jeden z těch co na mé kytary narážel a nazval mě šmelinářem.Nemám tedy zapotřebí ti tu zde něco zveřejnovat.
Samozřejmě, že v rámci ušetření se určité komponenty vyrábějí na východě, ale..viz výše výstupní konrola.
Třeba Floyd rose svoje levnější tremola vyrábí v Koreji atd. samozřejmě, že výroba na východě neznamená automaticky že to bude špatně hrát.
To že nemáš potřebu nic zveřejňovat znamená, že nic nemáš?
Přesně tak
Myslím, že je načase přestat tady jitřit emoce a navzájem se urážet.
Ať se vám to líbí či ne, zdá se mi, většina z nás má na posouzení problému dvojí metr. Trochu to už naznačil v posledním příspěvku Hyenik.
Myslím, že pokud vyrobí přesnou kopii LP český kytarář, a teď se nebudu vrtat v tom, jak přesnou a zda s logem originálu či bez, je to jaksi v pořádku. Aspoň jsem si nevšiml, že by na fóru prezentované fotky takových kytar někdo odsuzoval, většinou se jen chválí a obdivuje. Přitom to asi pro Gibsona představuje větší konkurenci než čínské kopie, protože ty hand made custom kytary od kytarářů většinou opravdu dobře hrají a stojí srovnatelně či míň než tuctová produkce Gibsonu. Takže pak jde jen o rozdíl v měřítku, v masovosti takové výroby? A co nové Jolany? Vždyť ty jsou originálu dost podobné (třeba tvar hlavy, tak blízko originálu je dnes málokterý větší výrobce kytar), a myslím, že na požádání se mu lze přiblížit ještě víc (myslím třeba přepínače, atp.). Nezaznamenal jsem snad jedinou negativní reakci na ně.
Tak mi někdy připadá, že v tom hraje trošku roli i xenofobie. Bojíme se podvědomě, že nás brzy "Číňani utlučou čepicemi", jak jsem v dětství někde slýchával. A když už nemáme v ruce nic jiného, tak poukazujeme na to, v jakých hrozných, nelidských pracovních podmínkách tam ti Asiati kytary vyrábějí, a začneme se ohánět lidskými právy atd. Tak jo, asi bude lepší jim vzít tenhle zdroj obživy. Ať se jsou třeba pást, svobodně ...
Sorry za OT, pokud to tak někomu přišlo.
Ať se vám to líbí či ne, zdá se mi, většina z nás má na posouzení problému dvojí metr. Trochu to už naznačil v posledním příspěvku Hyenik.
Myslím, že pokud vyrobí přesnou kopii LP český kytarář, a teď se nebudu vrtat v tom, jak přesnou a zda s logem originálu či bez, je to jaksi v pořádku. Aspoň jsem si nevšiml, že by na fóru prezentované fotky takových kytar někdo odsuzoval, většinou se jen chválí a obdivuje. Přitom to asi pro Gibsona představuje větší konkurenci než čínské kopie, protože ty hand made custom kytary od kytarářů většinou opravdu dobře hrají a stojí srovnatelně či míň než tuctová produkce Gibsonu. Takže pak jde jen o rozdíl v měřítku, v masovosti takové výroby? A co nové Jolany? Vždyť ty jsou originálu dost podobné (třeba tvar hlavy, tak blízko originálu je dnes málokterý větší výrobce kytar), a myslím, že na požádání se mu lze přiblížit ještě víc (myslím třeba přepínače, atp.). Nezaznamenal jsem snad jedinou negativní reakci na ně.
Tak mi někdy připadá, že v tom hraje trošku roli i xenofobie. Bojíme se podvědomě, že nás brzy "Číňani utlučou čepicemi", jak jsem v dětství někde slýchával. A když už nemáme v ruce nic jiného, tak poukazujeme na to, v jakých hrozných, nelidských pracovních podmínkách tam ti Asiati kytary vyrábějí, a začneme se ohánět lidskými právy atd. Tak jo, asi bude lepší jim vzít tenhle zdroj obživy. Ať se jsou třeba pást, svobodně ...
Sorry za OT, pokud to tak někomu přišlo.
tak nejak, toto je opravdu slozity komplex problemu neprijemne atakujici zaklady nasi civilizace a nevyresime ho tady ani nekolikastrankovymi prispevky jestli neni trestne prekupovat kopie, stahovat serialy nebo snazit se neplatit clo u zasilek z ameriky.
Osobne jsem se rozhodl upozornovat az na druhou fazi tohoto stavu, kdy zastupci pachajici prinejmensim moralne diskutabilni veci (kdyz uz ne primo přečiny nebo zločiny), agresivne vystupuji s demagogickyma obhajobama, jak je to vlastne vsechno v poradku a normalni. (tj. napr. nadavat tem zas*ranym celnikum, kteri si dovoli mi stopnout MOJI zasilku, nebo urazet lidi, kteri si na tato dilemata dovoli upozornit).
Je to malo? Nebo je to prilisna drzost? Je to moralni schizofrenie? Je to kazani vody a piti vina?
To sam resim a resit musi (?) kazdy za sebe..
Osobne jsem se rozhodl upozornovat az na druhou fazi tohoto stavu, kdy zastupci pachajici prinejmensim moralne diskutabilni veci (kdyz uz ne primo přečiny nebo zločiny), agresivne vystupuji s demagogickyma obhajobama, jak je to vlastne vsechno v poradku a normalni. (tj. napr. nadavat tem zas*ranym celnikum, kteri si dovoli mi stopnout MOJI zasilku, nebo urazet lidi, kteri si na tato dilemata dovoli upozornit).
Je to malo? Nebo je to prilisna drzost? Je to moralni schizofrenie? Je to kazani vody a piti vina?
To sam resim a resit musi (?) kazdy za sebe..
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Každý člověk by měl být natolik inteligentní aby usoudil co je dobré a co špatné. (v tomto případě zda koupí pochybnou kytaru z Číny za super peníze, nebo připlatí za originál z Ameriky.) pokud se rozhodne pro první možnost, je to jeho boj a s případnými problémy by si měl poradit sám a nikde to neventilovat.
a jak píšete, že každý kytarista nemá na Gibson, tak od toho jsou tu značky Epiphone/Squier, které mají licenci a jsou vyrobeny podle originálu. Někdo může říct že nejsou moc kvalitní ale Když se chce, dají se nají i mezi těmito kytarami slušné kousky. A nedělám si iluze že noname dovážené kytary z Číny na tom budou nějak výrazně lépe.
Jinak myslím, že tohle téma už by měl někdo zamknout. S původním dotazem a problémem, který byl nakonec vyřešen to nemá nic společného. A tohle jsou jen zbytečné dohady které nikdy nemají konec a vždy se najdou pro a proti.
a jak píšete, že každý kytarista nemá na Gibson, tak od toho jsou tu značky Epiphone/Squier, které mají licenci a jsou vyrobeny podle originálu. Někdo může říct že nejsou moc kvalitní ale Když se chce, dají se nají i mezi těmito kytarami slušné kousky. A nedělám si iluze že noname dovážené kytary z Číny na tom budou nějak výrazně lépe.
Jinak myslím, že tohle téma už by měl někdo zamknout. S původním dotazem a problémem, který byl nakonec vyřešen to nemá nic společného. A tohle jsou jen zbytečné dohady které nikdy nemají konec a vždy se najdou pro a proti.
Když ty Epiny mají tak hnusnou hlavu... 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
potom v tomhle případě pomůže už jen originál Gibson nebo padělek z ČínyBummer píše:Když ty Epiny mají tak hnusnou hlavu...
-
Redneck-Guitars
Souhlas.Ctibi píše:Jinak myslím, že tohle téma už by měl někdo zamknout. S původním dotazem a problémem, který byl nakonec vyřešen to nemá nic společného. A tohle jsou jen zbytečné dohady které nikdy nemají konec a vždy se najdou pro a proti.
Já bych toto téma nezamykal, maximálně přejmenoval a přesunul (kdysi tu téma o padělcích bylo jen ho teď narychlo nemůžu najít takže možná spíš sloučit?). Padly zde velmi zajímavé poznatky a úvahy k zamyšlení. Navíc se zde vyjadřuje více názorových stran a pokud to nesklouzne k urážení, tak si myslím, že debata je přínosná.
P.S. Můj náhled na problém velice přesně popsal Fořt. +1
P.P.S. Tak téma original-kopie-nebo-padelky už prý pohltil čas.
P.S. Můj náhled na problém velice přesně popsal Fořt. +1
P.P.S. Tak téma original-kopie-nebo-padelky už prý pohltil čas.
Proč zamykat téma, které zajímá tolik lidí...A všichni ( nebo hodně) stále čekají, jak to vlastně hraje. Jen se obávám, že tento názor bude mít nějakou hodnotu jen od člověka, který bude mít zkušenosti i s originálem.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Každý normálny človek podla jeho inzerátov vie , že sú to gitary MICH , aj na autá sa predávajú repliky součástek určite vyrobené v CH , alebo kde-kade , dnes je taký trend a hotovo . A chalanisko nepredáva Custom shopy z číny ako originály . Predáva to čo zákazník chce . Poznám umeleckého kováča - kováre
ktorý vyrába repliky starých zbraní aj on je falšovatel
Podla mňa , ked nekdo nevydáva repliku za originál , tak je to OK. Kupujúci musí byt oboznámený s tým , že sa jedná o repliku . Podla mna by to bol podvod , keby okopčili aj sériové čísla , samo že sú aj takí , ale tento chlápek narovinu hovorí jak to je . No a v neposlednom rade , keď si dám vyrobit gitku od CZ-SK gitarára tak mi spraví presnú repliku aj s logom ked budem chcet , tak osočovanie neni na míste
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
- Alternátor
Já nechápu, proč tu kvůli tomu vzniká tolik vášní. Doopravdy bych v tom neviděl nějakej výraznější rozdíl mezi Fokusem a dalšíma. Neb, jak už bylo mockrát uvedeno, kytary nenesou loga Gibson, Fender atd. Osobně bych takovou kytaru nekoupil, ale stejně bych nekoupil ani licencovanou Epinu či Squiera. Je to o preferencích. Pokud vezmu v potaz komentáře pana Švehly, opravdu mi přišly poměrně k smíchu, ale Redneck mluví naprosto rozumně, nevymýšlí si hovadiny o super duper USA barvách a další koniny o custom shopu a nikoho se nesnaží podvést/ochcat. Občas mám pocit, že tohle forum je poslední dobou tak mrtvý právě proto, že většina novějších členů (ať už se jedná o koholiv) dostává sodu skoro za všechno, co napíšou.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
mozna bych dokazal zaridit srovnani diskutovane cinske DG335 s originalem - muselo by se s tou cinou ale dojet do HK. vice do zprav 
Ano moc rád bych toto téma minimálně zamčel nejlépe smazal, protože ani zdaleka nesplnilo účel ba naopak. Vůbec nejsem rád, že se tady ve velkém začalo plivat po Redneck-Guitars, protože v podstatě on jediný mi dokázal poradit. Ano našlo se tu i pár jiných, kterým děkuji ale fakt, že 80% odpovědí jsou zvratky a úšklebky mě značně znechutilo. Čili prosím tímto admina o smazání děkuji velmi pěkně
Řekl bych, že účel splnilo. Ty sis postěžoval na práci celníků a žádnou otázku v tvém prvním příspěvku nevidím. Nechápu tedy, s čím jsi chtěl pomoci nebo poradit. Nebo jsi čekal, že vypravíme trestné komando a půjdeme tu kytaru vyrvat ze spárů celníků?neo50 píše:Ano moc rád bych toto téma minimálně zamčel nejlépe smazal, protože ani zdaleka nesplnilo účel ba naopak.
V čem konkrétně ti poradil v tvém problému s celníky? Což pořád chápu jako základ tohoto vlákna.neo50 píše:Redneck-Guitars, protože v podstatě on jediný mi dokázal poradit.
Zajímavá charakteristika odlišných názorů.neo50 píše: 80% odpovědí jsou zvratky a úšklebky mě značně znechutilo.
Nezlob se ale už mě to opravdu nebaví. 
[quote="MilanT"]Ale tak teda jo naposled. Ani náhodou jsem si nestěžoval na celníky je to jejich práce. Věta ..proč to všem prošlo jenom mě ne'' byla asi špatně pochopena, to jsem myslel tak, že mám prostě měsíc blbec
a tohle mi moc nepřidalo. Redneck mi poradil ve smyslu co mě čeká na co mají právo a jak to bude dál probíhat, což je přesně to co jsem se potřeboval dozvědět. Neprosil jsem až tak o odpověď, jako o jakoukoliv radu. Ale to už je jen ubohé slovíčkaření. A co se posledního bodu týče i odlišné názory přece mohou být zvratky ne?
za předpokladu, že tam ovšem člověk nějaké odlišné názory nalezne. A závěrem nikoho jsem se nedoprošoval na jeho názor na čínské kopie ani na křivý struník. Hrozně se mi líbili jednotlivci, kteří se chytli každého snítka aby mohli reagovat i když v závěru úplně mimo mísu. A to nemluvím o tom, že jsem to zhruba od půlky přestal číst úplně. No co abych to nějak celkově uzavřel. S kytarou jsem spokojen a jsem rád, že to dobře dopadlo. Pro mé účely bohatě stačí a rozhodně si v této situaci nenechám zkazit náladu. Ještě jednou díky
a tohle mi moc nepřidalo. Redneck mi poradil ve smyslu co mě čeká na co mají právo a jak to bude dál probíhat, což je přesně to co jsem se potřeboval dozvědět. Neprosil jsem až tak o odpověď, jako o jakoukoliv radu. Ale to už je jen ubohé slovíčkaření. A co se posledního bodu týče i odlišné názory přece mohou být zvratky ne?
Souhlas.Alternátor píše:.... Občas mám pocit, že tohle forum je poslední dobou tak mrtvý právě proto, že většina novějších členů (ať už se jedná o koholiv) dostává sodu skoro za všechno, co napíšou.
Neo se podělil o svojí zkušenost. Asi čekal radu někoho, komu se stalo to samé. A výsledek???......
- Alternátor
Jediná rada, kterou Ti v tomhle směru můžu dát, nenech si ji zkazit. Časem si tu možná zvykneš, pokud budeš chtít dál přispívat. Nicméně nenech se odradit. Spousta lidí to nemyslí zle, jen se nudí a vyhledávaj konfrontaci.neo50 píše:...rozhodně si v této situaci nenechám zkazit náladu. Ještě jednou díky
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Já jsem naštěstí splachovací takže všechno v pohodě. Nicméně tímto asi moje kariéra na hudebním fóru končíAlternátor píše:
Jediná rada, kterou Ti v tomhle směru můžu dát, nenech si ji zkazit. Časem si tu možná zvykneš, pokud budeš chtít dál přispívat. Nicméně nenech se odradit. Spousta lidí to nemyslí zle, jen se nudí a vyhledávaj konfrontaci.