"Gibson" z Číny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Zamčeno
Swiz

Re: "Gibson" z Číny

Příspěvek od Swiz »

Tak si chce koupit kytaru která se mu líbí a hraje na ní jeho oblíbený zpěvák, teda kytarista, teda spíše bubeník ale nemá na ní... co je na tom...

A co je na tom že se ptá jak je to s tím clem, má v tom prachy tak se oprávněně bojí a jen se zeptal, jestli s tím někdo nemá zkušenost.

Já jsem si koupil Epiphone Les Paul Trans Amber jen proto, že se podobá Slashově Apettie for Destruction Les Paulce. Na obrázcích to tak nevypadá, ale když časem lak stmavne, tak je hodně podobná. Osadil jsem jí zebra snímačy vůbec právem? neměl jsem si raději koupit originál? :-O a proč vůbec jsou na trhu Signature modely od Epiphonu je ten kdo jí má bezpáteřní čecháček co nemá na originál?

Kdyby nebyla na trhu Les Paul kterou mám, tak bych kupoval taky Gibson Chinu. Prostě Gibson za 100 tisíc není zboží pro mě :) a vsadím se, že, ne jeden člověk co tady negativně komentoval příspěvek hrál, nebo hraje na po domácku dělaný zesák s lampama které používá Marshall, nebo mý kytaru osazenou snímači RM pickup protože vypadají a zní stejně jako Seymour Duncan ne-li lépe!

Nehledě na to že když jsem si vybíral kytaru tak jsem se zeptal zkušeného kytaristy a majitele hudebnin jestli to má cenu kupovat Gibsona za 70 000 a odpověděl mi, že je neprodává, protože jednou jednu obědnával na přání zákazníka a ihned co přišla, tak šla na přebrušování dír na snímače, prorože byly tak křivě, že se na to nešlo ani dívat. Nevím no, možná vadný kus, ale říkám co jsem zaslechl.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Swiz píše:Já jsem si koupil Epiphone Les Paul Trans Amber jen proto, že se podobá Slashově Apettie for Destruction Les Paulce. Na obrázcích to tak nevypadá, ale když časem lak stmavne, tak je hodně podobná. Osadil jsem jí zebra snímačy vůbec právem? neměl jsem si raději koupit originál? :-O a proč vůbec jsou na trhu Signature modely od Epiphonu je ten kdo jí má bezpáteřní čecháček co nemá na originál?
A tak to dopadá, když někdo nepochopí smysl celé této debaty. Kytary Epiphone jsou naprosto v pořádku, ale to samé se nedá říct o kytarách s opajcovaným tvarem a falešným logem. A ke všemu to ještě vydávat za určitou formu mecenářství...
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

No dobře, ale Redneck neprodává kytary s fake Gibson, Fender, PRS... logem. Neo si sice fake koupil, ale taky v tom nebyl úmysl někoho poškodit. Já jsem sice alergickej na kecy typu: "Já si koupím Stagga či jinej libovolnej šmejd za 3 litry a ten může (občas mi to přijde spíš jako bude/musí) bude hrát daleko líp, než Fender za 70. To jsem se všema zas vyjebal." Problém je, že ty kytary hrajou děsivě, zpracování totéž, o materiálech nemluvě. Pokud se to nezačne rozpadat, kupující měl doopravdy štěstí na dobrej kousek. Nicméně mi přijde, že tohle už se přehání.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohle téma opravdu "začíná" postrádat smysl, mělo-li kdy nějaký, proto ho zamykám.

Věcně se o daném nástroji dá mluvit zde: elektricke-kytary/dg335-replica-t39593.html?hilit=kopie
O napodobeninách Gibsonů třeba zde: elektricke-kytary/napodobenina-les-paul ... ilit=kopie
O čínských nástrojích se píše zde: elektricke-kytary/made-in-china-t4837.html?hilit=kopie
Kdyby někdo chtěl číst podobně "ohnivou" diskuzi bez smyslu, může se zabavit tady: elektricke-kytary/china-gibson-t25650.html?hilit=kopie

Pokud by k tomuto moderátorskému zásahu chtěl někdo říct, může po SZ nebo veřejně v sekci HudebníFórum.cz.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Zamčeno

Zpět na „Elektrické kytary“