Poradte digitalni rekorder

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
bugr

Re: Poradte digitalni rekorder

Příspěvek od bugr »

Mám prosbu, včera jsem si domů přinesl ZOOM H1 a mám problém s wav soubory, soft na audio ani video je vůbec nenačte. A nezpracuje.
Vyřešil jsem to nainstalováním Audacity ale to mi přijde jako zbytečný krok navíc.
MP3 to zpracuje v pohodě..

Poraďte pls kde koupit u nás v kamenným obchodě tohle.. https://www.dx.com/p/aluminum-alloy-3-8 ... 3c7_KJeff0 a tohle.. https://www.dx.com/p/hgybest-multifunct ... 3c7-6Jeff0

díky.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A jaký "soft a audio ahi video" to nenačítá? Wav je dost standardní formát na to, aby ho solidní softwar neuměl zpracovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bugr

Příspěvek od bugr »

pokud zpracovávám čistě audio tak používám waveMax sound editor.
Tohle mi k tomu řekl google.. https://www.google.cz/#q=acm+driver+error
No nic, včera jsem nahrával do mp3 abych měl klid :-) Překvapilo mě, že si zoom poradil i s punkovým řevem v 007!
Truhlin

Příspěvek od Truhlin »

Zdarec lidi, chtěl bych se zeptat, jestli k tomu dávno zmiňovanému rekordéru ZOOM H1V2 je nějaký software?
bugr

Příspěvek od bugr »

něco je nahraný přímo v něm mám pocit.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Osobně jsem „v něm" (což znamená na přiložené micro SD kartě) nic neměl. Nicméně, možná se to již změnilo nebo záleží na zemi prodeje atp.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Truhlin píše:Zdarec lidi, chtěl bych se zeptat, jestli k tomu dávno zmiňovanému rekordéru ZOOM H1V2 je nějaký software?
Součástí balení je instalační CD (nebo to bylo na kartě?) WaveLab Lite (http://www.steinberg.net/en/products/wavelab/start.html)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

zdravím všetkých , pls vie mi niekto poradiť ? rozhodol som si porídiť nejaké digi kapesní nahrávadlo , podmínka je , aby som nahral gitaru a do toho nahral ešte jednu stopu , pozeral som toto ZOOM h1 http://www.muziker.sk/studio-podium/dig ... 1-V2-White , ale vie nahrat jednu stopu a potom donahrát druhou ? alebo nahrá stereo a to je všetko ? potom ma najvíc oslovilo toto http://www.muziker.sk/studio-podium/dig ... scam-DR-40 , nahráva 4 stopy , ale nezávisle ? aj po jednej ? trebárs nahrám gitaru , potom další , další a další , mám 4 nahraté gitary a do PC prenesem 4 stopy nezávisle ? pro Tascam hovorí hlavne cena , je iba 2 X drahší jak ZOOM , + Phantom na dva mikráky , pls a je nejaká alternatíva k tomu čo chcem ? rekordéry som ako -tak prelúskal , len podla špecifikácií to može byt úplne o inom , dík za rady :!: edit : teraz kukám toto http://www.muziker.sk/studio-podium/dig ... oom-H4N-SP , ten má aj gitarové aparáty a efekty , Hi-z vstup a iné . edit 2 : no ešte toto som našiel , len mám nejaké nejasnosti okolo toho http://kytary.cz/boss-br-800/HN109918/? ... tatcode=SK
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
kedarda
Bandzone: https://bandzone.cz/hledani.html?q=radek+%C4%8Dih%

Příspěvek od kedarda »

Buď cena nebo kvalita.
Když probírám kterýkoli popis kteréhokoli prodejce, nedozvím si nikdy nic o kvalitě mikrofonů. Lze jen doufat, že ty dražší mají v sobě lepší, ale není vyloučené, že řadově podobné třeba od Tascamu mají mikrofonní kapsle stejné. Ale promiň - jestli chceš nahrávat "z hlediště", tak nic nekupuj a nahrávej na mobil. Nahrávadla, která tu jsou zmiňována, je třeba dostat ke zdroji zvuku, ne být někde uprostřed Rudolfína, kde kolem tebe budou navíc lidi smrkat a pokašlávat.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ćau, keď si písal mne, tak to je príspevek z roku 2015. Ja som kúpil BOSS-ku a je to dobrá mašinka. Vtedy som mal ešte Win 7, v ňom to pekne ťahalo aj z BOSS-ky do PC, v 10-to už blblo. Je k tomu soft Wave converter, lebo, na stopy to nenahráva Wavy, treba to prekonvertovať. Nedomyslený soft, lebo sa nedajú pomenovávať stopy a celé je to také detské. Soft na bicie je fest na nič, nič sa tam nedá robiť a hlavne to pomenovávanie ani nefunguje. Ono si to číta, ako Song 1,2,3 atd, potom v tom je fakt bordel.
Ja som kúpil USB čítačku kariet a to je fukot, to je načítané za pár sekúnd, len treba kartu z mašiny vyberať.
To je slabina týchto mašín podla mňa. Lebo ukladať to a robiť názvy v BOSS-ke je opruz a bicie sa dajú kovertovať až z Mastru.
Mikrofóny to má kupodivu dobré, nahrá to solídne bicie, basu gitary, celú kapelu, samo, treba si nastaviť nižší vstupný Gain, ale na také počuvanie jak hráme to stačí.
Čo je fakt škoda, má iba jeden kondík, keby mal dva, to je super, na Rode NT 2 A to nahralo fakt dobre kapelu.
To sa dá vyriešit prikúpením Phantom krabky, aby to bolo stereo, na dva kondíky. Neskúšal som.
Nahrávam cez mix.
Čisté zvuky to má pekné, našťavené už nepríjemne napraskávajú a je to nepoužiteľné na solídnu nahrávku.
Druhý gitarista má toto
https://www.boss.info/global/products/eband_js-10/
No a zapojenie do mixu a on L ja R a normálne dobrý zvuk, na ten firemný Stck Lead P01 preset.
Sme kukali, tie presety sú hotové zvuky, trochu nezmyselne zoradené, ale to sa dá uživateľsky prehodit.
Bicie majú výborný zvuk aj miesto živého bicistu. No výborný, dá sa s tým v pohode hrať.
Za tie prachy je to velice dobrý stroj a dá sa s tým, s odretými ušami spraviť s pomocou PC komplet nahrávka.
Tempo bicích, ale nesedí so štandardom, podla mňa.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Oživuju staré téma.
Mám totiž prosbu/ dotaz. Rád bych si do budoucna (někdy po novém roce) pořídil nějaké jednoduché vícestopé nahrávalo. A jelikož jsem se v tomto oboru pohyboval naposledy před třiceti lety, kulový se v tom vyznám. V podstatě bych potřeboval nějakou náhradu čtyřstopého kazeťáku, blahé paměti.
Moje očekávání: možnost nahrávání do čtyř stop, jednotlivé stopy postupně, pokud to zvládne dvě najednou, bude to asi zřídka používané bezvýznamné plus. Vstupy linka, pokud bude jeden mikrofonní, opět malé plus. Kompaktní malý přístroj, ideální tak do velikosti onoho čtyřstopého kazeťáku, s nahráváním na běžné medium uvnitř (ideálně SD kartu). Ovládání pokud možno jednoduché a blbuvzdorné, pokud je na výběr co nejvíce klasických prvků a co nejméně hrabání se v menu. Efekty nejsou nutné. Kvalita stačí bohatě na úrovni starého mgf s kazetou CrO2. Potřebuju jednoduchý přístroj, kde si nahraju třeba kytaru, pak si hodím tuhle stopu do sluchátek spolu s další nahrávanou, a nahraju další. A tak dále.
Naopak co nutné je, je jednoduchá práce v reálném čase, podobně jako u starého zlatého analogu. Fakt se mi nechce bojovat s nějakou latencí.
Pokud to bude umět vyrobit jednoduchý mix a vyexportovat třeba přes USB, tím lépe.
Dávám přednost jednoduchosti obsluhy a přehlednosti v ovládání před desítkami funkcí, které pravděpodobně nikdy nevyužiju. Prostě jenom takový zvukový zápisník na nápady a náznaky aranží.
Díky moc předem za váš čas a rady.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Pawlik píše: 2.12.2024 11:23 Oživuju staré téma.
Mám totiž prosbu/ dotaz. Rád bych si do budoucna (někdy po novém roce) pořídil nějaké jednoduché vícestopé nahrávalo. A jelikož jsem se v tomto oboru pohyboval naposledy před třiceti lety, kulový se v tom vyznám. V podstatě bych potřeboval nějakou náhradu čtyřstopého kazeťáku, blahé paměti.
Moje očekávání: možnost nahrávání do čtyř stop, jednotlivé stopy postupně, pokud to zvládne dvě najednou, bude to asi zřídka používané bezvýznamné plus. Vstupy linka, pokud bude jeden mikrofonní, opět malé plus. Kompaktní malý přístroj, ideální tak do velikosti onoho čtyřstopého kazeťáku, s nahráváním na běžné medium uvnitř (ideálně SD kartu). Ovládání pokud možno jednoduché a blbuvzdorné, pokud je na výběr co nejvíce klasických prvků a co nejméně hrabání se v menu. Efekty nejsou nutné. Kvalita stačí bohatě na úrovni starého mgf s kazetou CrO2. Potřebuju jednoduchý přístroj, kde si nahraju třeba kytaru, pak si hodím tuhle stopu do sluchátek spolu s další nahrávanou, a nahraju další. A tak dále.
Naopak co nutné je, je jednoduchá práce v reálném čase, podobně jako u starého zlatého analogu. Fakt se mi nechce bojovat s nějakou latencí.
Pokud to bude umět vyrobit jednoduchý mix a vyexportovat třeba přes USB, tím lépe.
Dávám přednost jednoduchosti obsluhy a přehlednosti v ovládání před desítkami funkcí, které pravděpodobně nikdy nevyužiju. Prostě jenom takový zvukový zápisník na nápady a náznaky aranží.
Díky moc předem za váš čas a rady.
Já svýho času používala Zoom H4... pak přišly novější a teď už umí 6 stop... 8 stop...
Jednoduchý a záznam i přes ty mikrofony celkem slušná kvalita.
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

H4 má 4 stopy jen teoreticky, ale nemá 4 plnohodnotný fyzický vstupy.
4 fyzické vstupy má například toto, ale pouze XLR:
https://kytary.cz/zoom-podtrak-p4/HN220 ... S0QAvD_BwE
4-stopý nahrávadla vhodný na hudbu se dneska asi nedělají (protože to ani nedává smysl). Klasika je podle mě něco z řad Zoom Livetrak nebo Multitrak, ale ty jsou větší.
https://kytary.cz/zoom-livetrak-l-8/HN209608/
https://kytary.cz/zoom-r20/HN238283/
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Pawlik píše: 2.12.2024 11:23 možnost nahrávání do čtyř stop, jednotlivé stopy postupně, pokud to zvládne dvě najednou, bude to asi zřídka používané bezvýznamné
vasekh píše: 3.12.2024 7:40 H4 má 4 stopy jen teoreticky, ale nemá 4 plnohodnotný fyzický vstupy.
Požadavek je na jeden, případně 2 vstupy.

Mrkni na bazar, aktuálně jsou tam tyhle mašinky co (podle mě) odpovídají přesně tvým požadavkům:
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

rotten77 píše: 3.12.2024 8:22 Požadavek je na jeden, případně 2 vstupy.
Prosím zavést emotikon "sypu si popel na hlavu" :)
(ale ten H4 stejně není vhodnej ani tak)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Koukal jsem se na Thomanna a docela se mi líbí Zoom R12. Sice ne úplně vyhovuje původnímu zadání (co nejméně funkcí a co nejjednodušší) ale zase se mi líbí ty dva vstupy s kompresory. Celkově možná i použitelné nejen na doma, ale i pro nějaké nevážné blbnutí ve zkušebně.
Aby bylo jasno, jsem ještě typický "analogáč" , pokud mě postavíte za starý mixpult, který má 200 potenciometrů, jsem během chvilky doma, ale pokud mám něco hledat přes menu a submenu, začínám se potit a kleju jako pohan :D
Z tohoto důvodu hledám něco s co nejjednodušším základním ovládáním (funkce navíc koneckonců mužů používat jednou za uherák) ale hlavně natolik blbuvzdorné, aby se to jednoduchosti blížilo onomu starému ctyřstopàku. A jak už jsem napsal - aby to jelo v základním nastavení bez latence v reálném čase.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Myslím, že jednodušší věc už dneska neseženeš, takže asi není co řešit.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Nakonec jsem pořídil ten Zoom R12. Zhodnocení po pár měsících:
Pokud jde o samotné nahrávání do stop a tuhle část "digitálního magneťáku", není si nač stěžovat. Přiřadit vstup do stopy, nahrát, hodit do sluchátek, nahrát další stopy... Jednoduché, přehledné (možná nějaké to kliknutí navíc, bez kterého by se to obešlo, ale žádná tragédie). Z tohoto hlediska PŘESNĚ TO, CO JSEM HLEDAL. Včetně kvality samotné nahrávky.
Ovšem ty samotné vstupy a možnosti nastavení zvuku. V manuálu píšou, co všechno to umí... Zapomeňte. Korekce: třípásmové, dost blbě pro práci s živým zvukem nastavená pásma, kdyby aspoň ty středy byly sweep... Prostě, ať se snažíte, jak chcete, moc tomu nepomůžete. Limiter, kompresor, gate? Ano, ale ne současně. Jen jedna funkce z těchto tří. Navíc nastavení přes menu, které zřejmě programoval nějaký totální idiot, protože zbytečně složité a totálně "nefyziologické". Prostě, pokud chcete nastavit trochu slušný zvuk, tak se půl hodiny se-ete s něčím, co máte na analogu s fyzickými poty nastaveno za třicet vteřin - a ani pak to není ono.
Takže nákupu periferií jsem se nevyhnul. Mikrofonní preamp (vzal jsem Behringer mic 300, s lampou uvnitř - ne, že bych ji nutně potřeboval, ale proč ne, kdyby to stálo násobek, tak bych do toho nešel...), a pak ještě kompresor a ekvalizér. Ty jsem vzal rackové od DBX, levnější řada (spíš live, než studio, jasně, ale pro moje použití vyhovuje) a už to dává smysl a to, co nahraju, se docela dá poslouchat (z technického hlediska, tedy, vzhledem k hodnotě toho "uměleckého" to, aspoň zatím, nikde prezentovat nebudu :) ). Jo, a ještě sluchátkový zesilovač, ten vestavěný přebytkem výkonu nehýří - a pokud potřebuju nahrát kytarové combo, brané mikrofonem, které mám necelé dva metry od hlavy (víc místa tady nemám) tak je holt musím "nakrmit" trochu víc. Ovšem pro nahrávání čehokoliv jiného ten výkon jakžtakž stačí.
Nakonec jsem docela spokojený, sice se to poněkud "rozrostlo" ale pořád se to naprosto bez problému vejde na desku nepříliš velkého psacího stolu - a to včetně basového preampu a near field monitorů. A v případě eventuálního stěhování do řekněme "sportovní tašky" běžných rozměrů (a do té "hokejové" úplně komplet, i včetně kompletního kytarového vybavení :) ).
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“