Elektronika - vliv komponentů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
martin.mc.m

Elektronika - vliv komponentů

Příspěvek od martin.mc.m »

Dobrý den, kamarád mi dal doporučení tak se chci obrátit na zkušené. Dlouho jsem nežil v ČR, ale vzhledem k problémům jsem se vrátil a dostal jsem od známého kytaru Fender Affinity Strat a levnější aparát Fender Frontman 25R. Hraju už dlouho a ve státech jsem měl slušné nástroje vzhledem k ceně, ale tady boužel nemám tolik peněz na útratu a koupil jsem si od Fenderu Custom shop snímače 50s. Samozřejmě to nebude ono,ale zajímá mě jestli by na zvuk měly vliv původní potenciometry a 5 way selector, nikdy sem nic neměnil a zkušenosti o tomto nemám žádné, samožřejmě chápu, že dřevo a aparát je hodně slabý,ale alespoň mít lepší zvuk než ten co mám. Jestli má cenu vůbec kupovat i ostatní součástky (potenciometry, atd..) přímo od fenderu nebo nechat to co tam je a mám dojem, že to je kytara, která se staví v číně, každá rada je přínosem, jelikož jsem nikdy nic neměnil. Upřímě ten zvuk co je teď je strašný, ale za tu cenu krása.

Děkuji za veškeré odpovědi a rady. :)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektronika

Příspěvek od Abu »

Prepinac a potenciometry by nemely zvuk nijak zasadne pokazit, pokud jsou teda vporadku, funkcni, nevydavaji nejake pazvuky pri pohybu a maji (potaky a kondenzator) spravne hodnoty, coz u Squieru snad bude platit.
Ja bych tam nechal puvodni a vymenil jen snimace. Ostatne vymenit elektroniku muzes kdykoli pozdeji, kdyby to bylo potreba.
Hraju výhradně na šrot.
martin.mc.m

Re: Elektronika

Příspěvek od martin.mc.m »

Děkuji moc to jsem chtěl slyšet. :)
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektronika - vliv komponentů

Příspěvek od Microdesignum »

Pokud se pustíš do výměny snímačů, tak si ověř, zda potenciometry mají správnou hodnotu odporu i pro nové snímače.
I potenciometry a přepínač nepatrně ovlivňují parametry zvuku, ale spíše ve smyslu přechodového odporu kontaktů, parazitní kapacity atd. Pokud to není nějaké hodně staré, tak by to nemělo být slyšitelné.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
pap

Příspěvek od pap »

Ahoj, mam takovej zvláštní dotaz. Vůbec se v elektronice nevyznám, takže jestli je to blbost, tak se předem omlouvám. Vykuchal jsem svoje SG tak, že jsem nechal jen jeden ovladač hlasitosti, u zbytků jsem sundal kryty a dal je dovnitř do kytary. Ted mi vrtá hlavou, jestli se nemůže stát, že pokud se při hraní dotknou navzájem kovový části, zda nedojde k nějakýmu zkratu, v horšim případě, jestli mě to neusmaží. Díky :).
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Neusmaží, ale kovové části potenciometrů by se raději neměly dotknout. Pokud tam visí jenom volně, tak je aspoň omotej nějakou izolačkou.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“