Křivě nainstalovaný snímač na novém Gibsonu?
Pravidla fóra
Křivě nainstalovaný snímač na novém Gibsonu?
Dobrý den, rád bych vážené přítomné požádal o názor či radu. Minulý týden jsem synovi v "kytarách" zakoupil Gibson SG Special. Kytaru jsme řádně vyzkoušeli a domníval jsem se, že i relativně dobře prohlédli. Navíc jsem ji nechal zkontrolovat i prodejnovým kytarářem, který na ni neshledal nic závadného. Několik špatně zabroušených konců pražců sice na nástroji za cca 25 tisíc překvapí, ale byla to přijatelná daň za pěkný, zvukově velmi univerzální nástroj (rozepinatelné humbuckery na singlecoily) ... pražce si snadno zabrousím sám. Až doma (jak jinak!) jsem si však všimnul jedné věci, která mi vadí. Krkový snímač je špatně, tzn. křivě nainstalován, jedna strana se jakoby "propadá" do rámečku a není s ním tedy přibližně rovnoběžná. Jak jsem si pro jistotu ověřil u dalšího Gibsona, kterého máme doma, i z obrázků instalací Gibson snímačů na internetu, kratší strana snímače má být víceméně rovnoběžná s hranou rámečku tak, aby celá plocha snímače byla víceméně rovnoběžná se strunami. U této kytary tomu však není a snímač tvoří směrem ke kobylce rozevírající se úhel. Kromě toho, že se jedná o estetický problém, musí to mít samozřejmě i vliv na snímání struny, každá cívka má od strun jinou vzdálenost. Zřetelnější to asi bude z přiložených obrázků. Domnívám se, že chyba může být ve špatně vyvrtaném závitu patky snímače, který má být spojený šroubem s pružinou s rámečkem snímače na kytaře a má být ideálně kolmý k jeho horní, kratší hraně.
Mohl bych sice využít možnosti do 30 dnů nástroj vyměnit za jiný, ale kytara je poslední a o jiný typ zájem nemáme. Kytaru bychom si rádi nechali. Prosím tedy přítomné auditorium o radu, zda se tento stav nedá nějak snadno napravit. Děkuji všem za dobře míněné názory a rady.
Mohl bych sice využít možnosti do 30 dnů nástroj vyměnit za jiný, ale kytara je poslední a o jiný typ zájem nemáme. Kytaru bychom si rádi nechali. Prosím tedy přítomné auditorium o radu, zda se tento stav nedá nějak snadno napravit. Děkuji všem za dobře míněné názory a rady.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Křivě nainstalovaný snímač na novém Gibsonu?
žiadna tragédia , stačí prstami trocha pritlačiť kde to trčí , podla mňa je to normálne a na zvuk to nemá skoro žiadny vplyv , vobec by som to neriešil , ale možno má niekto iný názor , určite když je tá gitka dobrá tak by som ju kvoli tomuto nemenil , neviem presne jak je to na LP ale neni ten snímač nainstal naopak ? keby to bola moja gitka , tak zhodím ten snímač a ohnem tie patky kde sú dierky na šróby , proste by som si to prizpúsobil 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Měl jsem to na Les Paulu dost podobně a nic špatného jsem nepozoroval. Ani nevím, jestli to kytarář při seřízení řešil. A chlapík který ode mě tu LP později kupoval si taky na nic nestěžoval.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ten smímač je absolutně v cajku. Pokud víš, jak je tam uchycen, tak taky víš, že je správně rovnoběžně s tělem kytary. Ten šikmý rámeček je jen estetika. Pokud ho chceš mít rovnoběžně se strunami, tak ho budeš muset podložit, třeba molitanem. Řešilo se to tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 28711.html
Nebo vyměň rámeček za rovný a budeš to mít hezký, rovný.
Můžeš sem hodit fotku těch nezabroušených pražců? Docela by mě to zajímalo.
Nebo vyměň rámeček za rovný a budeš to mít hezký, rovný.
Můžeš sem hodit fotku těch nezabroušených pražců? Docela by mě to zajímalo.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jak bylo řečeno - je to maličkost, nemá smysl to řešit. Pokud ti to esteticky vadí, seber v kuchyni houbičku a nacpi ji pod snímač, aby se zvednul na jedné straně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vliv na zvuk bude minimální, jestli nějaký. Esteticky to asi nikdo, kromě tebe a možná syna řešit nebude. Pokud ti to vadí, tak opatrně odšroubuj rámeček a podívej se, jestli snímač nevyhýbá nějaký špatně ohnutý kabel, případně snímač podlož na té straně, kde je to potřeba nějakou pěnou nebo houbou, jak už radili kolegové.
Pokud se na to necítíš a opravdu ti to vadí, tak si myslím, že by ti to mohli (měli) v kytarách seštelovat, ale důvod k reklamaci to podle mě není.
Pokud se na to necítíš a opravdu ti to vadí, tak si myslím, že by ti to mohli (měli) v kytarách seštelovat, ale důvod k reklamaci to podle mě není.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělalo na SG Standardu taky. Ne že bych se kvůli tomu chtěl zabít, ale docela mě to štvalo, protože ten rozdíl ve výšce je kolem 2 mm a pokud si chci doštelovat snímač, tak jsem tím omezený. Navíc to blbě vypadá.
Popravdě mě to ani nepřekvapuje, co by chtěl člověk u kytary za 30 tisíc
Popravdě mě to ani nepřekvapuje, co by chtěl člověk u kytary za 30 tisíc
Děkuji Vám všem za Vaše názory. Snad jen trochu nesouhlasím s Milanem T., že Gibsony mají mít snímače rovnoběžně s tělem. Ať už se dívám doma na G. Midtown Custom, na kytary kamarádů nebo fotky na internetu, snímače bývají spíše rovnoběžně se strunami než s tělem (tomu je i přizpůsoben ten rámeček). Nicméně jsem si, zdá se, prošel rychlokurzem "Jak ze sebe udělat blbce snadno a rychle" ... vzal jsem totiž šroubovák, začal točit a světe div se, snímač se začal narovnávat místo aby začal v kolmé ose stoupat. Nechci do nové kytary šťourat, ale odhaduju, že to má na svědomí ta pružinka na šroubu. Při tom větším stlačení se asi nějak naskládá k jedné straně a tím to vznikne. Nyní je to i esteticky OK
) a já jsem šťastný (synovi to bylo fuk od začátku). Každopádně přijměte omluvu za to, že jsem Vás s tímto obtěžoval, aniž bych nejprve zkusil zatočit šroubem. Milanovi T. ty pražce zkusím nafotit. Otázka je, zda to na fotkách bude zřetelné, cítit je to hlavně na ruce. Ještě jednou děkuji a přeju hezký den.
Rámeček není rozhodně uzpůsoben pro šikmé uložení snímače. To by ten rámeček musel mít šikmo díry a navíc s nějakým vedením pro šrouby, co ten snímač drží. Prohlédni si zespodu šikmé a rovné rámečky snímačů. Zespodu jsou stejné. Prostě ten snímač tam visí na dvou bodech jako houpačka. Hodně taky záleží na tom, jak moc jsou zmáčknuté pružinky a jak moc ten snímač vychylují do strany. A na to jsi právě přišel sám svojí manipulací se šroubky a stlačováním pružinek.JiR píše:Snad jen trochu nesouhlasím s Milanem T., že Gibsony mají mít snímače rovnoběžně s tělem. Ať už se dívám doma na G. Midtown Custom, na kytary kamarádů nebo fotky na internetu, snímače bývají spíše rovnoběžně se strunami než s tělem (tomu je i přizpůsoben ten rámeček).
... zní to logicky, asi máte pravdu
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
inak ešte by som dodal , že smímače by nemali byť velmi blízko pri strunách , jasné , že ani ďaleko , magneticky sa ovlivňují se strunami , keď sú moc blízko tak ,,brzdia" strunu v kmite , čím sú dál tím je spravidla zvuk ,,drevnatejší" je počut ako hrá viac drevo gitary ako snímač , je to niečo podobné jak alternátor v aute , normálne rukou ho pretočíš , ale čím má vačšie otáčky , tým kladie vačší mechanický odpor-zaberajú magnety v m. poli a napr. už pri x otáčkach by si ho rukou nepretočil
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.