Foukací harmonika - začátečník

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Johnny20

Re: Foukací harmonika - začátečník

Příspěvek od Johnny20 »

Charlie Mccoy je šílenec :D
Tak jako dává on na harmoniku v životě dávat nebudu :twisted:
Jinak konečně jsme se nějak shodli už jsem myslel, že jsme každý z jiné planety :mrgreen:
Děkuji za pomoc :wink:
jastud

Příspěvek od jastud »

Johnny20 píše: Jinak konečně jsme se nějak shodli už jsem myslel, že jsme každý z jiné planety :mrgreen:
Když se to dělá od stolu, bez kontroly poslechem tak se těžko shodnem. Stačilo si to poslechnout a bylo jasno. Příště si odpustím rady pokud si to aspoň neposlechnu.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Johnny20

Příspěvek od Johnny20 »

Děkuji za pomoc ;-)
Caprica

Příspěvek od Caprica »

Ahoj. Tak jsem si pořídil harmoniku a chci se učit. Nějaké typy pro začátek? V souhrnu? Na co si dát pozor co se učit nejdřív atd.? Pročítám to tady + haaf.

Díky Pepíno :)
lentilka

Příspěvek od lentilka »

Ahojte, ráda bych se naučila na harmoniku - mám novou Hohner Blues Harp D. O stránkách haaf.cz vím a zodpovědně je pročítám.

Mám problém s hraním více vázaných tónů po sobě, které se hrají vdechnutím - jak dýcháte? Když je pomalejší písnička a víc vdechovaných tónů za sebou, které jsou vázané, nestačí mi kapacita plic, jak se to řeší?

Jak jste se učili hrát na harmoniku? Jako samoukové (a odkud jste čerpali?), nebo vám někdo pomáhal? A kolik času to tak zabere, než člověk může s harmonikou mezi lidi, aby na to něco obstojně zahrál?
Lady Mercury

Foukací harmonika - začátek

Příspěvek od Lady Mercury »

Ahoj,
potřebovala bych pomoct. Koupila jsem si foukací harmoniku v C dur se 24 otvory. Chtěla bych se na ni naučit hrát a potřebovala bych vědět uspořádání tónů a nějaký základní princip hraní. Předem děkuju za odpověď.
Foukací harmonika.jpg
Foukací harmonika 2.jpg
Foukací harmonika 5.jpg
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.07.2014 14:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Prosím, příště lépe hledat, díky.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Tohle je harmonika celkem k ničemu. Na to zahraješ maximálně diatonickou melodii.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Lady Mercury

Já vím, že je to celkem k ničemu, ale nechci hned kupovat nějakou drahou, když na to vůbec neumím. Zajímalo by mě rozložení tónů, myslím jak na to zahrát C-dur. Když se naučím aspoň něco na tenhle křáp, tak si chci koupit Hohner.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

No, já ale nemyslim značku, myslim právě rozložení tónů. Tohle je normální diatonická stupnice. Na blues, rock, country... potřebuješ "richtrovský" ladění, kdy to dává akordy.
A je velká chyba kupovat si jako první foukačku lacinej bazmek, neni zábava na to hrát a když něco nebude tak jak má, tak nebudeš vědět, jestli to je foukačkou, nebo jestli to děláš blbě. Za nejlacinější použitelnou foukačku dáš 4-5 stovek, to neni taková investice...
Lady Mercury

Já bych právě chtěla hrát melodie, nikoliv akordy, a proto mě zajímá rozložení tónů.
orsoj

Příspěvek od orsoj »

Rozložení tónů lehce zjistíš, když do harmoniky foukneš. Který tón zazní, ten tam je. Totéž platí pro nádech. A o akordy se neboj. V té diatonicky laděné tremolovce je jich víc než u Richterova ladění.
Lady Mercury

Který tón zazní, ten tam je. Hudební sluch nikdy nebyl mojí silnou vlastností - mám obtíže rozeznat i C. Myslíte, že byste někdo mohl napsat něco jako 1 (první otvor) C, D (nebo co tam je za tóny v pořadí fouknout dovnitř, nasát vzduch). Moc byste mi pomohli. Předem děkuju
orsoj

Příspěvek od orsoj »

To, co chceš vědět, mají všichni výrobci tremolových harmonik na svých stránkách, takže hledej tam. Věřím, že je pohodlnější, když to někdo najde za Tebe a pak to tu vypíše, ale sama to jistě zvládneš.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

http://www.howcast.com/videos/476401-Ho ... ca-Lessons

Hej, to je ten tlusťoch z Blues Traveler. To je borec. Čtrnáct lekcí. Jdu na ně.
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“