Signál z pasivu akustiky většinou znamená piezo. Pokud není preamp přímo v kytaře, dává se většinou na řemen, nebo na opasek (co nejblíž ke snímači). Signám pieza má úplně jiné parametry než signál z elektriky, a opravdu ho táhnout několikametrovým nesymetrickým kabelem (min 2m) do switche, tam ho utlumit a dalším kabelem táhnout dál, není dobrý nápad. Minimálně nabereš nesymetrickým vedením takový bordel, že až to zesílíš, bude to nepoužitelné.cherreda píše:
Hm... no když takto myslíš, nepotřebuješ radit, každý svého štěstí strůjce. Já jsem si podobnými řešeními dávno prošel, pročež bych k Tvému výroku dodal toto: nejprve si u věcí pořádně ověř co je blbost a co není a pak teprve sebejistě prohlašuj.
Taky nehraju na akustiku týden, a něco techniky mi rukama prošlo.
Většina uváděných věcí je dělaná na elektrickou kytaru, a tudíž úplně jiný signál = pro akustiku to nemusí být ideální, o tom se nebavím.
Ale rozhodně tvrdím, že táhnout signál z pasivního snímače elakustiky, a nakonec ho zatlumit a táhnout dál, je blbost! Takže pokud switch s útlumem, tak jedině za preampem.
Neřeším teď věci typu HB na akustice apod, to jsou exoti.