Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
MilanT

Re: Poprvé na ukulele

Příspěvek od MilanT »

Aničkaa píše:Pište vaše názory, nápady, myšlenky. Prostě vše. Beru cokoliv :) Moc děkuju za odpovědi a pomoc :)
No nevím, jestli se to někomu bude chtít znovu a znovu přepisovat :arrow: search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=ukulele
Není zač.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukulele

Příspěvek od Hendrek »

No, jak píše Milan. vše se tu již řešilo. Přečti si předchozích 80 stránek příspěvků a budeš moudřejší ;).
PS: abych ti to usnadnil, do začátků doporučím ukulele značky Lanikai, jsou v pohodě.
Ben z Unetic

Re:Poprve na Ukulele

Příspěvek od Ben z Unetic »

Aloha Aničko

jsme právě začali ukeskool, první setkaní bylo v ponděli 28.04, a budeme mít druhé v ponděli 05.05 v Vzorkovně, Bartolomějská 13, Praha 1 od 18.00. cena je 100,-Kč.

Nebojte se, je zatím pro naprosto začatníky a učitel Filip je výborný.

Jinak v Brnu je vynikající Pavlína Beyblová která má hudební výuku na ukue.

Na dálši info, zeptejte se mi mailem- ukefest@email.cz

Hodně zabavy na uke přeju

Ben
Evka

Ukulele Ostrava

Příspěvek od Evka »

Zdravím všechny,
nevíte prosím někdo o nějakém učiteli/učitelce na ukulele z Ostravy? Popřípadě blízkého okolí?:)

Předem děkuji za odpovědi.
bosch

Příspěvek od bosch »

Snad všichni kromě mne jsou z okolí Ostravy a já zase učit nemohu, protože jsem sám zralý na učení, tak s nalezením učitele asi nebudeš mít problém. Zvlášť pokud je ti okolo 20 a máš míry 90/60/90. :D :mrgreen: :D
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Nonono Bošku... :wink: Tak divoký východ zase nejsme...
Evka

Příspěvek od Evka »

Jo tak to by sedělo :D .. nepotřebuju hodinu každý týden, spíš bych potřebovala nějak poradit co a jak., zatím si zkouším akordy a přechody mezi něma a různě si pobrnkávám.. spíš nevím jak se dostat na další level.., nebo nevíte o nějaké dobré učebnici, co by mě nakopla? (videa na youtube jsou sice super, ale polovině věcí tam nerozumím)

více méně mi jde spíš o to, ať si zas neudělám nějaké zlozvyky a pak zjistím, že dělám všechno špatně :D .. odbouravá se to pak celkem těžko.
bosch

Příspěvek od bosch »

Rozumná řeč Evka.
Škoda , že nejsi ze Šumavy. Mohli bychom hledat učitele pospolu :oops: :wink:
Ben z Unetic

Příspěvek od Ben z Unetic »

Jestli angličtína nebude problé, mohl bych doporučit tohočlověka z Shropshire. A hraje na Brunswick koncertní, které byly moje první ukulele.
http://www.shroprock.co.uk/ChiliMonsterMainPage.html
Začiná uplně na začátek a myslím že to bude pomáhat.
Hodně štěstí a se uvidíme na festivalu kde budou workshopy i pro začinající.
Ben
Evka

Příspěvek od Evka »

-Škoda Boschi. :(
-Díky Bene:) Právě ta angličtina trochu problém je, ale kvůli mizivému množství v češtině mi nezbývá nic jiného, než to zvládat. Aspoň to mám rovnou s kurzem angličtiny. :D

Na festival bych dojela moc ráda, ale nevím jestli mi to finančně bude vycházet...
fricanator

Příspěvek od fricanator »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jelikož jsem začátečník s ukulelem, jak se má ladit ukulele na bluegrass. Děkuji
bosch

Příspěvek od bosch »

No, na bluegrass ladíš banjo a madoli. Ukulele tam hrajeme asi jenom my a ladime z důvodu akordových hmatů klasiku : g,c,e,a
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

fricanator píše:...jak se má ladit ukulele na bluegrass. Děkuji
Na bluegrass budeš ladit úplně stejně jako jindy. "C" ladění GCEA, nebo "D" ladění ADFisH. Potíž bude jen s hlasitostí. Hrát proti banju nebo mandolíně, to chce elektronické ozvučení. Když ne snímač, tak alespoň přes mikrofon. Samozřejmě + zesilovací aparatura (combo, zesil.+bedny).
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Bimbo

Příspěvek od Bimbo »

Dobrý den, mám v plánu koupit si tenorové ukulele a váham mezi dvěmi značkami, resp. konkrétními modely:

Kala KA-T
Hohner Lanikai ULU21T

Chtěl jsem požádat o radu, které z nich je lepší co do kvality zvuku, tak do dílenského zpracování.
Četl jsem toho poměrně dost a přestože i názory zde na foru jsou ve prospěch Lanikaie, na zahraničních diskuzích naopak vychvalovali Kalu (pří výběru mezi LU21T, OU2T a KA-T většina vybírala KA-T). V hudebninách co máme ve městě mi chlapík řekl že Kala je kvalitní značka ale sám nemá zkušenost a není si jistý, zda i ty "levnější modely", protože Ukulele Kala v nabídce nemají... Mám tedy trochu obavy protože nepočítam-li "divizi" Makala, tak KA-T je v podtatě nejlevnější tenor dané značky...

Předem děkuji za odpověď, přeji příjemný den.
Naposledy upravil(a) Bimbo dne 13.06.2014 13:59, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nepředpokládám, že máš v plánu si je vyzkoušet na krámě. Pak je asi jedno co si přes eshop z těch dvou vybereš, přímé porovnání stejně mít nebudeš. Možná se tu najde někdo, kdo má zkušenost s oběma, ale moc bych na to nesázel. Já mám Lanikai (elektroakustická verze) a nemůžu si stěžovat.
Bimbo

Příspěvek od Bimbo »

Hendrek píše:Nepředpokládám, že máš v plánu si je vyzkoušet na krámě. Pak je asi jedno co si přes eshop z těch dvou vybereš, přímé porovnání stejně mít nebudeš. Možná se tu najde někdo, kdo má zkušenost s oběma, ale moc bych na to nesázel. Já mám Lanikai (elektroakustická verze) a nemůžu si stěžovat.
Ve skutečnosti jsem pro něj chtěl jet do ostravy a ještě pak si jej definitivně osahat a vybrat, jen jsem chtěl vědět zda někdo nemá zkušenosti s oběma a mohl říct svůj názor, ať zhruba vím na co se zaměřit.

EDIT: PS: Třeba jestli tu není někdo z hudebnin kdo by měl možnost to vyzkoušet :-))
Nefritka

Ukulele - počet pražcov

Příspěvek od Nefritka »

Dobrý deň,

možno trochu hlúpa otázka, ale od niekoho kto sa do toho ešte nevyzná. :-)
Toto leto sa idem učiť hrať na ukulele. Kupujem, vybrala som si lanikai lu-11, lenže to je vypredané a nikde neviem nájsť čo i len jeden kus. Všade píšu že momentálne nieje. české aj slovenské e-shopy.

Tak som sa rozhodla dať do toho o čosi viac penazí a kúpiť lanikai lu-21. Sopráno. Lenže mám v tom dilemu.

Prečo má lanikai lu-21 18 pražcov? Ide o to že som pozerala videá na youtube a tam má lanikai lu-21 len 12 pražcov: https://www.youtube.com/watch?v=4pnfSlk06kM

Aký je v tom rozdiel?

Zvuk oboch je rovnaký?

Ja viem že je to divná otázka, len keď chcem mať istotu. Ďakujem predom
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 18.06.2014 5:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukulele - počet pražcov

Příspěvek od Hendrek »

A kde vidíš, že by měl sopránový Lanika LU21 18pražců? http://lanikaiukuleles.com/product/lutu ... h-binding/
To si asi pleteš s tenorovým LU21: http://lanikaiukuleles.com/product/lu-2 ... r-ukulele/
Z toho je asi i patrné, jaký je rozdíl ve zvuku :).
Nefritka

Příspěvek od Nefritka »

Posielam ak mi neveríte.
Na to som si dala pozor a je to sopránový, aj podľa veľkosti:
http://www.ehudobniny.sk/hudobny-nastro ... ikai-LU-21

a videla som to aj v českých e-shopoch :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tenor jak vyšitý :D.
Odkdy jsou popisky v eshopech 100% pravdivé? Možná koukni na stránky výrobce, tam je přeci jen šance, že budou mít pravdivé údaje ;).
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“