Vox 40 VT+

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Reve1

Vox 40 VT+

Příspěvek od Reve1 »

Ahoj.Mám prosbu ohledně rady zkušených.V kapele/klasická zábavovka/hrající spíše v menších prostorech,či hospodách jsem hrál dosud na elektroakustiku, Před půlrokem jsem přešel na Tele/nevím ani typové označení jen vím že je z soukromé firmy z Hořovic,kytara nová cca 13tis,ale to již zabíhám,dosud jsem hrál na elektroakustického Crate a na efekty mám tonelab CE.Teď jsem dostal nabídku na výše zmíněného Voxe,který si koupil kamarád a zjistil,že tudy jeho cesta nevede,ani bych vás neobtěžoval kdyby to šlo,tak si tam zajedu a prostě vyzkouším,jenže ono to je ve francii,tak bych měl prosbu kdo na to hraje,myslíte že by to pro mě byla dobrá alternativa a stupínek výše?Z principu potřebuji pramálo efektů a samozřejmě si přečetl veškeré odkazy od Nera,co se komb týče i zkušeností,což mi zabralo asi 6 hod a děkuji že to takto dal dohromady.Takže v kostce vím co chci,ikdyž s veškerou úctou hledím k lidem co to umějí navíc popsat.Potřebuji ve své podstatě čistý doprovod,pak nějakou lyriku s flangerem,pak rockový zvuk /Turbo,Katapult/a nakonec jeden z tvrdších např Kabátovských zvuků.Všichni poznáte lehce ,že jsem v tomto poli ještě zajda,ikdyž sami jste to zažili při hledání zvuku:)jak najít ten správný.K věci Ten vox má určitě dost podobného s mým efektem tonelabem,ikdyž popravdě nastavení tonelabu mě taky dává kapky.Vyčetl jsem ,že ke kombu vox se hodí dokoupit pedál z příslušenství,ale cena skoro 2tis je palba,no ale budiž,pokud přepínání mezi bankami a jednotlivými patchy by to usnadnilo..ale chybí mi tam volume pedál,dá se přidat?ikdyž od toho bych možná upustil a zvukař by byl nadšen:)Jen jedno mě ještě mate a omluvte laika-všechny komba v kabele máme do mixu staženy přes Line out,což jsem tedy nikdy nerozebíral,proč to ostatní maj přes Mikrofon..tento vox Line out nemá,já s tím problém nemám,ale zvukař zvyklý na linku.Prosím nekamenujte mne,prostě se v tom všem ještě motám.Co myslíte? výkon od 40W-60W co inzerují u voxe je dostačující na to kde hrajem,zbavil bych se velkého tonelabu,mám do toho jít?Děkuji za ochotu a jestli jsem tu řekl nějakou kravinu,tak se rád přiučím.Díky
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Vox 40 VT+

Příspěvek od Bummer »

Započítej poštovné z Francie, investici do dalších pedálů a fakt, že si kvalitativně nejspíš moc nepolepšíš a vyjde ti, že se to vůbec nevyplatí. Já bych do toho rozhodně nešel.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Reve1

Příspěvek od Reve1 »

No to jsem nenapsal,nechal by mi ho za 150euráků a nechal bych ho svést klukama co jezdí evropu zásilkovkou takže zadara.mě šlo spíš o to ,zda se dá vůbec posoudit,zda si vůbec polepším,ikdyž to se asi nedá říct nikdy:)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pokud chceš setrvat u Tonelabu od VOXe, tak jednoznačně k němu zesilovač čistokrevný elektronkový (lampový). Zkrátka k multiefektovému kombu bych už nedával do cesty multiefektovou záležitost na podlaze. Samozřejmě, někomu to nevadí, někdo to nezkousne už jen při pohledu na tuto kombinaci.
VT jsou hybridní zesilovače, kde elektronka sice tam není čistě na okrasu, ale pořád je to polovičaté řešení.

Běž do obchodu s kytarou a tonelabem, domluv se s někým z personálu, ať ti dají pár lampových komb různých značek na vyzkoušení a budeš vědět víc.
Reve1

Příspěvek od Reve1 »

Nene právě bych se cratu i tonelabu zbavil a nahradil tímto voxem.
Ale úplně jednoduchá myšlenka která mě nenapadla,vyzkoušet si to v krámě....ikdyž to by chtělo celou kapelu :lol: ale díky
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, naprostý souhlas s wikxzenem. Kytara, pokud chce kytarista i nějaký jiný zvuk než čistý, potřebuje celolampový zesilovač bez kompromisů. Každé jiné řešení (zkreslovací krabičky nebo tzv. pololampa) je nouzové a zvukově nic moc :? , to je však na osobním vkusu. Celolampových komb s dobrým zvukem je dost. Ale proti gustu...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Na Valvetronixe jsem jeden čas hrál ve zkušebně (asi 2 roky) a nikdy se mi tam nepodařilo nakroutit kloudnej zvuk... Dle mě tam ty amp-modulace stejně stojí za prd. Z levnějších voxů mi přišla celkem fajn řada VR (na to jsem hrál donedávna). Nicméně třeba vox AC15 se z bazaru dá sehnat okolo 9000, možná i míň a zábavy se s tim udělá spousta. Toť můj názor.

OT: Jinak nesouhlasím s Tube Guruem že kreslící krabičky jsou nouzové řešení, u jednokanalových komb, jako jsou právě klasické lampové voxy, bych dokonce tvrdil, že nějaké to nakopávátko je pro zkreslený zvuk vyloženě užitečné a zvuk nijak nekazí... A když si s kreslítkama před kombem vystačí profíci, tak proč by nemohla zábavová kapela.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Rozdíl mezi polovodičovým zesilovačem a lampáčem je u čistého zvuku zanedbatelný, poznají ho možná tak hi-fi netopýři. Důvod proč kytaristé upřednostňují elektronkové zesilovače je právě jejich líbivé lampové zkreslení. Aby lampáč zkresloval, je nutné jej přebudit, to je pustit do jeho vstupu signál silnější než poskytují běžné snímače. K tomuto účelu je ovšem mnohem vhodnější nezkreslující krabička např. z řady LPB od E-H než nějaká kreslítka jako TS od Ibanez nebo Overdrive od Boss; z kreslící krabičky totiž jde do zesilovače už zkreslený signál, takže se zkreslení lampy až tak znatelně nemusí projevit. Tím neříkám, že se to někomu nemůže líbit. Psychoakustika není exaktní věda. Vše je také závislé na tom, jak si hráč nastaví úrovně signálu v jednotlivých místech řetězce od kytary po reprobednu.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Reve1

Příspěvek od Reve1 »

Chlapi,naprosto Vás chápu,spousta lidí se otočí zády k něčemu jako je ,,náhrada čehosi,, ano tonelab,který simuluje není přeci nic jiného jak šidítko,to samé se asi dá říct o tom hybridním voxu,zas to je nějaká náhrada..ale ikdyž uznávám Váš názor,chápejte nás začátečníky,my nevíme ani zdaleka,jak by měl vypadat zvuk,jen si to myslíme co se nám líbí,nevíme ,že na to má vliv tisíc věcí:)tuhle jsem se ptal Petra Grose z kapely Těla ,co on na to a říká mi a věřím tomu, budeš to přes různá kurvítka hledat půl života aby ses pak vrátil na začátek:)jasně ale touhle evolucí si asi projde každý,nechci obhajovat pololampy a efektové poloněco,jenže fakt,jako nástřel někam dobrý,ještě je jedn aspekt-umět hrát:)docela jsem jako zajda hltal věci od bestplayers tady ze stránek a dost mi to pomohlo.Jinak díky za jakýkoliv názor hledím na to s pokorou,ovšem ty jednotlivé stupínky si musím vydobýt sám to chápu.Co vím jistě,že na tom nebudu ani šetřit penězi,abych nedopadl jako náš bývalý basák,co si motal pořád nějaké snímače a brousil basu,aby výsledek byl stejně špatný:)a hlavně chci znít tak pro sebe,abych z toho na koncertě měl radost a pokud to jen trochu půjde aby z toho měli radost i posluchači.Díky hooj
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, Reve1 Tvůj poslední příspěvek je mi velmi sympatický a vůbec se nebojím, že právě Ty bys nenašel "svůj zvuk", který přinese radost nejen Tobě, ale i posluchačům. Je to zvláštní, že to "zbytečné kolečko hledání" si musí fakt projít každý sám aby se nakonec vrátil tam odkud vyšel (tedy skoro). Zkušenosti jsou nesdělitelné. Důležité je vidět svůj cíl, abys k němu mohl dojít. Přeji hodně trpělivosti, možná však, že se dají najít i "zkratky" a dospět tak k cíli dříve :? .
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Jako zkratku vidím právě multiefekty, jsou tam simulace nejslavnějších aparatur a efektů a při hraní do sluchátek nebo přes lepší hi-fi bedny se velmi podobají originálům (s rezervou v dynamice, ale charakter zvuku většinou sedí). Pak už jenom zajdeš do obchodu a koupíš, co sis "vybral" v efektu. Já svoje staré RPéčko požívám pořád na modulační efekty, ale zkreslení z něho už neberu. Hlavu/kombo, které má tyhle efekty v sobě nedoporučuju, protože, když ho vyměníš, až budeš chtít lampový konec, tak příjdeš o všechny svoje zvuky, které sis vytvářel.
Reve1

Příspěvek od Reve1 »

No musím se podělit ze sobotní zkušenosti a rozhodnutí o tom do toho voxe jít jako do druhé alternativy.Hráli jsme na náměstí ve Frýdlantě,oslavy Milénia,večer tam pak byli Ready Kirken a Žlutý pes a jak to znáte na přestavění mezi kapelami máte minimum času,dopředu jsme měli stage plán,ikdyž na poslední chvíli,jsme udělali úpravu,naštěstí zvukaři a škoda že nevím co to bylo za firmu byli naprostý profíci,vše v klidu s rozvahou a na sakra dobré úrovni a prostě v klídku,až na mě co mám tonelab na pedalbordu a mám tam ještě jeden vypínač a krabičku na přepínání na dvě kytary,elektroakustiku a elektriku,no a protože ten vypínač na tonelabu nikdy nevypínám,ale vypínám centrálně,tak jsem si nevšiml,že asi při rozbalování jsem ho vypnul,začal jsem zmatkovat,až přišel podiový zvukař-ten řídil ten humbuk okolo světla mlhy a odposlechy a tak na to kouká a říká ty to máš ale složitý,pak se sehnul a s úsměvem mi zmačkl vypínač na který jsem neviděl a už to běželo...bych se propadl...a to mě utvrdilo,že čím víc krámů máš tím je to......nicménně si prozatím nechám i creata s tonelabem,ale jdu i do toho voxe a až se vyhraju,posbírám větší zkušenosti přejdu na celolampu a pořádné efekty,přestanu kouřit a za rok mám na docela dobrou aparaturu :lol: I s tonelabem mě zvukař překvapil,když mi řekl,že to nemám vyvážené,myslím ve výstupu rodílných patchů hlasitostně a to jsem si doteď myslel jak to mám dokonalé :),zřejme z titulu,že v sálečcích kde hrajem mám kombo na1/4 a tady na open air to muselo být skoro full....P.S.ještě že na mě zpočátku stříknul zvukař mlhu,aspoň nebylo vidět jak se červenám :):)a díky všem dobrým zvukařům!!!
Reve1

Příspěvek od Reve1 »

Ahoj přátelé,tak Vox mám dva dny doma a je to supéér,mohu konstatovat daleko snažší ovládání oproti tonelabu,ale ani to nepotřebuju,zamiloval jsem se do pár přednastavaných pressetů a už jsem si je i naprogramoval do šlapky...za sebe mohu konstatovat je to pro mě krok dál,zvuk úžasně čistý,výkonnově o je dostačující i na sálek,ostatně dnes jdu na ostro na podium,sic ani kapela ani zvukař ještě neměli možnost to slyšet,ale věřím v úspěch,dostal mě master volume kdy si fakt bez ztráty efektů zkoušíte v obýváku a do sluchátek byť musejí být kvalitní leze to co ven...myslím,že se nebudu bát tohle doporučit všem začínajícím laboracím s efekty jako si tím projdem všichni:)mám z toho radost.Nevím jak to dělají je to malej vcelku lehkej mazlik s 10reprákem a fakt čistým zvukem.::)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“