Chtěl jsem se zeptat, jaké efekty používáte na zpěv eventuálně nějaké zajímavé kombinace.
Díky !
Efekty na zpěv
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Efekty na zpěv
Ptáš se zvukařů nebo zpěváků? Odpovědi se můžou lišit a v druhém případě by to patřilo do jiné sekce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zvukařů. Přesněji pro domácí nahrávání.
Záleží co očekáváš . Jestli nějakou divočinu, nebo klasiku... Delay, Hall... Na klasiku mám lexicon
Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Reverb, delay, reverse, pitch-shift, modulace....je toho mraky, záleží na nápadu, požadavcích a situaci.
P.
Odesláno z mého GT-N7100 pomocí Tapatalk
P.
Odesláno z mého GT-N7100 pomocí Tapatalk
Díky, jenom jsem chtěl zjistit o které další, pro mě na zpěv nepoužívané efekty můžu rozšířit své znalosti.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není zač. Ono to chce spíš nebát se a experimentovat 
P.
P.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Na live (ale to je vlastně jedno) kombinace Hall a Delay.
Záleží na aranži, na rockovky Delay ořežu frekvenčně zespod a zhora, Hall mám rád takový ten zrnitý s lehkým "sss".
Není od věci experimentovat se zkreslením, simulací elektronek (nebo opravdovými elektronkami v předzesu) a taky se procvičit v kompresi a další dynamické úpravě hlasu.
Důležité je snímat zpěv pokud možno věrně, čistě a s hloubkou, ale i brilancí a efekt mít jen jako koření, ne jako "základ pokrmu". K tomu je dobré mít kvalitní preamp (zrovna jeden prodávám, ale to nechme na soukromé zprávy)
HW pro live : t.c.electronic M-One Xl, Lexicon MX400, t.c.electronic D-Two, t.c.electronic M350 nebo interní, pokud je výbava dobrá. Například GLD80 má hodně dobré efekty.
Co se SW pro PC týče, nevím.
LTH
Záleží na aranži, na rockovky Delay ořežu frekvenčně zespod a zhora, Hall mám rád takový ten zrnitý s lehkým "sss".
Není od věci experimentovat se zkreslením, simulací elektronek (nebo opravdovými elektronkami v předzesu) a taky se procvičit v kompresi a další dynamické úpravě hlasu.
Důležité je snímat zpěv pokud možno věrně, čistě a s hloubkou, ale i brilancí a efekt mít jen jako koření, ne jako "základ pokrmu". K tomu je dobré mít kvalitní preamp (zrovna jeden prodávám, ale to nechme na soukromé zprávy)
HW pro live : t.c.electronic M-One Xl, Lexicon MX400, t.c.electronic D-Two, t.c.electronic M350 nebo interní, pokud je výbava dobrá. Například GLD80 má hodně dobré efekty.
Co se SW pro PC týče, nevím.
LTH