Improvizovaná náhražka bicí soupravy k soustředění na chatě

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Improvizovaná náhražka bicí soupravy na soustředění

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:
Sam Jr. píše:tyhle "suitcase kits" jsou určený na unplugged, busking (hraní na ulici) atd. o zvuk jde až v třetí řadě po skladnosti/mobilitě a nízké hlasitosti umožňující hrát s akustickýma nástrojema (štětkama, špejlema) a o to tady v tomhle tématu snad šlo, ne? tak s tím co nebo kdo je tady pro smích bych byl opatrnější :D
ale no tak každý to máme jinak, nemyslíš? Někdo má zvuk až na 3. místě, já zase kufry, hrnce a pokličky přestal používat tak ve 13. letech. Je zajímavé že špejle a štětky stále používám.
Zasmát se snad můžu když je mi to k smíchu, ne? :lol:

fort: jsi vedle jako vždy, tohle bych právě v kapele neprosadil ani kdybych chtěl :roll:
Naprostto rozumím.... chystala jsem se reagovat úplně stejně. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Konipas píše:Daleko raději bych volil druhou možnost - co nejlíp napodobit normální podmínky. Bohužel je tam fakt málo místa a hluk musí bejt taky minimální. Před rokem jsem s sebou ale vezl jenom jeden bubínek a nemělo to vůbec smysl. Asi prostě vezmu nějakou zmenšenou verzi soupravy a budu hrát špejlema no. Vezmu asi hi-hat, snare, crash (zároveň sloužící jako ride) a ještě si zkusím na chalupě ze dřeva poskládat nějakou náhražku kopáku, ke který bych přimontoval dvojšlapku a byl bych spokojenej.
Tak mi připadá,že jste to fakt nečetli..
Narozdíl od Vás jsem kolegovi Konipasovi poslal sadu gum na trenažéry,ale to Vás vlastně vůbec nezajímá,protože Vy byste si vzali na chatu celý svoje bicí i s rampou.. :mrgreen:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Tak mi připadá,že jste to fakt nečetli..
Narozdíl od Vás jsem kolegovi Konipasovi poslal sadu gum na trenažéry,ale to Vás vlastně vůbec nezajímá,protože Vy byste si vzali na chatu celý svoje bicí i s rampou.. :mrgreen:
Já to celé četla.... a ANO vzala bych si sebou prostě svůj nástroj, což v mém případě jsou bubny s rampou!! Co je na tom těžkého pochopit, že když chce bubeník hrát, či cvičit kdekoliv, tak k tomu prostě použije bicí soupravu na kterou je zvyklý...... rozhodně bych někde nebouchala do kufrů či polštářů.... to jsem dělala napúosled někdy ve 13ti letech!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A můžeš nám Moniko říct, proč to sem píšeš? Proč se k tomuhle tématu vůbec vyjadřuješ? Protože tohle je, pro připomenutí, úvod původního dotazu:
Konipas píše:Ahoj, potřeboval bych radu, jedeme s kapelou na začátku prázdnin na týden na soustředění a já už si druhým rokem nevím rady s tím, jak nahradit soupravu. Protože už minulej rok jsme jeli ke kytaristovi na chatu a je tam málo místa, takže souprava se tam nevejde, navíc se tam nesmí dělat moc hluku.
Takže máš určitě nějakou geniální radu, jak nafouknout prostory na té jejich chatě. Co se týče zatlumování, tak tam, pokud se pamatuju, jsi taky zásadně proti. Asi máš nějaký geniální psychologický postup na to, jak přesvědčit spoluhráče a sousedy, že nahlas to vůbec není.
Anebo poraď Konipasovi a jeho kapele, ať nikam nejezdí a zůstanou ve zkušebně. Anebo ať Konipase nechají doma ve zkušebně, spojí se přes mobil a pouštějí si ho na chatě do monitorů ... :mrgreen:
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Monikad píše:
necibici píše:Tak mi připadá,že jste to fakt nečetli..
Já to celé četla.... a ANO vzala bych si sebou prostě svůj nástroj, což v mém případě jsou bubny s rampou!! Co je na tom těžkého pochopit, že když chce bubeník hrát, či cvičit kdekoliv, tak k tomu prostě použije bicí soupravu na kterou je zvyklý...... rozhodně bych někde nebouchala do kufrů či polštářů.... to jsem dělala napúosled někdy ve 13ti letech!!
Tak kytarista taky může bejt zvyklej na svoje vohulený bedny. A teď si vem třeba varhaníka, to jen než všechny ty píšťaly naloží do auta, tak kámoši už na chatě dopíjej basu.
Někdy je kompromis holt v zájmu celýho tělesa.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
pehve

Příspěvek od pehve »

myslím že vlákno je odrazem názorů velmi přesně - já s Monikou máme většinou stejný názor, jen já ho někdy podávám kapku dráždivěji, což není na škodu. Odráží to mnohaleté zkušenosti.
Na chatu si beru celý set, to už jsem psal. Příměr s kostelními varhanami je sranda. Takže asi tak. Jinak at si každý dělá co chce, to je mi jedno, ale pokud to napíše sem musí očekávat reakce.Kritizovat Moniku proč sem píše je kapku nefér vzhledem k tomu co se tu snaží dělat.

Jinak KONEČNĚ má bicí forum svého moda, myslím že necibici se svojí přátelskou a nekonfliktní povahou je ten správný. Držím palce.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dovolím si zčásti OT příspěvek. Přeji Necibicimu pevné nervy a ať jej tu bicmeni moc nedráždí a nepřidělávají mu zbytečnou práci. Konečně to tu nebudu muset hlídat a moderovat odborné věci, které jdou mimo mne.

K tomuto postu nemám asi jako nebubeník moc co říct (ok, mám doma bongo a nějaké ty perkuse, ale jinak nic moc :)).
Kdybych byl ale v podobné situaci, záleželo by, zda je na soustředění podstatné, aby tam byla celá bicí sada, nebo jsou důležitější jiné věci (teambuilding, atd.). Pakliže nejde o přesné nacvičení repertoáru (od toho je zkušebna, ne soustředění), tak bych vzal místo toho skutečně něco malého (buď ochuzenou sestavu, nebo náhražku typu cajon). Ale jaký je přesně účel toho konkrétního soustředění ví přesně jen tazatel, takže nejlepší rozhodnutí udělá stejně on sám.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Docela rozumím oběma stranám tohoto sporu. Chápu Konipasa, nicméně kdybych si s sebou nemohl vzít celý set, tak bych se na to vyprdl. Prostě borci jeďte si sami.
Cítil bych se jednoduše blbě a mé hraní by nestálo za nic. A protože bych to věděl, že to stojí za houby, zbyl by mi z té chaty zas akorát chlast. :D
Necibici hezky. Zelená Ti sluší 8) .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ještě dodatek:
Představ si, že kytaristi, basák i klávesák si místo aparatur sbalí jen nástroje (případně mulťáky), domluví se se zpěvákem, a na zvučení použijí jen nějaké malé PA, do kterého se všichni připojí. A do toho přijde bicman, že trvá na celé bicí sadě, nebo nejede. EH? Dobrý smysl pro týmového ducha. To kapelu určitě zcelí :D.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Hendrek píše:Ještě dodatek:
Představ si, že kytaristi, basák i klávesák si místo aparatur sbalí jen nástroje (případně mulťáky), domluví se se zpěvákem, a na zvučení použijí jen nějaké malé PA, do kterého se všichni připojí. A do toho přijde bicman, že trvá na celé bicí sadě, nebo nejede. EH? Dobrý smysl pro týmového ducha. To kapelu určitě zcelí :D.
Ve výsledku si stejně nezahraje, páč by ostatní nebyli slyšet, když bude do toho hodně třískat. Takže pokud je to podmínka účasti, tak se holt musí jet někam, kam se vejde všechno a kde se může dělat bordel. Jako, to je věc domluvy a okolností.
Já teď jel na jedno grilování, nechal jsem doma kombo (i když jsme teda byli domluvený, že budu hrát elektricky) a vzal jen akustický nástroje, poněvač jsem neplánovaně vyfasoval ještě jedno dítě ssebou a do auta se mi to už k nástrojum, mojí rodině, stanu, psům... nevešlo a trávit další hodinu v autě, abych se pro něj ještě votočil. Na to jsem už neměl potenciál. Řikal jsem, si, tak holt nebudu slyšet, se nedá svítit (ona teda ta rezofonka hraje hodně nahlas, takže jsem slyšet byl trochu, ale ne tak jak to má bejt). Pak mě to trochu mrzelo, že z toho byly některý lidi mrzutý, že se něco domluvilo a já se na to vyflák. Což teda chápu, i když jsem měl teda objektivní důvod to nechat doma.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Hendrek: Tak musí brát kapela taky ohled na bubeníka, ne? Do toho šli a předem to věděli, že hrají styl, kde je bubeník. Jinak mohli hrát folk...
Mně se to kdysi stalo a nebyl žádný problém. Prostě se sehnala větší chata. Mimochodem, my máme zkušebnu 2,6 x 4m a vlezeme se tam. Co to mají za chatu, že by byla ještě menší?
Týmového ducha by v tomto případě měli mít především ostatní členové kapely a na bubeníka by měli brát ohled.
Jinak by se mohlo stát: ty máš šest strun? Málo místa - dvě ti ucvaknu.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

zzbar píše: ...
Jinak by se mohlo stát: ty máš šest strun? Málo místa - dvě ti ucvaknu.
Hm, když to podáš takhle... No je to věc k zamyšlení.
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

je to celý o nadhledu a ten prostě nefasuje každej :) bohužel
MilanT

Příspěvek od MilanT »

zzbar píše:Jinak by se mohlo stát: ty máš šest strun? Málo místa - dvě ti ucvaknu.
Ono to mnohdy stačí. :D
Já pořád ale nechápu, proč se řeší až důsledky a ne příčina. Když se jede na soustředění, tak by to mělo být ve vyhovujících a tomu odpovídajících podmínkách.
Těžko pojede tým osmiveslice na soustředění na vesnický kačák, kde se ta osma ani nevejde a navíc se nesmí moc šplouchat, protože to ruší kachny. To jako místo osmiveslice si vezmou pramičku? To to soustředění bude vypadat!
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

MilanT píše:Ono to mnohdy stačí.
Já pořád ale nechápu, proč se řeší až důsledky a ne příčina. Když se jede na soustředění, tak by to mělo být ve vyhovujících a tomu odpovídajících podmínkách.
Těžko pojede tým osmiveslice na soustředění na vesnický kačák, kde se ta osma ani nevejde a navíc se nesmí moc šplouchat, protože to ruší kachny. To jako místo osmiveslice si vezmou pramičku? To to soustředění bude vypadat!
Přesně!

a spousta No name...
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

MilanT píše: Ono to mnohdy stačí. :D
:D :D
Právě teď jsem přemejšlel co bych na čtyři uhrál. Dalo by se, ale nebylo by to vono.
MilanT píše: Já pořád ale nechápu, proč se řeší až důsledky a ne příčina. Když se jede na soustředění, tak by to mělo být ve vyhovujících a tomu odpovídajících podmínkách.
Tak nežijeme v ideálních podmínkách, někdy pracuješ prostě s tim co máš...

Když pojedeš někam, kde neni elektrika, tak budeš holt hrát akusticky. A smát se bude zase bubeník, kterej je slyšet i bez elektriky.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jelikož jedou na kytaristovu chatu, tak nepředpokládám, že chtějí vzhledem k nákladům shánět něco jiného.
Myslím, že tu nic dalšího přínosného nezazní, Konipas mlčí, asi to už má pořešené a my tu jen prokrastinujeme.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Myslím, že Konipas řekl dost jasně a přesně na začátku, s čím potřebuje poradit. Použitelných rad se mu dostalo hned několik. Někdo to tady pak ale nabourává vysmíváním se jim a zavádí celou diskuzi úplně jiným směrem. Prostě berte to tak, že podmínky, které Konipas popsal, jsou pevné, a neřešte to, na co by asi jinak přišel sám. Chata asi není nafukovací, atd. Tady se někdo chytne termínu "soustředění", ale Konipas píše přece hned na začátku, jak to s tím je. A proto asi mlčí.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak mě v souvislosti s tím napadl vtip (ale asi je blbý, nejsem rozený vtipař):
Přijde chlápek do holičství:
"Dobrý den, chtěl bych to zkrátit na léto, ale nůžkama, ne strojkem."
"Samozřejmě" říká holič, "a nechcete to vzít strojkem?"
kunec

Příspěvek od kunec »