Cvičení - Začátky
Pravidla fóra
Re: Cvičení - Začátky
Než jsem začal cvičit na bicí, tak jsem viděl noty naposledy někdy na základce. Co mi dělá největší problémy je to, že čím více stejných not je za sebou tím rychleji se mi stane, že se v nich ztratím..
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Re: Rady - rychlé breaky
tak co? Cvičíte to někdo?
Další level je nákrok na dvojky jednou rukou:
začíná se:
LLLL
PPLL
PPPP
LLPP
potom:
LLLLLLLL
PPLLPPLL
PPPPPPPP
LLPPLLPP
Je potřeba ale mít dost rychle nacvičeno předcházející cvičení. Zkoušel jsem to během posledního roku několikrát, vždy tam ale chyběl ten nezbytný driblink co se ruka musí naučit. Teprve nedávno jsem postřehl že ruka vrací dvojky v pohybu dolů i nahoru - to je ono. Taky se mi ruka trošku posunula ke středu paličky, patrně kvůli vyvážení, při pohybu dolů/nahoru se těžiště mění, dolů přes ukazovák, nahoru přes prostředník. Je to taková houpačka. Také se mi vyposiloval sval který tahá ten prostředník protože při zpětném pohybu kdy jde ruka nahoru musí se do toho ten prostředník opřít a to ještě neuměl - trochu mi to bolelo takže jsem musel zmírnit. To trvalo asi 14 dní.
Cvičím to asi měsíc, jde tu o plynulý stream šestnáctinek jednou rukou. V té dominantní ruce se mi to začíná slejvat , ta druhá ještě není tak daleko.
Těším se na to až se mi to vyváží a zrychlí. Využití v brejku nebo v ride doprovodu je, když se to umí, fascinující.
Jak to bude mít trochu úroveň hodím sem videjko.
Další level je nákrok na dvojky jednou rukou:
začíná se:
LLLL
PPLL
PPPP
LLPP
potom:
LLLLLLLL
PPLLPPLL
PPPPPPPP
LLPPLLPP
Je potřeba ale mít dost rychle nacvičeno předcházející cvičení. Zkoušel jsem to během posledního roku několikrát, vždy tam ale chyběl ten nezbytný driblink co se ruka musí naučit. Teprve nedávno jsem postřehl že ruka vrací dvojky v pohybu dolů i nahoru - to je ono. Taky se mi ruka trošku posunula ke středu paličky, patrně kvůli vyvážení, při pohybu dolů/nahoru se těžiště mění, dolů přes ukazovák, nahoru přes prostředník. Je to taková houpačka. Také se mi vyposiloval sval který tahá ten prostředník protože při zpětném pohybu kdy jde ruka nahoru musí se do toho ten prostředník opřít a to ještě neuměl - trochu mi to bolelo takže jsem musel zmírnit. To trvalo asi 14 dní.
Cvičím to asi měsíc, jde tu o plynulý stream šestnáctinek jednou rukou. V té dominantní ruce se mi to začíná slejvat , ta druhá ještě není tak daleko.
Těším se na to až se mi to vyváží a zrychlí. Využití v brejku nebo v ride doprovodu je, když se to umí, fascinující.
Jak to bude mít trochu úroveň hodím sem videjko.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Cvičim to a taky rychlý paradidly pořád,když mám volno,taky už mám pravačku v poho,ale ta levá je prostě pořád levá.pehve píše:tak co? Cvičíte to někdo?
..... V té dominantní ruce se mi to začíná slejvat , ta druhá ještě není tak daleko.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Nějaká univerzální slušná odpověd jak poslat sousedy do pr..le by nebyla? Nejvíc kritizujou ty co nedokážou ani normálně pozdravit, ale rejpat jim jde velice slušně. Trochu na jejich obranu musím napsat, že před rokem jsem si taky myslel, že sednout za bicí otázka pár týdnu než něco vystřihnu.. 
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
no paráda, už jsem myslel že tu všichni všechno umí
Já tyhle vzorce znám asi 8 let kdy jsem to vyhrabal na netu, 3-4 roky jsem, to zkoušel vždy s výsledkem že se na to můžu vykašlat protože jsem měl pocit že mě to brzdí. Potom jsem si to potvrdil že je to správná cesta a nekompromisně to hraji pokaždé když vezmu palice do rukou. Za ty 4 roky jsem tempo singlů jednou rukou takřka zdvojnásobil a srovnal i druhou ruku. Takže to chce velkou vůli investovat čas i přes pocit že zrovna z toho nic nemám.
Teprve nyní vidím že uvolněním svalů a koordinací pohybu dojde k tomu driblování a najednou se mi otvírá cesta do vyšších levelů. To se nedá urychlit, prostě se musí makat a se zájmem sledovat ruce jak si s tím poradí, tohle není rozumová ale svalová záležitost, něco jako když cirkusáci žonglují, taky o tom nesmí přemýšlet.
Já tyhle vzorce znám asi 8 let kdy jsem to vyhrabal na netu, 3-4 roky jsem, to zkoušel vždy s výsledkem že se na to můžu vykašlat protože jsem měl pocit že mě to brzdí. Potom jsem si to potvrdil že je to správná cesta a nekompromisně to hraji pokaždé když vezmu palice do rukou. Za ty 4 roky jsem tempo singlů jednou rukou takřka zdvojnásobil a srovnal i druhou ruku. Takže to chce velkou vůli investovat čas i přes pocit že zrovna z toho nic nemám.
Teprve nyní vidím že uvolněním svalů a koordinací pohybu dojde k tomu driblování a najednou se mi otvírá cesta do vyšších levelů. To se nedá urychlit, prostě se musí makat a se zájmem sledovat ruce jak si s tím poradí, tohle není rozumová ale svalová záležitost, něco jako když cirkusáci žonglují, taky o tom nesmí přemýšlet.
- necibici
- Moderátor
V rámci slučování to spojim s cvičením-začátkama..a od teď bude tohle vlákno jako top!
Každopádně od tý doby co hraju prstama,jdou mi lepší brejky a všechno je jakoby snažší,hlavně už se tolik nenadřu.
Každopádně od tý doby co hraju prstama,jdou mi lepší brejky a všechno je jakoby snažší,hlavně už se tolik nenadřu.
no čumím jak nové koště dobře zametá
ale správně jsi to tu smetl, jde o stejné téma, dokonce se tu teď hezky po sobě opakuji
s tím top vláknem to vidím taky tak, cvičení je základ, hra prsty taky. S tím jak píšeš že se už tolik nenadřeš to je přesný.Hra se zrychlí, zpřesní, přibude více dynamiky a ubude dřiny.
Vot éto ťéchnika
ale správně jsi to tu smetl, jde o stejné téma, dokonce se tu teď hezky po sobě opakuji
s tím top vláknem to vidím taky tak, cvičení je základ, hra prsty taky. S tím jak píšeš že se už tolik nenadřeš to je přesný.Hra se zrychlí, zpřesní, přibude více dynamiky a ubude dřiny.
Vot éto ťéchnika
- necibici
- Moderátor
K tomu cvičení s dvojkama. Cvičim to doma na gumě a nohama si šlapu čtvrtky,to je dobrý při tom obráceným sledu od levý udržet a nezblbnout to.Začal jsem s metrem od 150 a do 180 v pohodě,na 190 už začíná trochu nestíhat levá těch 8 osmin a při 200 je moje hranice,ještě to dám,ale už se začínám motat..
A co ty?
no já to mám vše tak o 80 výš ale dělám to fakt už dlouho, i 300 jsem už udržel. Začíná se to fakt ukazovat, několik let jsem se nedostal přes 200 (cvičení 1), ale jak se to začalo správně odrážet šlo to hned o 50 výše a to v klídku. Fakt se těším až to rozvedu do soupravy, zatím na gumě je to sranda ale jak dám ride/snare je to v háji, pochopitelně.
Jinak ty závody jsou dobrý, je třeba se občas rozběhnout bez metronomu a snažit se dosáhnout nějaké mety ale nesmí se to přehánět, nehnat to jen do tempa ale hlavně do přesnosti. Proto tak 80% jedu s metrem.
Ty nohy jak píšeš jsou dobrý. Já šlapu h.h.na doby a v kopáku držím sambu(1-4-5-8)s prostřídáváním se songo(4-7). To mám zase od Veselýho a je to dost mazec, to prostřídávání mi ještě moc nejde ale to je ta správná cesta. Ještě do toho motám akcenty v rukou třeba1-5 prostřídat s 3-7, to aby se prostředník naučil akcentovat. Moc mu to nejde, lépe se to cvičí s cv.1 bez nohou.
Já si tyhle vzorce upravuji co zrovna dělám za úkoly od učitele, třeba si upravím nohy a doprostřed vzorce si dám nějaký paradiddl ale ty singly okolo ty tam musí být, zprava zleva to je to co se musí umět v různých kombinacích a ty kombinace to je na každým.Taky si třeba takty vzorců zdvojuji nebo naopak vynechávám skupinky not, prostě poznám kde ubrat abych dopiloval co mi nejde.
Nedávno jsem tohle cvičení naordinoval kámošovi bicmenovi a on mě za to po týdnu chudák pěkně dal, že prý jsem mu ukázal že nic neumí
Já mu řekl to já ne, to ty.
A o tom to je, když si sám přijde na to jak na tom je.
Jinak ty závody jsou dobrý, je třeba se občas rozběhnout bez metronomu a snažit se dosáhnout nějaké mety ale nesmí se to přehánět, nehnat to jen do tempa ale hlavně do přesnosti. Proto tak 80% jedu s metrem.
Ty nohy jak píšeš jsou dobrý. Já šlapu h.h.na doby a v kopáku držím sambu(1-4-5-8)s prostřídáváním se songo(4-7). To mám zase od Veselýho a je to dost mazec, to prostřídávání mi ještě moc nejde ale to je ta správná cesta. Ještě do toho motám akcenty v rukou třeba1-5 prostřídat s 3-7, to aby se prostředník naučil akcentovat. Moc mu to nejde, lépe se to cvičí s cv.1 bez nohou.
Já si tyhle vzorce upravuji co zrovna dělám za úkoly od učitele, třeba si upravím nohy a doprostřed vzorce si dám nějaký paradiddl ale ty singly okolo ty tam musí být, zprava zleva to je to co se musí umět v různých kombinacích a ty kombinace to je na každým.Taky si třeba takty vzorců zdvojuji nebo naopak vynechávám skupinky not, prostě poznám kde ubrat abych dopiloval co mi nejde.
Nedávno jsem tohle cvičení naordinoval kámošovi bicmenovi a on mě za to po týdnu chudák pěkně dal, že prý jsem mu ukázal že nic neumí
A o tom to je, když si sám přijde na to jak na tom je.
- necibici
- Moderátor
Tak jsem zkoušel,jakej mám rozdíl v P/L ruce a je to 280/200,ale na gumě.Když jsem to zkusil na hajtce,kleslo to na 200/160 a já jsem si vždycky na zkoušce říkal,jak to,že mi to tak nejde jako doma na gumě..pehve píše:no já to mám vše tak o 80 výš ale dělám to fakt už dlouho, i 300 jsem už udržel. Začíná se to fakt ukazovat, několik let jsem se nedostal přes 200 (cvičení 1), ale jak se to začalo správně odrážet šlo to hned o 50 výše a to v klídku. Fakt se těším až to rozvedu do soupravy, zatím na gumě je to sranda ale jak dám ride/snare je to v háji, pochopitelně. ..
Každopádně mít srovnaný ruce je bomba,no nevim jestli se toho dá dosáhnout.
Na gumě je to vždycky jinak než na setu.
Ty rozdíly v rukách se musí srovnat protože jak začneš dělat paradiddly (třeba od prof. Veselého) tak už musí být ruce stejné, jinak to kulhá a stejně se k tomu člověk musí vrátit. Já to dělám tak že třeba jeden večer nebo týden jedu jen od levé ruky nebo třeba 5x od levé a 1x od pravé, prostě se snažím tu levou dotlačit k výkonu. Dokonce jsem několikrát tu levou donutil k vyšším rychlostem než pravou, ta to potom musela dohánět....Taky hodně cvičím obě zaráz, ona ta "lepší" ruka tu slabší jakoby vytáhne.
jo, je to boj, ale my ho vyhrajeme, předpoklad je ovšem cvičit jedno a to samé roky a nečekat nějaký moc postup, to se člověk pohne za rok třeba jen o 4 na metru a více ani ťuk, a čekat na bod zlomu kdy to přijde a najednou jsi o 20-30 dál a otvírá se brána neskutečných rytmů a brejků
Hlavně to musí bavit, pokud se u toho člověk nekochá a otráveně se nutí tak to nemá smysl. Tohle není pro nedočkavce, tohle je boj na celý život.
Takže vydržet
Ty rozdíly v rukách se musí srovnat protože jak začneš dělat paradiddly (třeba od prof. Veselého) tak už musí být ruce stejné, jinak to kulhá a stejně se k tomu člověk musí vrátit. Já to dělám tak že třeba jeden večer nebo týden jedu jen od levé ruky nebo třeba 5x od levé a 1x od pravé, prostě se snažím tu levou dotlačit k výkonu. Dokonce jsem několikrát tu levou donutil k vyšším rychlostem než pravou, ta to potom musela dohánět....Taky hodně cvičím obě zaráz, ona ta "lepší" ruka tu slabší jakoby vytáhne.
No koukni třeba na Magniniho, tomu je jedno kterou rukou co, takže se toho dá dosáhnoutnecibici píše:..Každopádně mít srovnaný ruce je bomba,no nevim jestli se toho dá dosáhnout.
jo, je to boj, ale my ho vyhrajeme, předpoklad je ovšem cvičit jedno a to samé roky a nečekat nějaký moc postup, to se člověk pohne za rok třeba jen o 4 na metru a více ani ťuk, a čekat na bod zlomu kdy to přijde a najednou jsi o 20-30 dál a otvírá se brána neskutečných rytmů a brejků
Hlavně to musí bavit, pokud se u toho člověk nekochá a otráveně se nutí tak to nemá smysl. Tohle není pro nedočkavce, tohle je boj na celý život.
Takže vydržet
Rýchle rytmy na kopák
Ahoj, na bicie hrám asi 3 roky no napriek tomu sa mi ťažko učia punkové rytmy na kopák a ešte k tomu aj rýchla hi-hat. Stále mi ruky idú inak ako kopák,hlavne pri tých zásekoch
Mám na mysli niečo také https://www.youtube.com/watch?v=uJke44UlVKY a čas 0:54. Poraďte niekto. Dík 
-
blanobijec
Re: Rýchle rytmy na kopák
bici-nastroje/cviceni-zacatky-t33231.html - tady bys mohl najít odpověď. Jednoduchá rada na závěr, nejdříve si to zpomal a pak zrychluj. Taky ses učil nejdříve chodit a pak běhat.
- necibici
- Moderátor
Re: Rýchle rytmy na kopák
Tak to moc nechápu,za tři roky bys tohle mohl zvládnout,kromě těch rychlých brejků,to je o technice,tak na tom nevidim nic složitýho.Ono taky záleží na tom ,jak jsi ty 3 roky cvičil..pkunst píše:Ahoj, na bicie hrám asi 3 roky no napriek tomu sa mi ťažko učia punkové rytmy na kopák a ešte k tomu aj rýchla hi-hat. Stále mi ruky idú inak ako kopák,hlavne pri tých zásekochMám na mysli niečo také https://www.youtube.com/watch?v=uJke44UlVKY a čas 0:54. Poraďte niekto. Dík
no cvičil som asi tak 3x do týždňa
a mám len 16, no možno mám možno zlú techniku ale skúsim na tom zamakať. 
To je málo hodit sem video a ptát se jak na to, musíš to trochu rozepsat. Napiš nám co cvičíš, jaké školy, jakým způsobem, kde a na co cvičíš, ke komu chodíš...
no som samouk, takže nechodím k nikomu a nikde, všetko som sa naučil sám ... myslím že som celkom dobrý k môjmu veku ale tak nechcem sa chváliť
problém mi robia akurát rýchlejšie tempá, hlavne keď pravá ruka hrá rychle tak do toho nemôžem zapasovať tie záseky s nohou, pretože sa zaseknem aj s rukou
neviem to ináč proste vysvetliť, snáď ste to pochopili ..
jo tak
no, nejsi dobrý na to že hraješ 3 roky a je to tím že nemáš vedení, ta cvičeníčka a technika vedou právě k těm rychlostem. Kdybys měl učitele tohle dáš za rok. Pokud s těmi bubny zůstaneš sám tak se daleko nedostaneš.
Radit ti tady co jako máš cvičit to nemá smysl protože máš třeba špatné držení a to bys cvičit neměl už dál vůbec.
Vytáhni nějaký euro a nechej se zkontrolovat profíkem, jinak to nevidím dobře.
Radit ti tady co jako máš cvičit to nemá smysl protože máš třeba špatné držení a to bys cvičit neměl už dál vůbec.
Vytáhni nějaký euro a nechej se zkontrolovat profíkem, jinak to nevidím dobře.
no skúsim niečo ale tak aj na Youtube sú skvelé videá 
- necibici
- Moderátor
Zdravé sebevědomí je dobré,ale nesmí se to přehánět.Určitě si najdi někoho zkušenějšího a nech si poradit,co děláš špatně atd..Fakt hodně dobrý je v duchu,nebo polohlasně si říkat doby: prv-ní,dru-há,tře-tí,čtvr-tá a samozřejmě zkoušet s metrem nějaký určitý tempo,třebas já měl hrozně dlouho oblíbený 130
.
Zkoušej nejdřív skladby v pomalejším tempu,tohle je moje srdcovka..
https://www.youtube.com/watch?v=1wQJiZoBNdY
Zkoušej nejdřív skladby v pomalejším tempu,tohle je moje srdcovka..
https://www.youtube.com/watch?v=1wQJiZoBNdY