První kytara + kombo (9 000Kč)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
arcilucifer

Re: První kytara + kombo (9 000Kč)

Příspěvek od arcilucifer »

Jestli jsi z Prahy tak ti za 2 tis. necham Roland cube 20x ve stopro. stavu lezi mi tu nevyuzity a jen se na nej prasi. Spokojenej budes.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

No a já za 7 tis. PRS SE ONE.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

No a mas to vyresene. :lol:
whiteplayer3d

Příspěvek od whiteplayer3d »

Děkuju za nabídky, omlouvám se že jsem se na tak dlouho odmlčel, je to pro mě trošku komplikované, vzhledem k tomu že se jedná o moji první el. kytaru, tak si připadám tak trochu jako Alenka v říši divů. :mrgreen:

Co jsem si teď poslechl, tak mi přijde ten PRS SE One má krásnej čistej zvuk, ale na mě až moc bluesovej.
Bojim kupovat kytaru z druhé ruky, protože nedokážu poznat její stav.

Ale ten Roland Cube 20X se mi líbí...

Je tohle lepší volba než Epiphone?
http://elektricke-kytary.heureka.cz/vin ... -les-paul/
Close your eyes and open your mind...
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

whiteplayer3d píše: PRS SE One má krásnej čistej zvuk, ale na mě až moc bluesovej.
Bojim kupovat kytaru z druhé ruky, protože nedokážu poznat její stav.

Ale ten Roland Cube 20X se mi líbí...

Je tohle lepší volba než Epiphone?
http://elektricke-kytary.heureka.cz/vin ... -les-paul/
Jáj, to jo :D No ne, když chci, tak umí být pěkně "v"ostrá.

Jinak ten Vintage... Sám nevím, protože jsem jej nikdy v ruce nedržel. Avšak nejlepší bude, když si půjdeš koupit kytaru s někým zkušeným (třeba s někým tady z fóra). Protože ta kytara může stát třeba i 10 tisíc a přesto tam budou nějaké chyby (nezarovnané pražce - velice nepohodlná věc; špatná elektronika; špatně seřízená...). Jo? Takže prostě nejde říct, že Vintage, který je dražší bude lepší než Epi.

Mám Jay Tursera Les Paul. Jsem s ním spokojený (co se týče zpracování), teď už na něj moc nehraju. Teď na bazaru se válí minimálně dvě hustokrutěpřísné kytary za neuvěřitelné ceny (dle mého pohledu).
whiteplayer3d

Jak se vám líbí její zvuk? Mě přijde úžasnej :)

MilanT

Příspěvek od MilanT »

whiteplayer3d píše:Nikde tam nevidím Epiphone Les Paul 100 ani Marshall MG15CF.
V případě Epi LP 100 neumíš hledat a v případě MG15 to bude tím, že to není el. kytara. :D
Pobavil jsi mě. :D :D
Další super soukromé vlákno alias bazar. :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším threadem. Na to, že jsi tu přes 2 roky, bys už mohl vědět, jak to tu chodí, a umět hledat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No,umet hledat,mne to také nenajde spoustu věci co uz tady jsou.Jinak k tématu,za dane peníze opravdu nemá cenu kupovat nejlevnějšího epi se sroubovanym krkem.Ze starsi kytara nemusi byt v poradku je hodne slaby argument,to nemusi byt ani ta nova,navic v tyhle cenove relaci i když ted bude v poradku,neznamena ze v poradku nejakou delší dobu vydrzi.I když je pravda ze kvalita levných kytar neustale stoupa,pred lety slusny nastroj za desitku byla utopie,dnes uz se to stava samozrejmosti.Ale když mas na to dejme tomu tu sedmičku,tak da se sehnat kytara co ti vydrzi.A musí to byt teda les paul?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

whiteplayer3d píše:Jak se vám líbí její zvuk? Mě přijde úžasnej :)
Možná je to optický klam, ale nemá krk do vrtule?
whiteplayer3d

Děkuju za odkaz, škoda že je chlápek až z Brna, docela rád bych si ten nástroj poslechl, aniž bych riskoval vyhozené peníze za dopravu na druhou stranu republiky, na internetu se po něm už ani nepráší, jsou tu Les Pauly od Fokusu za 4 000 - 5 500 Kč, ale možná bude ochotný a schopný mi vytvořit nějakou ukázku.

Jistě chápete, že jako začátečník se bojim stát třetím majitelem kytary o níž vím jen že je to starší, černý Les Paul se šroubovaným krkem, na netu jsem našel nové Les Pauly od Fokusu za 4 000 - 5 500Kč.

Nová sice nemůsí být v pořádku, ale mám na ni záruku.

Byl bych nejradši za Les Paula, líbí se mi jeho zvuk, vzhled i ovládání a v neposlední řadě patří hudba od GnR mezi moji nejoblíbenější (jesli mi rozumíte :D ), ale pokud by to nebyl Les Paul, tak jedině Stratocaster.
whiteplayer3d

Jen je škoda, že nikde nejsou žádná videa, abych se podíval, jak nějaký LP Fokus hraje...
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Fokusky jsou celkem oblibene.Ja jsem teda spis stratocasterovy,ale obecne u fokusek je problém hardware.Nicmene po serizeni u p.Kobrleho i ta fokuska se rozehrala a s citem se dalo používat i to lacine tremolo.Ohledne nove vs bazarove kytary,pokud ti chybeji zkusenosti abys poznal vady staršího kusu,tak to ti budou chybet i u koupe nove.Vem s sebou nejakyho kamose.U nove kytary te stejne nemine navsteva kytarare aby ti to všechno seridil,zabrousil prazce,probrousil orech na struny které budes používat atd.A bazarove uz se většinou prodavaji s téma upravama,navic často vylepsene o duncany nebo aspoň RMka.Kytara není auto,tam se na leta pouzivani nehraje :wink:Jinak Vintage jsou také v ruznych testech celkem chvalene,ale zadnou jsem nevlastnil,takze radsi nebudu lhat :D Ale tu epinu opravdu ne,jedine ze bys místo les paula chtěl palku z lesa,kdyz je to podobny :mrgreen:
whiteplayer3d

Děkuju za informace :)
Já obecně mám z bazarů strach, nikdy totiž člověk neví, proč tam tu kytaru šel její původní majitel prodat, ale
spíš je to tím že rád věci udržuji v perfektním stavu a nerad si kupuji opotřebené věci, obzvášť pokud stojí několik tisíc :D

Vypadá to že nakonec půjdu do jedné z Vintage V100, podle toho co všude čtu a poslouchám se jedná o nejlepší Les Paul v poměru cena/kvalita do 8 000Kč, asi bych se teď měl skutečně nejvíce soustředit na to aby byla ze slušného materiálu, neměla výrobní vady a něco vydržela, drobné úpravy jako je úprava pražců a ořechu, je už to nejmenší, stejně tak si můžu za pár let až už mi zvuk nebude stačit, vyměnit i nějaký hardware :)

Jen mě štve, že jediná prodejna je ve Žďáru, takže zaplatím kolem 800Kč jen za dopravu, abych si nástroj zkontroloval a poslechl :(
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

whiteplayer3d píše: Já obecně mám z bazarů strach, nikdy totiž člověk neví, proč tam tu kytaru šel její původní majitel prodat,
Většinou to bude z tohohle důvodu:
stejně tak si můžu za pár let až už mi zvuk nebude stačit
:wink:

Nakonec u koupě nového nástroje budeš řešit stejné otázky jako kdybys kupoval na bazaru... Sám o tom píšeš :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
whiteplayer3d

Tak a mám jasno, obzvlášť když včera dorazila série Vintage V100 do pražské prodejny a ceny většiny modelů se srovnali. Co víc si přát? :)

http://kytary.cz/Vyhledavani.aspx?ftxt=vintage+v100

EDIT: Co to znamená, když má kytara reverzní humbucker pro Black Magic Sound?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Že se copywriter snažil být až moc kreativní a nedopadlo to moc dobře?

PetrPeter 1975 - 2008
whiteplayer3d

Tak jsem záhadu rozluštil, nejspíš měli na mysli tenhle zvuk :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“