zapojení snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojení snímačů

Příspěvek od Ladas66 »

Ahoj všem potřeboval bych pomoc se zapojením u mého telete(2xHB s rozepínáním na singl). Chtěl bych si nechat vyfrézovat do kytary jestě díru na singel coil mezi HB.Ale nevím jak to připojit do mé stávající instalace.Nyní to mám zapojeno : 2xHB 4žíly na 3 třípolohový přepínač plus přepínačem ON-ON rozepínám.Dále mám vyndaný TONE pot. (jelikož ho nepotřebuji) a je tam jen VOLUME.Potřeboval bych to udělat tak že v prostřední poloze přepínače by hrál jen singl.(teď hrajou oba HB)
foto
foto
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokud tam máš přepínač, který má jen dva výstupy (tak to bývá běžně), tak ten v prostřední poloze funguje tak, že míchá signál z obou krajních poloh, tj. samostatně fungující single coil tam nepřipojíš.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

A nevíš o nějakém který by tam šel bez vrtání? Já koukal na různá schémata zapojení ale tuhle kombinaci jsem nenašel.
Orange Rocker 30 head
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No myslím, že máš dvě možnosti. Buďto si tam dej rotary switch a na něj třeba chickenhead, abys lépe věděl, jak máš přepnuto nebo můžeš zkusit za těžkej peníz nějakou větší šílenost: http://www.stewmac.com/shop/Electronics ... witch.html

EDIT: Teď jsem na tom uvedeném webu narazil i na to, co přesně potřebuješ, akorát vyprodané, takže to určitě někde sehnat půjde.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Nebo mě ještě napadlo tohle řešení : dát ke kobylce http://www.thomann.de/cz/seymour_duncan_shpr1b.htm

Co si o tom myslíš? Nahradí to single-coil polohu?
Orange Rocker 30 head
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ladas66 píše:Nebo mě ještě napadlo tohle řešení : dát ke kobylce http://www.thomann.de/cz/seymour_duncan_shpr1b.htm

Co si o tom myslíš? Nahradí to single-coil polohu?
To je taky možné řešení, šikovné 3v1 :). Vcelku to je singl plus P90 a spojením obou HB. Možná, že to je to nejlepší řešení...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Taky bych raději volil tohle než nějaký zásah (frézování) do kytary. Zbytečně bys ji znehodnotil.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Díky za rady asi ju škoda do ní frézovat.Zkusím pověsit inzerát na bazar.
Orange Rocker 30 head
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Mám dotaz jak zapojit dimarzio 2xN pouze na volume poťák.
bílej a černej kabel k sobě a nikam nepřipojovat? a ty zbylý dva?
teď jsem to hledal to by mělo být ono?
http://www.dimarzio.com/sites/default/f ... um1vol.pdf
José

Příspěvek od José »

http://www.seymourduncan.com/support/wi ... =1hum_1vol
jen si přeházej barvičky dle http://www.seymourduncan.com/support/wi ... olor_codes tudíž místo bílého a červeného musíš spojit černej a bílej (ty musí být vzájemně spojené a od všeho ostatního odizolované-stačí kouskem izolačky), na packu volume dej červenej a na plášť zelenej.
Edit: Tudíž ano. :D Měl bych nejdřív číst a pak psát ušetřil bych sidost textu..:D
J4ckoob

Dají se zapojit snímače EMG ?

Příspěvek od J4ckoob »

Ahoj, mám SG už 3 roky a výrobní snímače už odcházejí a chtěl bych si tam dát nové, ale zajímalo by mě, zda jde nějak zkombinovat zapojení jako má třeba EMG HZ s Gibson 490T. Jen by mě zajímalo, zda to tak jde udělat, jelikož rád hraji styl ACDC i Metallici
Díky za pomoc
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 19.05.2014 9:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu. Netřeba zakládat hned nové téma.
J.J.
Rádce

Re: Dají se zapojit snímače EMG ?

Příspěvek od J.J. »

Tak EMG HZ a 490T by šly zkombinovat úplně v pohodě, oba jsou pasivní. Jen mi není jasný, jak můžou po třech letech "odcházet" tovární snímače. Neodcházejí spíš struny? Jinak myslím, že na pasivní EMG metallica stejně nehraje a tvůj vysněný metallica zvuk stejně pouhou změnou snímače pravděpodobně nevykouzlíš.
EDIT: ještě mi není úplně jasný, kam bys chtěl kterej snímač umístit. Metallicu i AC/DC budeš hrát převážně na kobylkáč, takže si tou kombinací moc nepomůžeš.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Zdravím kluci..
chci nahradit svůj RM Custom kobylkáč SH-8 Invaderem...můžu to normálně napájet na ty 500kOhm poťáky nebo je třeba koupit 250kOhm? Moc té elektrotechnice nerozumím :D. Odpor toho Invadera je 16,8 kOhm.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Záleží na tom, jaký od toho očekáváš zvuk. S 500k poťáky bude zvuk takový ostřejší, bude tam více výšek. S 250k poťáky získáš zahuhlanější zvuk s méně výškami - vlastně bych to popsal jako 500k s mírně staženou tónovou clonou.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

jo takhle...no právě já rád ostrý zvuk, tonovku vubec nepoužívám. Já spíš myslel že to má co dělat s funkčností toho snímače. Díky
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
kunec

Příspěvek od kunec »

Čim nižší hodnota potenciometru, tím je zvuk utlumenejsi
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, vzhledem k tomu, že se jedná o velmi "silný" snímač s vysokým výstupním napětím, má i vyšší indukčnost (více závitů) a spolu s potenciometrem hlasitosti tvoří frekvenčně závislý RL článek, který funguje jako dolní propust, to znamená čím nižší odpor potenciometru použiješ, tím méně budeš mít ve zvuku výšek. Takže pro Tebe těch 500kΩ jasná volba, a když máš rád ostrý zvuk, možná budeš muset měnit potenciometr na 1MΩ.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

ten poťák je otázka několika desítek korun že?
kunec

Příspěvek od kunec »

Já si za potaky raději priplatim. Dávám Gotoh, stojí cca 150-200 Kč
anmelden

Příspěvek od anmelden »

možná je to trochu OT, ale co si myslíš o tom snímači? Sedne do toho mahagonu v kombinaci s mým apecem?
nějaké zkušenosti?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“