Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
paka

Re: Ukulele

Příspěvek od paka »

Já mám na tenorovém Ukulele struny Low G od:
http://www.ukulelecreations.com/Accessories.html
(poslali to v obálce, poštovné vyšlo asi na dolar)
a ta G je neopletená, na pohled ze stejného materiálu jako ostatní.
bosch

Příspěvek od bosch »

helesemelese,
Hendrek má new profil a bez vousů ?
Že už bych toho mýho blbečka z profilu taky vyhodil ?. Asi ne , je roztomilej :mrgreen:
Zeptám se, teď zcela vážně. Jaký je rozdíl při hraní ( asi jak jinak zní) s low a high G.
Co bys srdcově doporučil, nebo co se ti zdá při využití leleho jako doprovodu na 2.dobu lépe znějící bo lépe padnoucí. (složení . 6 + 12 kytary, foukačka diatronika bo flétna, lele, basa, housle ). Doufám , že to vaše ostravacky "bo" použivam dobře :D :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hmm, k doprovodu na 2. a s dvěma kytarama k tomu? Toť těžko posoudit, ale asi high G, bude se to víc prosazovat (více výšek). Low G mám na tenoru spíše pro vybrnkávání sól a abych se odlišil od soprán ukulele.
bosch

Příspěvek od bosch »

Máme to jako blbé řešení absence jakéhožtakéhož zvuku banja a mandolíny. Což jsou taky výše laděné stroje. Zatím hrajeme high G. Tím low G se celkový dojem zvuku posune níže ? Asi jo, co ? Jinak high struny jsou koukám levnější.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ubude ti jedna vysoká struna a přibude jedna úplně nízká - takže dojem je vskutku více basovější (dá-li se to o uke říct :) ).
A o banjolele jsi neuvažoval?
Tengli

Příspěvek od Tengli »

bosch píše: Co bys srdcově doporučil, nebo co se ti zdá při využití leleho jako doprovodu na 2.dobu lépe znějící bo lépe padnoucí. (složení . 6 + 12 kytary, foukačka diatronika bo flétna, lele, basa, housle ). Doufám , že to vaše ostravacky "bo" použivam dobře :D :D
Těsně vedle... :lol: "Bo" není "nebo". "Bo"="protože,poněvadž""... Nebo také "jinak".
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tengli píše:
bosch píše: Co bys srdcově doporučil, nebo co se ti zdá při využití leleho jako doprovodu na 2.dobu lépe znějící bo lépe padnoucí. (složení . 6 + 12 kytary, foukačka diatronika bo flétna, lele, basa, housle ). Doufám , že to vaše ostravacky "bo" použivam dobře :D :D
Těsně vedle... :lol: "Bo" není "nebo". "Bo"="protože,poněvadž""... Nebo také "jinak".
Bo z neboť viz. např. BO BAGR (česky - neboť bagr - to už ovšem není sebevysvětlující, jako když to zazní v ostravštině :) ).
bosch

Příspěvek od bosch »

:D :D :D :D :D :D
hoši, díky za vysvětlení. Už budu používat od této chvíle BO správně.
Jó, kolik řečí umíš , tolikrát jsi člověkem. :D

O banjolele jsem uvažoval.
Dokonce jsem jej měl při jedný hře na půl hoďky o přestávce od kolegy s jiný grupy půjčený. Již nevím jak to měl laděný, snad jako housle ale už fakt nevím. Prstoklady žádnej problém.
Ale bylo od Čapka a problém je cena . Stagg kupovat nemá cenu a na naše hraní je už balele dost mastná položka.
Naposledy upravil(a) bosch dne 16.07.2014 5:37, celkem upraveno 2 x.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Čapek je prostě drahý. Tak už to je.
Možná už to tady bylo,ale což takhle pouvažovat o tomhle? http://www.banjolele.net S poštou by to vyšlo na cca 5.500,-
milyeli

Příspěvek od milyeli »

Ahoj, prosím o radu. Chci se naučit na ukulele, po zvážení mých financí a aktuální dostupnosti v obchodech vybírám mezi:

Lanikai LU-11 (http://www.conrad.cz/sopranove-ukulele- ... icn=305465)
Eddy Finn EF-7-S (http://kytary.cz/eddy-finn-ef-7-s/HN146147/).

Cenově jsou podobné, ale absolutně nejsem schopná říct, jestli i kvalitou, např. materiálu, mechaniky apod. Lanikai je z Nato, Eddy z Mahagonu. Struny by měli mít obě Aquila (u Lanikai zatím nevím jistě, v eshopu to není specifikované, ale kvůli vyšší ceně předpokládám že ano).

Původně jsem měla vyhlíduté Lanikai LU-21, ale to není dostupné a čekat se mi nechce. Co myslíte? Jaké by jste vybrali? Co je ještě dobré zhodnotit? (nemám možnost si je obě osahat a krom kvality zpracování bych stejně prd poznala)
jezevec

Příspěvek od jezevec »

Tady se moc odpovědět nedá. Nejlepší je, když si můžeš nástroj osahat. Já si jej vyhlédl na netu a jel si pro něj. Osahal, naladil, zahrál, odchylky přisoudil neusazeným strunám, koupil a jel domů. Až po pár dnech mi došlo, že když neladí éčko (mám GCEA) na desátém poli, samo se to nespraví. Upravil jsem kobylku a teď po dvou letech vím, že líp jsem si vybrat nemohl. Takže ani osahání moc nepomůže. Vybíráš mezi dvěma nástroji. V této cenové relaci moc špatných nástrojů není a na strunách záleží až na posledním místě. Když ti budou vadit, koupíš jiné. Spíš si myslím, že je lepší se naučit na horší nástroj. Pak už to půjde samo. Mě tak život naučil, když jsem cvičil na mnou vyrobená kopyta.
Tuta

Ukulele - OHANA SK-10S vs Lanikai ULU-11

Příspěvek od Tuta »

Dobrý den, chtěl bych se naučit na ukulele a nemůžu se rozhodnout mezi koupí Ohana SK-10S nebo Lanaikai ULU-11. Prosím poradte. :) Za každou odpověd budu moc rád a děkuju! :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ahoj. Sloučil jsem to do vlákna, kde se řeší vše okolo ukulele a koupě začátečnického nástroje se tu také řeší stále dokola. Chybou IMHO nebude ani jedno z nich, i když tu Ohanu neznám.

BTW doporučuji přečíst celý tento thread, byť je už dost dlouhý, ale obsahuje spoooustu užitečných informací :).
Tuta

Příspěvek od Tuta »

Děkuji. Já se nemůžu vůbec rozhodnout je tu někdo kdo mi jeste poradí a pošle mě správným směrem? :))
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Souhlas s Hendrekem. Zase tak dlouhé vlákno to není. Přečetl jsem celá vlákna v mém úhlu zájmu,dříve než jsem se na toto fórum registroval,a rozhodně to k něčemu bylo.
Všeobecně Ti všichni doporučí Lanikai. Jenomže s uke se roztrhnul pytel a různých nástrojů je po kok.t.
Hledej muzikanta,který Ti pomůže v obchodě s výběrem,než rady,co objednat z netu .....
Tuta

Příspěvek od Tuta »

Díky. :)
milyeli

Příspěvek od milyeli »

Ahoj, díky za odpověď, ukulele už mám doma, nakonec jsem se rozhodla neriskovat objednání naslepo a vybrala jsem Eddy Finn, které jsem si mohla v obchodě osahat.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tak jsem se prave zaradil mezi vas. V ostravskym "Muzikeru" jsem si, abych se na parkovisku nenudil, koupil jedno Mahalo za asi 1200 :D
Hodně budem někde...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak gratulace :).
mařa

Příspěvek od mařa »

ahoj, chtěl bych si koupit ukulele a mám vybráno koncertní Washburn U20. Je to na začátek dobrá volba? Případně jestli byste v cenové relaci do 2000,- poradili něco lepšího?díky za odpovědi ahoj
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“