Zdravim, prosím o radu. Jsem zvukový amatér. Mám doma PC a k tomu jsem koupil zvukovku M-Audio M-Track plus, monitory M-Audio BX D2 a el. kytaru. Vše zapojené pomocí mono kabelů jack-jack. Bydlim v paneláku a po zapojení mě čekalo překvapení. Repro jsem měl zapojený do jiné zásuvky (u TV, chtěl jsem repro využít i k TV). Po zapojení vydávaly repráky děsnej brum. Po přečtení pár témat, jsem zapojil (PC,repro) do jedné zásuvky a to výrazně pomohlo, ale ne na 100%. Z mobilu či notebooku na baterie to funguje, tak jak bych si to představoval. Otázka: Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Jak se brumu zbavit definitivně a bezpečně? Někde jsem četl že pomáhají galvanické odstínění či di-boxy. Pomohlo by mi zakoupení tohoto?
http://www.muzikant.cz/zbozi-skladem/st ... -27257.php
Děkuji
Honza
Lze se zbavit brumu pomocí di-boxu?
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lze se zbavit brumu pomocí di-boxu?
Toho Stagga mám a nejsem si jistý, jestli ti to pomůže. Taky mám ART DTi a ten za tímto účelem přímo využívám - úspěšně.
Další věc je, zda bys pro zapojení monitorů ke zvukovce neměl použít symetrické (laicky řečeno stereo) kabely (Jack 6,3 TRS - Jack 6,3 TRS). Navíc to máš i uvedeno přímo na monitorech (viz. zadní panel). Dřív, než začneš kupovat drahá udělátka, propoj to radši vhodným kabelem.
PS: dotaz nepatří do sekce Kytary ‹ Komba, zesilovače, reproboxy, ale spíše do Technika a Recording ‹ Studio a recording. Přesouvám.
Další věc je, zda bys pro zapojení monitorů ke zvukovce neměl použít symetrické (laicky řečeno stereo) kabely (Jack 6,3 TRS - Jack 6,3 TRS). Navíc to máš i uvedeno přímo na monitorech (viz. zadní panel). Dřív, než začneš kupovat drahá udělátka, propoj to radši vhodným kabelem.
PS: dotaz nepatří do sekce Kytary ‹ Komba, zesilovače, reproboxy, ale spíše do Technika a Recording ‹ Studio a recording. Přesouvám.
To ART DTi vypadá dobrě, sice jsem měl představu, že tento problém nebude až tak nákladný, ale co se dá asi dělat...
Symetrické kabely bych zkusil až v druhém kroku.
Díky
Symetrické kabely bych zkusil až v druhém kroku.
Díky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ty kabely bys měl zkusit v prvém kroku už jen z toho důvodu, že je to výrobcem předepsáno.
Pokud pořídíš metráž a konektory zvlášť, doma si to spájíš, nevyjde to vůbec draho. Mělo by to pak fungovat bez brumu (pokud napájíš z jedné zásuvky).
Pokud pořídíš metráž a konektory zvlášť, doma si to spájíš, nevyjde to vůbec draho. Mělo by to pak fungovat bez brumu (pokud napájíš z jedné zásuvky).
Ok, aám na tebe a zkusim nedřív kabely.
Ď
Ď
Tak skutečně, symetrické kabely to vyřešily. Není nad to, zeptat se někoho, kdo tomu rozumí.
Dík moc za pomoc.
Honza
Dík moc za pomoc.
Honza
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To jsem rád, tak zdar
.