Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Ctibi

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Ctibi »

Skipper píše: Já ten kufr mám asi rok ... no musíš se k tomu chovat, já ho mám takovej už na půl rozpadlej, ale drží a plní svojí funkci, suchej zip je parádní, jen jsem měl problém, vyřešit čím ho přilepit ke krabičkám, nakonec vyhrálo nějaký hyper-super-ultra univerzální lepidlo do pistole :twisted:
Trsátka jsou obyčejný Jim Dunlop Jazz III, jen z balíčku co prodávaj v Music-city, mají tam na tom Max-Grip, fakt drží a nekloužou z prstů :wink:
a to já pravě nepotřeboval žádná lepidla, protože ta lepící páska která, je na druhé straně toho suchého zipu drží fest.

Bummer: bude to něco podobného. Kupoval jsem tento: kinsman kupb5 ale viděl jsem ten samý a měl na sobě zase značku STAGG :D
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Ctibi píše:a to já pravě nepotřeboval žádná lepidla, protože ta lepící páska která, je na druhé straně toho suchého zipu drží fest.
Mně se celkem rychle odlepovala, hlavně z těžších krabiček, jako třeba kvákadlo :|
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ctibi píše:Bummer: bude to něco podobného. Kupoval jsem tento: kinsman kupb5
Jo, to je on. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
faki

Příspěvek od faki »

Môj skromný boardík :wink:
Obrázek
FENDER AM Perf Strat HSS RW 3STB, CORT M520 tab, CORT X11 blb, Oscar Schmidt OG8ceB, MARRIS LesPaul, Marshall VM 2266C, Tuner, Dunlop CryBaby Original, Mooer Hustle Drive, FRIEDMAN Dirty Shirley, FX~EHX-SmallStone, JT-AMPS Clean/Boost, MOOER Ensemble King, TCE AnalogDelay, JT-AMPS TBloop, Digitech RP-350
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Ctibi píše:
Skipper píše: Já ten kufr mám asi rok ... no musíš se k tomu chovat, já ho mám takovej už na půl rozpadlej, ale drží a plní svojí funkci, suchej zip je parádní, jen jsem měl problém, vyřešit čím ho přilepit ke krabičkám, nakonec vyhrálo nějaký hyper-super-ultra univerzální lepidlo do pistole :twisted:
Trsátka jsou obyčejný Jim Dunlop Jazz III, jen z balíčku co prodávaj v Music-city, mají tam na tom Max-Grip, fakt drží a nekloužou z prstů :wink:
a to já pravě nepotřeboval žádná lepidla, protože ta lepící páska která, je na druhé straně toho suchého zipu drží fest.

Bummer: bude to něco podobného. Kupoval jsem tento: kinsman kupb5 ale viděl jsem ten samý a měl na sobě zase značku STAGG :D
Já ten sucháč cpu pod šroubky a nožky-best :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

aktuální PB
Přílohy
20140702_193053.jpg
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zdar.
Doba uzrála a začnu konečně sestavovat pedalboard pro basu.
Omlouvám se tedy, že to dávám do kytarové sekce, ale v basové sekci takový thread není a je zbytečné to mít oddělené, ni?
Nechci kupovat nějaký drahý předpřipravený board s obalem, tak prosím o rady ohledně materiálu na desku a taky do čeho ji pak dát (obal pro přenášení). Myslel jsem, že by se dal obal prozatím ušít z nějaké pevné textilie, než budou finance na pevný kufr.
Dále se chci zeptat, jaká je optimální délka přívodní napájecí šňůry? Budou stačit 2m?
Pro info přikládám rannou verzi návrhu:
Přílohy
_MMI_pedal_board_V2.jpg
kunec

Příspěvek od kunec »

No... Šňůra 2m.... Nevím jak to máte, když hrajete v klubech, jestli máte zásuvky pritazene u vepředu. Ja mám v boardu jenom FCB a napájení spolu s datovým kabelem mi jde z racku a mám 6metrovy kabel. Kufr mi stavěl kámoš z polotovarů z Music Data, vyšlo to asi na 1500
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No to já právě nevím, jak to na pódiu bude, ale rozhodně nepočítám zatím s něčím velkým, spíše kluby a tak. Je to zatím v zárodku. V případě potřeby bych kdyžtak vozil ještě prodlužku a bylo by to vyřešeno. A 2m kabelu mi v boardu nebudou tolik překážet.
Co se desky týče, zkusím asi vyrazit do Baumaxxu, Hornbachu atd., jestli tam nemají nějaké rozměrově dostačující cenově výhodné odřezky.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Prodluzku (psa roztrojku) mam vzdycky v kufru, casto se hodi.
Desku jsem si nechal uriznout v Obi na miru z 8mm preklizky, sice to neni uplne zadarmo, ale je to hned hotovy, pevny, lehky a bez problemu. Asi by to vyslo levnej v nejaky truhlarne, ale o zadne nevim a Obi mam za barakem....
Hraju výhradně na šrot.
kunec

Příspěvek od kunec »

Jj, v odřezkach často najdeš vhodný kousek za pár korun, stačí být trpělivý
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Pouzivam tyhle. Prijde mi to nesrovnatelně vychytanejsi reseni nez nějaké okobercované odřezky v obalech od notebooku, za téměř srovnatelné peníze.
http://www.thomann.de/cz/gator_gptblack ... it_bag.htm
http://www.thomann.de/cz/gator_gptpro_p ... th_bag.htm

pozn.
Borec co si ode me kupoval ten velky, si udelal z alu profilu z hobbyshopu novy vnitrek a jeste prej usetril 5kg.

pouzivam powered, protoze ten zdroj dava 250mA, coz staci pro napajeni multacku.
http://www.thomann.de/cz/gator_gptpropw ... th_bag.htm
http://www.thomann.de/cz/gator_gbus8_mu ... supply.htm
Naposledy upravil(a) hyenik dne 27.07.2014 7:56, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hyenik, dík za tip. To není až tak úplně drahé, když uvážím, že už to má i přepravní obal. Jestli jsem to pochopil, tak připevnění krabiček je na suché zipy?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Hendrek píše:Hyenik, dík za tip. To není až tak úplně drahé, když uvážím, že už to má i přepravní obal. Jestli jsem to pochopil, tak připevnění krabiček je na suché zipy?
je to okobercovana preklizka a prilozene jsou i samolepici suche zipy.
Ja je nepouzivam, protoze potrebuju krabickama neustale verglovat a tyhle drzi jako prase.
U nas distribuuje Music-Trade http://www.musictrade.cz/index.php?kate ... adit=&jak=

PS: vyhrabal jsem i fotky od toho borce, zvazuju ze bych si to taky nejak zbastlil, protoze muj akuboard neni z nejlehcich a navic jdou kabely tahat tema skvirama. http://hyenik.rajce.idnes.cz/Pedalboard#AkuboardV5.jpg

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mně bohužel ten menší Gator v tašce nevyšel velikostí, tak jsem nedávno pořídil čínský pedalboard Stagg UPC-535, ale nejsem si jistý, zda ho doporučit - je to taková rozpačitá záležitost. :) Myslím, že když se na něj bude dávat trochu pozor, nějakou dobu vydrží - sice je lehký, ale oproti něčemu pořádnému je to takové měkké, kroutivé, prohýbavé - prostě levný kufr. Určitě pekáč na krabky podlepím či pronýtuju vícero gumovýma nožičkama, aby se při ťápání deska neprohýbala a nejspíš přidám nějaké nýty po obvodu do alulišt, jen pro můj pocit. :)
Tady ho někdo dokonce natočil https://www.youtube.com/watch?v=CsW1x9andJ0
Ten samý kufr prodávají MusicData pod značkou Kinsman - o kilo dráž a dokonce na to dali "NÁŠ TIP", haha, tak asi se reklamací nebojej. :)

Sucháče jsem koupil levně v galanterii a na krabičky jsem je lepil oboustrannou 1 mm pěnovou lepenkou (běžně všude v Obi a pod.), která vyrovnává případné nerovnosti na spodku krabiček a nebo lze i přilepením víc vrstev dorovnat výšku přes nožičky a pod.
A nebo lze objednat něco na netu od 3M, to je kvalita.

OT:(Kdyby někdo chtěl, tak Gator je kdyžtak na prodej za 700, ale jen do ruky Pečky, Praha, s balením a posíláním se mi nechce crcat.)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak jsem koupil ten Gator GPT. Až to zadrátuji (musím ještě vyrobit propojky na míru), hodím sem foto. Rozhodl jsem se pro ten malý, protože velký je moc velký (škoda, že nemají něco mezi nima). Multiefekt budu mít separé mimo board. Dík za tipy a rady.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) No vidíš, mohls ušetřit 500 a ten tvůj nový bude za 2 koncerty ve stejném stavu. :wink:
Přesně kvůli potřebě o "jednu krabku" víc na šířku mi Gator nevyhověl. Ten velký má snad přes 70 cm na šířku, taky nechápu, proč nemají v portfoliu ještě rozměr mezi nimi, určitě by se taky slušně prodával.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

cherreda píše:...a ten tvůj nový bude za 2 koncerty ve stejném stavu...
To by ho asi Hyenik nedoporučoval. Myslím, že mu slouží i po pár koncertech :).

Ten kufr od Staggu nemá možnost schovat něco pod něj (zdroj, prodlužovačka, ...). Gator sice taky nemá vespod moc místa, ale snad tam aspoň něco narvu :) (a stál 1230 včetně dopravy - už mě čeká na depu PPL). Teď ještě domlouvám izolovaný multizdroj s výrobcem z Frýdku-Místku (nakousl jsem to ve vedlejším vlákně). Pak už jen konektory, kabely a pokud se z toho nepo*eru, tak to možná do konce prázdnin dám do kupy :).

Novější verze návrhu (dvě krabky ještě nemám, ve výkrese jsou kvůli rozměrům, mulťák musel z boardu pryč, bude extra):
Přílohy
board_v2.jpg
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

To EHX B9 už se u nás prodává ?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zatím asi ne.
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=electro+harmonix+B9
V Muzikeru zatím není uvedena dostupnost.
Mám jej vyhlédnutý nejspíše na vánoce, to už bude i u nás.

Teď jsem se dozvěděl, že Markbass Comressore mi vyprodali :(. Měli jej v http://www.musikzone.cz/ za necelé 3000. Tak musím přišetřit.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“