Rozostavenie sady
Pravidla fóra
Rozostavenie sady
Zdravím, zaujímalo by ma ako mate rozostavenú sadu nech sa môžu ľudia inšpirovať. Postnite prosim obrázok alebo nákres, popripade komentár.

Naposledy upravil(a) Griso dne 29.07.2014 19:25, celkem upraveno 1 x.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Re: Rozostavenie sady
Čau,v podstatě to je klasika,akorát jsem se na náčrtku snažil přesněji umístit činely,je to kvůli zkušebně postavený na co nejmenším prostoru,vlevo mám zeď a vpravo je něco přes půl metru průchod od dřevěných schodů..
Crashe se splashem mám zhruba ve stejný výšce.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Ahojky, takhle vypadá moje souprava... mám kopák šikmo proto, abych dosáhla na šlapku.
pro jistotu přikládám i fotku aby bylo vidět, že to tak doopravdy jde 
Ride mám hodně nízko nad ft a splash uprostřed mám také níž.
Ride mám hodně nízko nad ft a splash uprostřed mám také níž.
- Pedro12
- Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám postavený trochu atypicky, jelikož mám rád dva tomy, ale zároveň mám rád ride blízko a mezi 12'' a 14''.
You only get better by playing. – Buddy Rich
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Ty Windy, tak koukám na fotku tý soupravy. Přijde mi, že ty pedály máš dost pod úhlem. Míváš chodidla normálně souběžně s pedálem?
- konar
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0
Mám to takto. Jen jsem od doby vzniku této fotky přidal činely - vlevo mám 18" crash, nad tomem 14" crash a tu 16" co je na fotce vlevo mám vpravo nad kotlem.
Ano, mám.Pedro12 píše:Ty Windy, tak koukám na fotku tý soupravy. Přijde mi, že ty pedály máš dost pod úhlem. Míváš chodidla normálně souběžně s pedálem?
Jde o to, že jsem prcek a aby se mi vešel snare před tomy a zároveň abych dosáhla na oba pedály, tak mám ty pedály prostě dál od sebe a v úhlu abych na nich měla chodidla akorát. Zkusím zajistit fotku shora když u toho sedím
Edit: přikládám obrázek jak sedím u soupravy - Anžto nikdo neměl čas mě vyfotit, bude vám muset stačit tzv. hlavo-pupíková selfie
Hmm, to jsou nožky 
Mimochodem, jsem ráda, že nemám ty dva přechody vlevo od kopáku sama a docela vážně dumám, že si podle tebe zkusím přesunout ten ride.Pedro12 píše:Já to mám postavený trochu atypicky, jelikož mám rád dva tomy, ale zároveň mám rád ride blízko a mezi 12'' a 14''.
RonnieCZ píše:Hmm, to jsou nožky
myslíš ty u kotle, že jo
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Windy: Ahá. Mě jen tak napadlo aby ti to nedělalo problémy u skluzu, bude asi těžší ''kopat'' šikmo než rovně, ale ke skluzu se asi teprve dostaneš jestli se nepletu. Proti gustu žádný dišputát jak praví ve videu z kytar.cz 
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Ten ride můžu jen doporučit, nenapadá mě žádná nevýhoda.
Dřív jsem hrával jen s jedním tomem, tak jsem tak zvyklej.
No já myslím že stejně nemám jinou šanci než to mít takhle, protože potom buď nedosáhnu na kopák a nebo mám snare až u pupíku a nebo nedosáhnu na tomy a kotel je vpravo až za zády.
Zkrátka - k při sestavování soupravy jsem nejdřív postavila bubínek a hi-hat a hledala jsem úhel kopáku. Nakonec jsem podle toho postavila asi na pátý pokus celou soupravu. Byl to boj, ale konečně jsem spokojená.
Jinak na tomhle mi právě skluz docela jde (holt kopák mě hodně baví ale nešlo mi hrát rychle dvojúdery na kopák, probrali jsme tedy trošku předčasně s panem učitelem i skluz - no a ono dost pomohlo nakonec i to přestavění soupravy)
Mimochodem, všichni defakto kopeme šikmo, jelikož nohy jsou prostě do úhlu, akorát že vy ostatní máte to štěstí, že ten úhel máte o dost ostřejší...
Zkrátka - k při sestavování soupravy jsem nejdřív postavila bubínek a hi-hat a hledala jsem úhel kopáku. Nakonec jsem podle toho postavila asi na pátý pokus celou soupravu. Byl to boj, ale konečně jsem spokojená.
Jinak na tomhle mi právě skluz docela jde (holt kopák mě hodně baví ale nešlo mi hrát rychle dvojúdery na kopák, probrali jsme tedy trošku předčasně s panem učitelem i skluz - no a ono dost pomohlo nakonec i to přestavění soupravy)
Mimochodem, všichni defakto kopeme šikmo, jelikož nohy jsou prostě do úhlu, akorát že vy ostatní máte to štěstí, že ten úhel máte o dost ostřejší...
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti to vyhovuje, není co řešit
Já zkoušel experimentovat s tím, že jsem měl pravou nohu víc nataženou než levou, ale při dvojšlapce se projeví jak moc je to špatný. Ale myslim že pokud bys chtěla ostřejší úhel, stačilo by víc přitáhnout hajtku k sobě, tomy víc doleva kolem snaru a kopák pak zkusit otočit.
To by asi nefungovalo vzhledem k velikosti snaru- koukni. prostě blíž ty nohy k sobě nedám, leda si pořídit menší bubínek...
Ale jinak máš pravdu, že to s levou jinak než pravou je špatně. kvůli tomu já to celé vlastně předělávala. Taky jsem měla každou nohu jinak
Ale jinak máš pravdu, že to s levou jinak než pravou je špatně. kvůli tomu já to celé vlastně předělávala. Taky jsem měla každou nohu jinak
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Tak se taky přidám s aktuálním rozestavením sady;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- necibici
- Moderátor
Přesně to jsem chtěl napsat,proč jsis nekoupila menší 13-ku snare? To dá rozum,že maj bejt obě nohy stejně daleko,ne?Windy píše:To by asi nefungovalo vzhledem k velikosti snaru- koukni. prostě blíž ty nohy k sobě nedám, leda si pořídit menší bubínek...
Ale docela mě pobavilo,jak se s tim všichni vyblbli,dokonce i v barvičkách,jinak v tom nevidim žádnej smysl,jenom ukázka kolik kdo má tomů a činelů,alespoň se zas něco dělo.
13 snare jsem si nekoupila proto, že se mi zvukově líbila tahle 14"ctka 
Jinak k těm nákresům - dovolím si oponovat. Konečně téma, kde se řešení neodbyde větou "každý to má jinak", musíš na to přijít sám...
Mě se nákresy líbí a pokud je i fotka kde je například vidět výška činelů - připadá mi to super. Docela řeším kam si umístit čínu (dumám že bych si nějakou pořídila...) Nákresy mi pomohou ujasnit si kam ji zhruba dám a až si pro čínu pojedu, už budu vědět jaký stojan koupit a nebo jestli přijde na rampu na clamp.
Jo a přesunula jsem si ride podle Pedra a o moc lépe se mi na něj hrálo. stačí že ho mám o 10 cm blíž. bez tohohle tématu by mě to nenapadlo.
A v neposlední řadě - vezmi si, že se sem podívá někdo, kdo fakt nemá tušení jak soupravu postavit (rodič dítěte). Rozhodně mu ty nákresy můžou pomoct
Jinak k těm nákresům - dovolím si oponovat. Konečně téma, kde se řešení neodbyde větou "každý to má jinak", musíš na to přijít sám...
Mě se nákresy líbí a pokud je i fotka kde je například vidět výška činelů - připadá mi to super. Docela řeším kam si umístit čínu (dumám že bych si nějakou pořídila...) Nákresy mi pomohou ujasnit si kam ji zhruba dám a až si pro čínu pojedu, už budu vědět jaký stojan koupit a nebo jestli přijde na rampu na clamp.
Jo a přesunula jsem si ride podle Pedra a o moc lépe se mi na něj hrálo. stačí že ho mám o 10 cm blíž. bez tohohle tématu by mě to nenapadlo.
A v neposlední řadě - vezmi si, že se sem podívá někdo, kdo fakt nemá tušení jak soupravu postavit (rodič dítěte). Rozhodně mu ty nákresy můžou pomoct
- necibici
- Moderátor
Ale jo,někomu to může pomoct.Zrovna to postavení podle Pedra je Jazzová klasika,která by zrovna mě absolutně nevyhovovala,potřebuju mít tomy pěkně za sebou pro rychlý přechody,a ne mít tom někde za pravačkou...
Čínu mám postavenou úplně vlevo u zdi,ale nějak jí nepoužívám,protože se mi s ní nechce tahat na živáky,tak jsem jí ani nezakreslil..
Každopádně už nechci ani stojan navíc,už takhle mě to převážení trhá ruce..
Čínu mám postavenou úplně vlevo u zdi,ale nějak jí nepoužívám,protože se mi s ní nechce tahat na živáky,tak jsem jí ani nezakreslil..
Každopádně už nechci ani stojan navíc,už takhle mě to převážení trhá ruce..
Takťiež som hľadal niečo ohľadne ride lebo občas bolí ruka keď naňu hrám nejaký otravný doprovod, tak som hľadal inšpiráciu no ako hovoríš mať tomy tak ďaleko od kotla neviem neviem. Okrem toho sú ľudia ktorý to maju psotavene fakt podivne a je často zaujímave sa na to pozrieť.necibici píše:Ale docela mě pobavilo,jak se s tim všichni vyblbli,dokonce i v barvičkách,jinak v tom nevidim žádnej smysl,jenom ukázka kolik kdo má tomů a činelů,alespoň se zas něco dělo.