Rozhodně by byla hloupost načíst si tu nějaký plechy a tradá do kšeftu koupit si je. Zaručená hloupost.
Je potřeba zapojit svoje uši.
Troufnu si polemizovat - ve skutečnosti tě nikdo nenutí "koupit si všechno", například konkrétně u těch káček - lze ty činely koupit individuálně - za nějakou částku, nebo všechny najednou za částku (o dost) nižší. To, že prodejce poskytuje slevu za odběr většího množství zboží najednou je poměrně běžná praxe a neznamená to nutně, že je to na úkor kvality. Neoddiskutovatelné je pochopitelně to, že "daň" za nižší cenu toho setu je to, že si nemůžeš nakonfigurovat set činelů přesně podle svého vkusu. Na druhou stranu - kolikrát je ke zvážení, zda tato "svoboda" stojí za o tolik vyšší cenu (v případě těch Káček cca o 10kKč). Zkrátka mám pocit, že generalizovat stylem "co je levné, je podezřelé a určitě to bude výjeb" je poněkud krátkozraké. Nejsem zkušený bubeník, takže zrovna v tomhle konkrétně nejsem zcela "ve své kůži", na druhou stranu z jiných oborů, kde se cítím jistěji, mám zkušenost, že ne všechno je černobílé a takto jednoduše posouditelné.pehve píše:Určitě ano protože když mě někdo nabízí zboží s tím že musím koupit všechno, je to přinejmenším podezřelé, co podezřelé, bude v tom určitě výjeb, já bych do toho prostě nešel. Set kvalitu netvoří, kvalitu tvoří vybrat si kus po kusu.
Jinak ale káčka sem nepleť.
Problém je v tom,že Paiste 201 je humpoláckej plechovej činel z nejnižší bronzový řady,takže nechápu,že na něj vůbec hraješ,když máš Istanbul..Pedro12 píše:ČauteUž dlouhou dobu si na nahrávkách svého hraní všímám, že když dělám doprovod na 18'' crash, tak se v tom 16'' crash v podstatě ztrácí a místo dobrého oddělení taktu tak vznikne jakási ''díra'', kde se 16'' skoro neozve. Mám 18'' Istanbul Samatya a 16'' Paiste 201. Ptám se, jestli bude lepší pořídit jen lepší 16'' crash, nebo se nebát a jít třeba do 19'' crashe. Chci aby to v doprovodu na 18'' vyniklo, ale zase nechci aby to na zkouškách ve zkušebně doznívalo hodinu. Má někdo zkušenosti s 19'' crashem obecně?
No,to je právě ono,takže ho budeš nějakou dobu hrát až ho jednoho dne stejně vyměníš..Pedro12 píše:Jediné co mi tou koupí nevyšlo je, že má temnější zvuk a tón než můj druhej crash. Každopádně koupě nelituji, zatím mě baví, až přestane tak ho pošlu dál a možná i zkusim testovat v prodejně