Všeobecně mají tyto akumulátorovky nízký výkon a kapacita aku je pro déletrvající práci na p*d. Do ruky je to taky velké a těžké. Týká se to i mnohem vymakanějšího Dremela. Pokud netrváš na aku je lepší volba koupit přímou brusku na 220V,nejlépe s flexihřídelí. Jinak Parkside nářadí většinou v pohodě. Já se chystám příští týden v Lidlu koupit tu sadu nástrojů pro mikrobrusku. Nevypadá vůbec špatně a brusivo mi již dochází...
edit: Kdyby to mělo alespoň Li-on aku, Ni-Mh se pro něco takového moc nehodí...
Já už mám od Parkside pásovou brusku a za tu cenu spokojenost. Mrknu na to až to začnou prodávat, jestli to tedy půjde omrknout, většinou je to toiž v nějakých nedobytných škatulích.
Poznatek z dílny. Jedna z našich vrchních (většina slouží v ruce nebo ve stojanu jako vrchní) frézek je natrvalo zabudovaná do stolku, jako spodní frézka, s pravítky, pojezdem, šuplíčkem, pružinovými přítlaky a tak. Byla tam dvanáctistovka čínská Extol. Poté, co jí během dvou hodin shořel rotor, byl vyměněn v záruce, nám sloužila tři roky. Nyní je tam ta samá, nová, slouží již půl roku. To není vůbec špatné, například již udělala, mimo běžné čudlačiny (drážky, hranky) i dvoje dvoukřídlé klasické venkovské vchodové dveře (čepy!!!!!! a kování, ozdobné lišty kolem výplní). Přitom stojí pakatel, asi sedmnáctset.
takže ešte raz
Kolegovci kutilovci uvažujem nad kúpou kompresora a nejakej striekacej pištole, ale príliš sa v tomto nevyznám, vedeli by ste mi poradiť nejaké minimálne, respektíve optimálne požiadavky na parametre kompresora a pištole? Nerád by som totiž kupoval zbytočne veľký a drahý kompresor. Chcem to prioritne na nastriekanie rozrobenej gitary, takže nepotrebujem striekať veľké plochy bez prestávky. Ide mi teda o to, aby si kompresor s pištolou rozumeli. Vopred vďaka za rady
PS: zatiaľ mám vyhliadnutý tento kompresor, čo poviete? http://eshop.doem.sk/detail/25/kompreso ... 0/cat/1920
Sused pracuje v tej firme, takže ešte nejakých 40 eur z ceny vraj pôjde dole
carver píše:takže ešte raz
Kolegovci kutilovci uvažujem nad kúpou kompresora a nejakej striekacej pištole, ale príliš sa v tomto nevyznám, vedeli by ste mi poradiť nejaké minimálne, respektíve optimálne požiadavky na parametre kompresora a pištole? Nerád by som totiž kupoval zbytočne veľký a drahý kompresor. Chcem to prioritne na nastriekanie rozrobenej gitary, takže nepotrebujem striekať veľké plochy bez prestávky. Ide mi teda o to, aby si kompresor s pištolou rozumeli. Vopred vďaka za rady
PS: zatiaľ mám vyhliadnutý tento kompresor, čo poviete? http://eshop.doem.sk/detail/25/kompreso ... 0/cat/1920
Sused pracuje v tej firme, takže ešte nejakých 40 eur z ceny vraj pôjde dole
Na stříkání bych kupoval rozhodně bezolejový kompresor
Mame ji. Pouzitelne to je, ale pokud uz chces investovat tolik penez, zkusil bych spis poridit tzv. protahovacku, ktera, oproti stolni hoblovce, umoznuje srovnat fosnu na pozadovanou sirku po cele jeji delce.
Zalezi, na co to potrebujes.
EDIT: Jen nevim, na kolik to patri mezi rucni nastroje .
No tak probírali se tu i stojanové vrtačky a to taky není zrovna nářadí do ruky
Jakou máš konkrétní značku? Co nože vydrží něco? Jinak protah nevyužiju - větší kusy materiálu chodím nechávat hoblovat ke stolaři, tu stolní chci jenom pro občasné použití, ať k němu nemusím lítat s každou deskou..
Milane díky...
Myslím si že,i u té malé stolní,je protah základní funkce. Alespoň já bych to tak potřeboval. Základ je vždy udělat "přesný" hranol,nebo ne?
Měl jsem na tyto věci protah Güde Montagehobel za 6500Kč, při druhé reklamaci mi vrátili peníze. Motor shořel, tepelná pojistka přestala fungovat, nože na nic, synchro zdvihu přeskakovalo - nylonové převody se ojely. Převodový pás se spálil. Strašně hlučná mašina oproti běžné hoblovce. Na pár destiček za rok možná, a ubírat po 0,5mm. Ubírat 2mm z hranolku jde asi minutu, pak se přehřeje a vypne.
MilanT píše:nestihl jsem to dotáhnout do konce.
Věřím, že některý ze současných moderátorů nebo admin to napraví.
A že jsi na to měl času hafo
No, přejmenoval jsem to co nejvšeobecněji, ke škodě to snad nebude. Pokud by se to někomu nelíbilo a měl lepší nápad, tak klidně SZ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."