Kvákadlo alá Funky , Blues, Jazz , Rock
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hledám univerzální wah pedal/kvákadlo.. Vaše zkušenosti?
Já bych doporučil kvákadlo od Michalíka (dříve PMT) má větší rozsah a skvělý zvuk. Když koupíš Wah-Volume, tak máš opravdu univerzální pedál, se kterým dosáhneš spoustu zvuků.
Hraju na kytary a mašinky
Re: Kvákadlo alá Funky , Blues, Jazz , Rock
Já nakonec zůstal u staršího kvákadla Real McCoy, resp. verze RMC3 (r.v.2006, šedá verze) s interními devítí dipy uvnitř. Velmi variabilní, ale chce to nejdříve vycházet z již doporučených nastaveních v manuálu, resp. na forech třeba od uživatelů-majitelů modelu, a poté si najít ten svůj "kvak" sound. Předtím jsem měl klasiku CryBaby od Dunlopu, 2Wah od Carl Martina a krátký čas VOXe V847.
Re: Kvákadlo alá Funky , Blues, Jazz , Rock
Jako nejuniverzálnější wah se mi zatím jeví Trimod Wah od Source Audio v kombinaci s jejich exp. pedálem, ale podle mě je to nepraktická záležitost pro živé hraní - mám ho na nahr., ale jezdit bych s ním nechtěl. Navíc to není moc levné.
recenze-vasi-vybavy/soundblox-tri-mod-w ... 37803.html
(ale není to nic pro "staromilce" - bez urážky)
Jako dobrý a dostupný unisex wah do různých stylů hry bych viděl Crybaby 535Q - s ním se dá dobře žít.
Z druhé ruky se dá sehnat za rozumné peníze.
Za pomoci poláků G-Lab lze docílit i pohodlíčka ála Morley:
http://www.glab.com.pl/true_bypass_wah-pad_en
Sám hraju živě na Morley Bad Horsie, líbí se mi zvukem a vyhovuje mi, ale třeba na funky doprovody to není, na to má moc plynulý průběh.
A jen si dovolím z laického úhlu pohledu upřesnit info k tomu zpoždění, které popisuje Tubeguru, aby se někdo neznalý zbytečně nevyděsil a nepředstavoval si bůhvíco
- uživatelsky je v řádu nuancí, není to nic zásadního pro život.
Co se týká speciálního spínání Morley, tak aktivace je při hnutí s pedálem okamžitá a rychlost vypnutí si lze customizovat trimrem uvnitř šasi. Na live skvělé, do studia už tak ne.
Hlavní zdejší téma o kvákadlech je proplkáno zde, doporučuju proběhnout:
kytarove-efekty/wah-wah-t181-300.html
recenze-vasi-vybavy/soundblox-tri-mod-w ... 37803.html
(ale není to nic pro "staromilce" - bez urážky)
Jako dobrý a dostupný unisex wah do různých stylů hry bych viděl Crybaby 535Q - s ním se dá dobře žít.
Za pomoci poláků G-Lab lze docílit i pohodlíčka ála Morley:
http://www.glab.com.pl/true_bypass_wah-pad_en
Sám hraju živě na Morley Bad Horsie, líbí se mi zvukem a vyhovuje mi, ale třeba na funky doprovody to není, na to má moc plynulý průběh.
A jen si dovolím z laického úhlu pohledu upřesnit info k tomu zpoždění, které popisuje Tubeguru, aby se někdo neznalý zbytečně nevyděsil a nepředstavoval si bůhvíco
Hlavní zdejší téma o kvákadlech je proplkáno zde, doporučuju proběhnout:
kytarove-efekty/wah-wah-t181-300.html
| Cruel YT | Cruel sptf