Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Dlouho jsi tady nebyl...
Vypadá to dobře. Můžu se zeptat jak velký rozdíl tvrdosti je mezi bělí a jádrem toho cocobola? Pocitově nebo vryp nehtem?
Vypadá to dobře. Můžu se zeptat jak velký rozdíl tvrdosti je mezi bělí a jádrem toho cocobola? Pocitově nebo vryp nehtem?
Ne že bych tu nebyl, dlouho jsem nic nestavělTengli píše:Dlouho jsi tady nebyl...
Co se tvrdosti týče rozdíl nevnímám. Cocobolo se takhle často používá stejně jako ziricote

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Pain2: zatím dobré, zkus to udržet v čistotě a přesnosti. Jedeš dost rychle. Jak to děláš? To nemáš práci, povinnosti, babu?
Mastr: Hm, to bude tlusté SG a taky těžké. Matroš krásný.
Já: Tele je dokončené do hratelné podoby. Ořech jsem zkoušel kostěný, gumový a z měkkého plastu. Plast vyhrál - konečně nebzučí. Zase mi ujela rozteč strun, tak nejspíš budu dělat ještě jeden. S tímto ořechem se to nakonec obešlo bez srážečů, přestože je zalomení tenkého e nad nulákem skoro nulové.
Kupodivu velmi hratelné to bylo i úplně bez ořechu. Ladicí kolíky drží rozteč dost slušně, jen při razantnějším bendování to vypadá divně.
Opět foto: http://kmensik.rajce.idnes.cz/DIY_Tele#P1370966.jpg

Mastr: Hm, to bude tlusté SG a taky těžké. Matroš krásný.
Já: Tele je dokončené do hratelné podoby. Ořech jsem zkoušel kostěný, gumový a z měkkého plastu. Plast vyhrál - konečně nebzučí. Zase mi ujela rozteč strun, tak nejspíš budu dělat ještě jeden. S tímto ořechem se to nakonec obešlo bez srážečů, přestože je zalomení tenkého e nad nulákem skoro nulové.
Kupodivu velmi hratelné to bylo i úplně bez ořechu. Ladicí kolíky drží rozteč dost slušně, jen při razantnějším bendování to vypadá divně.
Opět foto: http://kmensik.rajce.idnes.cz/DIY_Tele#P1370966.jpg

Krásný přírodní telátko!
Ať se nadále daří.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Dnes takto

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Kmensik: Mam praci i babu
ale o vikendu se do toho umim zazrat i na 12 hodin vkuse
a nevnimam cas. Dneska se byl na to podivat zakaznik a je z toho nadseny, coz me potesilo.... jinak pekny tele 
Mastr: to bude s tim hmatnikem vypadat krute
Mastr: to bude s tim hmatnikem vypadat krute
Kmensik: Parádní tele, líbí se mi uložení krku. Budeš mít i srážeče strun? Nebudou se struny opírat o hranu krk-hlava?
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
Kmensik: krásná práce. Ten krk je dokonalej. Gratulace. Jen ta odkrytá šachta elektroniky mi přijde nepraktická, to už tak zůstane?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Nultý pražec je pokus, dlouho jsem o něm přemýšlel. Krk jsem z počátku chystal na zámek k tremolu. Pak se mi líbila ta kapička díry na výztuhu, zámek by do ní lezl, a tremolo si schovávám na další stavbu, k teleti stejně moc nejde. No a když už jsem měl drážku - hranu ořechu, opražcoval jsem ji taky, a dodělal ořech o 5mm dál, právě aby mi struny nedřely o konec hmatníku. Čímž jsem si trošku nas2al do bot. Tlusté E stejně dřelo hranu při více závitech. S kostěným ořechem to bzučelo, srážeče nemám rád už z principu, a přestože mám dva krásné od graphtechu, chtěl jsem se jim vyhnout. Už jsem měl v plánu i ořech s dírkama místo drážek - integrovaný srážeč, geniální nápad, jen ne můj.
Jsem si téměř jist, že ladicí mechaniky s odstupňovanými výškami pivotů by to vyřešily dost jednoduše i s kostí. Nakonec je ořech z PE nebo PP rukojeti od štětky. Černé, samzřejmě. Nebzučí, hraje to fajn.
Šachtu jsem chtěl odkrytou. U Ibanez S jsem si vyrobil deklík, povedl se, stejně jsem ho tam nedal. Přesto uznávám, že to chce drátování učesat, až budou finální snímače, přepínání atd.
Inspirace:
Šachtu jsem chtěl odkrytou. U Ibanez S jsem si vyrobil deklík, povedl se, stejně jsem ho tam nedal. Přesto uznávám, že to chce drátování učesat, až budou finální snímače, přepínání atd.
Inspirace:

Tak postuju další progress. Zvolil jsem hlavu jako měly Customy ze 72. protože je podle mě nejhezčí co kdy na Gibsonech byla. Bude na ní ale ještě můj vlastní vymyšlený prvek abych to odlišil od standartní produkce i jinak než hmatníkem, tak se nechte překvapit.

Done. Finish pořád není dobrý. Přemýšlím, nad nějakým základovým lakem pro plnění pórů, do kterého bych přimíchával pigment, aby se mi nestávalo, že při broušení se nechtěně probrousím kam nemám. Pak mi uletěly díry pro struny, jelikož nemám pořád sloupcovou vrtačku. Ostatní mi vyšlo jak jsem chtěl nebo bylo smýšleno 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ty šrouby pro uchycení krku, taky dost kazí dojem. Ale překvapuje mě rychlost. A elektronika rádoby LP mi k teleti moc nesedí, ale chápu že to byl asi požadavek. Jinak nevypadá zle 
Ale už jsou ty šrouby zapuštěnéWocass píše:Ty šrouby pro uchycení krku, taky dost kazí dojem. Ale překvapuje mě rychlost. A elektronika rádoby LP mi k teleti moc nesedí, ale chápu že to byl asi požadavek. Jinak nevypadá zle
Máš body za rychlost. Líbí se mi logo. Máš foto stavby krku?
Průchodky na struny mi ujely i na stojanovce, a to jsem si dal záležet, přebrousil špičku vrtáku, aby nešmajdal atd. Jak to ostatní dělaj?
Ona ta rychlost není to hlavní. Aby ses dostal v kvalitě o jeden stupeň dál, musíš tomu dát třeba trojnásobek času. Na některých detailech strávíš hodiny, přestože nahrubo je to za pár minut. Ale pak to doastaneš do ruky a budeš to v té vyšší kvalitě dělat i rychle.
Viz Mastrovo SG - tam je ta preciznost vidět od začátku už v obrysu těla a hlavy, snaží se zlepšovat, cvičí si oko.
U tebe je ten progres vidět taky, ale některé věci asi ještě nemáš ve voku, že ti ani nepřijde, že by to mohlo být líp. Jen pokračuj a všechny připomínky ber konstruktivně, aby tě inspirovaly ke zlepšování.
Průchodky na struny mi ujely i na stojanovce, a to jsem si dal záležet, přebrousil špičku vrtáku, aby nešmajdal atd. Jak to ostatní dělaj?
Ona ta rychlost není to hlavní. Aby ses dostal v kvalitě o jeden stupeň dál, musíš tomu dát třeba trojnásobek času. Na některých detailech strávíš hodiny, přestože nahrubo je to za pár minut. Ale pak to doastaneš do ruky a budeš to v té vyšší kvalitě dělat i rychle.
Viz Mastrovo SG - tam je ta preciznost vidět od začátku už v obrysu těla a hlavy, snaží se zlepšovat, cvičí si oko.
U tebe je ten progres vidět taky, ale některé věci asi ještě nemáš ve voku, že ti ani nepřijde, že by to mohlo být líp. Jen pokračuj a všechny připomínky ber konstruktivně, aby tě inspirovaly ke zlepšování.
Jojo, diky
v pohodě. Ono dělal jsem na tom dva tydny vkuse od rána do večera. V praci mame dva tydny volno teď, tak jsem to vyuzil. Nshrubo jsem celou kytaru dal za celý den. Zbytek času jsem trávil broušením a finishem. Brzy zacnu se stavbou petistrunne basy pro sebe, tak tam zase zkusim jine postupy. Jinak moc jsem nefotil, takže těch fotek mám málo.
Mastr: Zatím nádhera. Ten hmatník vypadá hodně dobře. Jaký bude finiš?
Pain: Je vidět, že se zlepšuješ. Krk byl koupenej už hotovej?
Kmensik: K tomu dotazu, jak ty díry vrtaj jiní. Když se podíváš na spousty všemožnejch kytar i z fabrik nebo od kytarářů, tak ty díry dost často lítaj. Na stojanovce bez vedení vrtáku se mi to taky nepodařilo vyvrtat tak, aby nebyly ty díry rozházený. Dřevo je prostě sviňa a vrták se uhne. Vyřešil jsem to tak, že jsem si nechal nařezat z 4mm tlustýho plechu pásy, do kterých si vrtám díry podle potřeby. Pás pak uchytím svěrkama na tělo a vrtám to do dřeva na stojanovce přes ty vodící díry v tom pásu. Pak už je to relativně přesný, protože v plechu vrták neuhne. Nicméně úplně strojově přesně se mi to nepodařilo ani přes ten vodící plech. Drobný nepřesnosti vzniknou třeba už při vrtání těch vodících děr a průchodky jsou občas taky každej pes jiná ves.
Pain: Je vidět, že se zlepšuješ. Krk byl koupenej už hotovej?
Kmensik: K tomu dotazu, jak ty díry vrtaj jiní. Když se podíváš na spousty všemožnejch kytar i z fabrik nebo od kytarářů, tak ty díry dost často lítaj. Na stojanovce bez vedení vrtáku se mi to taky nepodařilo vyvrtat tak, aby nebyly ty díry rozházený. Dřevo je prostě sviňa a vrták se uhne. Vyřešil jsem to tak, že jsem si nechal nařezat z 4mm tlustýho plechu pásy, do kterých si vrtám díry podle potřeby. Pás pak uchytím svěrkama na tělo a vrtám to do dřeva na stojanovce přes ty vodící díry v tom pásu. Pak už je to relativně přesný, protože v plechu vrták neuhne. Nicméně úplně strojově přesně se mi to nepodařilo ani přes ten vodící plech. Drobný nepřesnosti vzniknou třeba už při vrtání těch vodících děr a průchodky jsou občas taky každej pes jiná ves.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Jo, plechová šablona pomůže. Malé dírky na struny jsem vrtal přes starší kobylku Gotoh s dírkama 4mm, vrtákem 4mm, stejně to kousek uhlo. A než se vrták prokousal 45mm břízy, uhnul o několik mm. Hlavně přes ten suk, co mám schovaný pod kobylkou.
Řek bych, že pain2 dělal i krk, podle zoubku napojení hmatníku na hlavu. Což chválím, někdo si na krk netroufne.
Řek bych, že pain2 dělal i krk, podle zoubku napojení hmatníku na hlavu. Což chválím, někdo si na krk netroufne.
Však díry pro průchodky dovrtáváš z druhý strany a 4mm tlustej plech nedovolí vrtáku uhnout ani když je křivě predvrtaná díra z druhý strany. Nejlepší je vrtnout si jen krajní díry skrz, aby člověk věděl, kam dát šablonu a díry pro průchodky vrtat podle ní do plnýho.kmensik píše:Jo, plechová šablona pomůže. Malé dírky na struny jsem vrtal přes starší kobylku Gotoh s dírkama 4mm, vrtákem 4mm, stejně to kousek uhlo. A než se vrták prokousal 45mm břízy, uhnul o několik mm. Hlavně přes ten suk, co mám schovaný pod kobylkou.
No nevím, podle toho, že krkový lože dělal hned načisto, tak myslím, že ten krk už tou dobou měl k dispozici. Takový detaily jako ten schůdek se v shopech moc neřeší. http://www.bachmusik.com/polotovar-krk- ... andr_p1666kmensik píše: Řek bych, že pain2 dělal i krk, podle zoubku napojení hmatníku na hlavu. Což chválím, někdo si na krk netroufne.
Krk byla opražcovaná fošna. Zbytek jsem dodělával. Než si udělám ten přípravek na pražcování, tak se do pražců pouštět nechci. Ne, že bych to nezvládl. Jeden krk už mám za sebou, ale ušetří mi to nervy a trochu čas
... Jinak vymodeloval jsem si kopii těla pětistrunné basy od ESP a chtěl bych na ní udělat povrch jako je na fotce pod basou. Nevíte někdo jak toho docílit? obráceně bych věděl, ale že ta červená v létech je tak výrazná. Obráceně bych jen namořil černou tělo, vybrousil nahodil několik vrtstev základního plnícího laku a potom na to nahodil tonovaný lak do červené, ale tento způsob moření od Mayones mě dost zaujal. Protože černé mořidlo by docela lehce to červené zakrylo.
Pokud se můžu zeptat, na FB máš tuhle fotku - https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 2864_n.jpg - a jen se chci zeptat, tohle už je tedy vrstva lakování? Mohl by si dát aktuální fotku? Že se dívám na ty hrany a kousky spáleného dřeva od frézování, tak jestli tohle už je pod lakem, či vybroušené.