Zdravím,
pokud něco takového už tu je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem nic podobného...
Jde mi o zabezpečení aparátu ve zkušebně, kde je s námi ještě jedna kapela a máme podezření, že nám hrajou na aparáty. U starého aparátu jsem měl přes hlavu case na zámky a neřešil to, teď mám nový aparát bez caseu a jeho pořízení je relativně drahá záležitost. Dříve jsem na Thomannovi narazil na "zámek do inputu"... taková trubička, podobná jacku, která se zasunula do inputu, otočilo se klíčkem a nešel vyndat, takže se do aparátu nic nezapojilo, dokud nepřišel vlastník s klíčem a zase si aparát "neodemkl". Nyní už na to na Thomannovi nemůžu narazit, ani nikde jinde podobnou věc najít. Máte s tím nějaké zkušenosti, případně kde se to dá momentálně sehnat? Případně jiná varianta, jak to řešit? Kromě dohody s druhou kabelou a odnášení zdrojovýho kabelu, kterej už je stejně univerzální, takže to nic neřeší...
Díky za odpovědi.
Zabezpečení aparátu ve zkušebně
Pravidla fóra
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
Zabezpečení aparátu ve zkušebně
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Re: Zabezpečení aparátu ve zkušebně
Zdar, podle praktických zkušeností úplně stačí vytáhnout přístrojovou trubičkovou pojistku anodového napětí (HT). Kontrolka bude svítit, ale zesilovač nebude "hrát" a tudíž se ani opotřebovávat. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
díky, hezká varianta, ale neorientuji se ve vnitřnostech zesilovače, takže si netroufnu tam něco hledat a vytahovat, na to mám ten aparát moc rád =DTube Guru píše:Zdar, podle praktických zkušeností úplně stačí vytáhnout přístrojovou trubičkovou pojistku anodového napětí (HT). Kontrolka bude svítit, ale zesilovač nebude "hrát" a tudíž se ani opotřebovávat.
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
Ta pojistka je vzadu. Stačí vyšroubovat třeba mincí. U tebe HT FUSE. Pak tam budeš mít ještě MAINS FUSE. Když jí vyšroubuješ, aparát by neměl naskočit vůbec.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.