Zabezpečení aparátu ve zkušebně

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Zabezpečení aparátu ve zkušebně

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Zdravím,

pokud něco takového už tu je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem nic podobného...

Jde mi o zabezpečení aparátu ve zkušebně, kde je s námi ještě jedna kapela a máme podezření, že nám hrajou na aparáty. U starého aparátu jsem měl přes hlavu case na zámky a neřešil to, teď mám nový aparát bez caseu a jeho pořízení je relativně drahá záležitost. Dříve jsem na Thomannovi narazil na "zámek do inputu"... taková trubička, podobná jacku, která se zasunula do inputu, otočilo se klíčkem a nešel vyndat, takže se do aparátu nic nezapojilo, dokud nepřišel vlastník s klíčem a zase si aparát "neodemkl". Nyní už na to na Thomannovi nemůžu narazit, ani nikde jinde podobnou věc najít. Máte s tím nějaké zkušenosti, případně kde se to dá momentálně sehnat? Případně jiná varianta, jak to řešit? Kromě dohody s druhou kabelou a odnášení zdrojovýho kabelu, kterej už je stejně univerzální, takže to nic neřeší...

Díky za odpovědi.
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Tube Guru
Odborník

Re: Zabezpečení aparátu ve zkušebně

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, podle praktických zkušeností úplně stačí vytáhnout přístrojovou trubičkovou pojistku anodového napětí (HT). Kontrolka bude svítit, ale zesilovač nebude "hrát" a tudíž se ani opotřebovávat. :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Tube Guru píše:Zdar, podle praktických zkušeností úplně stačí vytáhnout přístrojovou trubičkovou pojistku anodového napětí (HT). Kontrolka bude svítit, ale zesilovač nebude "hrát" a tudíž se ani opotřebovávat. :)
díky, hezká varianta, ale neorientuji se ve vnitřnostech zesilovače, takže si netroufnu tam něco hledat a vytahovat, na to mám ten aparát moc rád =D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ta pojistka je vzadu. Stačí vyšroubovat třeba mincí. U tebe HT FUSE. Pak tam budeš mít ještě MAINS FUSE. Když jí vyšroubuješ, aparát by neměl naskočit vůbec.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“