Pomoc s vyberem ladicky

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
José

Re: Pomoc s vyberem ladicky

Příspěvek od José »

Nepotřebuji snad ještě není nechci..
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Asi to upřesním a říkám NECHCI :-)

Mám v plánu vyzkoušet tuto: http://www.audiotek.cz/product-14960-boss-tu80-bk

Má řežim i pro sedmistrunné kytary, takže by ten rozsah měla splňovat. Otázkou jak si porádí např. s tony D# A#. U těchto jsem měl vždy problém...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
José

Příspěvek od José »

Asi proč ne? A většina chromatických ladiček rozsah splňuje, protože se s tím dají ladit i baskytary, a tak hluboko frekvenčně opravdu nejdeš. Ale když si vezmeš kytaru do krámu a ozkoušíš budeš v klidu bude to asi lepší.. (A to proč pedál ne-e trošku nechápu, kvůli rozměrům či chceš i metronom? Přijdou mi sympatičtější většinou už jen kvůli bytelnosti, a v signálové cestě tě ho nikdo nenutí nechávat a když dojdou baterky, většinou se najde někdo kdo má efektový zdroj..)
Marylin

Příspěvek od Marylin »

No ono nosit pedál od bossu v kapse látkového obalu na kytaru není to pravé ořechové :-) Nevím, zda by se vešel i do klasického pevného pozdra. Při těch všech krámech, co sebou na koncíky tahám, potřebuji opravdu něco tenkého skladného, co šoupnu ke kytaře a je klid :) Takže mě k tomu vedou rize praktické důvody...

Bytelnost neřeším, nechovám se k věcem jak hovado, takže věřím, že by mi i ta malá tenká plastová krabička vydržela :)
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Tak nakonec jsem pořídil ladičku značky Eno.

http://kytary.muziker.cz/ladicky/multif ... EMT-789-GB

Bere všechny tóny, jak jsem potřeboval. Jako bonus má i celkem použitelný metronom. Je to sice lowend jak vyšitý, nicméně mi prodavač sdělil, že v případě poruchy vyměňuje tyto Číny kus za kus :-) Jsem spokojen, dostal jsem to, co jsem očekával a Vám děkuji za postřehy rady atd.
Kapela:

Studio:
José

Příspěvek od José »

:D :D to je ta samá jako mám já, jen jako značku mám uvedenou blond.. :D
A i s baterkama drží už přes čtyři roky..
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Tak doufám, že po čtyřech letech budu moci podat stejné reference :)
Kapela:

Studio:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Pitchblack Pro ...dobrej startrek :)

Obrázek
Obrázek

Cena není nijak strašná. Mám 1,5 dioptrie na dálku a volný slot v racku - kdybysme víc koncertovali, tak bych do toho snad i šel. :)
cherreda
Rádce

Korg Rimpitch

Příspěvek od cherreda »

Tohle ladítko se asi bude líbit, ale mě by to při hře pěkně s..lo. :roll: :)
http://www.korg.com/us/products/tuners/rimpitch/

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja ted obcas pouzivam tuhle https://play.google.com/store/apps/deta ... an.hsp.ht6
za chvilku budem mit mobil i misto trsatka...

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak jsem si Digitech ladičku vesele nainstaloval a zase rychle smazal po třetím pěkném zámrzu telefonu až k vyndání baterky. :) To se mi s žádnou appkou ještě nestalo. :) (Sony Xperia V)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Kdyz uz se tady resi ladicky do telefonu, tak ja mam nainstalovanou tuhle - https://play.google.com/store/apps/deta ... dsp.datuna a jsem s funkci spokojen. A mam ji skoro porad u sebe, kdyby nahodou byla potreba. :)
Hraju výhradně na šrot.
jastud

Příspěvek od jastud »

Na telefonu pouzivam pitch lab. Pracuje se s tim slusne, je to rychle a dobre.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Já jsem tedy na androidu spokojen s ladičkou gStrings. Přišla mi zatím ze všech nejlepší :wink:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Abu píše:Kdyz uz se tady resi ladicky do telefonu, tak ja mam nainstalovanou tuhle - https://play.google.com/store/apps/deta ... dsp.datuna a jsem s funkci spokojen. A mam ji skoro porad u sebe, kdyby nahodou byla potreba. :)
Vypadá to, že DaTuner mi na Xperii běhá ok a vzhled je mnohem praktičtější než Digitech, díky za tip.
Caren

Pomoc s vyberem ladicky

Příspěvek od Caren »

Zdravím všechny, a zároveň doufám že Vás svým hloupým dotazem neurazím :D ale každej jednou začínal že ..

Chci se jen zeptat jestli je nějákej rozdíl mezi ladičkama na elektrickou kytaru a akustickou... ( chci něco levnýho ) - prostě jestli mi bude fungovat u elektrický kytary ladění s klipovou ladičkou, nebo jestli mi třeba stačí tohle http://kytary.cz/blond-bmt-31g/HN115012/ .. nebo jestli musím mít nějákou tu pedálovou..
dík všem, kdyby to bylo moc hloupý klidně to někdo smažte :D .. ale nenašel sem to tu a když už sem to jednou napsal tak někomu dalšímu se to třeba bude někdy v daleký budoucnosti hodit :)

Znáte to, člověk nikdy neví :D
Cvičit a cvičit, o ničem jiným to není.. tak žádný výmluvy x)
Kytara: ESP LTD F-100FM
Kombo: LANEY LX65R
kunec

Příspěvek od kunec »

Klipova stačí
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“