Výběr kláves pro práci s notovým zápisem
Pravidla fóra
Výběr kláves pro práci s notovým zápisem
Zdravím, mám v plánu si koupit syntenzator/workstation, chci s ním skládat hudbu v PC, chci aby to umělo mimo jiných podstatných věcí jednu pro mě podstatnou. Jde mi o to, že když nahraju například do Cubase nějaké tóny, abych si je v notovém zápisu v Cubase mohl dále upravovat, protože například qantizace je moje velká kamarádka
Nejde mi o to aby jste mi tady napsaly 10 konkretních modelů, ale spíše aby jste mi napsali, na jaké parametry se mám zaměřit abych věděl, že dané klávesy budou tohle umět. Snad jsem to správně popsal, díky za odpověď 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Vyber klaves(syntezatoru, workstationu, ...)
Chci si koupit auto, protože se chci dostat z domu do práce - nemusíte mi napsat 10 konkrétních modelů, ale stačí na jaké parametry se zaměřit, aby to mělo smysl.
Tvoje otázka absolutně postrádá jakýkoli smysl.
Tvoje otázka absolutně postrádá jakýkoli smysl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ja myslim ze jsem to napsal spravne, ale muzu se mylit. Zeptam se jinak, kdyz si koupim jakykoli workstation, ktery pripojim k PC pres usb/midi a audio out, budu moct v Cubase upravovat notovy zapis?
- Nero
- Rádce
Na to nepotřebuješ ani workstation, na to ti stačí MIDI kontroler.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to mi je jasne, ale ja chci prenaset zvuky z toho workstationu do pc s tim at muzu i upravovat notovy zapis, ale nechci uz pouzivat VST ale chci kvalitni zvuky z nejakeho HW. Muzes mi nejak poradit, nebo jen dale arogantne mi odpovidat bez informaci? Vim ze se neptam asi spravne a ze nepopisuju svuj problem dostatecne, ale nevim proc jsi hned arogantni....
- Nero
- Rádce
Nedokážu ti odpovědět líp, když se neptáš dostatečně přesně. To není arogance... Ptal ses jaké parametry potřebuješ, když chceš pracovat s notovým zápisem v Cubase - a na to potřebuješ MIDI rozhraní (ok, nebo USB rozhraní, které komunikuje MIDI signály).
Pokud chceš zařízení, které ti umožňuje následně upravovat notový zápis v Cubase, bude ti stačit jakýkoli MIDI kontroler a víc nepotřebuješ. Pokud budeš mít něco (jedno jestli synth, workstation, digitální piano...), z čeho do počítače zaznamenáš zvuk, budeš mít zaznamenaný zvuk, ale nikoli notový záznam. Pro to, abys měl v počítači notový záznam, budeš pracovat s MIDI signály.
V okamžiku, kdy budeš pracovat s notovým záznamem a pak mu budeš chtít "kvalitní zvuk z nějakýho HW", můžeš leda signál z PC přehnant znovu přes MIDI vstup do zařízení a pak zaznamenat audio. Ale to zařízení bude zase pracovat jen s nějakou digitální syntézou zvuku, zjednodušeně řečeno stejným způsobem jako VST, takže ten zvuk může být stejně kvalitní nebo taky horší než z dobrého VST.
Pokud chceš zařízení, které ti umožňuje následně upravovat notový zápis v Cubase, bude ti stačit jakýkoli MIDI kontroler a víc nepotřebuješ. Pokud budeš mít něco (jedno jestli synth, workstation, digitální piano...), z čeho do počítače zaznamenáš zvuk, budeš mít zaznamenaný zvuk, ale nikoli notový záznam. Pro to, abys měl v počítači notový záznam, budeš pracovat s MIDI signály.
V okamžiku, kdy budeš pracovat s notovým záznamem a pak mu budeš chtít "kvalitní zvuk z nějakýho HW", můžeš leda signál z PC přehnant znovu přes MIDI vstup do zařízení a pak zaznamenat audio. Ale to zařízení bude zase pracovat jen s nějakou digitální syntézou zvuku, zjednodušeně řečeno stejným způsobem jako VST, takže ten zvuk může být stejně kvalitní nebo taky horší než z dobrého VST.
PetrPeter 1975 - 2008
Nejakou takou odpoved jsem chtel
dekuju, ja jen ze jsem kdysi videl video na youtube, kde mel frajer motif xs rack, a v cubase nahraval, udelalo mu to notovy zapis, kde si mohl upravovat, a az pak nasledne mu z toho udelalo audio stopu, nevim jestli to bylo automaticky, a nebo jestli jak ty pises, ze si MIDI prehral zpatky do synthu a z toho udelal audio stopu, to uz fakt nevim jak to delal....