Roland RD-800 vs. Kurzweil PC3K8
Pravidla fóra
Re: Roland RD-800 vs. Kurzweil PC3K8
Myslím, že ten flamewar Kurzweil vs. zbytek světa je zbytečný. Pro některé použití vede Kurzweil, pro jiné vedou jiné značky. Původní tazatel Chosé psal již v prvním příspěvku, že oba nástroje zkoušel (i když to psal o PC3K8), tedy ví vše podstatné - je na něm, aby si rozmyslel, jaké vlastnosti jsou pro něj důležitější.
Antheo, tvůj odkaz se netýká klavírní hry, na kterou narážel Ivan.ps - je jasné, že klavírní klaviatury nebývají nejrychlejší.
Co se týká klavírní hry a klaviatury, jak píše Ivan.ps, pokud by si Chosé jako protiváhu chtěl přečíst více názorů živě hrajících pianistů hrajících klavírní hudbu, mohu doporučit Pianoworld. Většinou se diskutuje o Rolandech, Kawaiích a Yamahách, ale Kurzweily by se taky našly - vlevo na stránce je prohledávadlo.
Antheo, tvůj odkaz se netýká klavírní hry, na kterou narážel Ivan.ps - je jasné, že klavírní klaviatury nebývají nejrychlejší.
Co se týká klavírní hry a klaviatury, jak píše Ivan.ps, pokud by si Chosé jako protiváhu chtěl přečíst více názorů živě hrajících pianistů hrajících klavírní hudbu, mohu doporučit Pianoworld. Většinou se diskutuje o Rolandech, Kawaiích a Yamahách, ale Kurzweily by se taky našly - vlevo na stránce je prohledávadlo.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Ne, ale přišlo mi fér odkázat i na pohled z druhé strany.
Ale hráč klasiky by stejně asi řekl, že na pořádné hraní to chce akustiku ...
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Diky za odkaz, neco takoveho jsem hledal. A nehadejte se, prosimPtJaa píše:Ne, ale přišlo mi fér odkázat i na pohled z druhé strany.
https://m.thomann.de/cz/doepfer_lmk2_88 ... ef=mal_a_9
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Master keyboard je iba klaviatúra bez zvukov. Aby si mohol hrať je potrebné to pripojiť k počítaču a odtiaľ ťahať zvuky, alebo si dokúpiť nejaký zvukový modul.
A da se master keyboard propojit s jinymi klavesy a tahat zvuky z nich?Ivan.ps píše:Master keyboard je iba klaviatúra bez zvukov. Aby si mohol hrať je potrebné to pripojiť k počítaču a odtiaľ ťahať zvuky, alebo si dokúpiť nejaký zvukový modul.
Šak ti to napsal, jde to.chosé píše:A da se master keyboard propojit s jinymi klavesy a tahat zvuky z nich?Ivan.ps píše:Master keyboard je iba klaviatúra bez zvukov. Aby si mohol hrať je potrebné to pripojiť k počítaču a odtiaľ ťahať zvuky, alebo si dokúpiť nejaký zvukový modul.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Aha, zvukovy modul = jine klavesy. A muzu na jine klavesy hrat a soucasne je pouzit jako zvukovy modul?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Šíře možností pak závisí na multitimbralitě daného nástroje, maximální polyfonii atd. Nicméně technicky to prostě funguje.
P.
P.
Diky vsem, tohle je pro me spanelska vesnice.
Ahoj všichni, již delší čas řeším stejný problém jestli koupit Rolad RD800 nebo Kurzweil PC3K8. Na Rolanda jsem již hrál a mohu potvrdit, že pocit ze hraní je naprosto senzační. Protože se hraním na klavír živím a sedím za tím fakt každý den, momentálně hraju na Yamahu el.křídlo za 12tis.Euro (nejsem ale majitel), mohu jen protvrdit že výběr klaviatury je dost důležitá věc. Pokud ale někdo hraje 1X za týden nějakou tancovačku, nebude to asi velice důležité. Přesto si ale myslím že si může každý koupit pro své potěšení i pro hraní jen doma pro sebe, nástroj klidně za pořádnej balík - to není žádná snobárna - když to někomu dělá dobře a má na to finance, tak je to jen jeho věc do které mu nemůže nikdo mluvit.
Kurzweil jsem zatím nezkoušel, neboť v celém okolí kde se pohybuji ho nikdo v hudebních kšeftech nemá. Viděl jsem ale skoro všechny předváděčky na Youtube a mám z toho velice dobrý dojem. Přesto že jsem na Kurzweil ještě nehrál, bych ho asi chtěl více než Rolanda. To asi také proto že mám doma od Rolanda již vše a těch zvůků jsem nějak přejedený. Kurzweil se mi zdá technicky mnohem dál a připadá mi že je také pro něj lepší podpora.
Rád bych se teď zeptal jestli má někdo zkušenost jak funguje u nás servis a jak asi dlouho vydrží mechanické části - Yamaha má např. pro přenos dynamiky a celého hraní pod klavesou takové gumy které vše přenáší (neznám jak se to odborně jmenuje) a při častém hraní se musí tyto gumy tak 2X za rok měnit - což je dosti průšvih. Jednotlivé klávesy přestávají hrát a jsou bez dynamiky, jen se dotknete klávesy a doslova to střílí atd.atd. Máte tedy někdo zkušenost jak je na tom s touto problematikou Kurzweil???
Dobrou náladu ze hraní přeje všem MR
Kurzweil jsem zatím nezkoušel, neboť v celém okolí kde se pohybuji ho nikdo v hudebních kšeftech nemá. Viděl jsem ale skoro všechny předváděčky na Youtube a mám z toho velice dobrý dojem. Přesto že jsem na Kurzweil ještě nehrál, bych ho asi chtěl více než Rolanda. To asi také proto že mám doma od Rolanda již vše a těch zvůků jsem nějak přejedený. Kurzweil se mi zdá technicky mnohem dál a připadá mi že je také pro něj lepší podpora.
Rád bych se teď zeptal jestli má někdo zkušenost jak funguje u nás servis a jak asi dlouho vydrží mechanické části - Yamaha má např. pro přenos dynamiky a celého hraní pod klavesou takové gumy které vše přenáší (neznám jak se to odborně jmenuje) a při častém hraní se musí tyto gumy tak 2X za rok měnit - což je dosti průšvih. Jednotlivé klávesy přestávají hrát a jsou bez dynamiky, jen se dotknete klávesy a doslova to střílí atd.atd. Máte tedy někdo zkušenost jak je na tom s touto problematikou Kurzweil???
Dobrou náladu ze hraní přeje všem MR