Výběr zesilovače do 15 000 pro Hard/Heavy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Venca1911

Výběr zesilovače do 15 000 pro Hard/Heavy

Příspěvek od Venca1911 »

Ahoj,

po nějakém čase bych zase rád provedl změnu svého vybavení. Potřeboval bych radu ohledně výběru aparátu který umí silnější zkreslení s teplým charakterem nebo jak to vykoktat. Přijde mi, že většina dnešních (moderních) aparátů, které jsou určeny spíš do tvrdších stylů se svým zkreslením hodně blíží tranďáku což se mi moc nelíbí (prosím neukamenujte mě :D ). Co se týče ceny viděl bych to na bazar kolem 15000 což není moc, ale snad by se za to něco sehnalo. Nevím kam sáhnout, nicméně bych asi rovnou vyřadil aparáty s 6l6, který pokládám za brutálnější. Co se týče výkonu, předpokládám, že je lepší víc tavit menší výkon než naprat Gain doprava na 100W na 8 hodinu a divit se že je to jakýsi chemicky zachlupacený. Mám zkušenosti s TH 30 a Fenderem Deluxem 40W. Oba jsem na pódiu nikdy nevytočil víc než na 10 hod což mě celkem děsí. Je mi jasný že se tu na fóru řešili aparáty pro metal 1000x ale co se týče toho výkonu nevím kam upřít zrak a sluch. Zrovna TH 30 má přepínání až na 7W s čímž se už dá pracovat, ale chybí mi u ní ta uhlazenost zkreslení. Díky moc za tipy!
IN progress
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr zesilovače pro Hard/Heavy

Příspěvek od Bummer »

Laney VH100R, co mám teď, mi přijde, že má celkem uhlazené zkreslení. Má středy níž než je běžné a "písek" ze zkreslení je postaven frekvenčně výš než třeba u Marshallu (těžko to popsat jinak). Blackstar HT-40, co jsem měl předtím, měl zkreslení ještě jemnější, ale dneska už bych si to nekoupil. A od Stanleyho jsem měl půjčený na test jeho Bordel Extra založený na nějakém Bogneru (teď si nevybavím, na jakém) a tam to zkreslení bylo také docela temné a pila na tom šla nakroutit jen těžko.

Podle 6L6/EL34 to nemá smysl třídit.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Díky za odpověď. S tím VH si nejsem jist s tím svým limitem... A taky se bojím toho výkonu. Jak jsem psal, nikdy jsem zesilovač nevytočil nad 10:00 na akci, protože bych s tím zabil půl pódia... :) Proč by jsi si nekoupil to HT?
IN progress
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No je fakt, že VH jen tak neohulíš. :) Ale na bazaru se pohybuje kolem 14k, Bubucci ho prodával i za 12500.
HT bych si nekoupil kvůli tomu, jak je to udělaný. Je to PC deska, čipy, vlasové spoje... Nic, co bys mohl dát servisákovi k opravě. Plus kombo krapet trpělo na otřesy. A takhle blbě je udělaná celá HT série, takže jakkoliv jsem to dříve doporučoval, protože se mi líbil zvuk, tak dneska už bych to nedoporučil, protože vím, jak to vypadá uvnitř. VH je o hodně dospělejší a opravit se to nechá snáz.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Prosím Tě, hrál jsi někdy i na GH50L ? Jak je to v porovnání s VH krom výbavy samozřejmě...?
IN progress
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nehrál, ale charakterem by to mělo být stejný jako drive kanál VH100R.

mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

toto si neskúšal ? http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2010/ nedavam to proto lebo ho predávam na bazáre , ale proto , že fakt by to bol možno tvuj hard-rock až metal zvuk , nedaj sa ale pomýlit tým akože vintage zvuk čo píšu , dá sa na tom natočit až metal , ale taký hard-rock , že vyhulíš koncák a šťávy je menej je výborný zvuk , no len si na tom treba zahrat , no a má super výbavu , s footswitch je to akoby trojkanál , serial+paralená smyčka , pruž. reverb, atd. tri sú na bazáre , jeden moj :D
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Venca1911

Re: Výběr zesilovače do 15 000 pro Hard/Heavy

Příspěvek od Venca1911 »

Tenhle zesilovač mě moc neoslovil. Vidím to tak, že vyzkouším GH50 a uvidím...
IN progress
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

GH je ok. Pokud nechceš vyloženě agresivní uřvaný zkreslení, jsou celkově Laney dobrou volbou. Já se opět budu opakovat a určitě bych se nebál serie LC. Jsou to dobrý aparáty na hard rock víc, než dostačující. Kvalitní clean a fajn zkreslení, sice trochu nosovější, ale pokud nechceš chemii, naprosto ideální volba.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mohu potvrdit, mam kombo LC-50-112.
Zvuk se da jeste trochu vylepsit vymenou repraku, protoze ta C70-80 neni zadnej zazrak, ale i na nej se da hrat.
Hraju výhradně na šrot.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Díky za odpovědi ! :) Tohle video https://www.youtube.com/watch?v=0ZHBS-u ... Bc6HeetKFu mě dost přesvědčilo.
IN progress
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“