box 2x 12" - stavba
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
a co třeba něco podobnýho co se dá sehnat u nás? Z takovoutou by mě to vyšlo skoro jak to repro
Asi se budu muset spokojit s černou (ale nerad). stejně díky
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jenze ta ochranna tkanina pred repro neni jentak nejaka latka ze svadlenky... A kdyz chces to co dava Marshall na svy stary boxy, tak kde to asi chces jinde sehnat nez u zdroje...turbo_MaCk píše:a co třeba něco podobnýho co se dá sehnat u nás? Z takovoutou by mě to vyšlo skoro jak to reproAsi se budu muset spokojit s černou (ale nerad). stejně díky
Bohuzel se za to plati, no.
U nas si muzes akorat tak u Dexonu nebo Prodance koupit normalni klasickou cernou pruzvucnou tkaninu, radeji tu silnejsi, ta tenka je ta "puncohova" co se dava na maly HiFi... (ale taky to nebude stat padesat korun..., bohuzel )
Bud tam kup plechovy grill, nebo tu silnejsi pruzv. tkaninu u nas, ale myslim ze ten grill vychazi cenove mozna i lip, protoze nepotrebujes kostru na latku (zalezi jak to upevnujes), a je teda mnohem pevnejsi
Ten grill jsem nekde videl na eshopu v mensim rozmezu (na 2x12") asi za 150,-
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Box
Takze pokusim sa prispiet do diskusie ja so svojim netypickym 2x12" boxom. Je postaveny pod kratku Marshallacku 80's hlavu, takze na sirku aj na vysku ma cca len 65 cm. Vnutri su diagonalne osadene repro Rola Celestion G12-100 povodne zo stareho M/B komba a hra to jak dabel. Trosicku som ale odflakol tkaninu na predny panel

- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
-
JOHNY Swamp Inc.
Když bych chtěl přídavnou bednu s jednim reprákem ke kombu (má na to výstup 8 ohmů - hrajou pak oba repráky, jak v bedně tak v kombu), tak kolika wattovej by měl ten reprák asi tak bejt, má-li kombo (lampa) 50w a reprák nejspíš 75w (8 ohmů). Taky bych rád věděl, jestli stačí prostě jenom postavit bednu, přidělat reprák a normálně ho jenom přes džek propojit s tim výstupem nebo jestli v těch továrně dělanejch bednách sou nějaký kondenzátory výhybky, já nevim co. abych to to nezničil... Dík za radu (jestli nějaká bude..)
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
oh sry.... vím co to znamená, jen sem si to přečetl a spíš sem se soustředil na osazení než na na ty bláboly... sory za spamJOHNY Swamp Inc. píše:diagonalne = úhlopříčně
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no pokud tam rveš nějaký PA 30 pásmo tak jo..... JAk by mohla mít bedna osazená širokopásmovým reproduktorem výhybku a kondenzátory??? Je to jenom mezi boxem, reprákem drátem a konektorama.... nic víc v tom nehldejJanos píše:Když bych chtěl přídavnou bednu s jednim reprákem ke kombu (má na to výstup 8 ohmů - hrajou pak oba repráky, jak v bedně tak v kombu), tak kolika wattovej by měl ten reprák asi tak bejt, má-li kombo (lampa) 50w a reprák nejspíš 75w (8 ohmů). Taky bych rád věděl, jestli stačí prostě jenom postavit bednu, přidělat reprák a normálně ho jenom přes džek propojit s tim výstupem nebo jestli v těch továrně dělanejch bednách sou nějaký kondenzátory výhybky, já nevim co. abych to to nezničil... Dík za radu (jestli nějaká bude..)
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Výhybku potřebuješ právě na to, abys rozdělil různé frekvence do různých repráků. Když máš normálně u Hifi věže třeba 2 pásmové repro. Logicky nebudeš chtít a by ti to co mají hrát basové repráky hrály výškáče.Janos píše:Když bych chtěl přídavnou bednu s jednim reprákem ke kombu (má na to výstup 8 ohmů - hrajou pak oba repráky, jak v bedně tak v kombu), tak kolika wattovej by měl ten reprák asi tak bejt, má-li kombo (lampa) 50w a reprák nejspíš 75w (8 ohmů). Taky bych rád věděl, jestli stačí prostě jenom postavit bednu, přidělat reprák a normálně ho jenom přes džek propojit s tim výstupem nebo jestli v těch továrně dělanejch bednách sou nějaký kondenzátory výhybky, já nevim co. abych to to nezničil... Dík za radu (jestli nějaká bude..)
Tady to nehledej, tady máš jeden širokopásmový reproduktor a to je vše.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
tak tak.... navic, nejsem si jisty tim, ze zrovna u tvyho komba, kdyz do zasuvky Jacku s napisem "Ext. cabinet" nebo "Ext. repro" pripojis externi bednu, budou hrat oba repraky soucasne (kombo i externi bedna)... Nebudou. Bude ti hrat prave ten pripojeny jako externi....
(Nekteri vyrobci to mozna delaji, ale ja to jeste nevidel... to by tam pak musely byt dva vystupy na ext. repro - jednou ciste na externi bednu, treba 2x12", a druhy na ext. repro ktery hraje zaroven s tim v kombu... protoze pripojenim ext. repra k repru v kombu se meni celkova ohmaz reproduktoru....)
(Nekteri vyrobci to mozna delaji, ale ja to jeste nevidel... to by tam pak musely byt dva vystupy na ext. repro - jednou ciste na externi bednu, treba 2x12", a druhy na ext. repro ktery hraje zaroven s tim v kombu... protoze pripojenim ext. repra k repru v kombu se meni celkova ohmaz reproduktoru....)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
tak to je dobry...
spis nez Watty toho externiho repra si ohlidej jeho citlivost v dB, pze jestli tam mas treba ted neco s 95-97dB a koupis do externiho boxu lepsi repro se 100dB, tak uslysis predevsim ten s vyssi citlivosti....
Nevim co tam mas ted, a jaky box planujes... z tech repro je tak univerzalni a levny Celestion Seventy80
spis nez Watty toho externiho repra si ohlidej jeho citlivost v dB, pze jestli tam mas treba ted neco s 95-97dB a koupis do externiho boxu lepsi repro se 100dB, tak uslysis predevsim ten s vyssi citlivosti....
Nevim co tam mas ted, a jaky box planujes... z tech repro je tak univerzalni a levny Celestion Seventy80
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Pejsvidek
- Kontaktovat uživatele:
Napadlo me to jenom jako alternativaNero píše:No, jsem amatér a ve stavbě se nevyznám, ale plata netlumí, ale lámou zvuk... Aspon dle mého...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
přesně.... Plata to lámou. Tlumí to tkanina, koberec..... MY máme zkušebnu tak že na stropě sou plata a na stěnách zavěšená lehká chlupatá tlustá tkanina... vlastně to není tkanina, vypadá to jako by to měla bejt nějaká tepelná izolace nebo tak něco... Nepodceňovat i koberec na zemi.....Nero píše:No, jsem amatér a ve stavbě se nevyznám, ale plata netlumí, ale lámou zvuk... Aspon dle mého...
k bedně.... já zatím tlumenou nemám, ale používá se na to právě nějaká ta měkká potvora.... většinou se tlumí zadní strana, pak vrch spod a občas i boky nebo jeden z nich.... vytlumit to je umění. Zajímalo by mě jak je tlumenej (jestli je) Marhall 1936, nevíte někdo?