Lampové kombo - zvuk jako Hendrix
Pravidla fóra
Re: Lampové kombo - zvuk jako Hendrix
Nero má pravdu.
Nevím, kolik potřebuješ výkonu, ale co třeba tohle?
Nebo něco na ten styl. Ušetříš i dost peněz a řekl bych, že bys mohl být velmi spokojený. Podobných výrobců je víc a mají poměrně širokou nabídku, stačí se mrknout na netu.
Nevím, kolik potřebuješ výkonu, ale co třeba tohle?
Nebo něco na ten styl. Ušetříš i dost peněz a řekl bych, že bys mohl být velmi spokojený. Podobných výrobců je víc a mají poměrně širokou nabídku, stačí se mrknout na netu.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Nero, já si samozřejmě dělal srandu, přijde mi vcelku absurdní jít v "hudebním" vývoji z fendera superchampa na aparát za 60t, který je minimálně do zkušebny, spíš na velká pódia. Navíc říct že mám 60t na aparát a jako box vybrat Marshall MG 412 za 7t? No, myslím si svoje. Pokud to má stalkertwo v rukách, vytáhne ten hendrix zvuk z mnoha modelů různých výrobců, pokud to v rukou nemá, nepomůže mu ani originál na který hrál sám HendrixNero píše:Stanley, možná to bůde mít úplňkové mojo, ale když on na to nehrál Hendrix, tak to tady stalkertwo asi nebude stačitStanley06 píše:za 60t ti postavim tu hlavu, reprobox, i ti na to dam to logo marshall a klidně to budu stavět během nocí kdy je úplněk aby to mělo to mojo co potřebuješ
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já myslím, že jsme v tomhle na stejné lodi, Stanley 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Čéče a proč pořád řešíš nějakého Maršála? Nejsem žádný velký fanda Hendrixe, leč co vím, tak v 90.letech tu o něm vyšla knížka, z níž tehdy bylo citovánu ve článku v Muzikusu. Otištěn byl rozhovor s jeho technikem, který tam popisoval Hendrixovu bezradnost nad aparáty Marshall, které používal pouze na koncertech a to docela s odporem a chudák technik mu zesilovače pořád dokola upravoval pro "fenderovštější" zvuk. Více méně marně. Dost mě přečtení této skutečnosti tehdy pobavilo. Dále bylo napsáno, že veškerá LP nahrával Hendrix na malé Fendery. A když už konečně Fender začal plnit trh také velkými aparáty, s kterými za Marshallem jaksi zaostal, hrál Jimi i na koncertech přes Fendery. A že to jeho zvuku prospělo netřeba zpochybňovat. Možná by stálo za úvahu tento článek vyhledat na netu, mám za to, že veškerá čísla Muzikusu jsou ke stažení.stalkertwo píše:JO, a co mám teda koupit jakou značku.
Mrkni třeba tu, jak krásně mu to hrálo: http://www.youtube.com/watch?v=kleU7ilEJDw . Mimochodem, v boxech jsou 15´´ JBL D130F. A hlavně kolik "znalců" tady tvrdí, jak se přes 15´´ na kytaru nedá hrát.... Takovýhle aparát by se Ti do pokoje na hraní Hendrixe nelíbil? Možná, že když ještě několik tisícovek přidáš, dáš na Nerovu radu a zaktivuješ Pay Pal, tak ho přes Ebay pořídíš. K tomu si ovšem přikup pár hektarů pozemků, ať to můžeš řádně osolit.
Sorry, ale hendrix skutecne na Marshally hral - je o tom nespocet dukazu, byl to jeho oblibeny aparat - aspon dle vzpominek pametniku jako Eddie Kramer a podobne. Tebou zminovane fendery byly udajne vypln na turne kterou dostal zadarmo v ramci endorsementu a po trech mesicich se zas vratil k Marshallu a 12 celestionum. Proc by nejvydelecnejsi koncertujici umelec sve doby delal takpvy kompromisy?
o tom, ze nahraval na princeton ci bassman (voodoo chile) jsou zaznamy, ale podle vseho je 95% marshall.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Jsem si říkal, kdo první to neunese.
Tady není co unášet
- stalkertwo
Dík, kinx, je to pravda Hendrix na Marshally hrál jak říkal kinx voodoo chile to byl možná bassman.
Kytara Vintage V6JMH Jimi Hendrix Strat Model.
Kombo Fender Super Champ x2.
Vox 847-A.
Dunlop MXR JHM3 Jimi Hendrix 70th Anniversary Univibe.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Zdar, pánové zřejmě měli ve škole rádi dějepis
. Záleží na tom přes jaký gear hrál? Není mnohem důležitější jeho novátorský přístup k elektrické kytaře?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tak jsem tu pár dní nebyl, a koukám, jak se tu rozběhla trollí velkovýkrmna. Že to Stalkertwo baštíte, podle mě to nemůže být nic jiného než provokace.
Hendrix by zněl stejně i na na dobře sejmuté a ozvučené nahrávce na Superchamp X2, kterého teď náš provokatér má, jako na originál plexině, Bassmanovi, či čemkoli jiném. Mimochodem, ta Hendrixova live nahrávka na Fendery se mi moc nelíbí, zvukově. Live nahrávky s Marhally znějí líp, ty agresívní středy u Fendera chybí. Ale co se týče 15" repro, na tom možná něco bude, pokud je pravda, že na ně hrával můj oblíbenec Paul Kossoff, jeho live zvuk žeru. Ale zase je to spíš o prackách, protože mu to zní stejně i přes Orange, na který nahrával v Beat Clubu.
Hendrix by zněl stejně i na na dobře sejmuté a ozvučené nahrávce na Superchamp X2, kterého teď náš provokatér má, jako na originál plexině, Bassmanovi, či čemkoli jiném. Mimochodem, ta Hendrixova live nahrávka na Fendery se mi moc nelíbí, zvukově. Live nahrávky s Marhally znějí líp, ty agresívní středy u Fendera chybí. Ale co se týče 15" repro, na tom možná něco bude, pokud je pravda, že na ně hrával můj oblíbenec Paul Kossoff, jeho live zvuk žeru. Ale zase je to spíš o prackách, protože mu to zní stejně i přes Orange, na který nahrával v Beat Clubu.
Každopádně pokud si k tý plexině (nebo třem plexinám?) nepořídíš toto:
http://www.ebay.com/itm/1968-ORIG-WHITE ... 0748775429
tak to stejně nebude ono...
http://www.ebay.com/itm/1968-ORIG-WHITE ... 0748775429
tak to stejně nebude ono...
Nové album Dusty road:
https://thetrainrobbers1.bandcamp.com/album/dusty-road
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nDGZua ... l_branch=1
fb: https://www.facebook.com/TheTrainRobbers.cz/
https://thetrainrobbers1.bandcamp.com/album/dusty-road
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nDGZua ... l_branch=1
fb: https://www.facebook.com/TheTrainRobbers.cz/
- stalkertwo
Ahoj, tak když řikáte že to nemám kupovat, tak jde třeba koupit k tomu kombu koupit nějakej marshall reprobox prosím.
Není to škoda koupit zas zesilovač když se koupil super champ ne ať se využije ne.
Není to škoda koupit zas zesilovač když se koupil super champ ne ať se využije ne.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
A co si od přikoupení Marshall boxu slibuješ?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- stalkertwo
Hutnější zvuk, jde to nebo ne.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Jo, jde to, budeš muset odpojit interní reproduktor. Což bys sám zjistil, kdyby ses namáhal číst a hledat.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A ničemu to zásadně nepomůže.
Možná to je pravda, kterou nechceš slyšet, ale s tím, co máš v podpise, musíš Hendrixův zvuk dostat docela v pohodě. Pokud ti to nejde, hledej problém v rukou.
Možná to je pravda, kterou nechceš slyšet, ale s tím, co máš v podpise, musíš Hendrixův zvuk dostat docela v pohodě. Pokud ti to nejde, hledej problém v rukou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- stalkertwo
Tak, výbava je dobrá? myslíte že si ji mám nechat a marshalla koupit pozdějc.
Jenom ten zvuk je dobrý, ale prostě když poslechnu ten marshall zvuk tak tam je něco co je prostě nenahraditelný, nevíte aspoň přibližný informace o nastaveni mám nastaveno bass 5 treble 5 gain 7 no.
Jenom ten zvuk je dobrý, ale prostě když poslechnu ten marshall zvuk tak tam je něco co je prostě nenahraditelný, nevíte aspoň přibližný informace o nastaveni mám nastaveno bass 5 treble 5 gain 7 no.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Není Marshall jako Marshall. Neznám přesně Super Champ X2, mám starší SuperChamp XD, ale předpokládám, že to bude podobné. A ta nejvíc "vintage" simulace Marshalla, mimochodem vůbec ne špatná, má gainu až až. Spíš jako JCM800 než jako starší nonmaster Marshally. 1959SLP (plexi) má gainu mnohem míň a kreslí spíš koncovými lampami, starší JTM45 ještě míň (Hendrix prý přecházel z JTM45 na 1959SLP). Takže gainu musíš dát míň, alespoň na SCXD je 7 už moc. Tedy na doprovodnou hru. Pro větší zkreslení - při sólech - používal Hendrix fuzz. Vlastně se spekuluje o tom, že FuzzFace měl zapnutý pořád, a při beglajtu stahoval hlasitost na kytaře. Myslím, že na tom něco bude, protože s jiným fuzzem mám podobnou zkušenost.stalkertwo píše:Tak, výbava je dobrá? myslíte že si ji mám nechat a marshalla koupit pozdějc.
V SCXD taky nebylo nic moc repro, laděné spíš pro čisté zvuky ála Fender. Takže výměna repro nebo externí box by určitě pomohly, ale proč hned box 4x12? A podstatné je taky, abys kombo trochu vytavil, alespoň na polovinu max. výkonu, aby využil lampové komprese. Pak tam náznaky toho zvuku možná už uslyšíš, hraješ-li už aspoň z 5% jako Hendrix.
- stalkertwo
Díky, s těma Marshallama počkám nashle přeji hezkej den.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
- blaruskrudiask
Co jsem se dočetl, tak u Jimiho to nebude tak jednoduchý. Do Axis: Bold as Love to byly výhradně Marshally, wah a fuzz-face (a jako zálohu na koncerty tahal i Sound City L100), pak přišlo nahrávání Electric Ladyland v USA a už to na nahrávkách hodně střídal - Supro, Fender tweed bassman, Twin, Blackface, i ten Sound city (třeba čistej zvuk ještě na Axis a pozdějc i něco na E. Ladyland) a další, třeba Hiwatt.
Jinak celkem sranda, tahle diskuze. A tak co si mám teda vlastně koupit?:D
Jinak celkem sranda, tahle diskuze. A tak co si mám teda vlastně koupit?:D