Orange Tiny Terror

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
rocker8808

Orange Tiny Terror

Příspěvek od rocker8808 »

Zdravím,ve zkušebně mám Laney LC30II, se zvukem jsem spokojený, ale jelikož ta zkušebna není jenom naše, často mi na to někdo hraje... A to tak, že je volume na plno..Štve mě to, bo na nové lampy mi nikdo z těch sociálů nedá a já nejsem banka..Zalíbila se mi hlava Orange Tiny Terror, protože ji můžu bez problému odnést pryč a podle ukázek hraje výborně. Vlastníte někdo tetno aparát? Pokud ano, napište jak jste s tím spokojeni a zároveň bych potřeboval poradit jaký box si k tomu pořídit...Framus FR112, nebo něco od Laney...?Děkuju mnohokrát :wink:
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Tady je ukázka http://www.youtube.com/watch?v=L1Oj-1rWkC0 . Přenosná, podle jedné rezenze na Harmony-central zřejmě kvalitní provedení, použitelný čistý zvuk, pěkné zkreslení, jednoduché korekce, přepínání 7W/15W ("..15 watts RMS clean. This means that when it comes to power the Tiny Terror will give many 30 watt amplifiers a run for their money! If you want to bring things down a notch then simply flick the Output switch and enjoy all of the cranked Tiny Terror genuine British valve tone at a reduced volume."). Hlava je dodávána spolu s obalem.

jiné ukázky
http://www.youtube.com/watch?v=2WWFbueJYuw
http://www.youtube.com/watch?v=9MpZoWsFlJQ
http://www.youtube.com/watch?v=8ef3RnuzQ-M

Je to ta věc úplně nahoře :-)

Obrázek

Edit_Jens: spojení příspěvků

udělejte si představu o hlasitosti (od 05:30)
http://www.youtube.com/watch?v=P-PHqs4zBAc
Naposledy upravil(a) misadlouhy dne 30.07.2008 7:10, celkem upraveno 4 x.
Norman ST 40 folk
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... d=21474956

videodiář znahrávání novýho alba IF - jen co se tam Peter vykecá se svým alteregem, tak je tam hezká ukázka TINY Terroru
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
rocker8808

Paráda

Díky za ukázky, jsou parádní a jenom mě to utvrďuje v tom, že je to úžasný amp a chci ho :) Navíc byl jsem dřív zvyklý na jednokanál, takže doufám že si zase brzo zvyknu... No a co ten box? Nemá někdo napády? Na orange 1x12 mít nebudu, ale zamlouvá se mi ten Framus FR112..Co říkáte? Nechám si poradit :wink: Díky moc
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ja si tuto hlavicku take poridim kvuli zvuku, stal jsem nedavno na rozcesti, jestli Orange Tiny Terror nebo Ampeg, ale rozhod jsem se i tak dobre, ovsem na druhou stranu jsem nikdy neztratil touhu po tom dablikovi. Az budou penize nazbyt tak to beru hned, a pokud se objevi na bazaru tak si ho vemu i na dluh, coz neni u me jako setrilka zvykem 8) . Kazdopadne zavidim vsem kteri jiz tuhle vec maji! :wink:
McYuri

Příspěvek od McYuri »

pánejo, to je pěknej drobeček.. zrovna jsem před fází nákupu aparatury do zkušebny, myslite že by těch 15w zkušebnu utahlo? :?
.......::: ENDŽOJ :::.......
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

McYuri píše:pánejo, to je pěknej drobeček.. zrovna jsem před fází nákupu aparatury do zkušebny, myslite že by těch 15w zkušebnu utahlo? :?
záleží na boxu....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
McYuri

Příspěvek od McYuri »

no kdybych k tomu měl klasickou 1x12 ?
.......::: ENDŽOJ :::.......
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

McYuri píše:no kdybych k tomu měl klasickou 1x12 ?
Taky o tom přemejšlim..konkrétně G12T-100 s citlivostí 97dB...by mě zajímalo jak by to řvalo..řek bych že bejt to nastavený do třídy A,tak to uječí leccos,ale u A/B bych si nebyl moc jistej no...na zkušebnu by to mohlo stačit,ale na ňáký hraní už bych si nebyl moc jistej
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mam tuseni ze je to trida A. i s 1x12 toho uhrajes dost, kdyz k tomu koupis dobry 2x12' tak bys nemel mit problem skoro nikde... stejne se to na vetsich podiich nasnima do PA a jde o to, abys akorat slysel sebe kdyz stojis 3-4m od toho... clovek ale musi pocitat s tim, ze to bude trosku kreslit a nevytahne z toho takovy ten sterilni marshalovsky cisty zvuk... to ee.

nasel sem jednu podle me moc hezkou bednu. maji ji na kytarach, je od framusu, 22kg, takze by se ani nemusela rozpadnout... repro Vintage 30. cena pod 10t.
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

qwer píše:mam tuseni ze je to trida A. i s 1x12 toho uhrajes dost, kdyz k tomu koupis dobry 2x12' tak bys nemel mit problem skoro nikde... stejne se to na vetsich podiich nasnima do PA a jde o to, abys akorat slysel sebe kdyz stojis 3-4m od toho... clovek ale musi pocitat s tim, ze to bude trosku kreslit a nevytahne z toho takovy ten sterilni marshalovsky cisty zvuk... to ee.

nasel sem jednu podle me moc hezkou bednu. maji ji na kytarach, je od framusu, 22kg, takze by se ani nemusela rozpadnout... repro Vintage 30. cena pod 10t.
Óó,sem pogooglil a máš pravdu:
With 15 watts of available Class A valve power, ..
Tudíž už by to moh bejt velice slušnej zážitek...2x12 si chcu jednou postavit,až bude peníz, asi s G12T-100, líbí se mě ten zvuk,a nebo tam dám V30 až si je ozkoušim no,uvidim :) Ale stejně si nejsu jistej jestli těch 15 nejni málo,i když to je asi bezpředmětný :-) Ale zvuk to má hezkej,teď se rozhodnout,orange,nebo IMG...obojí takový britiš,obojí celkem kreslí,a stejně hraje každý jinak :) Taky dilema,jestli 12 nebo 100W :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

MrDuck píše:
qwer píše:mam tuseni ze je to trida A. i s 1x12 toho uhrajes dost, kdyz k tomu koupis dobry 2x12' tak bys nemel mit problem skoro nikde... stejne se to na vetsich podiich nasnima do PA a jde o to, abys akorat slysel sebe kdyz stojis 3-4m od toho... clovek ale musi pocitat s tim, ze to bude trosku kreslit a nevytahne z toho takovy ten sterilni marshalovsky cisty zvuk... to ee.

Óó,sem pogooglil a máš pravdu:
With 15 watts of available Class A valve power, ..
Tudíž už by to moh bejt velice slušnej zážitek...2x12 si chcu jednou postavit,až bude peníz, asi s G12T-100, líbí se mě ten zvuk,a nebo tam dám V30 až si je ozkoušim no,uvidim :) Ale stejně si nejsu jistej jestli těch 15 nejni málo,i když to je asi bezpředmětný :-) Ale zvuk to má hezkej,teď se rozhodnout,orange,nebo IMG...obojí takový britiš,obojí celkem kreslí,a stejně hraje každý jinak :) Taky dilema,jestli 12 nebo 100W :)
tak kazde ma sve + a -. Orange je predci jen docela znacka, zvuk to ma taky super, navic je to skladne, prenosne, mas tam prepinatelny vykon, takze i na doma super... IMG je zase jistota ohledne vykonu, daleko lepsi korekce = univerzalnejsi, asi dvoukanal (kestli se nepletu)... Orange si spis umim predstavit pro nejakeho fajnsmekra a nebo pro nekoho, kdo presne vi co chce .. univerzalni apec to zrovna neni a za tech 13t. + x tisic za box koupis taky i neco jineho. Jestli se KONECNE podari dovezt ty lampy od crate k nam do republiky, tak budes mit neco podobneho v 18w za 9t. i s reprakem...
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

qwer píše:tak kazde ma sve + a -. Orange je predci jen docela znacka, zvuk to ma taky super, navic je to skladne, prenosne, mas tam prepinatelny vykon, takze i na doma super... IMG je zase jistota ohledne vykonu, daleko lepsi korekce = univerzalnejsi, asi dvoukanal (kestli se nepletu)... Orange si spis umim predstavit pro nejakeho fajnsmekra a nebo pro nekoho, kdo presne vi co chce .. univerzalni apec to zrovna neni a za tech 13t. + x tisic za box koupis taky i neco jineho. Jestli se KONECNE podari dovezt ty lampy od crate k nam do republiky, tak budes mit neco podobneho v 18w za 9t. i s reprakem...
Mno to mě to jentak napadlo,když sem ho slyšel na pár ukázkách..třeba s in flames(to já je zas rád metly) :-) Jinak asi zustanu u toho IMG(3kanál je to),ale ten orange láká no..asi to nechám až nebudu vědět co s penězma,tak ho pořídim na doma no,díky.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
rocker8808

hlasitost

Podle ukázky kde ten borec srovnává dvě 50W a tuhle hlavu, tak to hraje stejně hlasitě...Ale jak už tady někdo napsal, na koncertu to jde stejně do beden a jde jenom o to abych slyšel sám sebe a nedělal bordel zvukařovi tím že mu budu nekontrolovatelně řvát z pódia...Takže čím míň tím líp :wink: Prostě myslel jsem že to bude hrát potichu a budu moct využít lampy,ale to asi ne, takže nic :!:
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

navíc já, jakožto zvukař, bych byl štěstím bez sebe, kdyby na podium tahali všichni tahovýhle 15ctky a opravdu by se daly i kytary zvučit z PA i v menších prostorách a navíc by pak muzikanti slyšeli i odposlechy....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
rocker8808

tak vidíte :)

Myslím že by se k tvému názoru přidalo i nespočet dalších zvukařů. Vidíte, věřte mi :D Rozhodně se nedá říct že sem toho odehrál hodně, ale to co mám za sebou mi stačí k tomu abych věděl, co potřeuju :) :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
noc33

Příspěvek od noc33 »

Mrkněte na tohle:

blackheart amps, dělají lampové hlavy ve watáži 1W, 5W/3W, 15W,... jsou to jednokanály, class A a ceny jsou taky slušné( např hlava 5W je kolem 3400kč www.houdek.cz). Jo a je to podznačka Crate.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

noc33 píše:Mrkněte na tohle:

blackheart amps, dělají lampové hlavy ve watáži 1W, 5W/3W, 15W,... jsou to jednokanály, class A a ceny jsou taky slušné( např hlava 5W je kolem 3400kč www.houdek.cz). Jo a je to podznačka Crate.
Psal jsem o nich tady
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... &start=140

Ty ceny v dolarech jsou docela vražedný. V přepočtu cca 4500 za lampovou hlavu 5W/3W + 1x12" box to je moc pěkná cena. jenže jak to sem dostat. :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
noc33

Příspěvek od noc33 »

No říkám, že to mají tady www.houdek.cz a je to za 3440,
nebo tady www.hudebnicentrum.cz za asi 3268.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“