Jaké klávesy/syntezátor do 40 000?
Pravidla fóra
Jaké klávesy/syntezátor do 40 000?
chci si koupit klávesy/syntenzátor ale nevím přesně jaké.Hraji v rockové kapele a chci syntenzátor do 40 tisíc na živé hraní. Přemýšlím nad YAMAHA MOX 8 nebo http://www.audiozone.cz/bazar/roland-rd ... 17824.html samozřejmě chci aby mělo kvalitní zvuky+funkce transpozice.Děkuji
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké klávesy?
Asi úplně prvotně by nebylo od věci popřemýšlet i nad tím, jestli chceš s tím zvukem v rámci kláves/synthu operovat více nebo méně. MOX patří do té druhé skupiny (=méně), je to vlastně ROM-player s pevně danými vzorky zvuků a moc změn s tím nenaděláš. Naopak syntezátor v pravém slova smyslu (například Alesis ION, Roland SD-201 apod.) nabízejí výrazně větší tvůrčí možnosti práce se zvukem, ale je to (v porovnání například s uvedeným MOX) minimálně na začátek trošku složitější a obvykle se nemusí z tohoto principu zvukově hodit do rozkových věcí (i když kolega s úspěchem využívá Novation Supernovu myslím).
To jen tak trochu teorie. Ideální by bylo adepty vybrané "papírově a vzhledově" vyzkoušet naživo, nebo aspoň skouknout ukázková videa (asi neexistuje nástroj, který by se na YT nedal najít).
P.
To jen tak trochu teorie. Ideální by bylo adepty vybrané "papírově a vzhledově" vyzkoušet naživo, nebo aspoň skouknout ukázková videa (asi neexistuje nástroj, který by se na YT nedal najít).
P.
Re: Jaké klávesy?
Ten roland, co uvádíš v odkazu není synth, ale stage piano! Osobně se domnívám, že do rockové kapely by opravdu byl vhodnější syntezátor. Pokud uvažuješ v dané cenové relací, zašel bych si někam odzkoušet
http://kytary.cz/nord-electro-4d/HN131864/, případně http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-hammond-sk1.html.
Dále stojí za zvážení, zda by nebylo lepší uvažovat o dvou nástrojích.
Já osobně si už hraní na jeden manuál nedokážu představit.
http://kytary.cz/nord-electro-4d/HN131864/, případně http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-hammond-sk1.html.
Dále stojí za zvážení, zda by nebylo lepší uvažovat o dvou nástrojích.
Já osobně si už hraní na jeden manuál nedokážu představit.
Re: Jaké klávesy/syntezátor do 40 000?
Doporučuji toto:
http://www.thomann.de/cz/kurzweil_pc3le_8.htm
Je to velmi univerzální nástroj s dobrým zvukem do kapely, v blízké době má vyjít nová verze os, která nabídne neomezené VAST možnosti jako u PC3K. Také se začala vyrábět nová verze tohoto nástroje, kde bude černá barva a dřevěné bočnice.
http://www.thomann.de/cz/kurzweil_pc3le_8.htm
Je to velmi univerzální nástroj s dobrým zvukem do kapely, v blízké době má vyjít nová verze os, která nabídne neomezené VAST možnosti jako u PC3K. Také se začala vyrábět nová verze tohoto nástroje, kde bude černá barva a dřevěné bočnice.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
který tedy z těchto tří považujete za nejlepší?
YAMAHA MOX 8
Kurzweil PC3LE 8
Korg Krome 88
u toho Korgu jaký je tam velký rozdíl mezi Korg Krome 88 a Korg Krome 73 kromě počtu kláves.Je tam totiž docela velký cenový rozdíl (10 tisíc)
YAMAHA MOX 8
Kurzweil PC3LE 8
Korg Krome 88
u toho Korgu jaký je tam velký rozdíl mezi Korg Krome 88 a Korg Krome 73 kromě počtu kláves.Je tam totiž docela velký cenový rozdíl (10 tisíc)
Kladívková mechanika, to je tak u všech modelů.
Jináč na Krome jsem ještě nehrál, ale plánuju to. PC3LE8 jsem zkoušel a vůbec mi to nepřišlo špatný, akorát záleží, které zvuky se ti zrovna líbí, navrhl bych ti jít do obchodu kytary.cz, kde by teoreticky mohli mít všechny 3 modely.
Jináč na Krome jsem ještě nehrál, ale plánuju to. PC3LE8 jsem zkoušel a vůbec mi to nepřišlo špatný, akorát záleží, které zvuky se ti zrovna líbí, navrhl bych ti jít do obchodu kytary.cz, kde by teoreticky mohli mít všechny 3 modely.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kyta1 píše:který tedy z těchto tří považujete za nejlepší?
YAMAHA MOX 8
Kurzweil PC3LE 8
Korg Krome 88
Já považuju za nejlepší........Yamahu, protože mám jednu doma.
Sorry, ale musel jsem....
P.
Rozhoduji se nad koupí nového nástroje.S kapelou hrajem převážně rock.Momentálně používám Korg TR61 a chtěl bych pořídit druhý nástroj.Maximální rozpočet je 40 000Kč.A nebráním se ničemu z druhé ruky.Zaujali mě bazarové Yamaha Motif XS6 nebo Roland Fantom G6.Co si myslíte o použití těchto dvou na rockovou muziku?Nebo jaký nástroj by jste mi poradili.
- gurdik
- Bandzone: www.bandzone.cz/nestelpostel
Jaké klapky pořídit
Ellou všem, prosím o radu a pomoc.
Vlastním starší typ kláves KORG i4S, jsem "maximálně" spokojený, párkrát jsem už měnil mikrospínače, což bylo ještě v poho, ale začíná mí odcházet klaviatura (jedna klapka mi začíná vyskakovat výše)
Přemýšlím, že buď najdu někoho, kdo mi klaviaturu dá do kupy, ale netuším cenu, a nebo zvažuji výměnu nástroje. Přeci jen mu už bude 20 let
Nechci nic složitého ani zbytečně drahého, rozmýšlím mezi KORG TR61 či Kurzweil PC3Le6, ale těch se trochu bojím, u KORG M50 mi chybí aftertouch.
Budu vděčný, za jakoukoliv radu, či kontakt na někoho šikovného, kdo by mi dal klaviaturu do cajku v okolí Ústí nad Labem či Prahy nebo by mi nabídl celou klaviaturu z jiného Korgu i4S.
Děkuji všem.
Vlastním starší typ kláves KORG i4S, jsem "maximálně" spokojený, párkrát jsem už měnil mikrospínače, což bylo ještě v poho, ale začíná mí odcházet klaviatura (jedna klapka mi začíná vyskakovat výše)
Přemýšlím, že buď najdu někoho, kdo mi klaviaturu dá do kupy, ale netuším cenu, a nebo zvažuji výměnu nástroje. Přeci jen mu už bude 20 let
Nechci nic složitého ani zbytečně drahého, rozmýšlím mezi KORG TR61 či Kurzweil PC3Le6, ale těch se trochu bojím, u KORG M50 mi chybí aftertouch.
Budu vděčný, za jakoukoliv radu, či kontakt na někoho šikovného, kdo by mi dal klaviaturu do cajku v okolí Ústí nad Labem či Prahy nebo by mi nabídl celou klaviaturu z jiného Korgu i4S.
Děkuji všem.
KORG i4S, Ibanez GAX70, Laney LC50 II
Pokud hledáš někoho, kdo by ti to mohl spravit, tak tady je tip http://www.bel.4567.cz/cs/
A jinak je z těch kláves nejlepší Kurzweil...
A jinak je z těch kláves nejlepší Kurzweil...
- gurdik
díky za doporučení, je to sice kus světa, trochu se bojím, aby oprava nestála co nástroj z bazaru 
No to je možnégurdik píše:díky za doporučení, je to sice kus světa, trochu se bojím, aby oprava nestála co nástroj z bazaru
- gurdik
tak to je ještě dobrý, to jsem platil jen za rozšroubování mého stroje 
- gurdik
Tak tahle vypadá moje klaviatura, kdyby mi někdo řekl, že se dá opravit, ale je celá vykvrdlaná, tak bych jí dal vyměnit nejraději celou, ale nevím, zda by mi nepasovala i z jiného stroje, třeba triton či TR apod. díky za rady 
- Přílohy