Tmel na vyplnění
Tmel na vyplnění
Ahoj lidí,
Opravuji úderem prasklo akustickou cremonu. Přední deska je v délce asi 20 cm odloupnuta od luhů, a chybí tam kousek materialu. Přední deska by při lepení mohla zapadnout za lub. Potřebuji tam ten chybějící Materiál doplnít. Existuje na to nějaký tmel nebo se to musí uďelat nejakym stepem?
Diky
Opravuji úderem prasklo akustickou cremonu. Přední deska je v délce asi 20 cm odloupnuta od luhů, a chybí tam kousek materialu. Přední deska by při lepení mohla zapadnout za lub. Potřebuji tam ten chybějící Materiál doplnít. Existuje na to nějaký tmel nebo se to musí uďelat nejakym stepem?
Diky
Re: Tmel na vyplnění
No nevím, co je step, ale přijde mi, že uvnitř se odlepilo olubení a zvenčí odpadla výložka, takže jestli se ti s tím chce babrat, tak nejjednodušší bude sundat přední desku, dolepit olubení, přilepit desku a dolepit výložku. Nějakým tmelem tomu moc nepomůžeš, ona ta přední deska musí vydržet tah strun a tmelem sice možná zaděláš tu díru, ale rozhodně nezajistíš pevný spoj desky a se zbytkem korpusu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Co je "step"...?
Tež nevim...
Ale fotka je fajna,bo je vidět,jak je gagor do luku. Tož nevim,esli pomože jakysik tmel...?
Aj ta roba od koňa je jakasik poodlepena, ta udrži tak nejtenši Siriusky... Esli vubec??? Nevim...
Ta předni deska je jisto fest,bo je překližkova,ale jak ju spojit s tym zbytkem...? Slze mi tekum po fusisku,jak to vidim... Eště že je Ježišek za rohem... Ten by to mohl pořešit...
Step=štěp? Synku nevim... Sprobuj napsat temu Ježiškovi... Tož tak...
edit: Ježiši,včil mi to doklaplo... To je ta "Bräuerka" co potřebuje dolepit kusek lubu???
Tež nevim...
Aj ta roba od koňa je jakasik poodlepena, ta udrži tak nejtenši Siriusky... Esli vubec??? Nevim...
Ta předni deska je jisto fest,bo je překližkova,ale jak ju spojit s tym zbytkem...? Slze mi tekum po fusisku,jak to vidim... Eště že je Ježišek za rohem... Ten by to mohl pořešit...
Step=štěp? Synku nevim... Sprobuj napsat temu Ježiškovi... Tož tak...
edit: Ježiši,včil mi to doklaplo... To je ta "Bräuerka" co potřebuje dolepit kusek lubu???
Nazdar, fotka pěkná, ale podle mýho, by to spíš chtělo poradu u kytaráře, co s tím krkem. Ten doma, jako amatér asi nespravíš. Deska, olubení a výložka se dají doma nějak našudlat, ale ten krk je podle mě v p..li. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
step = štep
. Olubení odlepené není (ta lišta uvnitř kolem lubu). Zřejmě jak to upadlo ta se vytrhl nebo odštípl v timhle místě kousek materiálu. Myslel jsem to doplnit smrkovou tvarovanou lištou. Oddělávat celou přední desku se mi asi nechce. Krk není tak hrozný aby se nedal přebrousit, myslím.
Jo, to je ta Brauerka
Díky, budu nad tím ještě meditovat
Jo, to je ta Brauerka
Díky, budu nad tím ještě meditovat
Nazdar,-...Krk není tak hrozný aby...- podle tý fotky je nejen jako luk, ale i do vrtule. To doma nedáš. Ale to je můj odhad. Zkus ho přeměřit. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Zdravím, ten krk je opravdu trochu extrém, ale myslím si, že s trochou trpělivosti by se dal s pomocí tepla srovnat i doma, ale nevím jak teplu odolá spoj tělo/krk, mám zkušenost jen s rovnáním u baskytary, kde byl krk odšroubovaný.
Dukladně jsem prověřil tem krk. Na fotce to vypadá hůř než to je. Určitě potřebuje přepražcovat, tak až sundám staré tak odchylku změřím, možná by to šlo opravit přebroušením.
Kobylky jsem si nevšiml, potřebuje přelepit
Kobylky jsem si nevšiml, potřebuje přelepit
- jeleniste
Ta co ti "trochu žbuchla ze skříně"?ppindian píše: Jo, to je ta Brauerka![]()
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.