Digitální piano do 20 000
Pravidla fóra
Re: Digitální piáno do 20 000 po X-té
Ahoj... Rozhoduju se mezi Yamahou P-105 B a Korgem SP-280... Co byste doporučili?
Re: Digitální piáno do 20 000 po X-té
Když se rozhoduješ pouze mezi dvěma modely, tak jdi do hudebnin si je vyzkoušet, tady v tom ti už nikdo moc neporadí.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Re: Výběr digitálního piana do 9000
Když bych tedy uvažoval o ceně do cca. 17 000 Kč bylo by vhodné např. Yamaha P95, Yamaha P105, Yamaha DGX 640 ? Dále se mi líbí Yamaha YDP 141 ale to už je dražší.
Osobne bych asi volil tu p 105, ale myslim ze s Dgx 640 je to a bude vecne dilema. Zalezi na co to chces.
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Souhlasím, nejlepší je P105. Všechny uvedené Yamahy mají stejnou klaviaturu (GHS), P105 má nejlepší zvukový generátor (Pure CF).
YDP141 je dražší, protože je konzole, tedy její integrální součástí je i dřevěný stojan a trojpedál, ne protože by byla lepší. První model od Yamahy lepší než P105 by byl YDP S51/YDP 162 (lepší klaviatura).
Z ostatních značek v uvedené cenové hladině je zajímavé Casio PX150 (lepší klaviatura, ale zvuk většinou hodnocený jako horší).
YDP141 je dražší, protože je konzole, tedy její integrální součástí je i dřevěný stojan a trojpedál, ne protože by byla lepší. První model od Yamahy lepší než P105 by byl YDP S51/YDP 162 (lepší klaviatura).
Z ostatních značek v uvedené cenové hladině je zajímavé Casio PX150 (lepší klaviatura, ale zvuk většinou hodnocený jako horší).
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Děkuju moc. Neibour: Mě jde hlavně o to aby to mělo hezký zvuk a dobrou klaviaturu, nechci moc funkcí, jde mi spíš o klasický zvuk klavíru. Ale zase Dgx 640 má nějaké funkce navíc, které by se mohli hodit, ale je to pro mě při výběru až na druhém místě
Re: Výběr digitálního piana do 17 000
Můžu se ještě zeptat- když srovnám Yamahu a Casio, které stojí stejně, vidím, že Casio za stejnou cenu nabízí víc, lepší klaviaturu a lepší ozvučení, mnohdy i lepší polyfonii. Je tedy opravdu lepší Casio? Např. Casio CDP 120 a Yamaha p35 nebo také Yamaha P95 a Casio CDP 220R.
Prosím neporovnávej polyfonii, toto číslo opravdu mnoho neznamená. Dá se použít nanejvýš jako orientační ukazatel, jak zastaralý je daný zvukový generátor.
Casio CDP220R je myslím to samé jako CDP120, jen navíc s dalšími zvuky a doprovody, které pro cvičení na klavír nehrají roli. Yamaha P95 je starší model a IMHO je lepší si rovnou přišetřit na P105, tj. CDP220 a P95 bych navzájem ani neporovnával.
Casio CDP 120 je levný model, který neobsahuje nové technologie (stejně jako Yamaha P35). Nemyslím si, že proti P35 nabízí něco víc.
Zajímavější je Casio PX150, které proti konkurenci - Yamaze P105 - má výrazně lepší klaviaturu, ale trochu jednodušší zvuk a prý horší reproduktory. Co je lepší? Nejlépe sám vyzkoušet, ale v tomto případě Casio nějakou výhodu má, klaviatura je pro cvičení do ZUŠ hodně důležitá.
Casio CDP220R je myslím to samé jako CDP120, jen navíc s dalšími zvuky a doprovody, které pro cvičení na klavír nehrají roli. Yamaha P95 je starší model a IMHO je lepší si rovnou přišetřit na P105, tj. CDP220 a P95 bych navzájem ani neporovnával.
Casio CDP 120 je levný model, který neobsahuje nové technologie (stejně jako Yamaha P35). Nemyslím si, že proti P35 nabízí něco víc.
Zajímavější je Casio PX150, které proti konkurenci - Yamaze P105 - má výrazně lepší klaviaturu, ale trochu jednodušší zvuk a prý horší reproduktory. Co je lepší? Nejlépe sám vyzkoušet, ale v tomto případě Casio nějakou výhodu má, klaviatura je pro cvičení do ZUŠ hodně důležitá.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na to - pokud by se to mělo vztáhnout na kategorii klávesových nástrojů obecně, asi bych to takhle nedoporučil formulovatPtJaa píše:Prosím neporovnávej polyfonii, toto číslo opravdu mnoho neznamená. Dá se použít nanejvýš jako orientační ukazatel, jak zastaralý je daný zvukový generátor....
P.
Děkuju za odpovědi. Osobně jsem zatím pro Yamahu P105 ale hodlám zajít do obchodu a pár dig. pian porovnat. Jen nevím zda budu mít tolik peněz. Případně tedy zvolím P 35.
Digitální piano pro 6-letou dceru
Pro svou 6-letou dceru, která bude od září navštěvovat ZUŠ vybírám digitální piano. Vzhledem k tomu, že jsem hudbou "nepolíbený", rád bych místní osazenstvo poprosil o radu při výběru. Cenový limit do cca 17.000,- Kč. Nebráním se bazarovému pianu. Rád bych ještě přidal další požadavky, ale nevím co vše využije. Rád bych kvalitnější nástroj. Přeci jen když už do toho ty peníze dám, nerad bych za pár let zjistil, že piano nedostačuje a je potřeba koupit jiné ....
Děkuji moc za vaše rady
Děkuji moc za vaše rady
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.08.2014 10:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Digitální piána se prodávají buď jako slab - tj. vypadají jako "klávesy", je nutno dokoupit stojan, nebo se prodávají jako konzole - tj. vypadají jako malé pianino. Funkčnost je srovnatelná.
V první skupině by v uvedené cenové relaci asi mohly být zajímavé Roland F-20 a Kawai ES 100, případně Casio PX 150 nebo Yamaha P105.
Konzolové modely bývají trochu dražší, takže se do uvedené ceny moc nevejdou - analogie předchozím modelům by byly např. Casio px 750 nebo Roland F-120.
Uvedené nástroje jsou sice uváděny jako nástroje pro začátečníky, ale s dobrým, stabilním stojanem mohou poskytnout dobrou a dlouhou službu. Největším omezením budou hlavně reproduktory - zapojením externích reproduktorů se může zvuk hodně zlepšit. Ještě lepší je používat kvalitní sluchátka, ale např. moje dcera sluchátka dlouho odmítala, s tím se moc nenadělá.
Pokud by si časem dcera stěžovala na kvalitu zvuku, lze u kteréhokoli z nástrojů dosáhnout špičkového zvuku pomocí počítače, cena programu bývá kolem 100€. Z vlastní zkušenosti bych ale řekl, že to děti tolik neřeší - důležitější pro ně bývá, že mohou jedním tlačítkem nástroj zapnout a hrát.
V první skupině by v uvedené cenové relaci asi mohly být zajímavé Roland F-20 a Kawai ES 100, případně Casio PX 150 nebo Yamaha P105.
Konzolové modely bývají trochu dražší, takže se do uvedené ceny moc nevejdou - analogie předchozím modelům by byly např. Casio px 750 nebo Roland F-120.
Uvedené nástroje jsou sice uváděny jako nástroje pro začátečníky, ale s dobrým, stabilním stojanem mohou poskytnout dobrou a dlouhou službu. Největším omezením budou hlavně reproduktory - zapojením externích reproduktorů se může zvuk hodně zlepšit. Ještě lepší je používat kvalitní sluchátka, ale např. moje dcera sluchátka dlouho odmítala, s tím se moc nenadělá.
Pokud by si časem dcera stěžovala na kvalitu zvuku, lze u kteréhokoli z nástrojů dosáhnout špičkového zvuku pomocí počítače, cena programu bývá kolem 100€. Z vlastní zkušenosti bych ale řekl, že to děti tolik neřeší - důležitější pro ně bývá, že mohou jedním tlačítkem nástroj zapnout a hrát.
Já bych doplnil, že i ke "slab" modelům se často dá koupit pevný stojan s integrovaným třípedálem, takže se defacto dostane po kompletaci téměř konzolový model. Chybí ale samozřejmě např. kryt klaviatury. Ale zase to celé bývá o něco subtilnější, pro někoho, kdo chce šetřit místem. A o pár korun levnější. A s výhodou mobility (klavír sundám ze stojanu a lehce přenesu) - např. když chci, aby děti na prázdninách u prarodičů cvičily. Kupoval jsem takhle sestavu Casio PX 150:
http://kytary.cz/casio-px-150-350-stoja ... c=HN133787
Podobně např. Yamaha P105:
http://kytary.cz/yamaha-p-105-stojan-tr ... c=HN132897
http://kytary.cz/casio-px-150-350-stoja ... c=HN133787
Podobně např. Yamaha P105:
http://kytary.cz/yamaha-p-105-stojan-tr ... c=HN132897
Díky za tipy. Po prostudování tématiky budu muset zvednout limit na cca 22.000,- Kč a také si budu muset udělat výlet do Prahy, abych je viděl i naživo. Těžko říct, co mi budou prodavači nabízet, ale můžete mi ještě doporučit nové piano v této cenové relaci kromě zmíněných Casia PX750 a Roland F-120? Nechci stage piano. Preferuji kvalitní mechaniku bez miliónů přidaných zvuků různých nástrojů. Díky moc 
Stage piana se od konzolových modelů neliší dalšími zvuky ani mechanikou. Modely v této cenové hladině bývají zaměřeny na hru na klavír. Zvláště, když se dokoupí dřevěný stojan od výrobce + trojpedál, jak psal Fořt, je výsledek velmi podobný kompaktní konzoli.Dandyho píše:Nechci stage piano. Preferuji kvalitní mechaniku bez miliónů přidaných zvuků různých nástrojů.
Roland - Roland F-120 a set Rolanda F-20+se stojanem jsou funkčně podobné. F-120 je trochu lepší, má hlasitější reproduktory a 3 pedály. Teď jsou na Rolandy dobré ceny - viz historie cen na Heuréce.Dandyho píše:můžete mi ještě doporučit nové piano v této cenové relaci kromě zmíněných Casia PX750 a Roland F-120?
Kawai - dá se pořídit set ES100, nebo konzolový ekvivalent (s hlasitějšími reproduktory) kdp90.
Velmi dobrý (s lepší klaviaturou i zvukem) nástroj je Kawai CL36.
Yamaha:
- Set Yamaha P-105 se stojanem a trojpedálem (nutno navolit) a YDP 142 mají podobnou cenu a funkčnost. P105 má lepší reproduktory a je kompaktnější. Dá se koupit i starší Ydp 141, má horší zvuk.
Casio:
Set PX150 se stojanem a pedálem je funkčně podobný PX-750.
Nástroje by se ještě našly u Korgů a Kurzweilů, osobně si nemyslím, že jsou na stejné úrovni. Mými favority z uvedeného seznamu by bylo Kawai CL36, Rolandy F120/F20 a Kawai KDP 90.
Tak jsem ve finale .... rozhoduji mezi Kawai CL36B, Kawai KDP90R a Yamahou YDP142. Ani jednim asi nic nezkazim, ale preci jen kdyz nebudu kalkulovat cenou, mam se k nejakemu z nich priklonit vice? Diky 
To už si musíš rozmyslet, všechny informace máš 
Já bych šel do CL36, ale můžu být zaujatý proti YDP 142 - měl jsem YDP 161 a nelíbilo se mi (ale YDP 142 má zvuk i klaviaturu jiné)
Já bych šel do CL36, ale můžu být zaujatý proti YDP 142 - měl jsem YDP 161 a nelíbilo se mi (ale YDP 142 má zvuk i klaviaturu jiné)
Zdravím, chtěl jsem se zaptat, jaký je rozdíl mezi Yamaha YDP 161 a Yamaha YDP 142. A které je lepsi porídit dekuji .
Hlavní rozdíl je v jiné klaviatuře a zvuku.
YDP142 má zvukový generátor "Pure CF", zatímco YDP161 má starší "dynamic AWM". Pure CF je IMHO o poznání lepší, má bohatší a barevnější zvuk.
YDP142 má levnější klaviaturu GHS, která je trochu méně klavírní (malá setrvačnost), ve výsledku je dost lehká. YDP 161 má klaviaturu GH, která je klavírnější, ale je poměrně těžká (statický odpor, zejména vzadu v klávesách, je více než na akustických křídlech). Já osobně jsem tuto klaviaturu právě proto neměl moc rád.
Kromě toho má YDP161 silnější reproduktory, zatímco novější YDP 142 má jiné drobnosti, jako I.A.C.
Pro zjištění, který nástroj vybrat, je nejlepší zajít do obchodu a vyzkoušet.
YDP142 má zvukový generátor "Pure CF", zatímco YDP161 má starší "dynamic AWM". Pure CF je IMHO o poznání lepší, má bohatší a barevnější zvuk.
YDP142 má levnější klaviaturu GHS, která je trochu méně klavírní (malá setrvačnost), ve výsledku je dost lehká. YDP 161 má klaviaturu GH, která je klavírnější, ale je poměrně těžká (statický odpor, zejména vzadu v klávesách, je více než na akustických křídlech). Já osobně jsem tuto klaviaturu právě proto neměl moc rád.
Kromě toho má YDP161 silnější reproduktory, zatímco novější YDP 142 má jiné drobnosti, jako I.A.C.
Pro zjištění, který nástroj vybrat, je nejlepší zajít do obchodu a vyzkoušet.
A co by jsi volil ty? Děkuji za odpověď .