Kde sehnat šrouby do zámku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Amid

Kde sehnat šrouby do zámku

Příspěvek od Amid »

Čau, nevěděl by někdo, kde sehnat šrouby, kterými se dotahujou zámky? Imbusákem jsem totiž udělal do jednoho kruh(místo šestiúhelníku je tam prostě kolečko) ,takže už ani nejde dotáhnou, díval jsem se na net, na různé e-shopy s kytarami ,ale nikde jsem nic nenašel a v železářství to taky nemaj...
vorech6

Re: Kde sehnat šrouby do zámku

Příspěvek od vorech6 »

tak zkus jiný železářství :lol: v nějakým to určitě mít budou, pořp. koukni v obi a podobnejch marketech
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Amid

Příspěvek od Amid »

njn, OBI, to mě nenapadlo, díky, mrknu se tam...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Běžné železářství, tipnu si imbus M4/10? Koupil bych 6 nerez šroubů. Nerez je měkčí, takže se strhne o trochu dřív, ale zase nezničíš vnitřní závit v zámku, a tím dost ušetříš. Hlavně to tolik neutahuj. Doporučuju držet imbus klíč za tu kratší stranu, to ti nedovolí tolik utahovat.

Oprava: M4, délka 8mm
Naposledy upravil(a) kmensik dne 26.05.2010 19:00, celkem upraveno 1 x.
koko

Příspěvek od koko »

Je ke svy Ibanezce koupil cerny M4 v Hornbachu. Ale musel jsem je zkratit. Vhodnou dylku nemeli.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Amid

Příspěvek od Amid »

koko píše:Je ke svy Ibanezce koupil cerny M4 v Hornbachu. Ale musel jsem je zkratit. Vhodnou dylku nemeli.
Ok, diky, mrknu se nejdriv do OBI, muzes mi este rict, jaks to zkracoval?
koko

Příspěvek od koko »

V OBI to nemaj. Tam je malej vyber. Jinak das na sroub 4ku matku, zasroubujes k hlave a za konec sroubu ho upevnis do sveraku (tam kde konci zavit). Pak riznes pilkou, pak dobrousis na brusce nebo jemne rozbruskou nebo pilnikem ruco a pak vysroubujes matku, nekolikrat tam a zpatky, tim srovnas zavit. Musis to delat dost presne tu dylku. Ja mel starej sroub strzenej a novej bylo potreba udelat trochu delsi. Jinak se v zavitu nechytal. Porad lepsi nez kupovat celej set zamku asi za 800,-
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Amid

Příspěvek od Amid »

koko píše:V OBI to nemaj. Tam je malej vyber. Jinak das na sroub 4ku matku, zasroubujes k hlave a za konec sroubu ho upevnis do sveraku (tam kde konci zavit). Pak riznes pilkou, pak dobrousis na brusce nebo jemne rozbruskou nebo pilnikem ruco a pak vysroubujes matku, nekolikrat tam a zpatky, tim srovnas zavit. Musis to delat dost presne tu dylku. Ja mel starej sroub strzenej a novej bylo potreba udelat trochu delsi. Jinak se v zavitu nechytal. Porad lepsi nez kupovat celej set zamku asi za 800,-
Ok,diky...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ve slušným železářství musí mít délky 8,10,12,16,20,.. mm. Tím myslím obchody specializované na spojovací materiál. Černé už se někdy nedostanou, zinkované se ke kytaře nehodí, nerez mně sedí nejlíp.
Amid

Příspěvek od Amid »

tak sem byl v OBI, sice tam neměli délku 8 mm, ale 10 mm, naštěstí kámen u basových strun to přitáhlo, u těch tenčích by to asi už nešlo. Ještě že se mi zmrvil jen jeden šroub...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Amid píše:tak sem byl v OBI, sice tam neměli délku 8 mm, ale 10 mm, naštěstí kámen u basových strun to přitáhlo, u těch tenčích by to asi už nešlo. Ještě že se mi zmrvil jen jeden šroub...
Přinejhorším bys sis musel přikoupit ještě pilku na železo a pilník.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Amid

Příspěvek od Amid »

s tou pilkou bych požná dodrbal závity a už by to nešlo, ale neříkám že by to tak muselo být

jinak kdo shání šrouby s přesnou velikostí, tak stačí napsat do vyhledáváče m4 8mm(zámky), nebo m3 8mm(ladění oktáv) a vyjeou vám odkazy na stránky obchodů, kde si tyto šroubky můžete koupit.
Naposledy upravil(a) Nero dne 24.06.2010 19:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Naučíme se používat tlařítko edit...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Amid píše:...
jinak kdo shání šrouby s přesnou velikostí, tak stačí napsat do vyhledáváče m4 8mm(zámky), nebo m3 8mm(ladění oktáv) a vyjeou vám odkazy na stránky obchodů, kde si tyto šroubky můžete koupit.
Tyyyjooo, koho by to napadlo???!!! :shock: 8)
LubosHa

Příspěvek od LubosHa »

MilanT

Příspěvek od MilanT »

LubosHa: To víš že jo, ty reklamko. On tak bude čekat 4 roky až mu ty poradíš. :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“