Zoom MS-50G, MS-100BT, G3, G5, G1On - simulace výstupu
Pravidla fóra
Zoom MS-50G, MS-100BT, G3, G5, G1On - simulace výstupu
Ahoj,
všechny výše popsané hebla mají u amp simulací nebo v Global sekci možnost nastavit výstup na tyto možnosti: Line, ComboFront, StackFront, Combo Power Amp, Stack Power Amp
Všiml jsem si toho na G3, MS-50G a teď zase na G1XOn: volby Line, Combo Power Amp a Stack Power Amp jsou pro moje ucho naprosto shodné a vůbec netuším, proč tam ty poslední dvě možnosti jsou.
Máte někdo podobnou zkušenost nebo jsem už nahluchlý?
všechny výše popsané hebla mají u amp simulací nebo v Global sekci možnost nastavit výstup na tyto možnosti: Line, ComboFront, StackFront, Combo Power Amp, Stack Power Amp
Všiml jsem si toho na G3, MS-50G a teď zase na G1XOn: volby Line, Combo Power Amp a Stack Power Amp jsou pro moje ucho naprosto shodné a vůbec netuším, proč tam ty poslední dvě možnosti jsou.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Re: Zoom MS-50G, MS-100BT, G3, G5, G1On - simulace výstupu
Mám G3 a poslední FW a taky mi to přijde úplně stejné....
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A do čeho máš efekt zapojen? Pokud do kytarového aparátu, je možné že ten rozdíl není poznat, protože v aparátu se zvuk ještě upraví. Pokud bys to měl do sluchátek/mixu/PC, asi by zvuk byl jiný. Tyhle krabičky nemám, ale tipnul ych rozdíl asi takhle:filo01 píše:Ahoj,
Line - linkový výstup bez simulace
ComboFront - simulace komba (jeden repro, "malej" zvuk)
StackFront - simulace velké bedny (třeba 4x12)
Combo Power Amp - simulace komba (bez repra, tzn. za zesilovačem)
Stack Power Amp - simulace "velkého aparátu" (bez repra - tzn. za zesilovačem)
Možná se ale mýlím a ty možnosti jsou podle toho, do čeho to budeš zapojovat (Line - do mixu, ComboFront - před kombo, Combo Power Amp - do efektové smyčky, tzn. před zesilovač, komba, apod.) - tohle ale bude určitě v manuálu.
Hraju na kytary a mašinky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dle manuálu je jasné kam to zapojit s jakým nastavením:
Nicméně já osobně pokud simulaci ampu a boxu používám, tak jen při hraní do sluchátek nebo mixu a tudíž mám nastaveno LINE.
Nebude to spíš pouze o impedančním přizpůsobení výstupu a úrovni napětí? Linkový signál bude mít jiné parametry než ten v FX smyčce aparátu, případně na vstupu do komba.
Se zapojením do returnu FX smyčky laboroval Torst, tak tu možná přispěje se svými postřehy jak to měl nastavené.
Nebude to spíš pouze o impedančním přizpůsobení výstupu a úrovni napětí? Linkový signál bude mít jiné parametry než ten v FX smyčce aparátu, případně na vstupu do komba.
Se zapojením do returnu FX smyčky laboroval Torst, tak tu možná přispěje se svými postřehy jak to měl nastavené.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Na nejake zmeny v "impedancnim prizpusobeni vystupu" zapomen, nic takoveho se tam rozhodne neprepina (mam G1on). Vzdyt to ma dokonce spolecnej vystup do linky i na sluchatka na jednom konektoru, takze tam je nizkoimpedancni budic co utahne sluchatka a na to same jede i linka. Urovnove to je taky zhruba nastejno (nemeril jsem, ale porovnani sluchem pri prepinani Line/Combo/.... mi tady stacilo), navic urovne si muze clovek doladit nejakym tim nastavovatkem v master sekci.
Takze jediny rozdil bude v nejake te simulaci boxu (+koncaku??), u LINE (do mixu, do sluchatek, do pocitace) je to jasny, ale u tech ostatnich uz to tak jednoznacne neni. Ale v praxi jsem zatim pouzival vzdy jen LINE.
Takze jediny rozdil bude v nejake te simulaci boxu (+koncaku??), u LINE (do mixu, do sluchatek, do pocitace) je to jasny, ale u tech ostatnich uz to tak jednoznacne neni. Ale v praxi jsem zatim pouzival vzdy jen LINE.
Hraju výhradně na šrot.
Nebylrotten77 píše:A do čeho máš efekt zapojen? Pokud do kytarového aparátu, je možné že ten rozdíl není poznat, protože v aparátu se zvuk ještě upraví. Pokud bys to měl do sluchátek/mixu/PC, asi by zvuk byl jiný.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud to není marketingový tah (jakože kdyby to tam nebylo, někomu by mohlo vrtat hlavou, jakto, že to na stejné nastavení může hrát optimálně do komba, mixu, smyčky, atd.), tak nevím
.
Nevím jak u zoomu, ale u line6 byl to díl v nastavení citelný nutný
Celý tenhle setup u Zoom, Line 6 (a vlastně všude) je podle mě jenom o určité malé kompenzaci hlasitostí a důrazu v některých pásmech – de facto jde jenom o další „šikovný“ a skrytý EQ na konci řetězce, který koriguje nejpalčivější charakteristiky zvuku celého aparátu.
LINE přenáší celou simulaci včetně preampu, koncáku a boxu, ostatní varianty pak kompenzují simulaci z efektu vs. součásti reálného aparátu, tzn. „ubírají“ tu část zesilovače, která by se jinak dublovala apod. Tabulka v návodu jinak vysvětluje poměrně všechno – kdo zapojí podle návodu, výrazně neprohloupí.
Že se tohle nastavení nedá použít pro úplně jakýkoli typ komba/hlavy/boxu je celkem jasné, ale určitá a hlavně rychlá kompenzace to přece jenom je.
Sám používám výstupy na G3 a na PODu jak na LINE (do mixu nebo neutrálního monitoru), tak občas i STACK POWER AMP (do koncáku hlavy).
LINE přenáší celou simulaci včetně preampu, koncáku a boxu, ostatní varianty pak kompenzují simulaci z efektu vs. součásti reálného aparátu, tzn. „ubírají“ tu část zesilovače, která by se jinak dublovala apod. Tabulka v návodu jinak vysvětluje poměrně všechno – kdo zapojí podle návodu, výrazně neprohloupí.
Že se tohle nastavení nedá použít pro úplně jakýkoli typ komba/hlavy/boxu je celkem jasné, ale určitá a hlavně rychlá kompenzace to přece jenom je.
Sám používám výstupy na G3 a na PODu jak na LINE (do mixu nebo neutrálního monitoru), tak občas i STACK POWER AMP (do koncáku hlavy).
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23
Ano, takhle by to mělo fungovat, jenže podle mých uší u Combo Power Amp a Stack Power Amp žádná kompenzace oproti Line není. Jestli máš jinou zkušenost, sem s ní.darwan23 píše:Že se tohle nastavení nedá použít pro úplně jakýkoli typ komba/hlavy/boxu je celkem jasné, ale určitá a hlavně rychlá kompenzace to přece jenom je.
Přesně takhle jsem si maloval, že to použiju, ale z 5 možností mi v reálu na Zoomu fungují jen tři.darwan23 píše:de facto jde jenom o další „šikovný“ a skrytý EQ na konci řetězce, který koriguje nejpalčivější charakteristiky zvuku celého aparátu.
Ahoj,mám zoom G3,chci ho zapojit do domácího studia Tascam DP 08,výstup mám nastavit na LINE ?? Dík za odpověd´.
bruno - jo
filo - ja bych tipl ze je to "dummy defense", prevence proti zaplave otazek typu mam pouzit line out kdyz chci zapojit do rackoveho koncaku? A co kdyz to chci zapojit do koncaku hlavy? Takze je mozne, ze opravdu jsou ty moznosti uplne stejne, akorat jinak pojmenovane.
filo - ja bych tipl ze je to "dummy defense", prevence proti zaplave otazek typu mam pouzit line out kdyz chci zapojit do rackoveho koncaku? A co kdyz to chci zapojit do koncaku hlavy? Takze je mozne, ze opravdu jsou ty moznosti uplne stejne, akorat jinak pojmenovane.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Mám G1on a taky neslyšim rozdíl mezi line, Combo PA a Stack PA. Většinou nastavuji Stack PA, zapojuju do lamp. koncáku nebo do PC jako preamp s impulsem v HDR.
Jen drobnost - u ZOOMů to nijak nesouvisí se zapnutím Cabinet Simulátoru. Ten se zapíná/nastavuje separátním ovladačem a paradoxně tak můžeš pustit např. do vstupu comba zvuk se simulací bedny. Aspoň u G1on to tak je. Ty nastavení "front in" jsem zatim snad nikdy nepoužil. Myslim, že to do zvuku přidá nějaký nesmyslný středy.
Jen drobnost - u ZOOMů to nijak nesouvisí se zapnutím Cabinet Simulátoru. Ten se zapíná/nastavuje separátním ovladačem a paradoxně tak můžeš pustit např. do vstupu comba zvuk se simulací bedny. Aspoň u G1on to tak je. Ty nastavení "front in" jsem zatim snad nikdy nepoužil. Myslim, že to do zvuku přidá nějaký nesmyslný středy.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já vlastním G5 a co se týče simulace repro, tak má Torst pravdu - a paradoxně se ty simulace musejí vypínat zvlášť při každým nastavení simulace aparátu - což mohli inženýři z Asie asi trochu domyslet. Jinak co se týče těch možností zapojení, rozdíl mezi jednoduchou lajnou a třeba stack power amp tam je docela dost slyšitelný. Line přidává hlavně vyšší frekvence, takže když to pak píchneš s tím nastavením Line do komba, tak to kvičí jak píchlý prase
Řekl bych že to bude taková kombinace skrytého EQ, a jak psal hyenik, "dummy defense", protože rozdíl mezi combo power amp a stack power amp je mizivej.
Hägstrom Viking, Fokus UST-20, PRS by BSG , Dunlop Crybaby, Whammy V, TC Flashback, Hall of Fame, DC Starbuck, Polytune 2 mini, EHX HumDebugger, Vox AC30 CC2x, Ghetto Stomp Black Audio
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s tvrzením, že Line má nejvíce výšek. Momentálně hraji přes kombo, tak nastavuji na Combo front.
filo01 píše:volby Line, Combo Power Amp a Stack Power Amp jsou pro moje ucho naprosto shodné
Hoši, já se asi fakt hecnu a nahraju to. Nechce se mi věřit, že by to G1On a G5 měly jinak.Sasankac píše:Já vlastním G5 a ... rozdíl mezi jednoduchou lajnou a třeba stack power amp tam je docela dost slyšitelný. Line přidává hlavně vyšší frekvence, takže když to pak píchneš s tím nastavením Line do komba, tak to kvičí jak píchlý prase![]()
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Filo, na kterém Zoomu, ti to přijde stejné? Já u G1Xon rozhodně rozdíl mezi Line, Combo/Stack Front a Combo/Stack PwrAmp slyším. Možná může být i rozdíl na jaké simulaci ampu to nastavuješ, já to zkoušel na tom prvním Fenderovi.
Aha, já zatím jen na higainech, tuším Alien. Mám už jen G1XOn.
A pozor, mluvím celou dobu jen o (pro mě nulových) rozdílech mezi těmito třemi: Line, Combo Power Amp a Stack Power Amp
A pozor, mluvím celou dobu jen o (pro mě nulových) rozdílech mezi těmito třemi: Line, Combo Power Amp a Stack Power Amp
Tak pánové, kdo si zahraje na netopýra? 
https://app.box.com/s/0a7emnm4qoc8mfgxg00c
Nahráno živě do BR-80, v řetězci ZNR a amp. Během hraní přepínány výstupy Line, Combo Power Amp a Stack Power Amp, zkuste uhodnout v jakém pořadí. Za simulátory jsem vybral jeden higain (už netuším jestli to byl DZ nebo Alien) a první Fender FD Combo.
Zajímala by mě nahrávka toho samého z G5 v souvislosti s následující odpovědí ZOOMu (TGP).
Vůbec bych se nedivil, kdyby to u G5 dopadlo stejně jako u G1On, tj. že tam žádný rozdíl není.
Hi, I have purchased a zoom g5. I would like more information about the output modes and the use of cabinet emulation.
What do the different output modes do exactly? There seems little difference between combo power amp and direct.
If connecting to my combo amp, should I switch of the cab emulation?
Thanks
They got back to me a few days later:
Dear Sir,
Thank you for your inquiry.
Yes, there are almost same setting both of "direct" and "power amp" because there are almost same characteristic of power amp of guitar amp and power amp of audio instruments. When you use the "direct" settings to mixer or audio interface, you need to use the "cabinet emulator" because the guitar amp sound is formed by pre-amp and cabinet. In short, if you use the combo power amp with the G5, please select the "combo power" setting without "cabinet emulator".
Sincerely yours,
ZOOM CORPORATION
https://app.box.com/s/0a7emnm4qoc8mfgxg00c
Nahráno živě do BR-80, v řetězci ZNR a amp. Během hraní přepínány výstupy Line, Combo Power Amp a Stack Power Amp, zkuste uhodnout v jakém pořadí. Za simulátory jsem vybral jeden higain (už netuším jestli to byl DZ nebo Alien) a první Fender FD Combo.
Zajímala by mě nahrávka toho samého z G5 v souvislosti s následující odpovědí ZOOMu (TGP).
Vůbec bych se nedivil, kdyby to u G5 dopadlo stejně jako u G1On, tj. že tam žádný rozdíl není.
Hi, I have purchased a zoom g5. I would like more information about the output modes and the use of cabinet emulation.
What do the different output modes do exactly? There seems little difference between combo power amp and direct.
If connecting to my combo amp, should I switch of the cab emulation?
Thanks
They got back to me a few days later:
Dear Sir,
Thank you for your inquiry.
Yes, there are almost same setting both of "direct" and "power amp" because there are almost same characteristic of power amp of guitar amp and power amp of audio instruments. When you use the "direct" settings to mixer or audio interface, you need to use the "cabinet emulator" because the guitar amp sound is formed by pre-amp and cabinet. In short, if you use the combo power amp with the G5, please select the "combo power" setting without "cabinet emulator".
Sincerely yours,
ZOOM CORPORATION
přiznám se, neposlech jsem si to, ale studoval jsem tyhle nastavení na svém G1on a taky jsem rozdíl nepostřeh. (asi to byl DZ, ten je parádní, Alien je komedie).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)