Nahrávání zvuk + video (YouTube)
Pravidla fóra
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Re: Nahrávání zvuk + video (YouTube)
win movie maker to určitě nezvládne 
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Re: Výběr digitálního piána (srovnání Yamaha a Kawai)
Zdravím všechny. Omlouvám se že sem tahám vlákno které sem nepatří, ale je to jen blbost a zakládat nové mě připadá zbytečné. Chtěl bych natočit malou jak hraje nějakou skladbičku na piano ( Kawai s výstupem USB), ale i s obrazem. Nevíte někdo jak to provést aby byl synchronní zvuk i obraz - prostě jako některá videa na youtoube ?? díky moc za opovědi Bilbo
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.05.2014 6:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do vhodného tématu.
Důvod: Přesunuto do vhodného tématu.
Ano, je to off topic, asi by to bylo lepší někam přemístit.
Na daný úkol stačí jakýkoli program pro práci s videem, který umí rozdělit a spojit video a audio streamy.
Synchronizuje si to člověk ručně metodou pokus-omyl, pokud by to nešlo, mohl bys vizuálně porovnat původní a nahrazující audiostream a zjistit posun, u klavíru by to bylo velmi snadné.
Já jsem v mládí rád používal VirtualDub, lze použít textový ffmpeg (třeba s nějakým GUI front-endem), avidemux, apod. Sám tyto věci neprovádím, takže lépe neporadím, třeba má někdo více zkušeností.
Na daný úkol stačí jakýkoli program pro práci s videem, který umí rozdělit a spojit video a audio streamy.
Synchronizuje si to člověk ručně metodou pokus-omyl, pokud by to nešlo, mohl bys vizuálně porovnat původní a nahrazující audiostream a zjistit posun, u klavíru by to bylo velmi snadné.
Já jsem v mládí rád používal VirtualDub, lze použít textový ffmpeg (třeba s nějakým GUI front-endem), avidemux, apod. Sám tyto věci neprovádím, takže lépe neporadím, třeba má někdo více zkušeností.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zvukovou stopu je třeba v DAW vzorkovat na frekvenci 48kHz, aby se předešlo problémům se synchronizací s obrazem, protože jak je známo, video se nahrává s frekvencí 24 fps (48k je celý násobek 24).
Pak stačí jen ve vhodném SW, který umí zpracovávat obraz a zvuk obě složky k sobě vzájemně napasovat.
Pro úplnost jen dodám, že já používám jako DAW Cubase LE5 a jako SW pro video Pinnacle Studio.
Výsledek k vidění např. zde: hrani-na-kytaru-tabulatury/zhodnotte-na ... ml#p632010
BTW, až najdu vhodnější téma, přesunuto to tam. Tady to fakt nepatří, a to, že jde jen o malý dotaz, nehraje žádnou roli
.
Pak stačí jen ve vhodném SW, který umí zpracovávat obraz a zvuk obě složky k sobě vzájemně napasovat.
Pro úplnost jen dodám, že já používám jako DAW Cubase LE5 a jako SW pro video Pinnacle Studio.
Výsledek k vidění např. zde: hrani-na-kytaru-tabulatury/zhodnotte-na ... ml#p632010
BTW, až najdu vhodnější téma, přesunuto to tam. Tady to fakt nepatří, a to, že jde jen o malý dotaz, nehraje žádnou roli
Takže když můj foťák nativně natáčí 30fps, vzorkovací frekvence nahrávky by měla být 60kHz?
Neřekl bych.
Něco málo výpočtů:
44100/24 = 1837,5 - není celé číslo
48000/24 = 2000 - je celé číslo
48000/30 = 1600 - je celé číslo
44100/30 = 1470 - je celé číslo
Teoreticky by s 30 fps měly jít použít obě vzorkovací frekvence, protože v obou případech na jeden snímek vyjde celý počet zvukových vzorků. Nenapadá mě, proč by to mělo být přímo těch 2000.
Spíš si ještě rozmysli, jak to budeš renderovat, ale zůstal bych nejspíš u 48 kHz.
EDIT: Ale pozor na to, aby těch 30 nebylo ve skutečnosti 29.97
Přečti si tohle: http://www.sounddevices.com/notes/recor ... rame-rate/
Něco málo výpočtů:
44100/24 = 1837,5 - není celé číslo
48000/24 = 2000 - je celé číslo
48000/30 = 1600 - je celé číslo
44100/30 = 1470 - je celé číslo
Teoreticky by s 30 fps měly jít použít obě vzorkovací frekvence, protože v obou případech na jeden snímek vyjde celý počet zvukových vzorků. Nenapadá mě, proč by to mělo být přímo těch 2000.
Spíš si ještě rozmysli, jak to budeš renderovat, ale zůstal bych nejspíš u 48 kHz.
EDIT: Ale pozor na to, aby těch 30 nebylo ve skutečnosti 29.97
Přečti si tohle: http://www.sounddevices.com/notes/recor ... rame-rate/
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Hmm, takže v podstatě vždycky 48K podle toho článku. No zkusím si to cvičně vyrendrovat, používal jsem doteď 44K a u delších nepřerušovaných úseků se mi video s audiem rozjíždělo a nevěděl jsem v čem je problém.
Ve vlastnostech videa je napsáno 30fps, tak já nevím. Mám pocit, že kdyby to mělo být 29.97, tak to tam snaad bude řečeno
Ve vlastnostech videa je napsáno 30fps, tak já nevím. Mám pocit, že kdyby to mělo být 29.97, tak to tam snaad bude řečeno