Bugera 6260
Pravidla fóra
Bugera 6260
Zdravím, nescháněl jste někdo někdy takovouhle krytku na kontrolku ? (viz. foto).Je to konkrétně Bugera 6260 ale nemusí být originál. Je to na průměr díry 12mm, zespod utažené na matku. Nějak se mi to nedaří najít, nevím jestli to nemá nějakej spešl název. Je tam spálená dioda a nějakej odborník se do toho pustil kleštěma vrchem. Dík za každou radu.
Re: Bugera 6260
Alespoň nějaké základní info včetně možnosti nákupu je zde. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nechci zakládat nový vlákno, vlepím to tedy sem.
6260. (holobyt).
Vzít či nevzít
Nepotřebuju žádnýho bubáka, vlastně by mi stačila zvukem jakoby plexina. Můžu to mít za rozumně, zkušenost nulová, z videí na TýTrubce moc chytřejší nejsem, kolem dokola nemá nikdo žádnou Bugeru. 120W je beztak příliš a full stack už nikdy. Vyčutnul bych z toho případně dvě flašky a 2*12 a tumáš.
Dostanu z toho zpěvnej crunch
Mi všecky ty zvuky z toho (tady po netu) připadaj, jako hodně nasranej američan. Ale po chřipce. Nebo astmatickej. Ambientu až za roh, ale bůček z toho nekápne.
(Vyzkoušet to samo můžu, ale svou bedýnku nemám a chlapec k tomu má 4*12 Kustoma a lebedí si).
To bych radši viděl hořet školku než tu hlavu píchnout do TOHOHLE a dělat že jsem to bez úhony přežil.
Vyštrachám to z toho, nebo ni
Přímá zkušenost prosím, kybicové nechť si dají voraz.
Děkuji za váš čas a názory.
(Dokopnutí krabkou no problemo, ale chtěl bych slušnej základ, tož tak).
6260. (holobyt).
Vzít či nevzít
Nepotřebuju žádnýho bubáka, vlastně by mi stačila zvukem jakoby plexina. Můžu to mít za rozumně, zkušenost nulová, z videí na TýTrubce moc chytřejší nejsem, kolem dokola nemá nikdo žádnou Bugeru. 120W je beztak příliš a full stack už nikdy. Vyčutnul bych z toho případně dvě flašky a 2*12 a tumáš.
Dostanu z toho zpěvnej crunch
Mi všecky ty zvuky z toho (tady po netu) připadaj, jako hodně nasranej američan. Ale po chřipce. Nebo astmatickej. Ambientu až za roh, ale bůček z toho nekápne.
(Vyzkoušet to samo můžu, ale svou bedýnku nemám a chlapec k tomu má 4*12 Kustoma a lebedí si).
To bych radši viděl hořet školku než tu hlavu píchnout do TOHOHLE a dělat že jsem to bez úhony přežil.
Vyštrachám to z toho, nebo ni
Přímá zkušenost prosím, kybicové nechť si dají voraz.
Děkuji za váš čas a názory.
(Dokopnutí krabkou no problemo, ale chtěl bych slušnej základ, tož tak).
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Zpevny crunch z tohodle radoby-Peaveyho, no nevim... Na to co potrebujes bych ja rekl ze ne. Je to presne jak rikas, nasranej american po chripce, to me vcelku pobavilo
Tyhlety kopky jsou levne metalove aparaty pro zacinajici djentare co nemaj na original. Tam je to OK. Ale na zpevny crunch... Moc zpevnosti nemaji. Tot muj nazor.
Sorry za chybejici hacky a carky, pisu z xubuntu live a flashku mi kamos uz odnesl, mam to jen v pameti = keyboard config uz nejede
Sorry za chybejici hacky a carky, pisu z xubuntu live a flashku mi kamos uz odnesl, mam to jen v pameti = keyboard config uz nejede
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Tak nějak jsem to tušil ...
Mno nic, zkusím k tomu píchnout 2*12 Twina co mám půjčenýho a jestli ne, v klidu to nechám běžet dál.
Začínající metalovej djentař jsem byl před čtvrt stoletím, to už radši zůstanu u Marsh.100Dfx. Sice je to tranďákovej chrchel, ale dokáže se tomu zvuku alespoň přijatelně přiblížit.
Pohledám jinou lampičku, co už ...
Mno nic, zkusím k tomu píchnout 2*12 Twina co mám půjčenýho a jestli ne, v klidu to nechám běžet dál.
Začínající metalovej djentař jsem byl před čtvrt stoletím, to už radši zůstanu u Marsh.100Dfx. Sice je to tranďákovej chrchel, ale dokáže se tomu zvuku alespoň přijatelně přiblížit.
Pohledám jinou lampičku, co už ...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
-
Stanley Glazoff
Když to ma byt plexina,proc sahat po tomhle modelu?Okopcili toho dost,maji v nabídce i nejaky marshalloidy
Jinak tohle rádoby peavey ma spoluhrac,a je spokojeny,zrejme mel stesti na kus který se nesere
Ale sam rikal ze vymenil dost soucastek,aby se vyhnul porucham 
Protože se válí ve zkušebně, ten klučina končí úplně a byla by k mání, thats allKdyž to ma byt plexina,proc sahat po tomhle modelu?
Já netrvám na plexině, píšu, že by mi vlastně zvukově stačila. Sice bych to mohl vyzkoušet sám, ale neudělám to - prostě se to nedělá, žáno
Proto mi přišlo schůdnější se tu zeptat někoho, kdo to má, či s tím má zkušenost.
Pakliže to nebude pro mně, houby zle - přepustím ji synkovi, ten mydlí metal
Mi ve svý podstatě stačí i ten Marshall 100Dfx - v kapele se prosadí, nějak to hraje. Jen mě točí že v sólech už nemám rezervu na gainu, jde tam bídně za rukou (jakoby se za ní plazí), dokopnout už to nejde a v headroomu při hlasitosti tak akorát mu poněkud dochází dech i s kvalitní bedýnkou. Práce s volume potem na kejtře zhola nemožná, pokud přece, leze z toho tranďák až běda - no way. Prostě tranďák co má svý limity a já po něm chci moc
Na jeho obranu ovšem uvádím, že se mi na tom chrchlu podařilo nakroutit překvapivě dost, a nestyděl bych se s tím vystoupit.
Jen prostě musím hrát jinak než jsem celej život zvyklej a to mě zas tak neba ... odehraju to, ale neužiju si to ...
Za poslední by klučina (páč by to bylo pro mně) přistoupil na splátky - po upgradu z programu manželka 0.1 na program manželka 0.2 mám z ničeho nic čtyři děti a peníze cash už prostě v tomhle životě mít nebudu
Tož tak nějak hele
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
OT: Není ten klučina Franta z Llyr? Bo taky Plzeň a taky jednu prodává. I s boxem a kytarou.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
taky OT - Bummere okamžitě a střelhbitě zalez a přestaň mi kazit kšeftyOT: Není ten klučina Franta z Llyr? Bo taky Plzeň a taky jednu prodává. I s boxem a kytarou.
Jasněže je to Franta, sdílíme s Llyr zkušebnu, Mártyho a ta Dfx je jak jistě víš Martinky. Ten boxík si nejspíš vezme můj basák (bokem mydlí na kejtru metal a je mým žákem). Pro toho teď honím co nejlevnější hlavičku - už jim tu garáž jednou vykradli a nechce tam nechávat nic drahýho, potažmo mu hráblo a chce tam jezdit na kole
Nevím jak s touhle hlavou, ale kdysi jsem do toho boxu v AC u Vaňka píchl přes Washburna N2 Valvekinga, a slovy klasika ... chtělo se mi zvracet. Ne nadarmo se ten boxík objevuje na bazáči za trojčičku - to nechci ani omylem.
Na poslední zkoušce z Mártyho vylezlo že Franta končí, tak mě napadlo jestli by to pro mě nebylo elegantní řešení. Jenže nechci hlavu, co bude nasraná už při zapnutí Power.
Potřebuju něco, co se nasere na povel, ne apriori
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Ti nechci kazit kšefty, Plzeň je malá, ale vždycky mě překvapí, jak moc.
Martina má ještě nějakýho Dennise, asi 18W lampáče, kterýho nepoužívá.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Vím, válí se ve zkušebně v rohu a pokaždý na mně smutně koukne. Zavrtí na mně síťovou šňůrou a říká : ... tak coBummer píše:Ti nechci kazit kšefty, Plzeň je malá, ale vždycky mě překvapí, jak moc.Martina má ještě nějakýho Dennise, asi 18W lampáče, kterýho nepoužívá.
Poslední zkoušku jsme tam byl sám s basákem (Márty zase někde na festu šoulá burgry
To že je Martinky je pro mně dobrá zpráva - netušil jsem čí to je. Zavolám jí a slušně poprosím, jestli to můžu prubnout. Ve čtvrtek jsem na to koukal a celkem se bojím těch 18W. Vím prd ale mám tucha, že to bude A/B a říkám si (možná se pletu), že to bude málo. Matně si pamatuju že jsem kdysi nějaký kombíčko týhle značky zkoušel snad u Kvídery
Na druhou stranu je to lampička, krásný koťátko co bych dal pomalu do kapsy a určo by si to mohlo rozumět s krabkama. Těm jsem se sice chtěl původně vyhnout, ale vzhledem ke stavu financí to budu muset přehodnotit. Chtěl jsem to pojmout buesově, pazoury, kejtra, kabel a kombo.
Původní myšlenku (tedy nechat vykuchat porouchanýho Kustoma 100Dfx kterej má zmetek jako na potvoru v řiti čistej kanál a před zkreslenej je krabka k zblití) a nechat vydělat Stanleyho stavbou lampy do toho kejsu jsem musel pustit z hlavy. Taky by to vážilo s převozním kejsem hrubě k 50Kg a po 20 letech na stavbě už na ty záda musím myslet.
Pokud by mi ten Dennis stačil, byl bych šťastnej Paulus
S Martinkou už bych se nějak domluvil, votom nic ...
----------------
Pilsen je vesnička, votom nic
Po třetí zkoušce mi psal Petr Korálů poněkud zaskočeně, co že se to tu děje. Že mám kapelu a nic mu neřeknu. Stačilo že se zpěvák zmínil před Funky Lady a v Práglu už to šumělo
To budeš znát i tohohle fráju, ni
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pavel68 píše: Protože se válí ve zkušebně, ten klučina končí úplně a byla by k mání, thats all![]()
...
Sice bych to mohl vyzkoušet sám, ale neudělám to - prostě se to nedělá, žánoTahat ho coby mimoPilsen boye do sklepa jen proto, abych mu za pět minut řekl že ne, je IMHO blbost.
Šlo mi jen o to, jestli se ta palice při menším gainu přestane tvářit jako numetalová bestie, kterou nepotřebuju. Jestli by nesklopila uši a nepřipažila, jak reaguje na gain pot ... z těch ukázek mi právě přijde že skokově, jakože furt nic a pak tumáš až za roh ...
Proto mi přišlo schůdnější se tu zeptat někoho, kdo to má, či s tím má zkušenost.
Nešlo by zvednout telefon a zavolat mu, jestli by mu nevadilo, když si půl hoďky zahraješ? Já osobně nemám rád, když mi někdo hraje na věci, ale když slušně zavolá a zeptá se, tak nemám problém mu to půjčit třeba i na koncík.
Každopádně mám 6262 a obávám se, že nějaké zpívání je na zkresleném kanálu dost nereálné.
Za rukou pěkně jde čistý kanál s gainem naplno, ale neměl jsem možnost zkusit ho i dokopnout.
Crunch moc nepoužívám a z hlavy úplně nevím, jak se chová ten..
EDIT: A mimochodem jsem pro tu hlavu byl před rokem a půl v Plzni. Hrozná prča táhnout to vlakem do Prahy.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Samože šlo, ale prej je na to nějak extra háklivej, radši bych byl kdyby byl u toho, a to má zase z ruky (viz. výše). Proto se ptám tady, abych ho sem netahal zbytečně, víšNešlo by zvednout telefon a zavolat mu, jestli by mu nevadilo, když si půl hoďky zahraješ?
OT - takový koťátko ? Před dvěma lety jsem sekl s vejškovkama po celý republice. Firma v Práglu, spich na Čerňáku a základna u Lysý nad Labem. Azbestový střechy, bourání továrních komínů z lana, polepy oken foliema, rizikový stromy, větrný elektrárny ... prostě všecko možný. Tudíž jsem potřeboval s sebou celej lezeckej cajk, troje boty a haldu, ale HALDU hadrů - v něčem jiným lepíš ze sedáku fólie někde příkladně na Statistickým ouřadě na Skalce a v jiným šoudresu bouráš za dva dny komín. Bylo nás málo, tak to s náma lepil jak to šlo. Autem to byla blbost když mi na Zličín jede každou hodinu žlutej, tam slez do metra a pohodlně až na Čerňák. Tam byla trošičku pakárna se dostat přes Jižní sp. na druhou stranu k pumpě Shell - pak už zase pohoda. Představ si tu největší tašku co maj hokejisti - vyztuženou a s kolečkama na jedný straně. Přidej k ní ještě třetinu velikosti ... už se blížíme
V ní pětadvacítku, třicítku a čtyřicítku lano, komplet celej zbytek a jseš na 30Kg. Šoudresy a boty taky něco daj, nějakej ten civil na večír do hospy taky. A z5 jsem z tý Lysý vozíval třeba 15L burčáku
Jednou jsem tu tašku cvičně hodil na autobusáku na decimálku - 53Kg, to jsem vezl 15Kg brambor
Ale tak v ruce by se ta hlavička pronesla, votom nic
Já tu bestii prubnu, ale něco mi už teď říká, ža to bude zbytečně ...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Mno ...
Takže dneska jsem tu potvoru na chvilku zkusil (kluci už ve startovních blocích) a nechtěl jsem to přenastavovat, takže jednu věc a pokorně jsem se vrátil k Marsh.100Dfx. V plný nahotě a plný palbě se ukázala mizernost stock snímačů na mý DiMaverce - zvuk jak z perdele a ímr i vére mi to napískávalo.
Ve zvuku mi chybělo ouplně fšecko, ale komplet celý spektrum. Ten tranďák je prostě mnohem milosrdnější a i ty sráděry na tom nějak hrajou ...
Výsledek ja takovej, že to prubnu ještě jednou, sám, před zkouškou s indonéským Jacksonem co má na humbuckeru silnější výstup a zkusím na tom něco nakroutit bo ta hlava za to nemůže, že jo. Když do ní hovínko pošlu, nemůžu chtít z repráků langusty
Stejně to kilo ale bude moc - to bych zbytek kapely stopro zabil, vytavit to aby to mělo charakter ... btw. se mi nechce s sebou vláčet 4*12 skříň, z toho už jsem vyrostl. Rád bych (pokud tu palici a vezmu a jsem silně načatej že jo) z toho vyndal dvě flašky a hnal to do 2*12 boxu.
Má to tu někdo tak soudruzi
Je mi jasný že pokud do toho skočím, čeká mě komplet (a znova po letech) celá laborace kterou už jsem nechtěl - silnější snímače na ty mý rejžový mrchy, což mě bude kapku přinasírat, etc.
Nebo jestli nebude lepší za stejný drobný skočit do Bugery 1960 s tím, že ji taky napůl vykleštím a nebyl by tam ten crunch charakterově rovnou ... mi totiž ta 6260 přijde (takhle z dnešního rychlíku), že na tu mou muziku není primárně postavená ...
Má tu někdo zkušenost s oběma
Thx za pozornost
Takže dneska jsem tu potvoru na chvilku zkusil (kluci už ve startovních blocích) a nechtěl jsem to přenastavovat, takže jednu věc a pokorně jsem se vrátil k Marsh.100Dfx. V plný nahotě a plný palbě se ukázala mizernost stock snímačů na mý DiMaverce - zvuk jak z perdele a ímr i vére mi to napískávalo.
Ve zvuku mi chybělo ouplně fšecko, ale komplet celý spektrum. Ten tranďák je prostě mnohem milosrdnější a i ty sráděry na tom nějak hrajou ...
Výsledek ja takovej, že to prubnu ještě jednou, sám, před zkouškou s indonéským Jacksonem co má na humbuckeru silnější výstup a zkusím na tom něco nakroutit bo ta hlava za to nemůže, že jo. Když do ní hovínko pošlu, nemůžu chtít z repráků langusty
Má to tu někdo tak soudruzi
Je mi jasný že pokud do toho skočím, čeká mě komplet (a znova po letech) celá laborace kterou už jsem nechtěl - silnější snímače na ty mý rejžový mrchy, což mě bude kapku přinasírat, etc.
Nebo jestli nebude lepší za stejný drobný skočit do Bugery 1960 s tím, že ji taky napůl vykleštím a nebyl by tam ten crunch charakterově rovnou ... mi totiž ta 6260 přijde (takhle z dnešního rychlíku), že na tu mou muziku není primárně postavená ...
Má tu někdo zkušenost s oběma
Thx za pozornost
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Zkrátka nepotřebuju víc, než hezkej crunch a v sólech aby to trošku zpívalo.
S tou 6260 mi to přijde, jako přijít na výstavu pudlů s pitbullem
(vysvětlivka - původně double, takže jen upřesnění
).
S tou 6260 mi to přijde, jako přijít na výstavu pudlů s pitbullem
(vysvětlivka - původně double, takže jen upřesnění
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Zdar, jo jo ten crunch dostaneš určitě spíš z "1960" než "6260". Ta 1960 je klon Marshallu 1959 tedy slavné plexiny a ta umí crunch dobře, zatímco 6260 je klon snad nějakého hi-gain Peavey a ty se (pokud se nepletu) crunchem nějak zvlášť neproslavily. Tipuji, že když vytáhneš z Bugery 1960 dvě koncové lampy a zapojíš to do "212" bedny budeš spokojen. Nerad bych se mýlil
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Zdar - 6260 je kopie 5150, tož tak
Ani čistej jsem z toho nevyloudil hezkej, ale dám tomu ještě chvíli o samotě a pokroutím, třeba mě něco trkne přes uši že jo, ale nevěřím tomu. Škoda, apec hezkej a cena taky
S tou 1960 dík že jsi mě utvrdil - asi je imho blbost chtít plexi zvuk po apáru, co na to primárně není postavenej. Jdu čmuchat po nějaký jetý 1960
Ani čistej jsem z toho nevyloudil hezkej, ale dám tomu ještě chvíli o samotě a pokroutím, třeba mě něco trkne přes uši že jo, ale nevěřím tomu. Škoda, apec hezkej a cena taky
S tou 1960 dík že jsi mě utvrdil - asi je imho blbost chtít plexi zvuk po apáru, co na to primárně není postavenej. Jdu čmuchat po nějaký jetý 1960
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
U té 1960 budeš mít asi opačný problém, zvlášť se singly, a obecně slabšími snímači. Abys dosáhnul alespoň crunche, nemluvě o lead zvuku, budeš ho muset pořádně vytavit, což může být problém i při vytažení 2 lamp. Bude to maso, zvlášť třeba do menších klubů nebo mrňavé zkušebny. Bez nějakého overdrivu se pak asi neobejdeš. Mrkni někde na ukázky, je to většinou dost evidentní.
Ideální výkonově je podle mě "plexi" Marshally 18 W (1974x combo) nebo 20 W (2061x head), jejich kopie dělá řada výrobců (i jako stavebnice, např. TAD) za lepší peníz než originály (současné reissue modely), ale pořád je to dost peněz.
Možná by ti seděla víc Bugera 1990, což je kopie JCM900. Ale ke stratu se singly, navíc shitózními, by to asi nebylo ideální. Mně se se stratem devítistovka nelíbila, i když s LP nebo SG s humbuckery to bylo OK.
Ideální výkonově je podle mě "plexi" Marshally 18 W (1974x combo) nebo 20 W (2061x head), jejich kopie dělá řada výrobců (i jako stavebnice, např. TAD) za lepší peníz než originály (současné reissue modely), ale pořád je to dost peněz.
Možná by ti seděla víc Bugera 1990, což je kopie JCM900. Ale ke stratu se singly, navíc shitózními, by to asi nebylo ideální. Mně se se stratem devítistovka nelíbila, i když s LP nebo SG s humbuckery to bylo OK.
Zduř
na druhou stranu jsem až takovej rozdíl nečekal. Prostě ta bedna jen tak lehce zakašlala, odsmrkla si a to bylo všecko. O nějakým zvuku nemohlo být řeči. Že z toho nepoleze vůbec nic kloudnýho mě docela dostalo
Vytavit 50W bych se zas tak nebál hele - míval jsem to tak v pravěku a přežili jsme to všichni - zase nehrajeme žádnou hodnou muziku, ale bigbít od podlahy. Pořešil by to plexi parauuuááán (po plzeňsku - copy Izer). Dokopnout to Od na lead zvuk by mi nijak nevadilo - nepotřebuju mít na volume knobu kejtry komplet spektrum - chci tam ovšem s dynamikou pracovat (ba na tom trvám) a to u toho tranďáku vyloučeno jest ...
ono stejně ...
viz. tam někde nahoře ...
Ten kluk s tímhle gearem mohl slézt ke mně dolů na pivo a vyšlo to nastejno ... na lead taky dokopával TS9.
Ausgerechnet 6260 a 1960 se povalujou všude a pravidelně kolem šesti kilokorun a to už je lákadlo, víš jak ...
Ještě edit - já, starej Gibsonista co by kdysi přísahal že si na Strat menzuru nezvykne nikdy a na blízkost volume knobu vzhledem k pracovišti pravačky (věčně jsem si na tom ubíral volume) jsem si nakonec zvykl a těch pseudostratů (a jednou snad i Stratů) zůstanu.
Tak ... je mi jasný že pokud půjdu do jakýkoli lampy, budu potřebovat upgrade alespoň v podobě snímačů ke krkům na všechny kejtry. Posílat do lampový palice ten šepot a něco po tom zvuku chtít, by byla naprostá naivitaU té 1960 budeš mít asi opačný problém, zvlášť se singly, a obecně slabšími snímači.
Vytavit 50W bych se zas tak nebál hele - míval jsem to tak v pravěku a přežili jsme to všichni - zase nehrajeme žádnou hodnou muziku, ale bigbít od podlahy. Pořešil by to plexi parauuuááán (po plzeňsku - copy Izer). Dokopnout to Od na lead zvuk by mi nijak nevadilo - nepotřebuju mít na volume knobu kejtry komplet spektrum - chci tam ovšem s dynamikou pracovat (ba na tom trvám) a to u toho tranďáku vyloučeno jest ...
Jsou imho překrásný mašinky ale 18W je málo. Zkoušel jsem 18W George Dennise Blue něco a neudejchal to ani omylem - kde měl začínat headroom, už sípal. Vím, srovnávám nesrovnatelný tak se tak blbě nešklebMarshally 18 W (1974x combo) nebo 20 W (2061x head)
... tady je zakopanej pejsekale pořád je to dost peněz
1990 se na bazarech málokdy válí ... ona by mi i ta V55 stačila, taky se objeví málokdy. Ad strat a singly - to je věc preferencí hele. Onehdá jsem si zmáčkl Mexikánce přes starýho lampovýho Kitty Hawka a zpívalo to jedna radost, při ubrání volume na kejtře twang okamžitej. Jenže pak ta kapela začala hrát, druhej kytarista tam měl Duala a Kitty jako by tam vůbec nebylMožná by ti seděla víc Bugera 1990, což je kopie JCM900. Ale ke stratu se singly, navíc shitózními, by to asi nebylo ideální.
Ausgerechnet 6260 a 1960 se povalujou všude a pravidelně kolem šesti kilokorun a to už je lákadlo, víš jak ...
Ještě edit - já, starej Gibsonista co by kdysi přísahal že si na Strat menzuru nezvykne nikdy a na blízkost volume knobu vzhledem k pracovišti pravačky (věčně jsem si na tom ubíral volume) jsem si nakonec zvykl a těch pseudostratů (a jednou snad i Stratů) zůstanu.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Zdar, s tím, že by singly "nevybudily" plexinu bych si starosti nedělal. Vstupní citlivost pro jmenovitý výkom je podle servisního manuálu pro 1.kanál 1mV, pro 2.kanál 1,5mV. Pro řádné přebuzení stačí 250mV, což si myslím dá i mizerný singl.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.