Darbuka - stagg nebo meinl?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
jdouci

Darbuka - stagg nebo meinl?

Příspěvek od jdouci »

Zdravíčko,
uvažuji o koupi darbuky, ale nemohu se rozhodnout mezi těmito dvěma značkami.
Meinl vychází cenově lépe, u staggu jsou zase dražší, ale to nemusí znamenat že jsou kvalitnější. Proto píšu tady s nadějí, že mi někdo z vás dokáže poradit.

Aktuálně uvažuji nad tímto kouskem, ale jelikož nejsem žádný bubeník veterán, tak nevím zdali by to byl dobrý kup. Líbí se mi, že narozdíl od meinlovských darbuk je tady membrána trochu zvednutá nad okraj bubnu.
http://www.prokapelu.cz/stagg-alm-pl15-darbuka/

Druhou variantou je tento malý meinl, ale u něj se mi nelíbí ten hrubý plechový okraj, bojím se že to bude trochu omezovat hraní.
http://kytary.cz/meinl-he-110/HN135020/

Samozřejmě že bubínek nebude mít žádné profesionální využití, jen potřebuji něco lehkého na cesty.

Díky za rady.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Darbuka - stagg nebo meinl?

Příspěvek od Monikad »

Samozřejmě že MEINL obecně je ve světě bicích značka, která v sobě nezapře německou kvalitu a vydobila si letité renomé, tedy patří mezi top uznačky v oboru.
O STAGG se tohle přesně říci nedá. Až na vyjímky je to spíše synonimum levnějších, ne vždy zcela kvalitních nástrojů.
Tyhle konkrétní darbuky neznám, nicméně myslím že by si nemusel tak úplně hledět na značku... z tvého příspěvku de fakto plyne že už sis vybral;) jeden ti prostě sedí líp..... zkoukni, osahej, poslechni a vyber dle toho jak se ti líbí, neřeš co je na tom za štítek firmy :-p

myslím že pro občasné ne-profi používání na cesty dostatečně vyhoví kterýkoliv z těch dvou nástrojů. Jdi tedy do výběru vlastním uchel :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

No neřekl bych, že Meinl je top značka, ve světě Darbuk je to spíše podprůměr, ale pokud nemá cestu do egypta nebo turecka, tak je to rozhodně lepší volba než stagg.

Jinak pokud chceš něco serioznějšího tak se mrkni tady: http://www.udu.tumi.cz/obchod_dar.htm
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Taky jsem kdysi podlehl a koupil 20cm darbuku od Staggu. Nejenže přišlo něco jiného než bylo na shopu vyfoceno(i u té Tebou vybrané např. píšou 4 šrouby a na fotce je 5 :roll: ) ale i to provedení... :cry:
Ráfky s bublinami,ostré hrany,blána utopená kus pod ráfek. Nu což... Hrany horního ráfku jsem "opracoval" do kulata,lehce jej ubral i na výšku a bylo to jakžtakž. Jenže jaksi chyběly výšky. Tak jsem pomalu utahoval šrouby ale efekt žádný. Tak jsem zkoumal jak je to vůbec možné... A pak jsem si toho všiml :idea:
Korpus je z tak kvalitního hliníku,že se prolis o který se opírá spodní ráfek "pokrčil" jako z alobalu... :twisted:

No a ten Tebou vybraný Meinl vypadá taky děsivě. Opět to zpracování ráfků. Raději bych přitlačil na pilu a koupil něco poctivějšího.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“